Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope: AT vs. MT...

MagnuM

Postări Recomandate

Re: Anvelope: AT vs. MT...

Oho, zgomotul MTurilor pe asfalt e discreeeeeet fata de zgomotul motorului la mine, deci nici n-am bagat de seama ca ar face zgomot MTurile... alta intrebare, ce MTuri ai testat? BFG? Alea-s mai domestice ca zgomot si bune ca noroi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil cind spuneti de zgomot si imposibilitate de echilibrare cred ca va referiti la MTuri resapate.. alea bineinteles ca nu sunt pt viteze mari pe strada, si alte asemenea.

Eu de ex am pe cazan niste anvelope de astea " NEXEN ROADIAN MT Zgomotul e nesemnificativ mai mare (pe bune, chiar si scoasa din viteza, la o vale, cauciucurile doar "zumzaie", nu mi s-a parut deloc deranjant, mai tare se aude ventilatorul cu visco blocat)

Link spre comentariu

Astea-s calculele mele,mereu le fac in orice situatie in viata...recunosc,nu particip la competitii.Atunci probabil ca mi-as pune Simex-uri:)

care simex e tatic, indiferent de competitie au ba.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator reallifehunter

Avand in vedere adancimea canelurilor,cred ca pana la aruncare e drum lung...dar din cate am vazut,auzit si constatat,daca faci asfalt,cu mult mai mult decat MT.Pt ca sunt facute SI pt asfalt,deci cred ca tin undeva lejer la 40 50.000...am spus cred.

Link spre comentariu

hm, eu fac 40-50.000km in 2 ani, 2ani juma.

Ar trebuie oare sa imi cumpar o husa ca sa protejez al 5-lea cauciuc? sau nu apuca sa se uzeze in 2-3 ani de stat in ploaie, zapada, soare?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ar trebuie oare sa imi cumpar o husa ca sa protejez al 5-lea cauciuc? sau nu apuca sa se uzeze in 2-3 ani de stat in ploaie, zapada, soare?

Cumpara 4 cauciuce si rezerva ce o fi acolo si rezolvi cazul

Link spre comentariu

BFG = "cele mai frumoase cauciucuri de strada pentru un auto de teren" inchei citatul :ha: si rezista si multi Km ... daca nu ai ghinion si cumperi niste BFG noi, resapate ca noi!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Cumpara 4 cauciuce si rezerva ce o fi acolo si rezolvi cazul

nu mai pot :ha: am luat deja 5 , asa ca revin la intrebare:

-se hackeaza daca sta 2-3 ani in soare si ploaie?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Vizitator koala

Pai de ce sa stea 2-3 ani degeaba ? ... trebuiesc rotite intre ele la fiecare 5.000 km parcursi, iar treaba asta implica si roata de rezerva [ daca este identica cu celelalte ] ... astfel, toate vor fi la fel de rulate si nu vei avea surpriza ca cea de rezerva sa "se coaca" ...

Link spre comentariu

Vizitator koala

Uitati cum vad eu "rotatia cadrelor" :ha: in schema de personal :

0 km --------------- 5.000 km -------- 10.000 km ----- 15.000 km ----- 20.000 km

Stanga fata ---> Dreapta spate ---> Rezerva ---> Dreapta fata ---> Stanga spate

Dreapta fata ---> Stanga spate ---> Stanga fata ---> Dreapta spate ---> Rezerva

Stanga spate ---> Stanga fata ---> Dreapta spate ---> Rezerva ---> Dreapta fata

Dreapta spate ---> Rezerva ---> Dreapta fata ---> Stanga spate ---> Stanga fata

Rezerva ---> Dreapta fata ---> Stanga spate ---> Stanga fata ---> Dreapta spate

Apoi, la 25.000 km, pozitia rotilor ajunge iarasi in combinatia de la 0 km si se reia "ciclul" ... daca stai si te uiti cu atentie o sa vezi ca rotile se permuta in toate pozitiile [ stanga / dreapta si fata / spate ] astfel ca se vor toci uniform ... vor "dura" cu 5% mai mult decat in cazul in care le folosesti curent doar pe cele 4 roti de pe masina ...

Link spre comentariu

Chiar daca la momentul respectiv, inca imi stergeam mucii cu degetul, tin minte cartea tehnica a primei Dacii cumparate de taicamiu'. Pe vremea aia ma uitam la poze, intrucit eram pe la gradi or something. Era acolo o schema cu rotirea cauciucurilor pe masina astfel incit sa se uzeze egal si propritarul sa poata stoarce pina la ultima farima din masina. E, alte vremuri. Acuma traim in societate de consum, si daca rupem cit mai multe gume, multicompaniile sunt din ce in ce mai fericite.

Am incercat sa pun si eu in practica tehnica respectiva, insa m-am lovit de un mare neajuns. Daca ai gume cu profil asimetric, sau cu sens de rotatie, cind o pui de pe stinga fata pe dreapta spate, musai sa dai guma jos de pe janta si sa o intorci, dupa care din nou echilibrare. Asta inseamna atelier specializat. Daca mai faci si cca 5.000 km pe luna, inseamna o jumate de zi plus 150 lei "pierduti" in fiecare luna. In acelasi timp, creste riscul ca la o dejantare sa iti ciobeasca ceva copilas guma si sa trebuiasca sa iei alta (eu am patit-o, si de atunci la atrag atentia de fiecare data, ca daca se intimpla ceva, sunt buni de plata).

Experimentul pe care-l fac acum, menit sa inlature dezavantajele mentionate, este urmatorul: am cumparat 6 gume, le-am pus pe 6 jenti, iar rotirea se va face in felul urmator:

5.000 spate fata, fata garaj, rezerve spate. Trei vor merge doar pe partea stinga, in timp ce celelalte, vor merge pe dreapta. La fiecare 5.000 ciclul se repeta. In cazul in care apare uzura inegala pe guma, fuga la atelier si reglat unghiurile de cadere, fuga si ce o mai fi pe acolo, astfel incit masina sa fie cu directia in cea mai buna stare in permanenta. Schimbul il fac in fata garajului si dureaza maxim o ora.

Teoretic, ar trebui sa ma tina cauciucele cel putin cu 50% mai mult decit ar tine un set de 4 gume. Sunt curios sa vad ce va iesi.

Sa ne vedem cu bine.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Vizitator koala

Foarte corect !

... schema propusa de mine se potriveste perfect gumelor BFGoodrich [ MT sau AT ] deoarece acestea nu au un sens de rulare [ au profilul absolut simetric ] ... ele pot fi puse pe masina oricum, de pe stanga pe dreapta, fara sa trebuiasca "intoarse pe janta" la vulcanizare ...

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Parerea mea...(ca posesor de MT BFG si de AT BFG pe 2 masini diferite)....daca nu ai de gand sa intri in noroaie sanatoase AT-urile sunt preferabile deoarece....: merg mai bine pe asfalt uscat, merg mai bine pe asfalt umed, merg mai bine pe zapada, merg mai bine pe gheata, merg pe noroi normal, decent...singurul minus il au atunci cand te bagi in noroi din ala obraznic (de incarcat oricum se incarca si MT-urile foarte repede)

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Urmaresc cu mare atentie si interes acest topic de multa vreme dar pana la urma cred ca o sa imi mai iau un rand de jante si ambele tipuri de gume :grin:

Link spre comentariu

Am tot studiat problema si astazi mi-am achizitionat 5 bucati BFG 215/75/15 MT, in vederea achiparii noii mele masini: Suzuki Samurai 1993.

Masina va fi folosita on si off road, la viteze de maxim 110-120 km/h.

Sunt curios cum se comporta anvelopele pe sosea umeda sau pe zapada.

In teren am auzit numai de bine, fiind optiunea cea mai buna intre AT si Simex/Copii Simex.

Va tin la curent....in cateva zile vor fi montate, dupa vopsirea jantelor.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Am un Hyundai Terracan 2,9 TDI, 4x4 permanent, automat, cu Low si LSD pe spate. L-am incaltat pt. iarna cu G-Y Wrangler Ultra Grip. De 1 dec. am ramas inzapezit la munte. Pur si simplu patina la o zapada de 10-15 cm, nu avea deloc aderenta, iar diferentialul nu m-a ajutat deloc. Am reusit sa ajung la sosea a doua zi foarte elegant, incet, fara mare accelerare nici macar in pantele abrupte, cu Low dar mai ales cu lanturile montate pe fata. Cei de la Goodyear Romania sustin ca sunt anvelope de iarna. Va rog sa-mi dati si mie un sfat cu privire la problema mea. Presiunea este atat pe fata cat si pe spate de 2. Ar trebui sa le las mai moi ? Terracanul are vreo 2t si ceva. Multumesc

Link spre comentariu

Nu stiu daca am citit bine tot topicul dar vreau s ava intreb urmatoarea chestie: Care e diferenta la consum intre AT si MT la aceasi dimensiune?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Am un Patrol cu MT-uri pe el ( BFG 33x12.50R15 ), sunt cele mai bune pentru iesiri ( nu extreme ), se comporta bine atat la noroi cat si la zapada, iar pe asfalt la o viteza rezonabila sunt ok, poate deranjeaza putin zgomotul peste 60km/h.

Editat de Astral

Patrol 3.3

:cl

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Nu stiu daca am citit bine tot topicul dar vreau s ava intreb urmatoarea chestie: Care e diferenta la consum intre AT si MT la aceasi dimensiune?

la mine un samurai din 94 injectie benzinar pe gume AT am realizat un consum de 6.5 hai cel mult 7% iar aceeasi masina incaltata cu gume Insa turbo profil simex a ajuns la 11% dimensiunea lor e de 195/80/15 atat AT cat si MT desigur in aceleasi conditii (drum asfaltat , viteza maxima 80,90/h traseu de croaziera mers batraneste )

apoi le-am cantarit si a rezultat :

cauciuc AT 8 kg

roata MT (cauciuc + janta) spalata =28 kg

rotata e cea din poza

http://img6.imageshack.us/i/pb140274.jpg/

Editat de jicu
Link spre comentariu

la mine un samurai din 94 injectie benzinar pe gume AT am realizat un consum de 6.5 hai cel mult 7% iar aceeasi masina incaltata cu gume Insa turbo profil simex a ajuns la 11% dimensiunea lor e de 195/80/15 atat AT cat si MT desigur in aceleasi conditii (drum asfaltat , viteza maxima 80,90/h traseu de croaziera mers batraneste )

apoi le-am cantarit si a rezultat :

cauciuc AT 8 kg

roata MT (cauciuc + janta) spalata =28 kg

rotata e cea din poza

http://img6.imageshack.us/i/pb140274.jpg/

Mersi. Tu nu ai Mt pe masina ai Simex care probabil e mai greu la aceasi dimensiune. Oricum tot ce e resapat e mai greu decat unul original.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare