Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

T3 Syncro 16

dacosul

Postări Recomandate

Re: T3 Syncro 16

Salutare! Bine ai venit si zici...Cataline!

Imi permit sa fac unele precizari legate de nickname-ul tau, pentru necunoscatori.

Catalin se da la offroad muult inainte de a-si cumpara aceasta masina. Ideea e ca acum, cu acest "autobuz 4x4" incearca senzatii noi. De aici si "plagierea" numelui binecunoscutei firme de transport persoane.

"Dacosul VW" e o masina cu nabanuite veleitati offroad. Desi pare extrem de cuminte, masina urmeaza peste tot gasca de la Rm. Valcea, indiferent de conditiile terenului. Aici sunt de notat si calitatile soferului, insa nu ma bag, pentru ca-mi e prieten si daca-l laud prea mult se interpreteaza gresit.

Am sa-l ajut cu ceva poz(n)e ale utilajului, sa va clatiti si voi ochii...

[youtube:2tjuwje8]

[/youtube:2tjuwje8]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am banuit de cand am auzit ca e Syncro 16" care e masina. Albastra cu bullbar

Oricum e super masina.

Daca nu e secret poti sa ne zici pretul de achizitie?

:1

Syncro Rules !! (Mai ales cu diferentiale blocabile)

Link spre comentariu

Asa cand vezi de obicei un Bus VW nu prea crezi ca merge pe teren accidentat, mai ales mai sunti si cu alte masini clasice, pregatite pentru asa ceva.

Un coleg zicea mai sus ca VW Syncro poate urma masinile din coloana in offrad fara probleme.

Eu as intreba daca VW Syncro poate fi urmat de ele? Diferentialele blocabile fac toti banii.

Am fost de fata cand un VW Syncro a ridiculizat un Suzuki Samurai bine pregatit de teren. :grin:

Link spre comentariu

Un coleg zicea mai sus ca VW Syncro poate urma masinile din coloana in offrad fara probleme.

Eu as intreba daca VW Syncro poate fi urmat de ele? Diferentialele blocabile fac toti banii.

Sa nu exageram, totusi... :p VW Syncro nu-i si nu va fi niciodata masina de extrem...cu orice pregatire...

Dar...oricum, merita toti banii...

Masina a fost gandita pentru raiduri, expeditii, etc...

A fost in dotarea armatelor mai multor tari...

Singurele limitari pe care le-am observat ar fi : gabaritul pe inaltime, ampatamentul si consider ca i-ar fi stat mai bine cu un motor de cilindreee mai mare ( la gabaritul ei as vedea-o cu un 3000cmc ).

Link spre comentariu

Nimeni nu tine cont de asta:syncro 16 are 67 cai putere si 1600 cmc.Lumea imi da exemple de genul

,,Samurai" care are 70 de cai la 800 kg.Cum ar fi daca Syncro ar avea 150cp.Diferenta dintre syncro si samurai este ca una este o masina strict de serie si cealalta este construita pentru conditii extreme(nu sporturi extreme)

Link spre comentariu

Sa nu uitam de motoarele pe benzina. Sunt consumatoare dar ai si cai putere, pana la 110.

Trebuie avut insa grija la cutiile de viteza si diferentiale ca nu rezista la cupluri mari.

Link spre comentariu

Da. Un amic zicea ca masinile astea s-au asamblat in linii de fabricatie paralele cu G Klasse.

Deci au imprumutat din tehnologia lor.

Ce mi se pare super la busurile astea e distributia de greutate.

40% pe fata si 50% pe spate. De asta si merg asa de bine in offroad.:ypu

O masina normala de offrad are cam 80% pe fata si 20% pe spate.

Link spre comentariu

40% pe fata si 50% pe spate.

O masina normala de offrad are cam 80% pe fata si 20% pe spate.

Vad ca o masina normala de offrad apasa 100% pe roti, desi raportul poate fi discutabil.

Busul asta pe ce mai apasa 10%???

Puch 280GE
Link spre comentariu

Mercedes G si VW syncro sunt proiectate de aceiasi companie STEYR-PUCH si din cauza asta folosesc

piese comune.G-ul este fabricat de Mercedes iar la VW caroseria se facea la Hanover si toata mecanica

o montau chiar la Steyr in Austria

Link spre comentariu

Salut,

foarte fain Syncroul. L-ai luat la un pret foarte bun, ti-ar fi iesit mult mai scump daca l-ai fi modificat singur. Am si eu unul, dar nu 16'. Fii foarte atent cu masina, nu o baga prin chestii urate, masina duce dar ar fi pacat sa o strici. Din seria 16' au fost fabricate doar 2138 bucati (impreuna cu Syncro 14' vreo 42000), masina e foarte rara, piesele speciale din pacate la fel. Nu e de bagat la offroad greu, mai degraba calatorii lungi, masinile astea au vazut toata lumea: Americile, Transafrica, Sahara in Libia, Algeria, Tunisia, Maroc, Mauritania, Niger, Islanda, Rusia, Orientul Mijlociu, India, Pakistan, Nepal, Asia de SE, Australia...si chiar si drumurile romanesti. Masina poate multe, si eu am scos un Wrangler dintr-un sant, dar nu merita sa o duci tot timpul la limita cum ti-ai putea permite cu o masina mai fara suflet. Nu dau exemple ca veti sari toti pe mine :ha:

Masina nu are reductor. Treapta G (de la germanul "Gelaende" insemnand "teren") e doar o treapta nesincronizata cu un raport mai jos decat prima treapta, acelasi raport cu marsarierul daca nu ma insel. Un fel de mars-avant.

La Graz - Austria, la SDP montau doar trenul de rulare fiindca ptr. fabrica din Hannover nu se merita schimbarea productiei ptr. o serie atat de mica. Cu asa ceva isi castiga banii cei de la SDP, serii mici, de exemplu roadstere, G, si in ultimul timp X3. Parerea mea e ca nu au nimic comun cu G-ul, poate doar tehnologia de fabricare a pieselor.

Esti sigur ca vascocuplajul are un ventil de protectie ? Ar insemna ca la supraincalzire ar scuipa rasina aceea afara...direct in uleiul de transmisie fata. Ar trebuia apoi curatata sau schimbata tot grupul fata...cam neplacut.

Daca mai ai intrebari si neclaritati, mai intreaba-ma, sunt prieten cu cativa fanatici Syncro care stiu raspunsurile la mai toate intrebarile.

Din cand in cand mai merita aruncata o privire la amortizoare, OMEurile de Syncro au avut la un moment dat probleme cu controlul calitatii. La cativa le-a iesit ulei din amortizor dupa 20.000 km. "Potcoavele" de la rotile spate mai trebuie avute in vizor, sa nu cumva sa rugineasca, originale nu se mai gasesc iar copia se vinde pe la 700 euro bucata. Si desigur, transmisia spate si fata care iarasi o gasesti doar la Syncro 16.

Sunt curios cat aer are masina cu Seikel si 235uri sub scutul spate ?

Radu

Link spre comentariu

Salut Radu

Ma bucur sa aud ca mai sunt ,,fanatici"Syncro.Masina are multi fani in lume dar in Romania nu ma gindeam sa mai fie interesati de asa ceva.Toate cuplajele siliconice au dop termic.Daca assarit dopul

adio nu numai ulei de grup adio trans.fata asa ca este grav.Sa stii ca eu nu o menajej deloc,ma dau in conditii ,,extreme"cite o data si nu am avut probleme pina acum.Are 280000 km cu mot original.

Piese gasesc in germania pe original fara probleme,frinele sunt de LT,cutia si grupul fata eu le am cu aplicatie Deustche Telecom 7/39 iar G-ul este mai redus decit marsarier-ul.Cu arcuri Seikel am cistigat cam 4cm pe fata si 7cm pe spate.Cu OME nu am probleme

Poate ne vedem si facem o tura impreuna.Da mi si mie nr.de tel daca vrei

La ce spui potcoave din spate

Link spre comentariu

• vstef_is a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare