Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope: AT vs. MT...

MagnuM

Postări Recomandate

Re: Anvelope: AT vs. MT...

mai oameni buni, am stat toata noaptea sa recitesc topicul asta si altele asemanatoare, si cred ca mai bine ma culcam linistit :))

folosesc de 1 an BFG AT de 245/75/16 pe Pajero Sport. sunt foarte multumit de ele pe asfalt (oricum, bunica masinilor nu merge cu mai mult de 120-130 km/h), foarte multumit in teren uscat, foarte multumit pe zapada, si am dat ceva rateuri pe noroi mai serios. totusi, am avut si reusite in teren destul de greu, cu ceva noroi.

acum, ca ma bate gandul sa mai ridic putin masina, as vrea sa trec pe 235/85/16 sau 265/75/16 (care dimensiune o fi mai potrivita?), si cu ocazia asta sa trec la MT, adica sa fie un upgrade mai consistent. dar inca tot nu-s lamurit cu acest versus, pt ca n-as renunta la avantajele AT-urilor pe asfalt, dar as vrea si un plus de tractiune in noroi pe care-l asigura MT-ul. dar citind pe aici, diferenta intre BFG AT si BFG MT KM2 in noroi nu e chiar asa de mare, dar de uzat, MT-ul se uzeaza totusi considerabil mai repede. plus consumul mai mare. masina o folosesc zi de zi, cu 1-2 iesiri pe luna, in medie. si imi cam place sa ma dau, trebuie sa recunosc, adica ma bag imediat fara sa ma gandesc prea mult. MT KM2 este M+S, deci e rezolvata chestiunea legala pe timp de iarna...

alegerea este foarte grea... stiu ca am plictisit prin repetarea aceleiasi teme... dar, cine stie, poate ma lamureste si pe mine cineva :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...acum, ca ma bate gandul sa mai ridic putin masina, as vrea sa trec pe 235/85/16 sau 265/75/16 (care dimensiune o fi mai potrivita?), ...

Cele doua dimensiuni au aproximativ acelasi diametru (31,6"-31,7"). Diferenta majora e la calea de rulare (cca 1,15"). De aici o solicitare suplimentara a directiei cu dezavantajele ce decurg din asta. In schimb o suprafata de rulare mai mare, implicit o aderenta mai buna si, de ce nu, un comportament ceva mai bun in noroi. Alegerea finala e a ta!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut! Eu am avut o dilema asemanatoare. Am ales MT-uri. Cooper STT mai exact. Comportamentul rutier este foarte bun, eu avand in trecut niste All Season de la GoodYear pentru vara si Continental 4x4 WinterContact pentru iarna. Dupa 10.000 de km arata ca noi. Am inteles in urma discutiilor pe care le-am citit aici pe forum cat si pe alte forumuri ca modul in care franezi si accelerezi isi spune cuvantul atunci cand vine vorba de viata anvelopei MT si de altfel a oricarei anvelope. Consumul nu mi s-a modificat desi anvelopele sunt putin mai inalte. Componenta cauciucului acestor anvelope este tip All Season sau cel putin asa au sustinut vechii utilizatori de MT-uri(indiferent de marca lor). De anul nou am profitat de zapada batatorita si usor inghetata de care am avut parte la munte pe unul din drumurile pe care am circulat si pot spune ca se comporta foarte bine la franare, astfel suprimand cea mai mare teama a mea legata de ele. Oricum eu am marit semnificativ distanta de siguranta fata de masinile din fata mea de cand foloesesc Cooper - urile atunci cand rulez cu viteza pentru a fi mai sigur ca ma pot oprii la timp :wink:.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut, si eu am citit forumul inainte de a alege intre MT si AT...

Concluzia mea personala: sint un incepator in ale offroad-ului care nu foloseste masina zilnic ci doar la iesiri si am ales BFG MT KM2 ca sa ma descurc mai bine in teren. Drumuri pe asfalt fac doar spre/de la locatia aleasa. Din pacate, fiind din Bucuresti, asta poate insemna si 180 km....dar sper ca MT-urile sa nu se uzeze prea repede.

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

desi e vechi postul - nu am nici o diferenta de consum cu mt bf pe mitsu - de franat ma ocup personal :)) iar de acceleratie la fel - sunt pilot de motociclism viteza si am citit multe despre cauciucuri in general moto in particular - pe strada poti merge cu mt uri fara drama - eu merg de 20000 de km si nu am avut nici o ezitare - dar merg preventiv si fara viteze supersonice cu frigiderul din dotare :))

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

... citind pe aici, diferenta intre BFG AT si BFG MT KM2 in noroi nu e chiar asa de mare...

Dupa o iesire la padure cu noroi cat cuprinde, pot spune ca diferenta intre AT si MT este enorma. Am luat pana la urma BFG MT KM2 265/75/16. Probabil ca si diferenta intre MT si Simex este la fel de "enorma". Dar pt utilizarea mea, cred ca MT-urile sunt suficiente. Tura viitoare voi incerca si o presiune mai mica, sa vad care e diferenta.

Deci, cine vrea si noroi, musai MT, si cand zic noroi nu ma refer la balti. Acum, care MT, e treaba fiecaruia sa aleaga, dar MT sa fie.

Pentru utilizari soft, AT-urile sunt excelente, si cu putina grija si sufa te descurci.

Personal, as recomanda AT-urile pe masina de strada, folosita zi de zi, cu care mai iesi de pe asfalt din cand in cand, iar pe masina de offroad neaparat MT-uri, minim.

Editat de Optimus
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare