Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jack, Samurai Jack

lichter

Postări Recomandate

Re: Jack, Samurai Jack

Recomand filtrul de aer Nipparts ... KN este un moft prin care trece apa si ceva praf!

ai folosit si uleiul din kit-ul K&N? atunci ai fi descoperit ca nu e un moft si nici nu trece nimic prin el - fara sa vorbim ce frumos respira motorul....dupa un timp trebuie intradevar, curatat, spalat apoi iar ,,uns " cu ,,untdelemn" ca sa fie ca nou si tot asa....

Subaru merge cu filtru aer Green, Mazda cu KN si KTM-ul cu TwinAir ... toate se spale si se impregneaza ca la carte ... la off road te las pe tine sa foloseti KN!.

Cam la asa ceva rezista ce pun eu http://forum.club4x4.ro/download/file.php?id=17435&mode=view

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ AdrianZUZ & Angler Din considerente de buget, am pus un filtru de aer de la Japan Parts de 36 RON si am luat (urmeaza sa il montez) un filtru de benzina Ashika de 58 RON. Oferta pe care am primit-o pentru filtrul de aer K&N era de 320 RON... deci cam de 8-9 ori mai scump ca unul standard. Filtrul de aer se schimba macar o data pe an, dar chiar si asa filtrele standard m-ar tine 5 - 9 ani la acelasi buget cu un K&N, care teoretic e Lifetime Guaranteed.

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

Astazi am montat kit-ul OME :banana

Fata de fiarele care erau inainte masina este muuult mai comfortabila, chiar si daca am lasat arcurile in configuratia Heavy Duty.

Printre altele am montat si filtrul de benzina, desi am avut emotii mari ca poate sunt suruburile intepenite si trebuie sa taiem ceva, dar a mers ca uns.

Iaca si niste poze de la lucrari.

Oliver

Link spre comentariu

Nu mi se pare K&N un moft, daca ai grija de filtru (spalat si uns) motorul merge impecabil.

Eu am si pe masina de oras ( Golf IV GTI) de vreo 3 ani un astfel de filtru si sunt f multumit.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Dupa o tura de test mai indelungata cu Jack si noua lui suspensie am remarcat ca la capat de cursa a volanului, sau destul de aproape de capat, roata freaca de niste bride de la foi (vezi poza). A mai patit cineva treaba asta dupe ce a montat OME?

Urmeaza sa intorc un set de jante sau sa pun flanse distantiere, dar sunt curios daca e normal.

Oliver

Link spre comentariu

Stiu ca Stane a mai patit asha dar nu stiu daca de brida aia atingea.

Stiu ca atingea de ceva dar nu stiu sigur de ce. Stiu ca mi-a zis ca a pus un limitator de cursa dar nu stiu exact unde si cum.

Daca nu reushesti sa rezolvi ma interesez sapt viitoare si iti zic exact.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Intre timp Jack a fost pe la Suzuki Fest si la Agnita Free Spirits Ride, unde chiar a facut o treaba buna (locul 1 trial, locul 2 la final) :grin:

La ultimul eveniment am reusit sa perforez conducta de frina spate si cred ca niste tampoane pe undeva au cedat.

Desi inainte de intrarea in traseu eram foarte sceptic in legatura cu utilitatea TerraTrip-ului. Dupa primul sfert de ora stiam exact ca trebuie sa imi comand unul. :grin:

De asemenea simt ca ambreiajul e pe duca si lichidul de racire dispare pe undeva, desi sub masina nu ramin pete...

Oliver

Link spre comentariu

Bravo pentru rezultate.In ce priveste frecatul anvelopei de foaia de arc.

In dreapta, in oala articulatiei e un surub care are rol de limitator. Eu am pus sub el o saiba.Rezultatul a fost micsorarea cursei volanului.E o solutie provizorie. Evident,cea mai buna solutie-flanse distantiere.

Da ce dimensiune de anvelope ai ?

Link spre comentariu

@Stane Anvelopele sunt 195/80R15, dar intre timp am gasit buba. Am intors surubul de la brida stinga spate si acum cauciucul nu mai loveste in nimic. Nu e rea nici idea cu saiba si limitarea cursei volanului, dar parca Samuraiul oricum nu are o cursa prea mare.

Oliver

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Jack a mai primit niste imbunatatiri la Dojo.

Lista ar fi urmatoarea:

- Ambreiaj Centerforce Dual + placa de presiune + rulment de presiune + simering volanta + rulment volanta

- Brate HD pentru cutia de transfer + bucse poliuretan

- Scut cutie de transfer ASFIR

- Scut rezervor Dojo

- TerraTrip 202+

- Garnitura capac motor

- Cirpit oringul de la delco (pe unde pierdeam ulei la greu)

- Curatat cam toate piesele care s-au desfacut (cu apa cu presiune, detergenti, benzina... cit s-a putut)

Din pacate datorita "neprevazutului" din Samuraiul mei lucrarea a durat putin mai mult decit planificat, dar am fost acolo de la inceput pina la sfirsit. Desi nu am facut nimic decit sa ma uit, am stat cot la cot cu echipa 2 zile in Dojo.

La o prima tura impresiile sunt urmatoarele:

- ambreiajul e de vis; normal avind in vedere ca placa veche era doar metal, chelita complet de ferodouri

- ambreiajul e putin mai brutal, dar aproape imperceptibil fata de un ambreiaj stoc

- cutia de transfer transmite ceva mai multe vibratii in caroserie

Iaca si niste poze:

Oliver

Link spre comentariu

Alte poze si multumiri echipei Dojo.

Niste entuziasti priceputi si primitori. Multumesc lui Mircea care s-a ocupat in detaliu de lucrare si lui Costin AKA Tuparu pentru expertiza in momente cheie si lui Ionut pentru umaru pus la cutia de viteze.

:h5 :bravo

P.S. @cfantana: Astept sticker-ul "Powered by Suzuki Dojo" :wink:

Oliver

Link spre comentariu

Cit a costat ambreiajul si in ce consta partea de ""dual"? Placa ta veche pare descentrata din poze. Parca sint arcurile raschetate.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Cit a costat ambreiajul si in ce consta partea de ""dual"? Placa ta veche pare descentrata din poze. Parca sint arcurile raschetate.

Ambreiajul e de la calmini.de, gasesti acolo pretul.

Placa veche nu era descentrata (probabil din cauza obiectivului supraangular da senzatia asta), dar arcurile erau intr-adevar raschetate.

Despre partea de "dual" nu pot decit sa citez de pe site-ul producatorului:

"The Centerforce Dual-Friction clutch set is a performance matched pressure plate & disc combination. Centerforce Dual-Friction pressure plates feature their patented centrifugal weight system (where applicable) and specialized machining processes to provide a performance clutch that offers exceptional street characteristics, while offering outstanding holding-capacity and durability. Furthermore, the Centerforce Dual-Friction disc has a full facing on the pressure plate side for drivability and longevity, while a carbon composite puc style (segmented) facing is used on the flywheel side for a positive engagement and increased holding-capacity. Dual Friction is engineered for those who are looking for the ultimate in street/strip holding power and performance without sacrificing pedal effort and driver control. While the Dual Friction has been engineered primarily as a street clutch it can be used in mild competition applications."

Oliver

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Jack a mai primit:

- Troliu Come-Up Winch DV-6000S - foarte usor (18 kg) si in mintea mea suficient pentru Samurai, care oricum nu prea are nevoie de troliu :grin:

- Cutia de comanda de la troliu am montat-o in compartimentul motor, linga radiator

- Bara fata cu suport de troliu

- Praguri

Bara cu suportul de troliu si troliul au fost concepute si montate astfel incit sa aiba un profil cit mai mic, troliul iesind aproximativ jumatate de sub masca fata.

In curind troliul va si upgradat cu funie dyneema 8mm / 30m in loc de sirma si fereastra de aluminiu in loc de role.

Oliver

Link spre comentariu

Foarte simplu si eficient, exact ce trebuie! :bravo Roata ramane libera sa atace, greutate mica la tot ansamblul :1

Cu trolierea stai linistit ca tine la greu, si nici nu este energofag.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Multumesc de incurajari.

Si tot nu vrei sa scapi de stikere alea cu mazgaleala.Ma ofer voluntar sa ti le dezlipesc.

@stane Nu dau jos mizgalelile, ca stiu ca iti atrag atentia si nu iti poti lua ochii de la ele :ha:

Oliver

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare