soimu Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 adica bataia stanga dreapta la rotile fata la patrol prima data am vazut-o la bruno...mam speriat eu tocmai luasem patrolul si era proaspat incaltat cu acelasi tip si deimensiune (255/85/16) el era programat la nissan service arad a doua zi tocmai pentru asta dupa 3 zile de teste, cei de la nissan au decretat "nu are nimic, totul e perfect" la mine nu facea niciucm, apoi a inceput sa faca tot mai tare am schimbat telescopul de directie, ...la fel intre 65 si 75 la ora poti (functie de drum) sa ai surpriza sa inceapa sa oscileze rotile si ori o calci (daca nu fac tare) ori o tragi pe dreapta pt ca sa se opreasca acuma stiu ca indiferent de model, situatia e aceeasi o mare imbunatatire este cauciucuri late, lucru bun dar si rau intrebarea mea este...a gasit cineva o cauza concreta si o solutie sigura? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Salut! Aceeasi problema am si eu la Vitara,la 75-80 la ora oscileaza volanul stanga-dreapta nu foarte tare dar suficient cat sa trebuiasca sa tin mai strans de el.Daca o calc sau reduc viteza nu mai face... Are gume late-255/60/15 dar uzate 50% ,dupa ce le schimb si verific unghiul si directia sper sa scap de belea. Daca-i dai de cap spune-mi si mie poate au aceeasi problema. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Am constatat si eu asa ceva la Grand Vitara mea, dar de fiecare data s-a rezolvat prin echilibrare roti. Problema e ca nu peste tot se echilibreaza bine. Acum 2 luni am schimbat anvelopele si imi vibreaza volanul la 100 km/h. Aceleasi jante, alte anvelope. Solutia pentru mine este sa merg sa le re-echilibrez, cind 'oi avea timp si chef. Daca stie cineva un loc unde se face o echilibrare foarte buna, sunt interesat. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Am patit si eu la fel. Anul trecut daca treceam peste o denivelare sau dadeam intr-o groapa pe la 50-60/h incepea volanul sa trepideze foarte tare. La mine s-a rezolvat prin inlocuirea tuturor capetelor de bara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Si la mine aceeasi problema la doua y61, unul de 2.8, celalalt de 3.0. Tine de echilibrare roti si de cauciucuri. Voi schimba bucsile de la bara Panhard si apoi va spun. :h5 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Verifica bucsele la bara Panhard si la tiranti. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 14, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Verifica bucsele la bara Panhard si la tiranti. bucsele de la tendoane sunt noi, si la fel facea si cu cele vechi rotile fac miscarea in sincron si nu e o miscare care sa ma duca cu gandul la bara panhard, dar o sa le verific totusi forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Eu am spus de bara Panhard pentru ca am schimbat jante, cauciucuri, si amortizor de directie. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Nu sun tsigur dar ar putea fi din rulmenti, ati verifica daca exista joc in rulmenti? Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol la Koala a fost o janta strimba.... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol pune roata pe aparatul de echilibrat ...... janta treb sa fie perfect dreapta ... de regula cele de otel sunt strambe... iar guma treb sa fie la randu-i de buna calitate ... ( daca pui resapate ar trebui sa nu ai nici pretentii) ansamblul janta -roata treb sa fie perfect rotund ....si in cazul asta se pot si echilibra ... ( de regula sunt gume mari si inghit ceva plumbi , dar se pot echilibra) in nici un caz sa fuleze axial sau radial , daca e asa nici sa nu te mai chinui sa le echilibrezi , ele se vor echilibra dinamic ....dar nu vor merge bine niciodata ... am avut posibilitatea sa probez mai multe jante .... cele de aluminiu sunt infinit superioare celor de otel ( astea din urma se stramba fara sa faci mari eforturi ...a-si putea spune ca se stramba numai ca te uti urat la ele.... :banana ) daca nu ma crezi intreba pe cei care au mers cu masina mea... de la 0-150 nici cea mai mica vibratie .... incaltate cu 35 pe jante de 15 ... ( janta pe 16 se echilibreaza mult mai bine ... si cea de 17 mult mai bine ca cea de 16 ...) stiu ca e greu de inlocuit caci costa o gramada de bani dar asta e adevarul ... ca fuleaza putin sau mai mult sunt bune de aruncat ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Iulie 22, 2009 Partajează Postat Iulie 22, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Salut am doua patrol y61 unul din 2000 si 200mii km cu 275/65/16 care de vre-o 10 mii fuleaza la inceput la 90km^h si dupa o echilibrare pe la 140.al doilea e din 2006 cu old man pe el cu 33/17 cauciucuri cooper sua care vibreaza de o i-a dracii la 90 merge bine la 100 si vibreaza la 110-140. am fost la vulcanizare si s-au speriat ziceau ca nu se pot echilibra.intrebare: cum se echilibreaza rotile la patrol ?pe prezoane sau pe centrul jantei?. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
preda ion Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol am patit si eu cu cauciucuri 245/75/16 la nissan terrano 1, parca erm barca pe valuri.acum am pus un set de roti cu 225/65/16 si nu mai face figuri. nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol soimule....gata, ai pus-o. Tre' sa inveti sa conduci serpuit. :ha: :ha: Acuma serios: cred ca yo3lcd (ce aiurea suna...lipoveanu era mai usor :ha: ) are dreptate. Verifica jantele cu atentie sa nu fie indoite si apoi echilibreaza-le. In ordinea asta. Neaparat sa fie drepte jantele, ca altfel se pot echilibra da' de serpuiala nu scapi. Sa va povestesc una de-asta pe care am patit-o eu. Azi-iarna la o iesire scurta de duminica am dejantat in padure pe niste sleauri. Am mers vreo 100 m cu cauciucul dejantat, dupa care am oprit am dat roata jos am pus benzina, am aprins-o, cauciucul inapoi pe janta, umflat si da-i mai departe. Dupa asta vad si eu ca-mi tremura volanul pe la 70-80 km/h. Am fost cu rotile la echilibrat. Le-au echilibrat perfect la 0. (Cauciuri BFG MT 265/75/16 pe jante de tabla de 16x8JJ) Am reglat directia....De 2 ori... Mi s-a spus ca e dusa caseta de directie (Service Toyota :P ) Etc... N-am reusit nimic! Rotile si volanul se balanganeau in continuare pe la 70 la ora.... Dupa 2 sapt am avut de facut un drum mai lung si m-am dus sa schimb alte cauciucuri (de strada) pe roti. Si...surprizaaaa!!!! In cauciucul care dejantase am gasit cam 1/4 litri de apa amestecati cu benzina (era zapada in padure). Bineinteles si janta era putin indoita. Am indreptat janta. Am curatat cauciucul. Am echilibrat rotile. Si gata! De atunci n-am mai avut probleme si am mers si cu 140km/h. Asa ca eu zic sa verifici cu atentie jantele sa nu fie indoite, sa nu ai nimic in cauciuc, si apoi sa le echilibrezi. Nu stiu daca asta-i rezolvarea pt problema ta, dar sigur dupa aia nu te mai gandesti ca-i din cauza rotilor. Numai bine Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
preda ion Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol :ha: foarte tare asta cu benzina si dat foc :grin: am mai vazut in islanda da aia bagau gaz dintr-o butelie nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Aceiasi problema o am si eu,pe la 70km/h incepe nebunia vibreaza toata puntea,am schimbat rulmentii de la roti inclusiv de la pivoti,aveau joc mare,am crezut ca am rezolvat problema ...aceeiasi treaba.Acum am vazut ca bucsele de la bara Panhard sint obosite bine,azi trebuie sa-mi ajunga,miine le schimb...vedem daca se schimba ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Aceiasi problema o am si eu,pe la 70km/h incepe nebunia vibreaza toata puntea,am schimbat rulmentii de la roti inclusiv de la pivoti,aveau joc mare,am crezut ca am rezolvat problema ...aceeiasi treaba.Acum am vazut ca bucsele de la bara Panhard sint obosite bine,azi trebuie sa-mi ajunga,miine le schimb...vedem daca se schimba ceva. Sa ne tii la curent, te rog frumos :grin: , si eventual sa ne spui ce fel de bucsi ai luat si de unde. :h5 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Andrei,bucsile sint OME si le-am luat de la colegu Mantos,vorbeste cu el ,vezi poate mai are pe stoc,azi trebuie sa le primesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol nu am avut niciodata problema asta. insa am avut doar Patroale stock (cu tot felul de gume, inclusiv copii Simex). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol nu am avut niciodata problema asta. insa am avut doar Patroale stock (cu tot felul de gume, inclusiv copii Simex). Este forte probabil Sorin, dar eu vorbesc de doua masini cu roti de dimensiunea standard cu Bf Goodrich, una are 460.000 de km care are MT-uri si cealalta are 235.000 de km cu AT-uri. Si nu stiu daca la vreuna din ele a avut bucsile de la Panhard schimbate. :hi 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Azi am reusit sa schimb bucsile la Panhard,se pare ca asta era cauza....am reusit sa trec de 100km/h fara probleme,am scapat de trepidatii :banana pun si niste poze cu bucsile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Cele vechi erau dintr-un cauciuc mult mai moale si oricum erau varza... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Si eu am avut aceiasi problema la un grand cherokee 5.2 v8 incaltat cu gume 275 75 15 malatesta si nu puteam merg peste 60 ca trepida de ziceai ca sare tot din masina.de la roti erau...erau cu crampoane si mari.asta ii parerea mea 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Asa am crezut si eu initial ca e din cauza rotilor ca sint prea grele,am 33-uri 12,5 dar uite ca acum cu aceleasi roti nu mai face,intr-adevar cauzele pot fi multiple dar la mine problemele au fost de la rulmenti si bucsele de la Panhard,probabil nu au fost schimbate niciodata iar masina are 230mii km,uite in ce hal erau bucsele... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat August 8, 2009 Partajează Postat August 8, 2009 Re: oscilatii la rotile fata patrol Cele vechi erau dintr-un cauciuc mult mai moale si oricum erau varza... De vreo 4 zile masina mea avea sintomele descrise de voi(trepidatii urate dupa o anumita viteza).La mine toate bucsele fiind schimbate am dat vina pe echilibratul rotilor.Azi in timp ce ma deplasam catre o vulcanizare masina la 30 km a inceput sa danseze urat de abia mai tineam volanul.M-am dat jos si am constatat ca piulita care tine bucsa de la bara panhard nu mai era,mai mult bara iesise de pe bucsa iar jumatate de bucsa disparuse.Am confectionat jumatatea de bucsa, provizoriu,din poliamida si masina merge fara trepidati.In concluzie cred ca bara panhard in 80 % din cazuri este responsabila pt genul asta de vibratii. P.s.Poate are cineva o jumatate de bucsa ome ca cea din imagine?(scuze pt off-topic) Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate