Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme pompa servo ambreaj y61

ALINRIDE

Postări Recomandate

salut .la y61 meu din 2000 am o problemaq de care nu scap:raman fara lichid de servo in sistemul hidraulic de la servoambreaj.mentionez ca in prima faza am pus chitul de reparatie original de la nissan atat ptr pompa cat si ptr cilindrul receptor. a mers 2 luni si dupa care iar a disparut lichidul.unde se duce ?ce recomandati?acum l-am reumplut si l-am reaerisit si merge.dar nu stiu cat..... multumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme pompa servo ambreaj y61

In primul rind verifica ce fel de lichid bagi in instalatie. Nu baga Dot 5 daca in carte scrie Dot 3. Este adevarat ca 5-ciul e mai bun decit 3-ul, dar doar la frine nu la ambreiaj. are capacitati sporite de a rezista la temperaturile inalte datorate frinarilor violente si/sau repetate. In circuitul ambreiajului, problema caldurii nu se pune, lichidul avind rol doar de a transmite presiunea. Daca folosesti un lichid mai subtire (cum e 5 fata de 4 sau 3) indiferent de cite seturi de garnituri inlocuiesti lichidul se va stracura pe linga ele si va ajunge in booster. De acolo, se prelinge pe linga pedala de ambreiaj sub mocheta si incepe sa rontaie pedalierul. Asa am patit si eu. Curgea, dar nici pata sub masina nu gaseam, nici scurgeri pe la pompa sau cilindrul de pe cutie.

Vezi topicul de mai jos cu aventurile mele la repararea ambreiajului.

http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=15&t=4483

Bafta mare!

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Asa am patit si eu la y60 pierdea lichidul la servo ambreiaj, in prima faza am schimbat garniturile originale Nissan, dar degeaba ca tot pierdea lichid. :ang2 Intr-un final am schimbat pompa de ambreiaj originala Nissan, pentru ca se ovalizase si tot pierdea lichid, dupa aceea nici un fel de problema :banana :h5

Link spre comentariu

Aproape sigur pierzi lichidul in servo, dar nici pe la cilindru sau pe la un aerisitor nu e de neglijat posibilitatea. La repararea pompelor de frina si ambreiaj trebuie sa fii pregatit sufleteste ca doar vei cistiga experienta,si pe urma o inlocuiesti , am patit-o pe asta.

Atentie la kitul de reparatie , pot sa iti arat poze cu vreo patru tipuri pe care le-am cumparat , toate pot fi montate ,dar nu inseamna ca si functioneaza dupa montarea lor.Aspectul cel mai sensibil e corpul din aliaj usor, care se uzeaza, toate incercarile de reparare duc in 90% din cazuri la rebutarea corpului-ma refer la alezaj. Pistonul se poate repara in totalitate,inlocuiesti garniturile de lucru si rectifici scaunul supapei, operatie f simpla daca o faci cu atentie(nu prin metode abrazive si nu prin lustruirea suprafetei degradate 'la mina' .

Atentie la garniturile de reparatie, nu toate lasa liber(cum ar trebui )orificiul de compensare din vas.

Daca e ovalizata , pune alta ,fara regrete ca nu ai incercat sa o repari pina la capat.

Pune o poza cu pompa ,daca e Nabco ; de 16 ,te pot ajuta.

Totusi ,eu folosesc DOT 4 la masina ,chiar si la altele mai vechi. Imbatrineste la fel ,functioneaza fara probleme. Fiecare cu alegerea proprie.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

In caz ca te ajuta cu ceva ...urmatoarele piese (noi) ti le pot aduce eu:

Pompa ambreiaj 200 RON

Cilindru ambreiaj 355 RON

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare