Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Atlas Adventure 2010

CraiovaDakarProject

Postări Recomandate

Proiectul pentru 2010 este gata:

Expeditie 4x4 in Maroc in martie 2010: Tanger-Fez-Tinehir-Merzouga-Foum Zguid-Tafroute-Essaouira-Casablanca-Tanger.

8 zile de calatorie de la Marea Mediterana, peste Muntii Atlas la marginea Saharei si apoi pe Coasta Atlanticului. Intalnirea si plecare la Tarifa sin Spania, luni 29 martie 2010.

S-a vorbit la ferry, sa vorbit pe la hoteluri/kasbach-uri, s-au obtinute ceva reduceri sa ne incadrem in buget si acum urmeaza sa strangem echipa.

Detaliile le gasiti aici.

Filmul de promovare:

[youtube:bs693ewv]http://www.youtube.com/watch?v=FGyBIvZA06w[/youtube:bs693ewv]

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Atlas Adventure 2010

Multam mister Max! Da, am incercat sa facem un traseu sa aiba de toate: si munti, si orase frumoasa si desert si ocean si distractie.....

Cat despre taxa, nu e chiar o taxa, ea cuprinde si trecerea cu ferry (unde am obtinut 20% reducere), dus-intors si cazarile pe la marocani.

Nicky

Link spre comentariu

am incercat sa facem un traseu sa aiba de toate: si munti, si orase frumoasa si desert si ocean si distractie.....

:1 Va felicit pentru initiativa intr-adevar e o expeditie LUNGA dar merita.

Am "rasfoit" traseul pe care-l veti parcurge , si e drept ca se combina turismul cu putina istorie si bineinteles Off-Road.

Dar etapele sint destul de lungi si nu prea o sa aveti timp sa vedeti decat f.f. putin din fiecare obiectiv propus.

Dupa cateva expeditii Marocane imi permit sa-mi dau cu parerea. ( se poate , nu? )

Dupa felul in care s-a proiectat expeditia si vazand traseele pe care le veti parcurge va fi mai mult un voiaj "turistic" fara sa aveti prea mult timp de a va bucura de Off-Road.

Bineinteles ca depinde daca mergi cu familia, copii, etc... e alta mincare de peste. :h5

Dar daca esenta voiajului este Off-Road-ul , eu v-as sfatui sa nu pierdeti vremea cu vizite la medine ( aproape toate sint la fel :grin: )

De fiecare data cind ma intorc catre casa ,mai bine zis cind ies din desert , IMI VINE SA PLANG :sr

E cel mai fascinant loc care-l poti vedea vreodata.

Luand putin traseul de la cap la coada , singurul loc interesant care merita vizitat este Fes, dar nu pierdeti fremea cu vizita la medina ca se duce ziua intreaga ( sau ce mai ramane ); mai este un orasel f. fain CHEFCHAOUEN sau CHAOUEN e numit orasul albastru ( o sa vedeti de ce ) asta merita vizitat dar nu mai mult de 2 ore.

Urmatorul loc "interesant" ar fi Azrou ,este o padure de cedri plina de maimute care-ti fura pina si cheile din contact :ha:

Cheile Todra sint spectaculare, merita vazute( Tinerhir )

Nu vreau sub nici o forma sa va conving de gusturile mele, dar faceti in asa fel ca sa puteti avea o zi intreaga la dispozitie pentru Merzouga ( Dunele din Erg-Chebbi )

acolo o sa va distrati de minune cu nisipul.

Urmatoarea etapa (avind in vedere luna Martie si eventuale ploi torentiale) o sa fie complicata

De la Merzouga pina la Foum-Zguid , 410 km de pista dintre care jumatate cu bolovani cat capul lui Nastase :ha: iti rupe masina in doua,iar daca o faci la un ritm Light te apuca disperarea :p

Dar aici pierdeti un loc f. fain de vazut : M´hamid (dunele Erg-Chigaga si Lacul Iriki sint in apropiere)

Mai incolo de lacul Iriki catre Foum-Zguid incepe pista "criminala" de bolovani care personal cred ca nu are nici un farmec.

Am facut-o in luna Decembrie si-mi pare rau .

Cel mai bine e dupa ce te saturi de nisip in Erg-Chigaga si in Iriki( daca te saturi ... :grin: )sa te intorci la M´hamid - Zagora ,pe asfalt pina la Ouarzazate trecand prin Vallé du Draa. ( aici merita vazut Kasbah Ait-Benhaddou ) si studiourile de filmare din Ouarzazate.

Nu e diferenta mare de km. dar castigi timp si economisesti "avarii" la masini.

Din Ouarzazate treci Muntii Atlas catre Marrakesh cu directie Essaouira

alt loc important si foarte frumos.

Aici poti cumpara o gramada de chestii de artizanat din lemn ( bani sa ai ...)

In fata portii de intrare in medina din Essaouira ,sint niste chiosculete/restaurant unde poti gusta cel mai bun peste sau "alte vietati" din zona. Sie f. ieftin.

La intoarcere catre Casablanca - Rabat -Tanger deja totul e Autostrada si nu prea mai e asa de interesant ,dar puteti intra in Oualidia ,pe plaja este un restaurant/crescatorie unde poti manca niste scoici super ( in spaniola Ostras ), bineinteles la un pret f. f. ieftin.

Cu vreo 60 km inainte de Tanger puteti intra in Asilah sa-l vedeti macar din treacat.

Eu daca mai ajung pe meleaguri Marocane ma duc direct ( atza ) Tarifa - Merzouga intr-o zi , ma instalez in Merzouga ,si pina nu am nisip si la p... ( scuzati expresia ) NU MA LAS ! :ha: :ha: :ha:

Stau doua - trei zile in Merzouga , apoi in M´hamid si Erg-Chigaga ( si Iriki ) , Ouarzazate ,Essaouira si acasa.

Restul oraselor mari nici nu ma gandesc sa intru , e un HAOS TOTAL.

Bucurestiul e la pitici pe linga Marrakesh :ha:

Pretul la care iese expeditia e f. bun, dar tineti cont ca rangul hotelier in Africa e inferior, adica o stea mai putin ca in Europa pentru acelasi serviciu oferit.

Aici aveti un hotel in care am fost cazat si e super fain si la un pret bun :

http://www.tripadvisor.es/Hotel_Review- ... zouga.html

Daca vreti ceva mai select cu aer conditionat ( aici seful e un prieten de al meu. )

http://www.dareljanoub.com/bienvenida.html

Pentru ziua in care o sa bateti dunele din cap in coada cel mai bine e sa contractati un ghid in hotel.

Sint multi baietandri din zona care cunosc dunele si stiu exact pe unde este nisipul mai dur. ca sa nu strici ziua tragand de masini.

Un ghid bun gasiti in hotelul Dar el Janoub ( Ali )dar costa 100 € / zi ).

Si poate cu putin noroc :ypu ma unesc si eu grupului in luna Martie...inca nu stiu exact.

Sper sa va fie de folos post-ul .

L.R. Discovery 3 HSE , 2006

Aro M 461 C , 1972

Land Rover Defender 90

Link spre comentariu

Foarte folositor! Multumesc.

Intr-adevar, desertul e cel mai frumos lucru care poate fi vazut!

M-am gandit si eu sa o luam pe asfalt de la Merzouga si sa ne ramana o zi in plus sa ne dam pe dune, sa mergem la lacul ala sarat sa vedem flamingo, sa facem o excursie cu camilele in desert, sunt diverse programe acolo, etc. Sa vedem, inca nu e batut nimic in cuie si nu am platit nici o rezervare. S-ar putea ca nu multi sa mai aiba chef sa-si rupa masina pe pista dupa ce s-au tavalit cu ea prin nisip!

Despre hoteluri: mie mi-au parut OK, nu-s ca in Europa, dar asa cum sunt au farmecul lor.

In Essaouira cazarea e aproape de intrarea in Medina, la Ibis, intrarea dinspre oras, nu aia dinspre mare, unde sunt pestii!

Ea asta iarnaam ajuns tarziu, dupa 2230 si se cam strangeau tarable, dar mi-am promis sa ajung iar, sa-mi iau o cafea la tersa si sa ma uit la mare...pana ma doare fundul de stat pe scaun!

Nicky

Link spre comentariu

Din Merzouga merita sa faci traseul Remlia - M´Hamid pe pista. Depinde de cat de mult a plouat .

Din M´hamid dupa ce te saturi de lacul Iriki si dunele din Erg-Chigaga ( aici sint putin mai inalte ca cele din Erg-chebbi ) o iei pe asfalt catre Zagora si Ouarzazate.

Nu merita in absolut sa zapacesti masina pe bolovani si in plus va trebui sa mergi la un ritm lent care te dispera in primii 10 km.

Gasesti o gramada de hasbah si hoteluri in M´hamid sau campings daca vrei.

Daca sint ceva variatiuni in traseul pe care il faceti si se va pune accentul pe dune,dune si iar dune :ypu ( nici chiar asa) dar fara prea multe medine plictisitoare cred ca o sa ma inscriu si eu.

Colegii mei de aici http://www.discotr.es/viewtopic.php?f=9 ... cefdf9126b merg in luna August pe tot litoralul pina dincolo de Essaouira. :pr

Fac doua greseli mari :

1ª un grup de 14 -15 masini e o nebuneala totala :ha:

2ª pe caldura care o sa fie in August...nu stiu zau cate masinni se intorc intregi

Dar astia merg cu copii ,cu catel cu purcel si eu nu am ce cauta acolo.

Eu o sa stau doar la umbra cu o bere buna si rece :x , nu ma prinde nimeni intr-un voiaj de asta. :grin:

Masinile sufera mult pe caldura si riscul de a te intoarce cu avionul e destul de mare.

Asta a fost prima mea expeditie cu un voiaj organizat ( 1625 €/2 pers cu masina )

Dar erau prea multe masini si se pierdea exagerat de mult timp.

http://www.almeridian4x4.com/dugar/dugar04/index.html

E mult mai frumos sa mergi pe contul tau . :h5

Aro M 461 C , 1972

Land Rover Defender 90

Link spre comentariu

Update Atlas Adventure 2010

Multam de "tips"! Marocul e o tara asa de mare si frumoasa.... incat iti trebuie multe expeditii sa o descoperi! Mie miu-a placut si Sahara Occidentala, cu zecile de km de plaje si faleze virgine.... dar asta o lasam pentru cand mergem in Mali!

E bine sa se stie ca putem beneficia de preturile bune si de discounturi daca ne strangem vreo 8-10 masini si daca fac rezervarile din timp. DECI: data limita de inscriere este 31.12.2009

Nicky

Link spre comentariu

In Tarifa si Algeciras este un tip ( Luis ) de la CLUB CAMALEON TOURS care iti scoate biletele la un pret f. bun.

Noi de fiecare data cind mergem le luam prin el.

Si daca nu gresesc de la 10 masini in sus ai un discount aditional ( tarif Rally )

S-ar putea sa ma duc in Iarna asta cu niste colegi din sudul Spaniei intr-un Raid Solidario pina in Mali.

http://www.raidsolidario.com/

Aro M 461 C , 1972

Land Rover Defender 90

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Ieri mi-a venit cartea luii Chris Scott, Morocco Overland.

O lectura interesanta si instructiva pentru cei interesati!

Nicky

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am stabilit si data plecarii, ca sa puteti sa va faceti calculele si socotelile:

Intalnirea "oficiala": luni 01 martie 2010 ora 0900, in port la Tarifa.

Adica aici:

http://www.race-to-bamako.com/tarifa.jpg

Daca sunt amatori sa mergem in caravana din tara pana acolo, discutam.

Noi o sa plecam vineri 26 februarie 2010 din Craiova

Nicky

Link spre comentariu

Craiova-Beograd-Venetia Day1

Venetie-Undeva in Frantea Day 2

Undeva in Franta - Tarifa Day3

Candf am mers la Bamako au fost opriri la Ventia, Montpelier si Murcia

Nicky

Link spre comentariu

Eu vreau in prima noapte sa ma opresc la Ljubliana (oras pe care de mult tin sa il vad).

Pentru ziua a doua ma gandesc la doua variante de drum:

1. De la Genova sa parasesc autostrada si sa merg pe drumul de coasta pana la Nisa.

2. Sau sa merg spre lacuri si sa trec in Franta prin tunelul Mont Blanc urmand sa o iau iarasi spre sud.

Ar fi interesant, ca in masura posibilitatilor sa stabilim o intalnire si pe aici ca sa ne cunoastem :).

TLC KDJ120
Link spre comentariu

O sa stabilim o intalnire..acum sunt in Vama, ma intorc in Craiova luni si putem discuta

Nicky

Link spre comentariu

In Tarifa si Algeciras este un tip ( Luis ) de la CLUB CAMALEON TOURS care iti scoate biletele la un pret f. bun.

Noi de fiecare data cind mergem le luam prin el.

Si daca nu gresesc de la 10 masini in sus ai un discount aditional ( tarif Rally )

S-ar putea sa ma duc in Iarna asta cu niste colegi din sudul Spaniei intr-un Raid Solidario pina in Mali.

http://www.raidsolidario.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ami, :1 , am vazut imaginile de pe almeridian4x4 sint grozave :bravo

Am 2 intrebari, acel - asa zis - cric gonflabil cat e de fiabil,unde se gaseste si cam la ce bani ?

Pt o astfel de expeditie, dincolo de echiparea masinii si starea tehnica,daca ai face un must have de chestii pe care tre sa le ai la tine, cam ce ar contine ?

multumesc anticipat :hi

:hi

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Luati-ma si pe mine fratilor.

Va salut.De multa vreme caut pe cineva cu care sa ma duc acolo.Am o masina numai buna pentru asa ceva(t3 syncro 16) si ceva echipament pentru un drum ca astaData de plecare este OK,locul OK dar mai vreau va rog ceva detalii gen acte,viza,mod plata(card sau cash),harti GPS.

Pune-ti va rog un nr tel

Catalin ma numesc si sunt din Rm.Vilcea

Link spre comentariu

salutare.

daca va adunati minim 2 masini de romanashi eu zic sa mergeti pe cont propriu.

e mult mai fun si vedeti ce aveti voi chef si cand aveti chef.

Desi daca ma intrebati pe mine eu m-as duce glont in desert si as sta numai acolo. Daca aveti gps, creierul la voi si minim 2 masini nu aveti nevoie de ghid.

creierul va trebuie caci s-au vazut multe masini care au intrat intre dune si au ramas intre ele (erau prea abrupte).

nu inteleg pe ce iau ungurii 1000 de euroi de echipaj.

Link spre comentariu

Nea Talpa Iute are dreptate cu caru. Daca o faceti de capul vostru ( nu numai de capul vostru dar si cu cap)- dar musai in cel putin 2 tractoare- ai libertate deplina si iesi mult mai ieftin. Chiar daca ai belele parca e mai usor de suportat daca ti-ai facut-o cu mina ta si in plus mai inveti ceva, nu te duci ca la gradinita de mina. Noi am pus-o intodeauna dupa ureche si nu numai in afrika si ne-am descurcat onorabil. Una din chestiile unde nu prea sint cu nea Talpa Iute e cu dusul glont in desert, eu zic ca traversarea atlasului pe piste mai mititele face toti banii, dar asta e o chestie care tine de gustul fiecaruia. A doua ar fi ca daca am inteles eu bine-sper sa nu gresesc- ca tura asta nu e organizata de unguri, ci de amicul Craiova Dakar care a mai fost pe acolo si experienta lui poate fi folositoare, iar preturile care le-a scos sint mai mult decit onorabile, deci eu n-as rata-o.

Link spre comentariu

Ai dreptate nu ungurii o organizeaza ci eu, deci e un eveniment 100% romanesc. Din pacate preturi mai jos nu am putut sa scot, asta e! Cei 500 de euro de persoana cuprind asta:

# Transportul cu ferrybout de la Tarifa la Tanger si de la Tanger la Tarifa (vehicule si oameni)

# 7 nopti de cazare in hoteluri de 2 si 3 stele si in Kasbach-uri (hanuri traditionale, fortificate, marocane) cu mic dejun inclus

# Cina traditionala berbera la Merzouga

# Materiale promotionale (stikere pentru vehicul, ecusoane, sepci personalizate)

# Harta Michelin 742-Maroc

# Harta GPS

# Roadboock detaliat.

Nicky

Link spre comentariu

scuze, am inteles eu gresit treaba cu ungurii.

sper sa ne intaln im pe acolo. eu voi pleca de la sfarsitul lui dec.

cred ca la banii astia e mai rentabil sa va luati cate un cort ARB/echipaj. parca era vreo 1000 de euroi.

Si dormiti moca in europa si in africa acum si in expeditiile viitoare.

eu personal asa fac si am scapat de grija rezervarilor, alergatului dupa nu stiu ce adrese de hoteluri etc

plus ca puteti dormi in desert pe plaja sau pe langa piste sau pur si simplu unde gasiti un loc misto de campare

Link spre comentariu

Ai dreptate nu ungurii o organizeaza ci eu, deci e un eveniment 100% romanesc. Din pacate preturi mai jos nu am putut sa scot, asta e! Cei 500 de euro de persoana cuprind asta:

# Transportul cu ferrybout de la Tarifa la Tanger si de la Tanger la Tarifa (vehicule si oameni)

# 7 nopti de cazare in hoteluri de 2 si 3 stele si in Kasbach-uri (hanuri traditionale, fortificate, marocane) cu mic dejun inclus

# Cina traditionala berbera la Merzouga

# Materiale promotionale (stikere pentru vehicul, ecusoane, sepci personalizate)

# Harta Michelin 742-Maroc

# Harta GPS

# Roadboock detaliat.

Harta GPS la care te referi matale e vreun ING scara 1:200 000 sau ai ONC/TPC- urile de aviatie? ori poate ai dat de ceva nou?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare