Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conducte frina: metal sau cupru?

marcel

Postări Recomandate

Pareri? Sfaturi? Idei? Ma maninca sa-mi iau un set deasta si sa-mi fac circuitul de frinare din teava de cupru. Astea ce le-am dat jos de pe sasiu sunt de fier si sunt degradate in ultimul hal. Nu le mai pun inapoi pe masina nici f... intre buci. Personal, inafara de pretul mai ridicat al cuprului nu vad nici un dezavantaj, insa nici nu le fac in fiecare luna. Ar mai fi si altele???

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Conducte frina: metal sau cupru?

cupru! la o masina mai veche am avut problema ca erau foarte roase conductele la benzina, si le-am schimbat cu cupru si n-am mai avut nici o treaba.

ca idee daca ai vreun prieten care se ocupa cu montaje la aer conditionat iti poate face rost de conducta de cupru. din pacate nu stiu daca poti gasi in cantitate mai mica de un colac.

Link spre comentariu

Tin minte de pe vremea cind aveam daciana, ca se gaseau la piese de schimb in ambele variante, doar ca cele de cupru erau mai mult decit dublu la pret. Oricum, mai trebuie sa caut si olandezele care sa potriveasca la filet. Si astea trebuie cautate tot la service-urile de instalatii aer conditionat.

Link spre comentariu

La unele magazine de piese auto gasesti conducta de cupru pentru frane la metru. Mai ai nevoie doar de dispozitivul de bercuit si iti faci conducte de care ai nevoie.

Link spre comentariu

Mie mi-au pocnit conductele de franare si am ramas cu ea fara frana pe la vreo 80 la ora, noroc ca era noapte si nu circula lumea pe timp de zi...fiind frane cu circuit comun pentru rotile din spate mi-a pocnit fain frumos turul. Nu mai spun ce senzatii, ce adrenalina la volanul masinii pana am ajuns la service cu ea sa le schimb. Dar le-am schimbat la sfatul unor oameni in care am mai mult decat incredere maxima pentru ca impreuna cu ei am schimbat cam tot de pe masina (a se citi am reparat) si acuma am doua conducte tur-retur din cupru pe nissanul meu...si am mai citit pe aici pe forum ca lumea cam tot de cupru are si recomanda...cu stima

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

Pana si la ARO e aceeasi poveste. Sunt si de otel, sunt si de cupru... alea de cupru sunt mult mult mai excelente, "fara intretinere", le pui si uiti de ele! Ce ma surprinde e ca niciodata nu am avut probleme nici cu alea de otel, decat ca ruginesc superficial...

Daca e sa o faci de la 0, mergi pe Cupru... Si nu stiu de unde iei, dar cel putin la mine am gasit si "set conducte frana" pe dimensiuni, gata bercuit, cu tot ce trebuie de "cupru" si era de fapt otel spoit...

Cred ca stii, cuprul e moale si maleabil usor, otelul e tare, si se indoaie mai greu.... Ca sa testezi iei o conducta si daca poti sa faci lejer " & " din ea, atunci e cupru....

Link spre comentariu

Da uitarii fiarele ,care te chinuie la montaj. Setul din descriere e bun ,incusiv la pret.Cu putin antrenament pe vreo citeva capete esti bun meserias,daca iti dai interesul.

Small tips from Danube side:

- nu indoi in mina raze mici ,adapteaza un cleste la care sudezi in gura ,pe fiecare falca jumatatea unei curbe din teava de fier , astfel ca se formeaza o presa de indoire la raze mici, dar nu exagerate ca se striveste teava (am indoit teava de fier intru-n cerc si am scos fiecare jumatate din alta sectiune)

-ciopleste un con de lemn (treaba ta.....eu am avut un con de la o masina de bobinat) pe care il folosesti la indoiri (mai ) libere in mina

- lasa rezerve de lungime la capete (eu am facut cite o mica spirala la ceva distanta de capat, acolo unde am avut loc -absolut inutil ,si cite o mica lira la capetele cu mai putin spatiu-absolut util la montare)

foloseste neaparat un taietor cu role, de ce calitate-pret vrei ,dar foloseste-l

-nu debavura excesiv

As adauga sa nu indoi- dezdoi repetat teava de cupru,se cam oboseste peretele tevii si apar mici fisuri pe diametru,fii pregatit cu rezerva de teava, renunta la produsul muncii daca ai cea mai mica suspiciune. nu introduce nimic in tevi sub diverse motive , acopera capetele tevilor cu banda adeziva de hirtie pina la montare ,ca sa le pastrezi curate, sufla-le temeinic cu aer ,nu cu pompa, ci cu cit duce evacuarea directa de la compresor.

Eu am folosit teava de la un prieten care se ocupa de AC, si este groasa in perete, am facut single flare,cu o presa din selgros . Imi pare rau ca nu m-a dus capul sa bag teava printr-un tub din plastic, m-am desteptat la urma ca era mai bine si la lucru si in exploatare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

bune sint de cupru = dar fiind mai scump, atentie mare sa nu fie suptire.Sa mai ai grija si la montare (ma refer sa nu lasi spati mari de sprijin,iar bercuirea,daca e cazul,sa fie profesionala).BAFTA !!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

conducte de cupru se gasesc la mag de piese auto...la metru...daca ai si cine sa le bercuiasca....spor la treaba :h5

De berbecuit, vreau sa-mi iau setul ala din primul post. Fac niste incercari pina imi intru in mina, si apoi ii dau bice.

Link spre comentariu

taietor de teava din cupru si decapant iti dau eu imprumut ... daca mai am ceva unelte de lucru cu cupru te anunt.

Supermerci. Nu stiu sa fie nevoie de decapant, da cine stie. Ceva de taiat care sa nu deformeze circumferinta trebuie. O sa astept pina-mi vine cutiuta de la englezoi si apoi vad exact ce si cum se maninca :grin:

Link spre comentariu

Pt. ca fata de cupru sunt pe gratis??? Pt. ca productia in serie e mai ieftina la cele de otel??? Nu stiu, e o presupunere, insa sunt convins ca daca o masina noua ar fi facuta doar din materiale de calitate, ar fi triplu pretul. Tu ce parere ai vis-a-vis de faptul ca toti producatorii folosesc teava de otel???

Link spre comentariu

nu triplu ar fi pretul.................ci de50-100 de ori .De ce crezi ca si la fier vechi,preturile sint:=== fier- 0,45 ron vs cupru 7 ron .

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Din start ,cuprul e mai scump.Alte dezavantaje : este moale si mai putin rezistent la roadere de alte parti , in special muchii; imbatrineste si devine casant , cedind la punctele de solicitare , formeaza cupla galvanica cu fierul ,determinind corodarea si implicit cedarea la presiune ; poate cataliza degrarea lichidului de frina de natura organica ; corodeaza de asemenea in contact cu aluminiu si aliajele sale(mai greu)

Cea mai mare parte pot fi prevenite , prin montare ingrijita si prin protejarea exterioara,cuplele galvanice pot fi prevenite cu o piesa intermediara din alama sau inox,atunci cind se impune datorita conditiilor specifice locale

,unele pot fi neglijate, datorita duratei limitate de viata a masinii.

As adauga ca la o presiune echivalenta si un diam ext egal se reduce lumenul,putind duce la pierderi de presiune instantanee,dupa care se egalizeaza.

Acum ,daca ati renuntat la cupru pt dezavantajele de mai sus ,incercati sa lucrati cu teava de fier ,fie el si moale ,si mai vorbim.....hai dao-ncolo de teava....

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

concluzia o tragi ca mine, pe serpentine, cand s-a crapat o conducta de cupru, noroc ca nu aveam viteza mare(logic), ca am observat la timp si ca tocmai pe portiunea respectiva drumul nu era decat f putin inclinat si aveam si loc de oprire(nici frana de mana nu tinea prea bine), nu are sens sa va spun cu ce frica am coborat pana am ajuns la urmatorul sat, unde chiar la intrare era un magazin cu piese auto, care avea ultima conducta, care urma sa se inchida la ora 17.00, era 16.50, care era sambata, care nu mai deschidea pana luni, care... care...care.... :)

ISUZU TROOPER II / zuzu, zuzu iese ursu...!
Link spre comentariu

Ca sa dormi- a se citi conduce- linistit, improvizezi o pompa cu piston si pirghie , sau ,mai simplu. maresti presiunea de lucru la compresorul de aer, dereglind temporar regulatorul de presiune ,sau prin orice alte mijloace care va da prin cap in functie de posibilitati si faceti testarea de suprapresiune la teava. Va costa un dop, o adaptare de racord manometru de 15 -25 bari si ce o mai fi.....se poate si altfel. Toate costa ,cit- nu stiu-, linistea ta = nepretuita.

Conductele , unde se vind ele, vin curate , am indoieli serioase ca au trecut prin vreo testare.Din aceasta cauza -netestarea lor - pot aparea defecte punctuale , fara ca aceasta se fie o regula.

mertinkeler , cu ce tip de conducta ai inlocuit pe cea defecta ? ai fost curios sa afli ce a provocat avaria care ti-a pus viata in pericol ?

Multumesc.

Link spre comentariu

aveti dreptate .... daca am fi trait ca broastele testoase vreo 200 ani ... le faceam din inox ....

... bine draq ca mai ruginesc si se strica.... altfel si acum ar fi fost plin de dacii 1300 si oltcituri pe strazi ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

La masinile de epoca care sint restaurate se foloseste o teava facuta dintr-un aliaj cupru - nichel (90/10% proportia).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare