Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie jeep 2,5D din germania

Vizitator pacaliciosu

Postări Recomandate

Vizitator pacaliciosu

Va salut. Deja am strans aproape toti banii si vreau sa-mi iau ori un land rover discovery ori un jeep 2.5td din 95-98.

La cat am urmarit pe mobile si pe autoscout24, cred ca pana in 4000 iau ceva pana in 200.000km- 250.000km

Acum, nu stiu la care sa ma oresc pt ca nu stiu mai nimic despre ele. Ce se recomanda? Se pare ca fiabilitatea la discovery este destul de discutabila. La jeep...cum este?. Mentionez ca nu intentionez nimic hard cu masina....asfalt si mici plimbari cu copii pe la munte, tara ,RULOTA, bla bla bla

Acu...dupa ce stabilim care dintre marci ar fi mai potrivita pt mine....vreau sa stiu la ce anume trebuie sa te uiti cand cumperi asa ceva?...care sunt punctele slabe?

Va rog ajutati-ma sa-mi fac o idee cat mai clara pt ca vreau sa plec undeva prin octombrie-noiembrie si nu stiu ce sa caut...( nu am avut niciodata 4x4, 7x7 , 3x3.... :W )

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Sfaturi achizitionare jeep 2,5D din germania

daca iti iei Jeep, in nici un caz de 2.5 litrii ( pe p.... pe el ), cel de 2.5 L e doar de mers prin oras si vacante, daca il bagi in teren acolo ramai, motorul de 2.5 e un motor de Renault si e varza, daca vrei Jeep te orientezi pe varianta de motorizare de 4 litii 6 cilindrii in linie !!!

• Like 1

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Scuze. Sunt Alex, Din bucuresti, 2 copii, no pets ,chevrolet aveo1.4, subaru vivio( 650cc)

I-mi plac motoarele mari dar cu siguranta nu-mi permit sa tin unul....vreau ceva pana in 3000cc.Nu am avut niciodata diesel....dar sper si eu la un consum decent de 10-14 %

In ce sens sunt praf motoarele?...nu sunt fiabile?...sau nu fac fata caroseriei?

Cu siguranta cu copii in masina nu o sa fac of-road......poate ceva soft asa de amorul artei. Crezi ca motorul de 2.5 nu se descurca cu onorabil cu o rulota in spate, sau nu urca un drum forestier? Sincer sa fiu ...decat capabilitati of-road mai mult caut fiabilitate..

Iar cu masina nu plec la serviciu...deci nu prea o sa vada oras... pt oras am alte 2 mici.

Link spre comentariu

Scuze. Sunt Alex, Din bucuresti, 2 copii, no pets ,chevrolet aveo1.4, subaru vivio( 650cc)

I-mi plac motoarele mari dar cu siguranta nu-mi permit sa tin unul....vreau ceva pana in 3000cc.Nu am avut niciodata diesel....dar sper si eu la un consum decent de 10-14 %

In ce sens sunt praf motoarele?...nu sunt fiabile?...sau nu fac fata caroseriei?

Cu siguranta cu copii in masina nu o sa fac of-road......poate ceva soft asa de amorul artei. Crezi ca motorul de 2.5 nu se descurca cu onorabil cu o rulota in spate, sau nu urca un drum forestier? Sincer sa fiu ...decat capabilitati of-road mai mult caut fiabilitate..

Iar cu masina nu plec la serviciu...deci nu prea o sa vada oras... pt oras am alte 2 mici.

in periaoda respectiva (1996-2004 sau 5) Jeep-ul a avut pe post de proprietar concernul Renault, care a scos si seria Sport si 4x4 cu motorizare 2.5L, cu motoare Renault.

este un motor bun, dar nefiabil pt caroseria si transmisia cu care este echipat Jeep-ul ( practic au pastrat tot mai putin motorul ), si din acest motiv, in 4x4 la urcarea unei banale pante de 15-20% cu ceva noroi pe ea, cu toate ca era echipat cu MT-uri, a dat tot ce putea din ea si nu a reusit sa urce, cuplul e foarte mic, iar consumul, o sa razi, e mai mare decat la motorizarea de 4 litrii :ha: :ha:

pur si simplu degeaba are diferentiale si e 4x4 ca mai mult decat o masina de oras si de plimbare , NU ESTE !!!

prapear Wranglere zilnic, dar din pacate varianta asta de motorizare este cea mai proasta din cate am intalnit.... o varianta buna este insa modificarea cu un motor de mercedes de 2.2 diesel.... asa da.... am vazut cum se comporta si e cu totul altceva.... dar poti sa o faci ?... merita ?

optiunea este a ta daca vrei sa iti iei un Wrangler doar pt ca arata cum arata, sau sa il poti folosi calumea si in teren ? si aici nu ma refer la concursuri sau etc.... si pur si simplu la iesiri mai Hard cu amicii.

Link spre comentariu

am uitat sa-ti spun de consum:

2.5 L benzina: 17-18 % in urban, 14- 15 % drum intins la vit de croaziera de 100-120 km.... dupa care creste.

4 L benzina: 14-15 % urban pana in 90 km/ ora, 17-18 % extra urban la vit de croaziera de 120-140 km

motorizare diesel nu exista din fabricatie, cu exceptia modelelor JK ( dupa 2007 ) care sunt fabricate in Austria si echipate cu motoare italienesti VM !!!

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

In primul rand....este prima oara cand primesc raspuns asa repede. In al 2-le rand eu ma referam de motorul de 2,5 TD . Sper sa vb de acelasi lucru. Pe benzina nu prea am vazut motoare de 2.5 la ei.

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Jeep Cherokee 2,5 TD. Se pare ca nu am fost eu clar in ceea ce vreau...scuze

Link spre comentariu

Jeep Cherokee 2,5 TD. Se pare ca nu am fost eu clar in ceea ce vreau...scuze

Cherokee, da... eu credeam ca te referi la Wrangler... :D

Link spre comentariu

V Mentionez ca nu intentionez nimic hard cu masina....asfalt si mici plimbari cu copii pe la munte, tara ,RULOTA, bla bla bla

La inceput asa spun toti! :grin: Apoi incep modificarile: ca roti sa-i pun, cum s-o inalt, ce bara, ce troliu, ....

Roaga niscaiva colegi forumisti sa te plimbe cu masinile lor, (Jeep Cherokee si LR Discovery), stai putin de vorba cu ei si alege ce-ti place tie. Degeaba iti spune unul si altul tot felul de avantaje si dezavantaje, pana la urma si cioara isi lauda puiul :grin:

Ca masina recreationala LR Discovery este greu de batut. Mai ales ca probabil te vei virusa si nu vei ramane la "asflat si mici plimbari cu copiii pe la munte" (pentru care un Logan MCV ar fi OK).

Puch 280GE
Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

V Mentionez ca nu intentionez nimic hard cu masina....asfalt si mici plimbari cu copii pe la munte, tara ,RULOTA, bla bla bla

La inceput asa spun toti! :grin: Apoi incep modificarile: ca roti sa-i pun, cum s-o inalt, ce bara, ce troliu, ....

Roaga niscaiva colegi forumisti sa te plimbe cu masinile lor, (Jeep Cherokee si LR Discovery), stai putin de vorba cu ei si alege ce-ti place tie. Degeaba iti spune unul si altul tot felul de avantaje si dezavantaje, pana la urma si cioara isi lauda puiul :grin:

Ca masina recreationala LR Discovery este greu de batut. Mai ales ca probabil te vei virusa si nu vei ramane la "asflat si mici plimbari cu copiii pe la munte" (pentru care un Logan MCV ar fi OK).

Posibil sa ai dreptate...in 4x4 am fost doar in dreapta.Totusi vreau o masina din alte ratiuni si nu cred ca o sa bag bani in ea decat in mentenanta, iar asta doar din ratiuni pur economice.Am prea multe proiecte incepute si atat i-mi este plapuma...

M-am uitat la''oferta'' si 4x4 sunt destul de multe...daihatsu ferosa, suzuki vitara ,honda crv si hrv,ford maverik....bla bla bla ....Vreau discovery sau cherokee pentru ca majoritatea sunt full au aer,, si se descurca onorabil in in situatii de of-road ''comune''

De asemenea sunt genul de om care prefera o varianta standard si cu rezervorul plin decat una tunata cu care sa merg 1 zi pe luna si nici atat.

Din nefericire L.R. se pare ca sufera de foarte multe bube de fabricatie( mai ales pe parte electronica) pe cand jeep pare a fi destul de robusta in exploatare normala.

Vreau diesel pt cuplu la turatii mici.Mentionez ca va fi primul diesel din viata mea.

Restul din cele enumerate mai sus le ''exclud'' din considerente de spatiu si motorizare.( majoritatea sunt 4x4 permanent si atat).

Nu vreau o masina sa ma falesc cu ea....ci pur si simplu un 4x4 confortabil, destul de accesibil la piese, care sa-mi satisfaca nevoile si care sa nu ma faca de ras. De exemplu am un teren la munte, si abea abea am ajuns cu un sedan....daca o mai duc de 2 ori ....o bag in service. Acolo trebuie sa ajung cu un grup, cu o rulota,...iar aceste 2 modele sunt ideale pentru asa ceva ....cel putin asa cred eu ...poate sunt si alte variante...astept sugestii. Tot odata , ambele, la motorizare de 2.5TD, din 96-97, la 200-250 mii km sunt undeva la 3-4 k euro( cam acesta-i bugetul preconizat).

Presupun ca daca mai bagi 1000 in ele de bun simt si le exploatezi cu grija, ajungi cu ele spre 400.000km.( am dus eu benzinar la 350.000).

Sper ca am fost mai explicit acum in ceea ce vreau.

Iar de la voi nu vreau decat sa ma ajutati sa-mi fac o idee despre modele si bubele lor ca sa stiu unde ma orientez. Evident daca aveti experiente cu alte masini care se incadreaza si considerati ca merita luate in calcul ....va rog...

Pana acum ...doar din ce am citit , tind 80% catre jeep cerokee 2.5td din 96-98.( ar mai fii pajero pinin benzina ...dar nu prea am bani)

Multumesc pentru raspunsurile rapide si sa auzim numai de bine

Link spre comentariu

Fiindca tot a pus @astral2000 (merci !) topicul meu mai sus te invit sa dam o tura prin jurul Bucurestiului intr- zi sa-ti faci o parere! Apropos- De curand am fost in concediu (cu Cherokee) in M-tii Fagaras si M-tii Intorsurii Buzaului, Km parcursi acasa-concediu-acasa=1843 cu un cosum mediu de 9 litri motorina %.

,,=====,o00o

//__l_l_,\____\,__

l_J.T\_l__l---[]lllllll[]

(o)))____(o)))-o-)))

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Fiindca tot a pus @astral2000 (merci !) topicul meu mai sus te invit sa dam o tura prin jurul Bucurestiului intr- zi sa-ti faci o parere! Apropos- De curand am fost in concediu (cu Cherokee) in M-tii Fagaras si M-tii Intorsurii Buzaului, Km parcursi acasa-concediu-acasa=1843 cu un cosum mediu de 9 litri motorina %.

Esti dragut dar sunt nevoit sa te refuz din lipsa de timp...In al 2-lea rand banii vor fii toti pe la sf lunii octombrie, in al 3-lea rand vreau dupa 96, si neaparat cu aer altfel i-mi sar copii in cap...cu tot cu sotie. :grin: .

Link spre comentariu

Eu iti recomand un Discovery . acum am un freelander si vreau sa il vand sa imi iau discovery ......discovery e genul de masina care atunci cand esti cu ea . iti fixezi un punct oriunde , si el te va duce acolo

Never stop exploring
Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Din nefericire de maine pana sambata viitoare nu o sa mai pot urmarii post-urile voastre, dar astept cu nerabdare sa ma intorc si sa vad cam spre ce modele ma indruma experienta voastra. Sa aveti o saptamana de vis.

Link spre comentariu

Esti dragut dar sunt nevoit sa te refuz din lipsa de timp...In al 2-lea rand banii vor fii toti pe la sf lunii octombrie, in al 3-lea rand vreau dupa 96, si neaparat cu aer altfel i-mi sar copii in cap...cu tot cu sotie. :grin: .

Are si AC....chiar eu i-am cerut sa puna poze cu bordul la un moment dat......

N-am vazut live masina, nu-l cunosc pe J.T., dar dupa cum arata in poze pare ca a fost bine intretinuta, inclusiv interiorul......Eu ti-am recomandat-o din doua considerente: ai pomenit de Jeep Cherokee si pretul de pana in 4000 euro.....

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Are si AC....chiar eu i-am cerut sa puna poze cu bordul la un moment dat......

N-am vazut live masina, nu-l cunosc pe J.T., dar dupa cum arata in poze pare ca a fost bine intretinuta, inclusiv interiorul......Eu ti-am recomandat-o din doua considerente: ai pomenit de Jeep Cherokee si pretul de pana in 4000 euro.....

Ai foarte mare dreptate...dar iei din germania din 96-99( si asta am pomenit... :grin: ) , la aceiasi bani.In alta ordine de idei prefer din germania pentru ca sunt in general reparate in service specializat nu facute cu ''piese de aro '' in curte ca la noi.Pana acum am luat 2 ,masini din germ si una din viena pt uz personal si niciodata nu am gasit pe ele macar o bucata de hartie in plus...ca sa nu mai vorbim de carpeli.Si acolo sunt gioarse...dar cu putina atentie iei in general lucru mult mai bun ca in ro. Iar de inmatriculat....deocamdata pana ne vin alte legi....traiasca bulgaria. :banana

• Like 1
Link spre comentariu

cel de 2.5 L e doar de mers prin oras si vacante daca il bagi in teren acolo ramai,

Asta o spui pe proprie experienta ? Ai ramas de multe ori cu un 2.5 benzina sau diesel in teren ?

motorul de 2.5 e un motor de Renault si e varza,

E facut de VM motori. 2.1 e facut de Renault si chiar ca e submotorizat, la vreo 85cp.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

am uitat sa-ti spun de consum:

2.5 L benzina: 17-18 % in urban, 14- 15 % drum intins la vit de croaziera de 100-120 km.... dupa care creste.

hmmm....2.5 L benzina ,dar injectie multipunct :11% (e adevarat,motorul e proaspat renovat in Germania),cu AT-uri 32/11.5..viteza croaziera pina in 100km/h...consum urban/variaza in limite necunoscute(mai ales aia superioara in functie de ora la care te deplasezi,mai ales daca stai in Bucure-shit)

IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE !
Link spre comentariu

am vrut sa scriu 11l/100 km,dar a aparut ala care se felicita scuze !

completare,consumul ala cu buji & filtre noi

Bunul simt ma face sa tac! :P

,,=====,o00o

//__l_l_,\____\,__

l_J.T\_l__l---[]lllllll[]

(o)))____(o)))-o-)))

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare