Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

wrangler YJ exercitiu de stil

Dan Popescu

Postări Recomandate

baieti si fete,

avand in batatura pe Albinutza (irinuca spunea ca este alba si harnica precum o albina) pe care o tineam ca si masina de rezerva, m-am gandit sa ne bucuram de ea in extensie. Intrucat nu am reusit sa iau un soft-top care sa ma satisfaca referitor la viteza de montare-demontare, am incercat o abordare diferita.

Am cumparat din Franta inca un hardtop fara haion, geamuri laterale, instalatie electrica, etc, la un pret OK. Pe loc, l-am taiat cu flex si fierastrau alternativ, pastrand numai partea de deasupra locurilor din fata si partile de sub geamurile laterale. Apoi le-am incarcat in duba Iveco si le-am adus acasa unde au fost abandonate intr-un garaj vreo 2-3 ani.

Acum vreo luna le-am revitalizat, adica le-am scos la lumina, am prac ticat in plafon una bucata taietura mare, practic ramanand numai: prinderea etansa de deasupra parbrizului, contururile de usa, si prima parte din prinderile laterale in suruburi. Am pus chedere pe taieturi pentru a nu fi neterminata lucrarea, plus vopsit interior-exterior cu alb mat si negru mat.

Apoi am fabricat o prelata din material de prelata de camion alb, cu prinderile de rigoare si am obtinut rezultatul care se vede.

Avantajul real este ca masina este 95 % decapotata, iar la nevoie marea decupatura din tavan se acopera in cateva secunde cu un capac din policarbonat transparent de 10 mm grosime care de obicei sta in portbagaj sub prelata alba.

am facut zilele trecute cam 1900 km prin Bulgaria si Turcia in aceasta formula si am ajuns la concluzia ca aceasta este cea mai potrivita cu mine formula de masina de plimbare usoara, de relaxare.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: wrangler YJ exercitiu de stil

A iesit faina lucrarea!! :1 Scaunele din spate le-ai rabatat sau le-ai scos, presupun. Si eu asa face asa ceva la Vitara mea, cu un material transparent, pt ca un hardtop din mai multe bucati si e cam cald vara...

Link spre comentariu

bancheta din spate, in aceasta configuratie poate sa:

1) stea la locul ei, este acoperita de prelata alba;

2) stea la locul ei pliat doar spatarul, este acoperita de prelata alba;

3) stea pliata cu totul, este acoperita de prelata alba

4) sa fie scoasa cu totul (asa s-a intamplat la acest drum, sa aevm mai mult loc de bagaje)

acum o sa incep sa lucrez la un soft tot din prelata alba identica, dar care sa acopere si barele rollcage-ului, astfel incat sa putem calatori 4 persoane. Problema e ca cei din spate nu or sa prea aiba geamuri, nu o sa pun suprafete transparente, e prea greu si prea scump.

Vreau ca acea prelata "mare" sa o vopsesc in alb + negru, "model zebra". De fapt prelata va fi alba si cu un sablon + trafalet sa aplic vopsea speciala neagra care intra in compozitia materialului pentru totdeauna.

mai am praguri negre din plastic continue (si sub usi) deja cumparate dar nemontate, poate o sa le montez pana la urma vreodata.

Mai am si un troliu WARN pe care ma gandesc sa-l montez, dar inca n-am gasit justificarea.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

frumoas lucrat...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare