Vizitator piticutzu Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 http://www.bfgoodrichtires.com/overview/mud-terrain-t-a-km2/3930.html http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Ti ... TA-KM2.htm tot cu link`u asta voiam shi eu sa vin http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Ti ... TA-KM2.htm e in stang aacolo un meniu maaaare, maaare cu toate caucioacele shi review`uri la ele. :grin: Daca e de ales intre AT shi MT....pt mine alegerea e clara MT shi cat mai mari :D Al meu mitsubishi a fost echipat cu 31" pneus, model copiat dupa yokohama...shi m-a chinuit o gramada pot sa zic, pana la achizitionarea unor super swampere, cu care am mers shi prin super noroaie, pietre ude...zapezi fara probleme...cu gheatza nu prea e treaba :grin: Tot ce ash putea face pe viitor daca am o mashina 4x4 d folosit zi de zi, este sa aleg un profil MT nu foarte agresiv, atat in cat sa pot merge cu un 120 KMh pe asfalt....shi sa fie radiale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 interesting... avand in vedere ca jimny e la categoria musca fata de celelalte utilaje de pe aici, care se duc la 2 tone ca popa, presupun ca M/T-urile sunt o solutie foarte buna, nu? la 215/75 R 15, utilizare (cel putin la inceput) fifty fifty on/off... si off lejer... pe orice topic despre caucioace de suzuki intru, bf goodrich sare imediat in fata, desi mai sunt si alte marci de care se discuta... in general, cam la cat sa ma astept ca durata de viata pe jimny? (fara demaraje bruste, mers calm, franari normale, ca m-am obisnuit sa tin distanta fata de aia din fata, viteza maxim 100-110 afara, ca nu vreau sa omor motorul si, vorba aia, is ardelean, nu ma grabeste nimeni...) sa zicem la un rulaj de 10.000 km/an?... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 fifty fifty on/off... si off lejer... ia masina prima oara si o sa vezi dupa ce gume vrei pe orice topic despre caucioace de suzuki intru, bf goodrich sare imediat in fata, desi mai sunt si alte marci de care se discuta... ... Bf-urile sunt cele mai bune MT-uri pe asfalt, in teren sunt mediocre spre slab. sa zicem la un rulaj de 10.000 km/an? ... 10 luni cu BF si cramponul e la 1/2, cam 30k km. Aici cred ca BF-ul e imbatabil; Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 pai vreau sa imi iau masina SI caucioacele in acelasi timp :) de aia intrebam de acum... oricum, on road jimny o sa il folosesc iarna sau pe vreme naspa (cand nu pot mere cu motorul). in rest, off - sper cat mai mult timp... cum, bfg-urile slabe? :) poate pentru profesionisti... referitor la influenta masei masinii, nimeni nimic? eu cred ca si asta are un cuvant de spus in ce priveste durabilitatea pneului, in conditii normale de exploatare. P.S. @vbh - 30.000 km in 10 luni? :shock: nu ajung la performanta asta never... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 avand in vedere ca vine iarna ce recomandati pt zapada si gheata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 Cauciucuri de iarna :grin: :grin: :grin: ptr ca au in compozitie exact ce are nevoie un cauciuc in anotimpul rece....profil....compozitie.........si suplimentar....lanturi :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 cauciucuri de iarna marca....? tot bfg-uri or what? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 nu-i musai....Continental....Dunlop.....Nokian....etc...profil de iarna....nu de noroi :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 gumele de iarna fac cel putin aceeasi treaba la noroi cu AT-urile (probat), bine, asta daca nu te aventurezi prea mult... Singura problema e ca se cam duc daca le folosesti mult pe asfalt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jull Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 Reactivez threadul asta ca sa va intreb daca stiti un loc in Bucuresti de unde pot procura niste BF-uri noi la preturi cat de cat decente. Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulbratu Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 io mi-am luat BF de pe centura :lol: adica mergand pe centura dinspre otopeni spre......BMW, pipera, voluntari....etc gasesti pe stanga o firma....hala mare de amvelope acolo au si preturi ok si fac si montaj eu am platit 440 roni/buc acum vreo 4 luni nu ai cum sa ratezi: in curte ai sa vezi un mertz, clasa G preparat(cred pt extrem, dar e posibil sa gresesc) BAFTA! It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan4x4 Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 io mi-am luat BF de pe centura :lol: adica mergand pe centura dinspre otopeni spre......BMW, pipera, voluntari....etc gasesti pe stanga o firma....hala mare de amvelope acolo au si preturi ok si fac si montaj eu am platit 440 roni/buc acum vreo 4 luni nu ai cum sa ratezi: in curte ai sa vezi un mertz, clasa G preparat(cred pt extrem, dar e posibil sa gresesc) BAFTA! Nu ....nu gresesti. Stiu baietii aia ce e offroad-ul......si chiar se dau la extrem. Intreaba de Claudiu......e copilotul lui Fane Grigorescu care "tzine pravalia" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thunder rock Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Jull intreaba te rog si de BFG 255-60/16...un pret te rog....ca de pe site -ul lor nu am reusit sa-l aflu I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jull Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 N-am apucat sa ma duc azi, dar maine cred ca merg. Thunder intreb si de matale, no problem. AT-uri sau MT? (banuiesc ca MT, dar n-as baga mana in foc, ca mai sunt si oameni casual ca mine care vor AT :) ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thunder rock Postat Iunie 17, 2008 Partajează Postat Iunie 17, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... AT mane AT ca merg onroad de luni pana vineri...deh asta e masina mea de zi cu zi ce sa i fac....Astept un raspuns I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... de ce nu treci pe la mine sa vezi opincile mele cum se comporta....si discutam dupa aceea :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thunder rock Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... Am trecut si le-am vazut in lipsa :grin: Dar eu nu ma impac cu MT-uri si cu pretul lor Imi trebuie AT-uri care si ca pret sunt sub MT-urile de la BFG.Am ratat eu o okazie de BFG second dar utilizate doar vreo 5000km la 1000 lei.Erau pe dincolo pe forum...asta e nu am avut cascavalul la mine dar acum am strans cate ceva si vreau doar BFG AT sau General Grabber AT2...Imi placea pretul celor de la Bucale dar vad ca omu nu mai raspunde...so fi retras de pe forum? I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator reallifehunter Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... Scurt si la obiect:daca ai o singura masina pe care o folosesti mixt,AT sunt ideale.Zero zgomot la rulaj,stabilitate si uzura minima. daca faci 4x4 EXTREM atunci MT.simplu.faci un calcul cat stai in noroi cat stai pe asfalt.Oricum daca e o singura masina in schema,e aiurea sa-ti pui niste Mt pt o saptamana pe an cand ajungi,(daca!!) la extrem. Si daca e sa fie mlastina,ramai si cu Mt stai linistit.iar daca esti meserias,iesi si cu At din noroi. Doi la mana :CEL MAI BUN DISTRIBUITOR DE CAUCIUCURI BFG si altele le gasiti in Pitesti la preturi fara replica.e drept pt unele trebuie asteptat dar merita efortul BADROM S.A pITESTI Str.caporal dogaru nr 21. Am fost pana acolo si ca exemple citez BFG 215/75/15 at pret 390ron cu tva inclus. Plus ca sunt super-serviabili,iti cauta echivalentele,este acolo o doamna f draguta care suna in ungaria dupa ele etc merita sa bati si tara pana la ei...nu mai zic ca sunt inmortatori direct BFG si Michelin la preturi care nu pot fi concurate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 2, 2008 Partajează Postat August 2, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... Cateva observatii. Daca faci 4x4 EXTREM atunci iei SIMEXURI sau profil tip SIMEX. Daca faci drumuri forestiere, dealuri, dar FARA prea mult noroi - atunci AT sunt ideale, mai ales daca ai multa sosea. Insa daca vrei noroi - nu ai sanse cu AT. Chiar daca esti tu priceput, tot aia e, ca nu ai aderenta necesara. Cum spune thunderock ca el merge mai mult asfalt pentru el sunt bune ATurile. Daca nu ai bani si chef de 2 perechi, parerea mea este ca MTurile sunt alegerea buna - te tin 40-50 de mii de km, si daca dai de o mocirla ai o sansa. Daca ai bani si chef de 2 perechi atunci profil tip SIMEX + ATuri este combinatia ideala. Cele tip simex nu cred sa te duca mai mult de 15.000 pe asfalt, dar acolo bagi ATurile, iar in teren Simexul face treaba. Si apropo de intrebarea "De unde luam cauciucuri?" exista cineva care sa concureze cu Badrom aia. COMNICOSERV www.comnicoserv.ro sau www.nico-tyres.ro - transport GRATUIT pt 4 bucati luate, si pretul la 215 / 75 / 15 AT BFG este de 378 RON cu TVA. Economie de 12 RON plus transport gratuit, si nu mai trebuie sa bati tara pana acolo. Inutil sa spun ca te servesc imediat si au pe stoc cam tot ce e pe site. De fapt chiar tot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thunder rock Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... Mama lor de gume pe 15 :P Eu am pe 16 si-s mult mai scumpe dar ....tot imi pun eu gume insa prioritatea e mereu alta.Acum de exemplu tocmai ce -mi trebuie doua gume la motocicleta...asa ca iara stau sa strang banu"sa primeasca si frontera saraca niste cauciucuri ca-i mai mare rasul cu slickurile mele :grin: I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... ADI....vi la mine cu doua beri si-ti dau eu patru gume pe 16...sa le ai numai ptr teren :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator reallifehunter Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... Am facut urmatorul experiment(pacat ca nu am pozele necesare): Am fortat cauciucurile AT pana in punctul in care nu am mai putut urca cu ele. Am insemnat locul,m-am dus la un prieten cu un samurai,am luat gentile lui de tabla cu cauciucuri MT si le-am pus pe masina mea.M-am intors la locul cu pricine,aceleasi conditii de vreme,acelasi loc-spre Detunata,sat Bucium. Surpriza...!NU am putut urca nici asa,decat am m ai avansat f putin,irelevant tinand cont de schimbarea facuta. Relevant a fost insa drumul pana acolo,partea cu asfaltul:masina tragea vizibil mai greu si se auzea un vuiet suparator de rulaj. Am mai constatat un plus de aderenta pe iarba,dar nu ceva surprinzator,sa ma dea pe spate. Acum pus in balanta,CEVA plus de aderenta versus MULTE dezavantaje pe asfalt,comentariile sunt de prisos.fiecare socoteste unde merge mai mult,dar daca faci cu 1% mai mult pe asfalt,nu se merita,pierderea si deranjul pe asfalt sunt net mai mari decat castigur obtinut pe teren. Astea-s calculele mele,mereu le fac in orice situatie in viata...recunosc,nu particip la competitii.Atunci probabil ca mi-as pune Simex-uri:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... fiecare situatie e unica - nu exista un raspuns universal. Difera masina, soferul, modul de utilizare, personalitatea, preferintele, etc. Daca ai calculat ca te coafeaza mai mult ATuri - nu ezita. Fiecare stie cel mai bine ce i se potriveste, analizand toate optiunile. Eu personal prefer minim MT, nu inseamna ca toate masinile trebuie sa mearga pe MTuri. Cu timpul te vei intalni cu situatii in care ATul nu va mai face fata, si MTul ar fi mers mult mai usor, in viata nu se raporteaza totul la o singura situatie. Desigur, daca te deranjeaza zgomotul suplimentar, si celelalte aspecte, atunci deja e alta poveste. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... asta cu zgomotul e frectie, dai muzica mai tare si mergi. problema e ca daca nu poti echilibra MT-urile, de pe la 70kph directia e optionala si se duce masina de-am boulea. plus solicitarile care apar in amortizorul de directie si capete de bara si tot tacimul. sint mai bune in teren decit AT-urile. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator reallifehunter Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Anvelope: AT vs. MT... Corect ,uitasem ca si directia o ia razna...dar sa dau muzica mai tare,sa fim seriosi,imi ajunge deja haosul fonic generat de ele,deja sa ma intoxic si cu decibeli ca sa acopar altceva,sarumana,cedez locul...:) dar bine spus,totul se raporteaza la necesitati,exact asta spuneam si eu.nu merge aplicata o regula clara,pt ca nu suntem la fel si nu avem aceleasi preocupari si mod de viata.Si,da,am specificat,evident ca Mt se descurca mai bine decat AT ul in teren accidentat,dar diferenta nu mi se pare(cel putin pana acum) covarsitoare,sa justifice celelalte dezavantaje. E doar o parere ..de a mea,adaptata necesitatilor mele. Cu respect,Gabi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate