Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificari Pajero V60

Tavi D.

Postări Recomandate

Re: Modificari Pajero V60

mie cam asa mi-a iesit un bullbar............ si ceva slidere HD.

Inside , un troliu T-max de la Misutonida, cu plasma si radiocomanda smechera

Acu studiem de un kit de susp, fie OME fie EFS de +40mm

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 251
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Il recomand cu caldura pe Dl Luigi de la nissan4x4. Proiectul Balauru' merge bine, mai avem putin si ii dam prin noroaie.

Balauru

T44

Link spre comentariu

A iesit super misto! Numai ca eu nu vreau sa o modific asa radical, am si eu in plan troliu, asa cum am spus si la inceputul topicului, dar cu suport din asta http://www.afn.pt/v3/print.php?referencia=4295 si pastrand in felul asta bara originala.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Pai inseamna ca nu ar trebui sa fie probleme nici cu marimea originala, care e 265. S-au putut echilibra? Pe asfalt cum se comporta cu ele? Vibreaza?

Iar despre inaltarea cu 5cm vreau si eu niste detalii, ce ai schimbat, de unde le-ai luat, cat a costat, cum se comporta masina dupa, etc. Multumesc.

Da, s-au putu echilibra rotile pe noile dimensiuni, dar nu am stat sa corectez partea de turometru, kilometraj, viteza, consum, etc.

Pe asfalt se comporta foarte ok, cel putin acum iarna rupe zapada si se misca foarte ok (e drept, merg cu 4x4 cuplat ca altfel fuge de spate).

Inaltarea am facut-o la GTC Auto in Bucuresti, kit OME de 5cm, heavy duty fata (pentru ca vreau sa pun si eu o bara AFN si troliu) si medium duty spate. Costul a fost cam 1000 Euro kit-ul plus manopera.

Exact asa as vrea sa imi fac si eu, bara fata AFN & troliu si praguri laterale mai solide. Cat a costat toata treaba si cat a durat instalarea, etc?

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist." Nietzsche
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Treaba cu imaginea da... restul ramane inca de vazut, sa se incalzeasca vremea sa apara si bug-urile prin aer si va spun!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

A venit vremea sa mai "improspatez" topicul asta... dupa "marea" lucrare prezentata aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=47299 , schimbatul telescoapelor si schimbatul de rulmenti pe fata, consider ca masina a fost "regenerata" in locurile unde era nevoie, asa ca putem continua povestea...

Deoarece (chiar daca lucrez in domeniu) nu sunt de acord cu electronica pe masina, m-am apucat sa execut un plan mai vechi numit "oglinda pentru marche-arriere", care va fi folosita si la parcari, dar, mai ales, la alinierea in vederea cuplarii rulotei.

Am folosit:

- o oglinda suplimentara pentru rulote, modelul care se monteaza pe aripa, pe care am modificat-o cum a fost nevoie

- o oglinda convexa speciala pentru asemenea manevre, folosita si de camioane

- silicon special de etansare pentru rulote

Cum functioneaza: montata fiind in stanga sus, unde sterge si stergatorul spate, privind in oglinda retrovizoare interna vad oglinda asta si in ea jos, in spatele masinii. Am reglat-o sa vad foarte bine carligul de remorcare si extremitatea rotii de rezerva, precum si o mica parte din bara spate. Se vede astfel orice obstacol de care se apropie masina la mai putin de 50cm.

Poze:

- primele reglaje si pregatiri:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

- din bucata de suport ramasa am realizat un picior de sprijin antivibratii prins cu holzsurub de bratul oglinzii si cu banda dublu-adeziva de usa, si cam asta a iesit la final:

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Foarte interesant si practic totodata.M-ar interesa si pe mine dar cam la cat te-a dus lucrarea pt realizarea oglinzii?Si nu ti-este teama ca s-ar putea sa se gaseasca cineva "amabil" si sa o ia "cu imprumut"?:ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Exista asa ceva si de cumparat, dar eu nu am gasit, poate pentru ca nu am cautat unde trebuie, nu stiu. Gasisem pe e-bay la un moment dat, dar nu-mi mai merge contul... asa ca o planuiesc mai de mult, dar nu am avut din ce s-o fac. Nu m-a costat mai nimic, pentru ca setul de oglinzi le-am primit impreuna cu rulota cand am cumparat-o, deci mai am una, (cand merg cu rulota folosesc alt set de oglinzi suplimentare, cu prindere pe oglinzile masinii), iar oglinda convexa a costat 20 RON daca-mi aduc bine aminte. In rest... cam 5-6 ore de lucru cu spor... iar de furat... mai greu zic eu, ca e prinsa in suruburi, care sunt si "ascunse" privirii...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Exista asa ceva si de cumparat, dar eu nu am gasit, poate pentru ca nu am cautat unde trebuie, nu stiu. Gasisem pe e-bay la un moment dat, dar nu-mi mai merge contul... asa ca o planuiesc mai de mult, dar nu am avut din ce s-o fac. Nu m-a costat mai nimic, pentru ca setul de oglinzi le-am primit impreuna cu rulota cand am cumparat-o, deci mai am una, (cand merg cu rulota folosesc alt set de oglinzi suplimentare, cu prindere pe oglinzile masinii), iar oglinda convexa a costat 20 RON daca-mi aduc bine aminte. In rest... cam 5-6 ore de lucru cu spor... iar de furat... mai greu zic eu, ca e prinsa in suruburi, care sunt si "ascunse" privirii...

Si cea ramasa poate fi data la un "coleg" ?

As vrea sa incerc si eu sa fac una la fel.Iar oglinda convexa de unde a fost comandata?Se gaseste si la orice magazin de piese auto?

Multumesc.

In orice caz arata ca una originala, a iesit foarte bine.

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Multumesc. Eu am cumparat-o de la un simplu magazin de accesorii auto, e simplu de gasit. Exista model patrat (ca a mea) si dreptunghiulara.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Se pare ca la sablarea puntii spate a ajuns ceva nisip la unul din semeringurile de la diferential, ca dupa vreo 300km a inceput sa curga... asa ca masina a primit semeringuri noi, si cu ocazia asta si uleiuri noi la transmisie, dupa cum urmeaza:

- Cutie: Castrol TAF X

- Dif. spate: Castrol HYPOY LS

- Dif. fata: Castrol EPX 90

- Dif. central: Castrol EPX 90

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Si acum 2 intrebari: unde arata mai bine, in prima poza sau in a 2 a? Ma gandesc la o vopsire a jantelor negru mat... cum se poate face asta? Se pot sabla si vopsi electrostatic?

Multumesc.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Salut Tavi, parerea mea este ca arata bine pe negru. daca le faci mat sa ai grija unde le faci, eventual sa iti arate pe viu ce a mai facut, ca poate sa iasa o tiganie :))

Si eu o sa-mi pun niste jante inchise la culoare cu MT-uri pe ele...ma gandeam la un negru, dar pana la urma cred ca vor fi gri-inchis.

De facut se poate face (ma refer la sablarea si vopsirea jantelor de aliaj), dar pe la noi nu stiu unde, ai cautat pe forum?

Pajero 3.2 DiD. Lung.

Link spre comentariu

Deocamdata nu am cautat nicaieri, am facut o simulare dar nu stiu sigur inca, de asta am cerut parerea pe forum. Daca voi fi convins ca le vreau negre, trec la actiune...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Parerea mea este ca pica mai bine cu jentile originale, adica argintii...

Dar este parerea mea si plus de asta....tine mai mult de gusturi, care nu se discuta!!

Bafta:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare