gonzo Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 salut, am un ford bronco ll 1990 si pe fatza stau rotile cracanate , mi se pare ca are aceasi punte fata ca ford explorer. Este o punte "fixa" in foarfeca ( nu ma pricep pre bine ) Daca stie cineva care este motivul si cum se poate remedia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie cum adica fixa in foarfeca? poti pune ceva poze pentru edificare? in ce sens sint "cracanate"? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie cum adica fixa in foarfeca? poti pune ceva poze pentru edificare? in ce sens sint "cracanate"? caut acum niste poze pe net ca sa vezi puntea. Stau cracanate ca la mercedes si la bmw pe spate. Partea de sus a rotii este spre interior Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie asta e o imagine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... 7&ct=image pe aici se vede exact cum e puntea , nu am poze dupa a mea dar o sa pun sa se vada cum stau rotile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie punte Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat August 3, 2009 Autor Partajează Postat August 3, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie chiar nu are nimeni un Explorer ca de Bronco , cred ca sunt singurul cu inca unul tot din Constanta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Ia fatule de aici tot ce vrei despre B II : http://www.jamesduff.com/broncoII/broncoII.html , producator dedicat modelului , http://www.therangerstation.com/ , site dedicat , verifica biblioteca tehnica ; ai acolo solutii pentru tot ce-ti trazneste , in forum ai liste de furnizori , etc Puntea ta fata e o Dana 28 si nu e rigida , fierataniile alea impresionante din fata se numesc Ford Twin Traction Beam (TTB) si sunt o gaselnita nu foarte fericita , ai sa citesti pe forum ce si cum. Pozitia "anormala" a rotilor este data de : 1. bucsa/ pivotul central al traction beam-ului in jurul careia se rotesc cele doua brate, sau 2. bucsele excentrice de reglaj al camber-ului In alta ordine de idei Bronco II nu e un clasic , suna dezamagitor , dar crede un patit ! masina adevarata si cu potential de modificare infinit este Full Size Bronco , vezi ca sunt pe la noi vreo 10- 12 , marea majoritate au V8 -ul schimbat cu tot soiul de tartaiete de 2,5 diesel , etc Sper sa-ti fie de folos inf de mai sus Bafta ! Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat August 5, 2009 Autor Partajează Postat August 5, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Ia fatule de aici tot ce vrei despre B II : http://www.jamesduff.com/broncoII/broncoII.html , producator dedicat modelului , http://www.therangerstation.com/ , site dedicat , verifica biblioteca tehnica ; ai acolo solutii pentru tot ce-ti trazneste , in forum ai liste de furnizori , etc Puntea ta fata e o Dana 28 si nu e rigida , fierataniile alea impresionante din fata se numesc Ford Twin Traction Beam (TTB) si sunt o gaselnita nu foarte fericita , ai sa citesti pe forum ce si cum. Pozitia "anormala" a rotilor este data de : 1. bucsa/ pivotul central al traction beam-ului in jurul careia se rotesc cele doua brate, sau 2. bucsele excentrice de reglaj al camber-ului In alta ordine de idei Bronco II nu e un clasic , suna dezamagitor , dar crede un patit ! masina adevarata si cu potential de modificare infinit este Full Size Bronco , vezi ca sunt pe la noi vreo 10- 12 , marea majoritate au V8 -ul schimbat cu tot soiul de tartaiete de 2,5 diesel , etc Sper sa-ti fie de folos inf de mai sus Bafta ! merci, mie imi place mult modelul, nu fac off road cu el in afara de un plimbat pe plaja si putin pe dealuri la munte, nu-mi permit sa dau cu ea in stanci. Ideia e ca stau urat rotile , nu se vad foarte tare , dar ma deranjeaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Asta e axa fata pe care o ai! Este numita "swing axle", o combinatie intre axa independenta si axa dependenta - sau axa rigida (asa se numeste! "axa fixa" nu au decat anumite utilaje agricole sau pentru constructii!!! se numeste axa rigida datorita arhitecturii si al faptului ca rotile nu pot lucra independent una fata de cealalta; dar, axa are suspensie, se poate deplasa fata de sasiu, deci, nu este fixa!!! "axa fixa" este rigidizata direct pe sasiu, fara posibilitatea de a se deplasa fata de acesta!). Axa este formata din doua emiaxele articulate fiecare pe lonjeronul opus rotii pe care o sustin. Solutia trebuia sa pastreze in mare parte avantajele axei rigide, dar, in acelasi timp, sa asigure rotii un contact mai ferm cu solul, specific axelor independente. E un compromis. In afara de cauzele specificate de FELDGRAU BRONC, problema ta poate fi generata si de: geometrie defectuoasa - roti deschise, amortizoare defecte - in special cele cu gaz, arcuri obosite, pivoti uzati. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Este vorba de o axa Ford 7.5" IFS. A echipat, printre altele, modelele Bronco II, intre anii '84 - '90. Ai aici o imagine "explodata" a acestei axe. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Ia fatule de aici tot ce vrei despre B II : http://www.jamesduff.com/broncoII/broncoII.html , producator dedicat modelului , http://www.therangerstation.com/ , site dedicat , verifica biblioteca tehnica ; ai acolo solutii pentru tot ce-ti trazneste , in forum ai liste de furnizori , etc Puntea ta fata e o Dana 28 si nu e rigida , fierataniile alea impresionante din fata se numesc Ford Twin Traction Beam (TTB) si sunt o gaselnita nu foarte fericita , ai sa citesti pe forum ce si cum. Pozitia "anormala" a rotilor este data de : 1. bucsa/ pivotul central al traction beam-ului in jurul careia se rotesc cele doua brate, sau 2. bucsele excentrice de reglaj al camber-ului In alta ordine de idei Bronco II nu e un clasic , suna dezamagitor , dar crede un patit ! masina adevarata si cu potential de modificare infinit este Full Size Bronco , vezi ca sunt pe la noi vreo 10- 12 , marea majoritate au V8 -ul schimbat cu tot soiul de tartaiete de 2,5 diesel , etc Sper sa-ti fie de folos inf de mai sus Bafta ! paa la urma bucsele , pivotii sunt ok, le-am verificat pe toate, am schimbat arcurile si amortizoarele iar acum stau invers rotile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciucurmircea Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Geometrie roti! Dute la un atelier de reglaj directie bun..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Geometrie roti! Dute la un atelier de reglaj directie bun..... la naiba, nu are reglare pentru asta .......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie parerea mea este ca daca arcurile sunt noi sar putea sa se mai lase cu timpu si atunci va fi bine ,iar daca poti da jos prostia aia de foarfeca si monteaza punti rigide , cineva din timisoara face asta acum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Arcurile nu sunt cumva mai lungi si trebuiesc lungite si tijele la bara stabilizatoare? Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Arcurile nu sunt cumva mai lungi si trebuiesc lungite si tijele la bara stabilizatoare? arcurile erau mai lungi decat cele stoc cu 1 cm ( scoase ma refer ), dar sunt mult mai rigide Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie parerea mea este ca daca arcurile sunt noi sar putea sa se mai lase cu timpu si atunci va fi bine ,iar daca poti da jos prostia aia de foarfeca si monteaza punti rigide , cineva din timisoara face asta acum vreau si eu niste detalii....la ce masina schimba si de la ce masina pune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie Am patit si eu la o masina asa ceva si a fost de la pivoti uzati si intradevar trebuie refacuta geometria dupa ce se schimba pivoti !!! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie E normal sa stea asa, dat fiind arcurile noi. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie parerea mea este ca daca arcurile sunt noi sar putea sa se mai lase cu timpu si atunci va fi bine ,iar daca poti da jos prostia aia de foarfeca si monteaza punti rigide , cineva din timisoara face asta acum cineva in america face exact invers http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=829346&page=15 sunt ceva discutii interesante pe acolo sper sa ajute la ceva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: roti cracante pe fata - are cineva ideie arcurile erau mai lungi decat cele stoc cu 1 cm ( scoase ma refer ), dar sunt mult mai rigide Diferenta de lungime este irelevanta, dat fiind faptul ca, e posibil ca arcurile vechi sa fie "obosite". Ce-mi ridica semne de intrebare, este faptul ca, spui ca sunt mai rigide... Din punctul meu de vedere, asta nu e bine! Constanta de elasticitate a arcului, este stabilita de fabricant si este direct corelata cu geometria axei! E posibil ca arcurile pe care le folosesti, sa fie pentru Ford Bronco II (presupun ca ai luat arcuri pentru modelul tau - Bronco II, nu ca ai incercat sa adaptezi de la alt model - Bronco), dar, pentru o versiune cu motor mai mare, implicit mai greu... :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate