Optimus Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 salutare la toata lumea, am nevoie de niste informatii si m-am gandit ca aici e locul cel mai potrivit ca sa intreb :) sunt hotarat sa-mi iau un 4x4, deocamdata ceva mai mic si ieftin, "de criza", si apoi mai vedem. una din optiuni este si Vitara in 3 usi, 94-96, am gasit cateva oferte atractive. intrebarea mea este legata de fiabilitatea acestei masini, costuri de intretinere, eventual preturi corecte, oricare alte informatii utile. mentionez ca masina va fi folosita preponderent in oras + concedii + ceva iesiri offroad, ca de asta o iau. va fi singura masina, deci va trebui sa faca fata la toate solicitarile. nu am familie "proprie", decat "fata mea", deci spatiul mic n-ar fi o problema, decat atunci cand am de carat ceva mai mare... ma tenteaza si varianta cu hard top + soft top, pt vara, dar mi-e teama sa nu gasesc prelata taiata, sau mai rau, sa nu mai gasesc masina deloc dimineata, avand in vedere ca nu am garaj si o las in strada :) astept parerile si sfaturile voastre, pt care va multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara am nevoie de niste informatii si m-am gandit ca aici e locul cel mai potrivit ca sa intreb :) Inainte de toate astea, citeste putin regulamentul forumului si dupa aceea posteaza. :rules - Locatia trebuie obligatoriu completata. - Trebuie sa iti faci o prezentare in sectiunea dedicata pentru aceasta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara abea ai venit si deja probleme cu federali??? :W Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara @Jokr. regulile sunt pentru toata lumea , si asa cum fiecare le respecta asa ar trebui sa le respecte si nou venitii oricum welcome in club 4x4 Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara contul a fost activat aseara tarziu, iar eu am gasit mesajul de confirmare si mai tarziu, in noapte. din ce am vazut eu in regulament, as zice ca nu am respectat doar mentiunea cu locatia. insa la ~2:30 numai de asta nu-mi ardea. in plus, citind pe forum am vazut ca au mai fost postari si fara sa aiba prezentari. chiar nu mi s-a parut o "incalcare" de reguli sa pun o intrebare, dar... asta este... proate nu am crezut bine ca aici pot primi un sfat bun. o sa revin pe aici dupa ce o sa am timp sa completez toate "formularele" de pe forum... se cam muta birocratia pe net... :beat chiar si asa, cu prietenie, BooBoo... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara @silecedj ai drptate :h5 :be Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara poate sfatul putea sa astepte pana urmatoarea zi cand completai toate "formularele",dar pentru aceea :W :cl ,sa se inmulteasca VITARELE :ha: :ha: , suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara poate ca se putea raspunde la obiect + observatie cu regulamentul, daca tot se tine mortis la asta, cu toate ca nu vad nici o problema sa comunicati cu cineva care nu si-a facut inca "prezentarea" aia. alta regula, sau mai bine zis o regula serioasa nu am incalcat. ba chiar am observat un topic unde s-a mai pus o intrebare si nu a raspuns nimeni. in fine, nu e problema mea, doar ca sunt sincer dezamagit de primirea asta. chiar lucrez in domeniul "internet", ca sa zic asa, si stiu cum merge treaba in online. am avut 4 masini pana acum, e drept ca nu 4x4, am mai intrat si pe alte forumuri, si chiar aveam o speranta frumoasa cu forumul asta, dar se pare ca o sa-mi obtin informatiile din alta parte. sper sa fiu inteles corect, fara resentimente. nu vreau sa reprosez nimic nimanui, doar sa pun umarul la imbunatatirea forumului, nu dpdv tehnic-auto, ca nu ma pricep, de aia mi-am facut cont ca sa ma informez, dar la comunicare cred ca mai puteti lucra putin :P LE: m-am uitat iar pe regulament: la pct.4 spune ceva ce nu prea respectati pe aici. era suficient sa-mi atraga atentia administratorul. iar la capitolul prezentare este mentionata doar obligativitatea, nu si momentul crearii ei: inainte sau dupa primele posturi. na! ca v-am prins! ce vreti, defect profesional, obisnuit sa ma uit pe tot felul de contracte cu capcane. deci se aplica regula "paiul vs. barna" :rules Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara graba asta... Eu cand m-am inscris intai mi-am facut prezentarea. Pentr ca am citit regulamentul. Esti liber sa fii de acord cu regulile sau sa pleci. Si am avut parte de-o primire calda, cum nu m-am asteptat si cum n-am avut pe alte forumuri... Tu, bineinteles, faci cum vrei. Doar ca pierzi cu stilul asta. Aici poti gasi oameni care te vor ajuta, doar ca nu-i frumos sa dai buzna in casa cuiva strigand ca vrei de mancare, bunul simt ar trebui sa te indemne sa spui 3 vorbe despre tine. INAINTE. Bafta sa ai! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara pai nu aveam ce prezentare sa-mi fac pt ca nu am inca o masina 4x4... si momentan nu am chiar nici o masina. stiu ca aceste prezentari la asa ceva se refera, sau ar trebui. nu cred ca intereseaza pe nimeni viata mea personala, sau asa ar trebui... :) referitor la "stil", nu vad nici o problema, cred ca ma comport cu bun simt si deschis, si chiar am incercat sa fac "un spirit de gluma" pe tema asta, dar barna e prea mare pe aici. oricum, nu vreau sa mai continuam in directia asta, ca nu are sens, eu vroiam doar sa explic ceva, gandindu-ma ca ar putea interesa pe cineva aici, dar... mai bine imi vad de drum. rog inchiderea topicului. multumesc. toate cele bune tuturor! :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Re: sfat achizitie Vitara .......................... se cam muta birocratia pe net... :beat .................. Judeci cam pripit....si faci cam mult caz pentru mai nimic.......Ce ti s-a cerut? Mare lucru ! Sa te prezinti in doua-trei fraze la rubrica respectiva..... Si daca vorbesti de birocratie, fa o incercare sa-ti faci cont pe un alt forum 4x4, sa vezi ca acolo lucrurile stau muuuult mai strict si fara comentarii : vrei cont-completezi tot ce ti se cere! Vezi aici: http://www.4x4earth.com.au/forum/register.php REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: sfat achizitie Vitara referitor la intrebarea ta,vitarele sunt foarte fiabile si in teren si si pe asfalt mai ales ca vrei sa circuli si pe asfalt ,concedii unde este un pic dezavantajos din cauza portbagajului mic dar se poate rezolva si aceea cu un portbagaj deasupra,ai comfort ,viteza de croaziera destul de acceptatbila 90-100, suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: sfat achizitie Vitara multzam fain pt info, adammoga80. pt concedii e ok, mergem maxim 2 pers, si cu scaunele spate rabatate ma descurc pt bagaje. singura nemultumire este ca in acest fel "continutul" din interior este vizibil si devine tentant. cel putin in Bucuresti... spatiu mai mare as avea nevoie cand mai am de carat diverse cu volum mai mare... dar nu e in fiecare zi... 90-100 km/h este descurajator... eu auzisem ca duc pana la 140 km/h. un 120-130 km/h ar fi rezonabil, altfel... vin de pe 230 km/h... hmm, ma mai gandesc... azi ma duc sa vad o Vitara din '94, cu aer conditionat ;) asta e o conditie aproape obligatorie. vedem ce iese. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: sfat achizitie Vitara daca e asa mai umbli un pic pe la motor un turbocompresor ceva si ai rezolvat problema Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: sfat achizitie Vitara alea cu AC din 94 parca-s lungi, nu? in alta ordine de idei, nu stiu daca un turbocompresor este o solutie, mai degraba creeaza o problema: Vitara nu a fost construita pentru viteze foarte mari... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator hulkster Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 Re: sfat achizitie Vitara Poti sa cumperi cu incredere. Am achizitionat si eu una acum o luna si sunt f multumit atat pe asfalt cat si pe off road. A mea este din 1996, 1.6 16V 97 CP cu toate dotarile pe ea ( incl incalzire in scaune) insa sic- fara clima- mare neajuns in ciuda faptului ca e decapotabila. Pe asfalt am mers lejer cu 120-130/h si mai putea insa vibreaza prelata si e cam mult zgomot dar sta bine pe drum.pe off-road merge impecabil cu treapta de forta poti merge aproape oriunde( ma rog, cu grija). Mult succes, sa ne tii la curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 Re: sfat achizitie Vitara merge si 160 km/h dar nu este sanatos ca cutia nu este conceput pentru o viteza asa mare poti sa mergi constant cu el 120km/h dar atunci consumul se modifica radical,asta spun din proprie experienta,devine sugativa :x suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 Re: sfat achizitie Vitara la suzy-fest cred ca tu ai fost sugativa :ha: ca utilaju l-ai menajat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Re: sfat achizitie Vitara nu ma urc la volan dupa ce consum :x :ha: :ha: :ha: cu menajatu chiar nu pot spune ca urmatoarea zi am facut transfagarasanu,si jumate din romanie :ha: :ha: :ha: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 28, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2009 Re: sfat achizitie Vitara aia avea AC montat ulterior, asa a fost cumparata din Germania. varianta asta a picat, pt ca masina e extrem de puturoasa. ceva rugina pe sub mocheta, etc... parea ingrijita, dar cam obosita. doar daca voi gasi o Vitara in stare excelenta si la pret bun, mai iau asa ceva. cred ca pana la urma ma orientez la Honda HRV, cam aceiasi bani, dar cu totul alta clasa, si mai noua. e drept ca la offroad nu se compara cu Vitara, dar la asfalt rupe, offroad rezonabil, plus fiabilitate peste Suzuki, cred eu. asta varianta low cost. maine ma duc sa vad si o Mazda Tribute, alta clasa, alta poveste. 2005, 2.3 benzina, 153 CP :D pret super avantajos, TVA deductibil, etc. se compenseaza cu consumul :D in afara ca e facuta pe aceeasi platforma cu Ford Escape, altceva nu am ce sa reprosez la masina asta. pacat de corceala cu Ford :( stie cineva ceva despre Mazda Tribute? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liv_mar2 Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: sfat achizitie Vitara Salutare! Eu am o vitara 1.6 16v cabrio in 3 usi din '96 injectie multipunct si 97 de caluti (asa scrie in acte) si pot sa-ti spun ca e foarte agila. Inainte am avut un opel vectra 2000GT de 115 cai, si daca stau sa ma gandesc bine vitara parca are mai multa viata in ea, fiind si mai ushoara binenteles. Singura chestie de care tre sa tii cont e ca o sa te zgaltaie bine, si o sa dureze un pic pana te obisnuiesti cu asta, la mine cel putin asa a fost, dar acuma nu as schimba-o cu altceva pt nimic in lume desi nici acum nu e 100% ok, si in Arad mecanici care sa se priceapa la astea japoneze cam greu gasesti. Cred ca prinde si 140, si de la turatii de peste 3000 in sus se simte cel mai bine, parca atunci prinde mai mult puteri.Eu nu am avut curaj sa merg mai tare de 120km/h cu gumele care le am 205/70/15, dar cu alea de 255 /60/15 ar trebui sa fie si mai ok. Cel mai bine ar fi sa conduci una inainte de a cumpara ca sa nu ai parte de surprize.Eu am avut norocul ca desi nu am mai condus asa ceva inainte, a fost exact ce mi-am dorit, minus zgaltaielile :grin: dar zic ca nu e ceva cu care sa nu te poti obisnui. In rest, cred ca sunt putine locuri unde nu poti ajunge cu o Vitara mai ales pregatita pentru teren. Eu sunt inca un incepator in domeniu, sunt sigur ca aici pe forum sunt oameni mai indreptatiti sa-ti dea sfaturi, eu ti-am zis doar ce am simtit eu cand am trecut de la o masina sport la una de teren, si sincer nu m-as mai intoarce de unde am plecat. Placerea condusului mi se pare mie cel putin, mai mare la Vitara si eu inca nici nu am iesit nu stiu cat in off-road. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: sfat achizitie Vitara multumesc pt parere, liv_mar2! si mie imi place Vitara, pacat ca nu are aer conditionat... ieri am vazut si Mazda Tribute, care chiar mi-a placut mult, si in afara ca e cu motor Ford, de fapt e toata un Ford Escape mascat in Mazda :D am fost incantat de ea. iar pretul este unul foarte bun. a ramas sa ma mai gandesc. o alta retinere este consumul, 14-16 l/100km urban si 9-10 l/100km extraurban :D mai astept pe cineva din Germania sa vad daca imi gaseste acum repede o Honda HRV, mai e cineva care aduce 2 Vitare zilele astea... vedem ce iese :D abia astept sa ies pe coclauri :D LE: ultima masina a fost o Honda Accord 2007, Sport Special Edition, 2.0, 155 CP, suspensii sport originale, etc... in afara de un Lamborghini si un Bentley nu m-a facut nimeni din cei care s-au luat cu mine. inainte de asta am avut un Opel Vectra 2.0 115 CP. acum mi-e cam greu sa trec pe un motor mic, dar ma scot cu distractia off-road ;) si economia de bani :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Re: sfat achizitie Vitara sa nu crezi ca vei economisii foarte multi bani daca iti vei lua vitara :grin: duc si ele banii mai ales daca vrei ceva de la ele :banana ,tre bibilite,nu este vitara fara rugina dar satisfactia in off este foarte mare de te face sa uiti de necazuri si abia astepti sa iesi iarasi,dar pentru aceasta satisfactie tre sa investesti,inaltare eventual latire prin flanse gume,troliu ,bari hd........ suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Re: sfat achizitie Vitara Pai dupa Honda aia, putine masini o sa ti se para sprintene, si in nici un caz cele de teren... posesorii stiu de ce :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 4, 2009 Autor Partajează Postat August 4, 2009 Re: sfat achizitie Vitara pai stiu, de aia ma chinui de aproape 3 luni sa-mi cumpar o masina si nu ma hotarasc. ba "arata naspa", ba "nu are putere", ba "e prea uzata", etc... :grin: ca incepe sa-mi para rau ca am dat-o :sr ideea era ca aveam nevoie de o masina mai mare, ca mai am de carat diverse, si sa iau una mai veche si mai ieftina, sa mai scap de rate in perioada asta. neaparat SUV japonez. dar cum nu ma satisface ce am gasit si mai noi nu vreau ca nu ma mai bag la rate in perioada asta, am ajuns si la Vitara, care imi place, si ar merge ca "masina de criza". acum sunt in discutii finale pt o Mazda Tribute din 2005, este cea mai apropiata ca masina si pret de ce vreau eu, daca iese bine la verificarea de la reprezentanta cred ca o iau. varianta 2 ar fi o Vitara cu hardtop + prelata, '96, 97 CP... sau sa mai astept pana dupa concediu si sa-mi aduc din Germania o Honda HRV... dar astea sunt toate masini de peste 10 ani si... nu ma prea incanta sa le bibilesc, nici nu ma pricep, trebuie sa recunosc, dar nici chef nu am :grin: sper sa fie ok cu Mazda asta, arata bine, nu a avut incidente majore, are dotari rezonabile, e suficient de mare pt carat orice, 4x4, pretul bun... si daca mai apucam perioada "post criza" m-as baga la un Landcruiser :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate