semaca Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Re: Ajutor-copil disparut din statiunea Ranca! ideea este ca ar trebui actionat, in astfel de situatii , daca exista voluntari din randurile noastre, indiferent de ce intreprind autoritatile noastre cu mama lor de organe abilitate cu tot! adica nu ar trebui sa ne lasam impresionati de restrictiile pe care ni le stabilesc ei. pacat de o viata prea curand irosita....Dumnezeu sa-l aiba-n paza... Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolameister Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 Re: Ajutor-copil disparut din statiunea Ranca! ......alti politisti in uniforme calcate si cu termosul in mana au cautat indicii.....Vad ca nimeni nu are curaj sa desschida topicul voluntariatului....O s-o fac eu sa va vad la inscriere.... NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Re: Ajutor-copil disparut din statiunea Ranca! O moarte groaznica pentru un copil fara nici o vina ... O radiografie precisa a ceea ce sunt in stare, sau nu, sa faca autoritatile in astfel de situatie... O situatie care ne arata ca totusi mai sunt oameni cu suflet care se pot implica dezinteresat pentru a da o mana de ajutor ... O fata trista a unei Romanii sangerande din cauze ce nu au nimic de a face cu notiunea de OM ! :sr R.I.P. http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Re: Ajutor-copil disparut din statiunea Ranca! Vorbele sunt de prisos! Am citit si comentariile de la acel articol. Foarte trist si revoltator in acelasi timp! Timp care ptr unii dintre noi se comprima iremediabil! Dumnezeu sa-l odihneasca ... Ioane, vorbele sunt de prisos, dar cuvintele niciodata! Este crestineste sa conteze Cuvantul! "De prisos" a fost moartea copilului daca noi sau ei (cand spun ei ma refer la autoritati) nu am invatat nimic din aceasta tragedie. Acest episod ar trebui sa determine autoritatile sau persoanele si organizatiile private sa faca orice pentru ca acest rezultat tragic sa nu se mai repete niciodata! Copii se mai pierd, mai fug de acasa, dar niciodata nu ar trebui ca trupurile lor sa fie gasite intamplator in interiorul cercului unde s-a executat cautarea. Pentru ca acesta este sumbrul adevar, netransmis de nicio televiziune sau ziar: l-au gasit intamplator, atunci cand nimeni nu-l mai cauta organizat, in interiorul zonei de 10km care a fost "periata", adica l-au ratat la cautare... Odata cu moartea copilului acest topic, probabil, se va inchide si altele vor aparea ... cu sensuri umanitare, cu initiative onorabile, dar ca si pana acum, cu minime rezultate palpabile. Ce am invatat noi din aceasta tragedie? Nimic! Absolut nimic! Si asta este cel mai trist lucru. Mai trist decat Moartea in sine, pentru ca ne arata ca nici Politia, nici cainii de urme, nici Noi, nici Ei....nimeni nu stie cu precizie ce trebuie facut ca niciun copil sa nu mai fie "ratat" la cautare. Si in acest moment ajungem la adevarurile bivalente care populeaza constiinta romanilor de mai bine de 50 de ani: "adevarul este la mijloc"! Si apoi incep scuzele de genul "noi l-am cautat dar nu l-am vazut", "zona era dificila si era imposibil sa-l fi descoperit atunci" etc Adevarul nu e undeva la mijloc niciodata! Iar pedeapsa pentru esecul cautarilor ar fi ca unul dintre noi, cei care am fost acolo intr-un fel sau altul, sa se uite in ochii mamei si sa spuna: Doamna, ne pare extrem de rau ca nu v-am gasit fiul....ca am trecut pe langa corpul lui, dar nu l-am descoperit....ne pare rau ca aceasta natie inca se razboieste semantic asupra cuvantului responsabilitate din cauza egoismului si a lipsei de profesionalism iar fiul dumneavoastra, ca si fiii si fiicele altor parinti, care cad in fantani, se ineaca la mare sau se pierd pe coclauri sunt doar un tribut barbar pe care-l platim si-l vom plati in continuare unui zeu tembel si sangeros care se numeste Dezinteres National! Si....unde ziceati sa iesim saptamana asta la un gratarel voios si o bauturica care sa ne fragezeasca madularele? :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Popescu Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Re: Ajutor-copil disparut din statiunea Ranca! sa nu ne mai dam dupa deget. Probabilitatea de a gasi un copil (deci care nu stie sa iasa la drumul mare) intr-o padure cu viroage si vagauni este foarte aproape de ZERO. Ceea ce s-a si intamplat. Probabil ca oamenii care au scotocit au trecut pe langa el, inca viu sau nu. O chestie este sigura: in astfel de situatii singura sansa reala este survolarea cu aparate de zbor dotate cu aparatura speciala de termodetectie (adica exact 2 din cele 3 elicoptere Eurocopter cumparate de MAI acum 2-3 ani). Aceste aparate detecteaza si iepuri de la cativa KM fara nici un fel de problema, chiar si in padure. SIngura conditie este ca, virgula, copilul sa fie inca viu, astfel incat termodetectia sa "vada" dferenta de caldura intre corp si mediul inconjurator. de aceea se cauta noaptea...Noi am livrat in bulgaria anul trecut si in turcia acum 2 ani niste UAV-uri cu asa dispozitive, ca tara noastra nu este in stare sa cumperere asa ceva. La o scotocire clasica numai din gresala mai poti gasi un copil. LA MULTI ANI Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolameister Posted September 8, 2009 Author Share Posted September 8, 2009 Re: Ajutor-copil disparut din statiunea Ranca! aseara s-a anuntat oficial cauza decesului micutului FrigulDupa o coiala de 3 zile ale autoritatilor si bajbaiala in cautare,acest copil moare de hipotermie ,deoarece nu a stiut nici macar sa strige dupa ajutor.Acum ma intelegeti de ce ar trebui NOI cei care putem si avem cu ce sa ne unim si sa ne mobilizam.....? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts