Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

roti cracante pe fata - are cineva ideie

gonzo

Postări Recomandate

salut, am un ford bronco ll 1990 si pe fatza stau rotile cracanate , mi se pare ca are aceasi punte fata ca ford explorer. Este o punte "fixa" in foarfeca ( nu ma pricep pre bine ) Daca stie cineva care este motivul si cum se poate remedia
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie

cum adica fixa in foarfeca?

poti pune ceva poze pentru edificare?

in ce sens sint "cracanate"?

caut acum niste poze pe net ca sa vezi puntea. Stau cracanate ca la mercedes si la bmw pe spate. Partea de sus a rotii este spre interior

Link spre comentariu

Ia fatule de aici tot ce vrei despre B II :

http://www.jamesduff.com/broncoII/broncoII.html , producator dedicat modelului ,

http://www.therangerstation.com/ , site dedicat , verifica biblioteca tehnica ; ai acolo solutii pentru tot ce-ti trazneste , in forum ai liste de furnizori , etc

Puntea ta fata e o Dana 28 si nu e rigida , fierataniile alea impresionante din fata se numesc Ford Twin Traction Beam (TTB) si sunt o gaselnita nu foarte fericita , ai sa citesti pe forum ce si cum.

Pozitia "anormala" a rotilor este data de : 1. bucsa/ pivotul central al traction beam-ului in jurul careia se rotesc cele doua brate, sau

2. bucsele excentrice de reglaj al camber-ului

In alta ordine de idei Bronco II nu e un clasic , suna dezamagitor , dar crede un patit ! masina adevarata si cu potential de modificare infinit este Full Size Bronco , vezi ca sunt pe la noi vreo 10- 12 , marea majoritate au V8 -ul schimbat cu tot soiul de tartaiete de 2,5 diesel , etc

Sper sa-ti fie de folos inf de mai sus

Bafta !

Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu

http://www.jamesduff.com/broncoII/broncoII.html , producator dedicat modelului ,

http://www.therangerstation.com/ , site dedicat , verifica biblioteca tehnica ; ai acolo solutii pentru tot ce-ti trazneste , in forum ai liste de furnizori , etc

Puntea ta fata e o Dana 28 si nu e rigida , fierataniile alea impresionante din fata se numesc Ford Twin Traction Beam (TTB) si sunt o gaselnita nu foarte fericita , ai sa citesti pe forum ce si cum.

Pozitia "anormala" a rotilor este data de : 1. bucsa/ pivotul central al traction beam-ului in jurul careia se rotesc cele doua brate, sau

In alta ordine de idei Bronco II nu e un clasic , suna dezamagitor , dar crede un patit ! masina adevarata si cu potential de modificare infinit este Full Size Bronco , vezi ca sunt pe la noi vreo 10- 12 , marea majoritate au V8 -ul schimbat cu tot soiul de tartaiete de 2,5 diesel , etc

Bafta !

merci,

mie imi place mult modelul, nu fac off road cu el in afara de un plimbat pe plaja si putin pe dealuri la munte, nu-mi permit sa dau cu ea in stanci. Ideia e ca stau urat rotile , nu se vad foarte tare , dar ma deranjeaza.

Link spre comentariu

Asta e axa fata pe care o ai!

Este numita "swing axle", o combinatie intre axa independenta si axa dependenta - sau axa rigida (asa se numeste! "axa fixa" nu au decat anumite utilaje agricole sau pentru constructii!!! se numeste axa rigida datorita arhitecturii si al faptului ca rotile nu pot lucra independent una fata de cealalta; dar, axa are suspensie, se poate deplasa fata de sasiu, deci, nu este fixa!!! "axa fixa" este rigidizata direct pe sasiu, fara posibilitatea de a se deplasa fata de acesta!).

Axa este formata din doua emiaxele articulate fiecare pe lonjeronul opus rotii pe care o sustin. Solutia trebuia sa pastreze in mare parte avantajele axei rigide, dar, in acelasi timp, sa asigure rotii un contact mai ferm cu solul, specific axelor independente. E un compromis.

In afara de cauzele specificate de FELDGRAU BRONC, problema ta poate fi generata si de: geometrie defectuoasa - roti deschise, amortizoare defecte - in special cele cu gaz, arcuri obosite, pivoti uzati.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Este vorba de o axa Ford 7.5" IFS. A echipat, printre altele, modelele Bronco II, intre anii '84 - '90.

Ai aici o imagine "explodata" a acestei axe.

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Bafta !

paa la urma bucsele , pivotii sunt ok, le-am verificat pe toate, am schimbat arcurile si amortizoarele iar acum stau invers rotile

Link spre comentariu

Arcurile nu sunt cumva mai lungi si trebuiesc lungite si tijele la bara stabilizatoare?

arcurile erau mai lungi decat cele stoc cu 1 cm ( scoase ma refer ), dar sunt mult mai rigide

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

parerea mea este ca daca arcurile sunt noi sar putea sa se mai lase cu timpu si atunci va fi bine ,iar daca poti da jos prostia aia de foarfeca si monteaza punti rigide , cineva din timisoara face asta acum

vreau si eu niste detalii....la ce masina schimba si de la ce masina pune

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

parerea mea este ca daca arcurile sunt noi sar putea sa se mai lase cu timpu si atunci va fi bine ,iar daca poti da jos prostia aia de foarfeca si monteaza punti rigide , cineva din timisoara face asta acum

cineva in america face exact invers

http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=829346&page=15

sunt ceva discutii interesante pe acolo

sper sa ajute la ceva

Link spre comentariu

arcurile erau mai lungi decat cele stoc cu 1 cm ( scoase ma refer ), dar sunt mult mai rigide

Diferenta de lungime este irelevanta, dat fiind faptul ca, e posibil ca arcurile vechi sa fie "obosite".

Ce-mi ridica semne de intrebare, este faptul ca, spui ca sunt mai rigide... Din punctul meu de vedere, asta nu e bine! Constanta de elasticitate a arcului, este stabilita de fabricant si este direct corelata cu geometria axei!

E posibil ca arcurile pe care le folosesti, sa fie pentru Ford Bronco II (presupun ca ai luat arcuri pentru modelul tau - Bronco II, nu ca ai incercat sa adaptezi de la alt model - Bronco), dar, pentru o versiune cu motor mai mare, implicit mai greu...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare