Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Siguranta la foc a masinilor pe GPL

Niva

Postări Recomandate

Re: Siguranta la foc a masinilor pe GPL

Am GPL pe 2 masini si in afara de faptul ca imi ocupa spatiul in portbagaj nu am alta problema.Pina acum nu am cunostinta de incendiu sau explozie din cauza GPL-ului.Butelia este deformabila la impact si dotata cu sisteme de siguranta.

In schimb daca autoturismul ia foc din alte cauze este posibil ca la un moment dat sa explodeze si butelia cu toate ca am vazut in Constanta masina arsa in totalitate, cu GPL careia i-a ramas butelia intacta.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ieri am dat jos butelia de gpl de pe ims

a mers bine vreo 1000 km, apoi intrerupea, apoi se ineca , apoi a inceput sa imi manance mai mult ....pana a ajuns sa manance cam 100%

apoi am constatat ca nici compresie nu mai am la motor...desi intre ultima compresie facuta si constatare era cale de maxim 10.000 km...cu gpl

apoi am dat jos plamanul...si ieri butelia, care e plina desi credeam ca e goala

oricum...daca e montata ...merita a fi montata de ceva firma profi

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

" nenea Ati, electric, tata, ca hidrocarburi nu mai vrea lumea... "

Cunosc acest aspect de dezvoltare a producatorilor de automobile , dar" cind nu ai cal e bun si magarul "

De altfel , filmuletu ne prezinta ciclurile de descarcare a buteliei. Explozia este imposibila fiindca nu avem oxigen in butelie , iar din cauza caldurii presiunea de dilatare este purjata in cicluri de supapa de presiune a rezervorului.

Link spre comentariu

Acum citiva ani, a fost pe discovery un reportaj cu masinile pe gpl din Bombay. Zicea nenea, ca in urma testelor a reiesit ca temperatura de autoaprindere la gpl este cu cca 200-250 de grade mai ridicata decit la benzina. In concluzie, mai repede se autoaprinde benzina din rezervor decit gpl-ul din butelie. Acuma, daca exista scapari si/sau acumulari de gaze sau vapori, de sarit in aer sare si cu benzina si cu gaz.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare