Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie jeep 2,5D din germania

Vizitator pacaliciosu

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achizitionare jeep 2,5D din germania

Am uitat ceva. Fata de cele scrise mai sus as mai dori sa adaug ceva. Daca ati vazut filmul ' date=' acolo la stanci, la o intrunire , singurele masini stock care au reusit sa treaca pe acolo pe urcare au fost Cherokee si Vitara lui Gaganu. Printre participantele fara nici un fel de modificari au mai fost si Toyota si Nissan, H Galloper etc.[/quote']

Cherokee si Vitara fiind si singurele care au incercat sa treaca :P ! Nu vreau sa fac pe grozavul , ca treceam sau nu treceam , dar asta asa ca sa avem imaginea competa :h5 !

Adi, Adi..... ce-mi faci tu mie.... Saptamana trecuta, cand a fost sa dati piept cu uraganul, v-ati dat toti la o parte . Cum ploua putin, gata, liniste. Toti au cate ceva de facut , unii isi pun troliu, altii sunt in alta parte, prea departe si tot asa. In curand o sa avem o "iesire care sper sa fie placuta pentru toti"

vezi ce troliu iti mai pui si unde......[/quote:hyujar1v]

mii de scuze de offtopic

Cristi , motivele pentru care nu am venit sunt mai multe ... Si nu troliul este principalul motiv

:grin: . Nu te aprinde asa repede :h5

Acum , ca sa se stie , Cristi este un sofer remarcabil , asta fiind principalul motiv pentru care a trecut la stanci :h5 , ca si Gaganu dealtfel !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator pacaliciosu

Am citit toate raspunsurile voastre....si chiar nu-mi doresc sa devina acest topic ceva gen x versus y.

Tot ce-mi doresc este sa aflu cat mai multe lucruri , in special pe cele rele , ca sa am o imagine clara asupra unei masini.

Avand in vedere programul de lucru infernal pe care-l am , cu siguranta nu o sa dau curs nici unei invitatii de ''drive test'', pentru simplu motiv ca prefer sa-mi petrec timpul cu familia.( ma trezesc dimineata la 6.30...copii dorm....ajung acasa la 11-01.noaptea, copii dorm.....sambata si duminica sunt singurele zile cand stau cu ei ...asta daca nu ma cheama la serviciu)

De mers cu 4x4 am mers destul ...dar pentru ca nu eram interesat de '' fenomen'' nu am bagat prea multe in seama.

Ca si capacitati de ofroad doresc ceva de bun simt, in sensul ca o sa am in masina in permanenta 2 copii si o ''toaca'', deci nu o sa intru pe cine stie unde ...ca nu am nevoie de motiv de divort... :)

Am adus in discutie land rover si jeep pentru ca sunt singurele masini din 96-98, accesibile la pret( pana in 4000) care au aer , ...si ceva capacitati ofroad.( ar mai fi fost ca variante frontera, suzuki si daihatsu. Ultimele 2 sunt in general fara aer. Frontera multi spun ca au avut bube de fabricatie( subdimensionate, si cateva solutii tehnice de 2 lei)

Un coleg de forum a sustinut ca toate au rugina.....il contrazic total.Japonezele in special stau foarte prost la capitolul rugina ( am avut nissan, mazda si subaru) precum si la suruburi care sunt facute dintr-un material foarte moale si se stemuiesc

Un alt coleg mi-a sugerat ca '' inima cere''( visul meu suprem in materie de 4x4 este G ...)....DA ......... si nu pentru ca merg in permanenta cu 2 copii si nu am chef sa ma lase nu stiu ce doar ca sunt prost facute.( aici fac referire la LR unde pe forum sunt numai strigate de ajutor.....mai putin satisfactiii)

Tot ce-mi doresc este sa combin ''utilul cu placutul'' pe cat posibil.

De asemenea fiind modele mai vechi apar si problemele...si nu mai vreau ca la subaru sa-mi spuna ca o planetara noua este 17.5 milioane.....pentru ca nu-mi permit.

Oricum va multumesc tuturor pentru ca luati in considerare acest topic si consider ca este destul de util celor care vor sa devina proprietari de 4x4.

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Tot uitandu-ma pe net dupa masini....ma atrage din ce in ce mai mult ideea unui J.C. cu volan pe dreapta..Niste masini super la preturi mai mult decat rezonabile...

Link spre comentariu

Tot uitandu-ma pe net dupa masini....ma atrage din ce in ce mai mult ideea unui J.C. cu volan pe dreapta..Niste masini super la preturi mai mult decat rezonabile...

:1

E cam aiurea cu condus-ul / volanul pe dreapta. Cel putin asa mi se pare. Am vazut multe masini cu volan pe dreapta inmatriculate si care sunt conduse de cineva in Romania. Mi se pare chiar mai complicat sa conduc alternativ adica cateva zile pe stanga si apoi cateva pe dreapta.... pe urma iar pe stanga....

Nu trebuie sa iei o hotarare imediata. Daca nu gasesti acum un J.C. cum ti-ar place tie cu volan pe stanga , mai asteapta si cu siguranta vei gasi. Intradevar cele cu volan pe dreapta au un pret care intrece orice asteptari, asa ca.... daca vrei un pret mic ... pe drepta ... ia-l pe cel cu volan pe dreapta. In ce priveste scopul pentru care vrei sa-l iei , il poti lua linistit . Daca nu vrei sa-l infunzi in noroi sau pe vre-o panta foarte abrupta , vei fi foarte multumit de alegera facuta.

Link spre comentariu

Daca tot esti tentat de volan pe dreapta, ce zici de un Pajero DID 2004 la 3500 lire?

E in Anglia,nu aici, dar adus acasa te ajunge la 4000(daca te duci tu dupa el).

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Daca tot esti tentat de volan pe dreapta, ce zici de un Pajero DID 2004 la 3500 lire?

Suna foarte tentant dar.....pt ca mereu exista un dar.....la o masina din ''96-2000 am sanse sa gasesc la mana a 2-a caseta de directie si bord sa fac schimbare pe stanga.Daca este prea noua masina ...mai greu de gasit si tre sa le cumperi de noi..

M-am interesat si nu este dracul asa de negru ...la schimbare de pe stanga pe dreapta.

Iar in alta ordine de idei linile actuale ale masinilor....care sunt de vreo 4-5 ani nu-mi plac ...in genere.... Sunt adeptul liniilor drepte, taiate...vezi G sau JC

Link spre comentariu

Suna foarte tentant dar.....pt ca mereu exista un dar.....la o masina din ''96-2000 am sanse sa gasesc la mana a 2-a caseta de directie si bord sa fac schimbare pe stanga.Daca este prea noua masina ...mai greu de gasit si tre sa le cumperi de noi..

M-am interesat si nu este dracul asa de negru ...la schimbare de pe stanga pe dreapta.

Iar in alta ordine de idei linile actuale ale masinilor....care sunt de vreo 4-5 ani nu-mi plac ...in genere.... Sunt adeptul liniilor drepte, taiate...vezi G sau JC

Nu vreau sa te influentez negativ dar cu modificarea de care spui , mai bine cumperi direct una cu volan pe stanga. Astfel elimini munca de modificare . Sincer mi se pare mai avantajos. Ca sa modifici de pe dreapta pe stanga in afara de bord si caseta de directie mai sunt si instalatia electrica( pentru bord si alte comenzi), adaptarea pedalerului + alte elemente . Ma rog, un peste alta cred ca este mai costisitoare modificarea decat achizitia unei masini normale cu volanul pe stanga.

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Nu vreau sa te influentez negativ dar cu modificarea de care spui , mai bine cumperi direct una cu volan pe stanga. Astfel elimini munca de modificare . Sincer mi se pare mai avantajos. Ca sa modifici de pe dreapta pe stanga in afara de bord si caseta de directie mai sunt si instalatia electrica( pentru bord si alte comenzi), adaptarea pedalerului + alte elemente . Ma rog, un peste alta cred ca este mai costisitoare modificarea decat achizitia unei masini normale cu volanul pe stanga.

Cu siguranta nu esti informat privind aceasta operatiune.Singurele modificari majore sunt doar la bord( ca planseu vorbesc, ceasurile fiind acelesi, si caseta de directie.Masinile sunt prevazute cu sisteme de prindere atat pe stanga cat si pe dreapta....si sunt identice..... Pedalierul este acelasi, eventual cablurile trebuiesc schimbate .Servofrana este tot pe stanga, probabilitatea ca furtunul de la servoambreiaj sa fie de aceiasi lungime...chiar mai lung,...., volan+ coloana directie este aceiasi....

Tot ce-i probabil sa te lovesti de niscaiva chichite...dar nimic de netrecut...

Oricum trebuie sa mai sap si eu ca sa fiu mai in tema.....

1. sa cumpar masina

2. sa o inmatriculez pe bulgaria

3. dupa 1000-2000 de km vad eu daca simt nevoia de schimbare...

Pana atunci ....am timp sa sap si sa bag bani la ciorap.... :p

Link spre comentariu

Eu m-am saturat de modificari. Pana prin '95 am facut ceva modificari ... personal .Dar daca dai masina pe mana altcuiva sigur nu iese totul ca la carte si mai trebuie si sa risipesti niste bani. Acum tu alegi singur ce ai de facut. Este alegerea ta. Daca ar fi dupa mine, decat sa modific ceva , mai bine conduc pe dreapta....

Acum sa fim sinceri, mai ales pe praful acesta, oricine e in stare sa te convinga ca iti va pune un motor in fata si unul in spate si postul de pilotaj pe mijloc. Repet inca odata ca nu vreau sa te conving. E alegerea ta.

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Cu siguranta personal o voi modifica daca va fii cazul. Tot singur mi-am schimbat 2 caroserii ...

Tot ce te omoara la o asemenea schimbare este ...''neprevazutul''...

Pentru piese am gasit cateva...si daca-i dai omului si piese la schimb ...nu poate sa fie asa costisitor.

Inamicul meu nr.1 este timpul.....daca se putea cumpara si asta .....era ceva.....

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

TOYOTA HILUX 1993, 2.5 sau 3.0 td. versus j cerokee 98 2,5 td . Da ca ati fi in locul meu spre ce v-ati orienta?

Ambele undeva in jur de 1900 - 2000 euro

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Pana la jumatatea lunii septembrie dau ''comanda'' la masina......deci....ce sa fie?.....jeep cherokee 98 de 2.5, ......toyota 4-runer ''93 de 2.5 sau 3L, Mitsubishi Pajero Sogun de 2.5 ..2.8 din ''94-96.

La care sa ma opresc?...??????????.....

Link spre comentariu

Vizitator RazvanS

daca intrebi asa .. fiecare isi va da cu parerea .. si la final nu se va intelege nimic..

parerea mea e ca daca te gandesti sa cumperi o masina de peste 12 ani cum spui tu .. trebuie sa te astepti sa ai probleme cam cu oricare din ele nu conteaza ca e toyo , jeep sau mitsu .. sigur vei avea de bagat ceva bani.. acu e la noroc daca bagi mai mult sau mai putin ... depinde si de cat de pretentios esti ...(la masinile vechi si foarte vechi .. de obicei desfaci ceva sa remediezi o problema ... si abservi alte 5 probleme .. asta e :) )

pe langa asta la masini de varsta asta e foarte important cum au fost intretinute anterior .. deci trebuie sa le vezi de aproape si sa mergi cu fiecare (iti spun din experienta ca in poze pe net arata super .. si cand te duci acolo nu o sa recunosti masina... te trezesti ca are multa rugina care nu se vedea in poze ... ca nu mai are servisuri facute de 7-8 ani .. ca are 5 proprietari etc )

eu as alege-o pe cea care arata cel mai bine .... care are eventual carte service (cam greu la varsta asta)... care are cei mai putini proprietari....

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

Ai foarte mare dreptate...dar pana sa fac leasingul...numai gioarse am avut.....pe care le regret acum......la fel regret si lesingul....

Totusi vorbesc de masini in sine....

Ca exemplu....am ''preten'' care a avut pajero din 94 10 ani fara nici o investitie in piese..si a folosit masina ca ...duba.

Masina a fost vanduta pt ca o papa rugina....... singurul motiv....

Deci...intrebarea a fost ....care este mai fiabila si mai ''destoinica''................rugina.....dupa noroc....

Oricum stiu din experienta proprie ca masinile japoneze ruginesc foarte repede( am avut 2 )

Ma tenteaza JC pt simplu fapt ca este mai noua cu cca. 6-8 ani, si pentru faptul ca gasesti foarte multe la .dezmembrat cu mot de peste 4k...de unde rezulta ca am mai mari sanse de schimbare de volan in lhd cu jeep

Oricum la noi cine are Toyota....nu prea o da.....si nici in austria sau germania...

Link spre comentariu

In calitate de proprietar de Jeep (e al doilea), te sfatuiesc sa mergi pe Toyota sau Mitsu. Perosnal, imi place mai mult 4runner-ul si se poate modifica relativ usor (vezi, de ex, 4runnerul lui paulbratu).

Eu am Jeep din ratiuni (sau mai bine zis iratiuni) legate de performante, design (imagine inconfundabila, cabrio), istoric etc (si nu in ultimul rand, pret de achizitie), nu din motive de fiabilitate, cost piese, disponibilitate piese, consum etc. Mie-mi place Wranglerul si PUNCT. Ii cunosc partile rele si cred ca pot sa traiesc cu ele. Daca as judeca strict rational, mi-as alege o japoneza.

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Vizitator RazvanS

daca mergi pe ideea cu inmatriculat in BG .. eu zic sa te interesezi inainte cum e cu inmatriculatul masinilor cu volan pe dreapta in BG.... nu sunt foarte sigur .. dar ce am vazut cu volan pe dreapta am vazut ca au ramas cu numere de UK (dar repet .. nu sunt sigur 100%)... si in plus te sfatuiesc sa iei cu volan pe stanga daca vrei pe stanga .. e foarte greu sa schimbi .. si va iesi caruta

cat despre alegere .. eu raman la parerea mea ca daca nu vrei neaparat un anumit model pentru ca iti place mult .. cel mai bine e sa te duci cu ideea sa iei cea mai buna masina pe care o gasesti si se incadreaza in bugetul tau ...ai grija sa nu futi toti banii ... tre' sa mai ai o rezerva pentru drum ca nu stii ce probleme intampini (acolo o sa ai tentatia sa zici ... mai pun 1000 de lire si o iau pe asta ...ca uite ce bine arata :)... ajungi la vorba aia de cartier marginas de capitala marginasa " mai puneai 2000 si iti luai bemve"

sa te uiti si in ce locatii sunt masinile (indiferent ca iei din UK sau din Deutschland ) sa nu fie foarte departate ca e destul de greu ... adica incearca sa le gasesti pe toate in raza de 100- de km max... ca nu poti sa alergi sute de km sa vezi o masina

bineinteles sa aveti co trusa completa de chei cu voi ca cine stie .... :)

mai e o chestie ... nu stiu pe ce site ai gasit masinile dar da un mail inainte la fiecare dealer sau private seller si intreaba daca mai are masina .. nu te duce fara sa stabilesti un contact .. ca te trezesti ca nu mai e de actualitate...(acum 2 ani cand cautam un JEEP Xj ca si tine .. am trimis cam 15 mailuri la proprietarii masinilor care ma interesau .. si doar vre-o 3 anunturi mai erau valabile .. desi pe site inca mai apareau )

pe langa considerentele tehnice si optice care te vor face sa alegi o anumita masina .. uita-te putin si la serii (eu de exemplu am avut probleme cu un motor care nu avea serie pe el pentru ca probabil motorul fusese schimbat ... si eu entuziast .. ca sa nu zic prost .. nu m-am uitat:)... pe urma alergi mult sa rezolvi .. si te si costa pe masura

cam asta .. in linii mari ....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

No fi atent ce topic mai draga :P ! Eu am avut pe mana si LR Discovery 2.5td si XJ 2.5 td si xj 4.0 din 96, 98... am ajuns acuma la un xj din 2001 cu motor de 4000. Da eu sunt singur si nu trebuie sa am buget pentru copii si sotie si deci poate imi permit sa platesc cei aprox.2000lei impozit si o asigurare obligatorie de aprox 750 (in tm) pe an. Plus un consum mediu de ... hai sa zicem 12% (asta pentru ca rar merg peste 120km/h desi proasta poate numa se face vartej in rezervor)

Ca si spatiu pentru familie Descopery o sa iti placa, si daca e intretinuta nu cred ca o sa ai atatea probleme cu ea... dar multi km la motorul de 2.5td... asta e un MARE semn de intrebare, motoarele astea nu prea is ok ca si fiabilitate. Un maxim 150.000-175.000km la bord e ceea ce ti-as dori sa gasesti.

Cherokee mai mic inauntru decat Descopery, cum spuneam, insa e mult mai capabil la off road. Da' iar... Cherokee e fara sasiu (si crede-ma cand iti spun ca daca te imbotzeste unu din spate sau lateral sau fata... poate e dauna totala).

Am mers cu xj2.5td cu platforma si se comporta ok, deci cu rulota sau remorca va fi ok. Ai o banda scurta de putere dar nu cred ca vei vrea sa mergi cu mai mult de 90km/h cu copii, si rulota in spinare...

Daca ar fi sa gasesti cele doua masini la un pret aproximativ la fel eu zic sa o iei pe aia care e in stare mai buna cu tabla si care nu are probleme vizibile (scurgeri de ulei, lovituri care sa fi afectat structura (in special la xj), zgomote, trosnituri ciudate in curbe...)

Nu te lua dupa faptul ca LR a fost vehicul militar pe nush unde ca si XJ a fost. Si ce daca? Si amandoua si-au facut treaba la fel de bine. Poate pentru ca au fost intretinute foarte bine, fiind in armata ? ... s-a gandit cineva la asta?...

Bafta!

• Like 1
Link spre comentariu

Vizitator RazvanS

si totusi ... esti sigur ca nu vrei un logan ?? :) .. ai vazut ca e bataie mare pe ele la nemti .. si vorba aia .. nemtii .. stie ei ce stie

Link spre comentariu

Vizitator pacaliciosu

si totusi ... esti sigur ca nu vrei un logan ?? :) .. ai vazut ca e bataie mare pe ele la nemti .. si vorba aia .. nemtii .. stie ei ce stie

Si io stie ce stie si io nu vrea loganete

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare