lel Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Salutare!! Sunt posesorul unui Suzuki Jimny 2000, 1,3, 80cp si am urmatoarea problema: In anumite situatii simt o lipsa de putere. Care ar fi solutia problemei: 1. schimbarea reductorului cu unul de sj 410 sau care alt reductor s-ar potrivi? 2. schimbarea diferentialelor cu unele cu demultiplicare mai mare si de unde as putea sa le iau. Mentionez ca masina este stoc, mai putin suspensia. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Daca eu identific corect personajul (traiasca lupii albi :P ) masina nu e chiar stock, are si simex si troliu si ii cam cade bara spate :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Salutare Watcher!! Chiar eu sunt. Pana duminica trecuta cand am facut un traseu foarte dificil, am fost multumit dar de atunci ma tot gandesc ce pot sa-i fac sa nu mai simt acea lipsa de putere de care vorbeam. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Diferenta de abordare intre a schimba rapoartele finale sau reductorul eu o vad asa (ffind tarziu insir idei): 1) daca simti nevoia doar in teren e clar - reductorul 2) daca simti ca si pe strada ti-ar prinde bine sa misti mai repede rotile cele mari - rapoarte 3) cu rapoarte mai mari ai avea frana de motor mai buna si pe High 4) cu rapoarte mai mari stresul rotilor mai mari "ramane" doar pe planetare, daca schimbi reductorul, stresul se imparte si la diferentiale si cardane (mai multe puncte ce ar putea ceda) 5) daca schimbi rapoartele si nu pui roti mai mari (sau din cand in cand pui unele mai mici) vei pierde la viteza maxima Din ce am citit pe aici de-a lungul timpului Petroworks fac si rapoarte si reductoare si fac chestii serioase si livreaza si ok... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Salut Octavian ! Ideal e sa schimbi cate ceva si in reductor si in grupuri. Dar pentru ca deocamdata nu folosesti roti foarte mari, e de ajuns sa modifici reductorul pentru ca in cazul asta vei avea reductii diferite high/low , de ex. 12% high, 30% low si vei putea folosi masina in bune conditii on si off road. Daca schimbi rapoartele in grupuri vei avea o reductie egala high/low de ex. 30%, ceea ce poate fi prea mult on road. Dar pana la urma trebuie sa te orientezi la ce gasesti ca stiu ca era o problema cu reductiile pentru Jimny. Pentru asta e bine sa iei legatura cu Ionutzt (Suzuki Dojo) ca este in tema. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Multumesc pentru raspuns Bili si te asteptam sa vi cu noi Duminica. Astazi ne-am luat statii. :hi :hi X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Intrebatrea mea este, daca pot sa adaptez un reductor de samurai care sa aiba alte rapoarte.Ex SJ410 sau SJ413 sau Samurai. in cazul in care cele trei tipuri mentionate mai sus au o demultiplicare mai avantajoasa pentru mine. Mentionez ca vreau sa pastrez aceleasi dimensiuni la cauciucuri. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Daca vrei sa incerci, pot sa-ti pun la dispozitie un reductor 413, gasim si de 410 ..." dar in cazul asta nu e asa de simplu cum crede lumea " :hi Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Pe Jimny modelul vechi merge pus reductor de la Samurai. Unii prefera solutia asta, pt ca iti permite mai multe optiuni ulterioare. Pentru reductorul de Jimny, cea mai la indemana solutie sunt rapoartele de la trialjimny (24% din memorie, dar mai bine vezi si tu), si alte optiuni gasesti greu de tot. Daca iti pui reductor de Samurai, gasesti pentru el ce rapoarte vrei aftermarket ... majoritatea producatorilor au optiuni pt Samy ... Vezi kitul de adaptat reductor de Samurai de pe DGtuning sau Rhino Ray (astea mi le amintesc acum, mai cauta si tu daca vrei). In punti, modelul tau are rapoarte 3.909, daca nu ma insel ... cred ca poti pune alte rapoarte si aici (suzkidojo te lamuresc mai bine ). De curiozitate, ce cauciucuri ai (dimensiunea) ? Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny In momentul de fata am 205/70/15 B&P Pneus copii Simex. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Pt Bili, Nr. meu de tel. este 0731610770, AS VREA SA INCERC REDUCTORUL DE sj 413, daca nu este deranjul prea mare. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmacatalyn Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Salutari domnilor,vad ca i-ati pus gand rau lui Jimnilica.Se pare ca treaba cu reductorul de 410 sta cam in felul urmator...http://www.suzuki-storm.co.uk/jimny/tcase_article.htm Ce ziceti? http://www.suzuki-storm.co.uk/jimny/wheels.htm Spor la modificari! Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny reductorul de 413 nu este mult mai redus - de la 2.14 la 2.26- decat cel de Jimny p e low. merita eventual sa iei si un kit de pinioane pentru el. mai bun este redcutorul de 410 cu 2.55:1. in ambele cazuri fara kitul de la DG sau o alta solutie , nu vei mai avea vitezometru. dupa cum ai vazut trebuie modificati si suportii. kiturile de punte de la Petroworks nu merg la Jimny care are punte high-pinion pe fata. sunt ceva variante prin Japonia. o alta posibilitate ar fi sa inlocuiesti raportul modelului tau cu cel mai nou care e de 4.3 si sa folosesti ring&pinion de fabrica. sau sa pui alte punti cu un raport mai bun :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Multumesc muuuuult baieti, sunteti super tari!!! X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Iulie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Pt Gabitzu. De unde as putea sa cumpar kitul de la trialjimny, au reprezentanti in Romania? X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Pt Gabitzu. De unde as putea sa cumpar kitul de la trialjimny, au reprezentanti in Romania? Scuze, acum am vazut ca ai scris aici. Nu au reprezentanti din cate stiu eu, e o afacere mica, a unui pasionat de offroad. Daca ai pe cineva in italia, incearca sa vorbesti cu el sa cumpere direct, daca nu, suna-l pe Giacomo (trialjimny), ca e baiat fain si va lamuriti voi. Vezi ca pt modelul tau d ejimny nu au reductii decat de 24% - ca sa fie din nou ca in standard ar trebui sa pui macar 30" pe el ... Bafta Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator michou Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny salut! dc pare o intrebare de incepator...asa este! poate sa mi explice si mie cineva diferentele de transmisie la jimny modelele pana in 2005 cu cele de dupa, avantaje/dezavantaje? multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator michou Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny up Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Postez in acest topic deoarece nu am gasit alt topic despre reductoare. Daca stie cineva, reductorul de pe Jimny cu motor tip M13A este acealsi cu cel de pe cod motor G13BB? Nu am spart reductorul ci s-a spart reductorul si nu stiu daca cele doua motorizari au reductoare identice. Jimny meu este cu motor G13BB din 2004. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny reductorul de pe Jimny cu motor tip M13A este acealsi cu cel de pe cod motor G13BB? depinde daca m13 este cu vvt sau nu si daca are sau nu cutie automata. exista reductoare cu urmatoarele rapoarte hi/low: 1,409/2,268 1,320/2,145 1,320/2,643 1,000/2,002 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny depinde daca m13 este cu vvt sau nu si daca are sau nu cutie automata. exista reductoare cu urmatoarele rapoarte hi/low: 1,409/2,268 1,320/2,145 1,320/2,643 1,000/2,002 Multumesc pentru informatie, dar cunostintele mele tehnice sunt aproape zero. In incercarea de a gasi o solutie ieftina pentru a avea mai multa putere la jimny care e incalcat cu 215/75/15, m-am gandit ca daca tot am reductoul spart, sa gasesc un reductor de Jimny de pe o alta motorizare care sa aiva rapoarte mai bune, dar nu stiu daca este asa ceva si daca potriveste cu cutia manuala pe care o am. O alta solutie pentru mai multa putere/cuplu (cel putin teoretic) este din grupuri, adica la un Jimny cu motor M13 vvt de 1328cmc (dupa 2005) sa pun punti de pe un Jimny cu motor G13BB, dar nu stiu daca merge si daca se simte diferenta. Oricum eu am G13BB (1298 cmc din 2004). Poate ma lamureste si pe mine cineva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny versiunea ta de jimny daca e din 2004 si are motor g13bb este spaniol si are raportul de 3,9 in punti si 1.320/2.145 in reductor. cel mai simplu este sa iei diferentiale de jimny spaniol cu motor m13 cu vvt care au raportul de 4,3 si obtii cam 10%. sau si mai bine pui un motor g16b de pe vitara/baleno/swift. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny versiunea ta de jimny daca e din 2004 si are motor g13bb este spaniol si are raportul de 3,9 in punti si 1.320/2.145 in reductor. cel mai simplu este sa iei diferentiale de jimny spaniol cu motor m13 cu vvt care au raportul de 4,3 si obtii cam 10%. sau si mai bine pui un motor g16b de pe vitara/baleno/swift. Ma simt 1/2 luminat :id, si apreciez raspunsul:g, dar: Tocmai am cumparat un reductor pentru Jimny-ul meu de pe unul cu motor M13 din anul 2003. De unde stiu ce raporturi are in reductor ? Cand voi sparge grupul in mod cert voi pune cu grupuri cu raport 4,3, deci informatia este foarte utila :ypu. Dar trebuiesc schimbate si planatare? Ultima solutie este exclusa in cazul meu, incerc sa mentin masina legala, sau cat mai aproape. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Insist cu acest subiect deoarece din cautarile mele google nu am reusit să ma lămuresc. Deci, care model/motorizare de Jimny are raportul în reductor de 1,320/2,145 şi care de 1,320/2,643? Jimny cu motorizarea G13BB din 2004 ce raport are in reductor? Daca stie cineva va rog lămuriţi-mă ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Re: Demultiplicare Suzuki Jimny Jimny cu motorizarea G13BB din 2004 ce raport are in reductor? ti-am raspuns in mesajul precedent. daca este din 2004 si are motor G13BB este fabricat in spania si are reductor cu 1,320/2,145. in 2000, fabrica suzuki din japonia a renuntat la G13BB si a inceput sa foloseasca M13A in 2005, fabrica suzuki din spania a trecut la motorul M13A. Deci, care model/motorizare de Jimny are raportul în reductor de 1,320/2,145 şi care de 1,320/2,643? Jimny model JB23 are reductor cu 1,320/2,643. Acesta este un Jimny cu motor K6A de 660cmc si este destinat pietei asiatice. Jimny cu motor M13A cu VVT si cele cu motor K9K au reductor cu 1,000/2,002. Editat Ianuarie 13, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate