omoroka Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Salut, la 3 luni dupa ce mi-am luat masina m-am decis sa nu-i pun inca un chit de suspensie dar pentru ca totusi aceasta e varza am zis sa o repar macar. Mi-am luat prin urmare doua seturi de bucse de puliuretan din UK cu aprox 300ron (foarte convenabil si prompt la livrare -> http://www.bits4vits.co.uk) urmand ca mai incolo sa iau si amortizoarele KYB cu aprox 200ron bucata (astea le-am gasit pe la noi). M-am apucat deocamdata sa-i schimb bucsele si vazand ca bolturile de la cercei sunt ruginite si nu se desfac ioc am zis ca pana la urma s-ar putea sa trebuiasca sa pun flexul pe ele. Problema e ca in modul asta o sa cam stric cerceii de la arcuri si uite asa am ajuns iar pe net la cautari. Interesant e insa faptul ca am gasit doar cercei extinsi pentru inaltarea masinii cu 5cm, Am zis "bun, o fac si frumoasa cu ocazia asta" dar problema care se pune imediat dupa este: maresc sau micsoreaza cerceii extinsi unghiul de atac al masinii?, in cazul meu Sam, ca de ridicat caroseria e clar ca o ridica. Mai mult, nu cumva ii strica chiar si stabilitatea la drum?, in special pe sosea la franare, ca vrem nu vrem pana la teren trebuie sa parcurgem si ceva sosea, uneori chiar mai multa :grin: Va rog prin urmare sa-mi impartasiti parerile si experientele voastre cu cerceii de inaltare, fie ei la Samurai sau la alte modele pe arcuri lamelare. Sa traiti. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Fratilor, sunt un pic uimit. Chiar nu si-a schimbat nimeni cerceii la masina pentru a o inalta ca sa ne spuna opinia lui? Hai, curaj! :) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? eu cred ca toti is plecati la suzuki fest :banana :happy Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? M-am interesat si eu de manevra asta. Si am vorbit cu Cristi (cel care i-a facut lui Vitalies). La mine din pacate a picat deoarece impunea si schimbarea amortizoarelor, iar cu bucsi si cu springuit arcurile ajungeam undeva mai putin ca un kit de suspensie. Dar, ca sa iti raspund la intrebare, din cate mi-a zis Cristi, nu afecteaza foarte mult stabilitatea dar cred ca mai trebuie bagata inca o foaie la arcuri (sau poate nu, dar eu asha am inteles). Cel mai bine este sa mai ai putina rabdare sa se intoarca Tzuparu & Co. si sa-i intrebi exact pe ei. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Poti pune cercei mai lungi cu 4-5 cm decat cei originali. Nu vei avea de schimbat nici amortizoarele iar masina nu va pierde din caracteristicile dinamice. Bine ar fi sa schimbi si pozitia suportilor barii stabilizatoare in sensul ca le pui mai jos. Altfel, bara stabilizatoare va sta tensionata tot timpul. Daca vrei ca bucsile tale sa aiba viata lunga, cauta cercei de arc care sa aiba bolturile gresabile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Salut,din cate am inteles eu se pot pune cercei,dar va trebui sa dai bara stabilizatoare jos....pentru ca nu va mai ajunge nici suportii.si oricum foile tin loc si de asta.....daca ai de unde sa iti iei cercei sa ma anunti si pe mine... :h5 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Salut,din cate am inteles eu se pot pune cercei,dar va trebui sa dai bara stabilizatoare jos....pentru ca nu va mai ajunge nici suportii.si oricum foile tin loc si de asta.....daca ai de unde sa iti iei cercei sa ma anunti si pe mine... :h5 Salut, am gasit multi cercei de cumparat pe net, in principiu tot de pe la englezoi ca sunt seriosi si ieftini. Uite aici cateva ponturi de cercei de unde ma gandeam eu sa cumpar: http://tarantula4x4.co.uk/index.php?mai ... ducts_id=2 http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-SJ-2-LIFT- ... 7C294%3A50 Eu tot de la englezoi am luat bucsele de poliuretan care au fost foarte ieftine si au venit repede. M-au costat 300ron cu tot cu transport. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 27, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Revin, de data asta si cu o schita. Parerea mea este ca instalarea unor cercei mai mari inalta caroseria dar micsoreaza unghiul de atac. Daca va uitati in schita, capetele de arcuri dinspre centrul masinii sunt prinse de sasiu cu un singur set de bucse, in timp ce capetele dinspre extremitati sunt prinse prin intermediul cerceilor. Asta face ca la schimbarea cerceilor normali cu unii mai lungi capetele extreme ale arcurilor sa coboare agresiv spre sol (sub axul puntii!) micsorand unghiul de atac al masinii (vezi linia verde comparativ cu cea rosie). Atasat o schita facuta de mine atat cat m-a dus capul. Astept comentarii. Multumesc Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? te-ai chinuit sa desenezi nu joaca este exagerat desenul tau daca prelungesti atata cat ai desenat tu cred ca rupi cruci sau cardane,ai vazut ce a spus si Max ii prelungesti cu 4,5 cm. la scara cred ca cercei tai au vreo 30 cm. eu am avut cercei mai lungi la samu si mai am si acuma, cred, un set. aveam si un post de vanzare cu ei daca te intereseaza ii caut prin garaj. se pot face simplu si ineficient sau complicat si util ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 27, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? te-ai chinuit sa desenezi nu joaca este exagerat desenul tau daca prelungesti atata cat ai desenat tu cred ca rupi cruci sau cardane,ai vazut ce a spus si Max ii prelungesti cu 4,5 cm. la scara cred ca cercei tai au vreo 30 cm. eu am avut cercei mai lungi la samu si mai am si acuma, cred, un set. aveam si un post de vanzare cu ei daca te intereseaza ii caut prin garaj. se pot face simplu si ineficient sau complicat si util eee, nu m-am chinuit cine stie ce, 10 minute acolo de desenat :grin: desenul nu e facut la scara ci mai degraba pentru ascoate in evidenta fenomenul. Treaba e ca cerceii astia, zic unii, pot ridica masina 5cm. Asta inseamna ca ei trebuie sa fie cam cu 10 cm mai lungi decat cei originali pentru a rezulta o inaltare de 5cm. pune o poza cu cerceii pe care-i ai de vanzare sa-i vedem si noi. multam Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? uite aici viewtopic.php?f=30&t=8727 ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Parerea mea este sa faci pe fata shackle reverse - daca pui mucii aia lungi in fata o sa ari tot ce sta in cale si o sa fortezi permanent urechea de la arc pana o rupi. In spate poti sa-i pui cercei lungi. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 2, 2009 Autor Partajează Postat August 2, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Parerea mea este sa faci pe fata shackle reverse - daca pui mucii aia lungi in fata o sa ari tot ce sta in cale si o sa fortezi permanent urechea de la arc pana o rupi. In spate poti sa-i pui cercei lungi. Hai ca m-am prins si eu pana la urma care e treaba cu "mucii lungi" :ha: Acuma m-am prins de ce s-au inventat shackles reverse: - pe deoparte pentru a atenua efectul de coborare a capetelor de arcuri dinspre exterior (cu toate ca in spate n-ar deranja asa de mult intrucat cel ami adesea se intampla sa mergi cu fata :grin: ) - pe de alta parte pentru a putea trece mai usor peste obstacole care ar lovi arcurile pe dedesubt la inaintarea cu fata; - si evident pentru inaltarea masinii ;) Calmini la fel cred ca au kitul de inaltare: shackles reverse pe fata si cercei extinsi pe spate; Sa traiesti Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akos.kacso Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? eu mi-am facut cercei mai lungi acasa in garaj (mai lungi cu aprox 6 7 cm) cu asta s-a inaltat masina cu vro 3 cm, nu e mult. forma care am folosit eu, am gasit pe net la mai multe masini, asa au zis ca datorita formei se misca arcul mai mult.... Spor la facut cercei in garaj. Suzuki Samurai '95 1.3 69CP bodylift 5 cm (homemade) suspensionlift 5 cm (homemade) cauciucuri simex 215/80/R15 si multe altele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? Salut!!!, Dupa inaltare o sa-ti trebuiasca furtunasele de frana mai lungi ca altfel o sa se rupa si o sa ramai fara frane. In rest eu recomand sa iei un kit complet de suspensie si nu o sa ai probleme. Eu am renntat la bara stabilizatoare si am pus un amortizor de directie. Daca ai nelamuriri suna-ma.....sti nr meu de telefon. Aaaaa..si era sa uit: dupa ce o sa o inalti o sa vrei sa schimbi si rapoartele din cutia de transfer si discul de ambreiaj. Bafta la modificari :h5 OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Shackles (sau cercei pe romaneste) extinsi, pro sau contra? uite si niste poze cu kitul de la calmini pe care eu l-am montat OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate