Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect Troian-Mugur

Mugur

Postări Recomandate

• Răspunsuri 190
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Proiect Troian-Mugur

am observat ca exista cateva probleme la aparatorile de noroi (mudflaps) care nu sunt HD, se vede cum aia din dreapta e ciobita iar cea din stanga are prinderea pe caroserie afectata, trebuie urgent facut ceva!

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

frumos ! :) care e sistemul de 'deconectare rapida ' de la anti roll bar (in ce consta)?

Consta in demontarea ei de pe masina. :grin: In 10 minute e gata.

Link spre comentariu

Dupa o perioada de asteptare de 6 luni, in sfarsit am ajuns ieri la mine, amortizoarele OME LTR ( long travel remote ).

Saptamana viitoare le voi monta pe masina... :grin:

Link spre comentariu

frumos ! :) care e sistemul de 'deconectare rapida ' de la anti roll bar (in ce consta)?

Exista un sistem manual de deconectare rapida; nu stiu cat de eficient este sau cat de bun este... :roll:

http://www.aedofab.com/

Link spre comentariu

1.Astazi am pus azot in "canistrele" amortizoarelor OME LTR.

Rezervoarele vin goale si se umplu cu nitrogen / azot conform specificatiilor :

-on road / off road = 40 - 80 PSI

-competitii = 80 - 100 PSI

Eu am pus 77 PSI, un numar norocos... :grin:

2.Ieri am primit plasma rope 38 m x 10 mm + carlig galben.

Am hotarat ca cel putin primavara, vara si toamna sa folosesc plasma rope, dupa ce am abuzat la greu cablul troliului la Bucovina, dar si in urma multor considerente pentru :

-de 6 ori mai usor decat cablul metalic

-cu 70% mai rezistent

-daca se rupe nu este atat de periculos precum cablul metalic

-usor de manevrat

-fara fire in care sa te intepi

-multe alte motive in favoare

Carligele sunt de 2 feluri :

-rosu = standard

-galben = mare, pentru competitii

3.Tot ieri am primit wading kit de la Mantec, care ajuta sa "respire" :

-axa fata

-axa fata

-cutia de viteze

-cutia de transfer

Link spre comentariu

Aerisirile la care faci referire le am, cum dealtfel le are orice Land Rover stock... :grin:

Wading kit-ul de la Mantec, inlocuieste, prelungeste si imbunatateste performantele stock; acele aerisiri ies mult mai sus, in zona prizei de aer a snorkel-ului... :grin:

Link spre comentariu

Astazi am mesterit toata ziua la acaret :

-am montat bara stabilizatoare fata HD SCORPION + bucsele poliuretan aferente

-am montat placute frana HD de la EBC, fata + spate

-am reusit sa montam amortizoarele OME LTR spate + 1 de pe fata, dupa multa munca si numeroase "inginerii" + beri fara numar... :grin:

Maine povestea continua...

Link spre comentariu

Povestea continua :

-am montat si ultimul amortizor fata OME LTR

-am stat la un pahar de barfa cu suport team...

-am scos vechiul cablu cu sistemul aferent si am inlocuit cu noul sistem plasma rope

-am inlocuit conducta de la servo de RR SH montata la Bucovina cu una originala de LRD noua

-am montat wading kit-ul de la Mantec

-alte mici chestii... :grin:

Link spre comentariu

Vizitator koala

Partea de "mecanica" a durat doar o ora [ norocul lor ca am fost acolo, sa le spun ce sa faca :grin: ] ... berea :x + pizzele ce au fost mai "migaloase" :ha: , ca doar se stie, nu e bine sa te grabesti pe caldurile astea ... am petrecut o dimineata minunata, alaturi de prieteni, la barfe subtiri si bere rece ... Merci Mugur, Ligia, Vali & Dana !

Link spre comentariu

Astazi am descoperit "The Ultimate Expert" in trolii WARN, mai ales 9.5 XP.

I se spune KOALA, pe numele sau real David Ricardo... :grin:

Fara sfaturile sale pretioase, cu greu am fi gasit solutii la schimbarea anumitor componente uzate / abuzate la troliul WARN dupa Bucovina Challange.

Ochiul sau ager si intuitia lui feminina, infailibila, justifica pe deplin noul sau nick name de Dr. WARN.

Multe Multumiri, Doctor WARN !... :grin: :h5 :be :c

Patria iti va fi recunoscatoare la intalnirea de la Agnita !... :2dr :cort :clb :ca

Link spre comentariu

Dupa ce joi si vineri am lucrat la masina,

zi de vara / din zori si pana'n seara...,

Sambata ne-am relaxat, tot in curte, la o partida de pescuit sportiv,

discutand ce si cum mai modificam la "cascarabeta"... :grin: :be :dr3 :lr :h5 :cl

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

"Angela merge mai departe" azi :

-am schimbat lampa spate sparta si am indreptat grilajul de protectie malformat in luptele cu, copacii de la Bucovina... :grin:

-am indreptat scutul indoit in luptele cu bolovanii de la Bucovina, scut HD 7 mm... :grin:

-am schimbat amortizorul de directie OME cu unul nou-nout

-am schimbat vechiul sistem de relocare SUMOBARS cu noul sistem mai "bengos"

-am pus stainless fairlead de la DEVON 44 - D44, ultima smecherie in locul celei de aluminiu

-multe alte mici idiotenii dragute inutile care iti fac viata mai usoara... :grin:

-am descoperit ca, carbunii de la troliu au primit "infrangerea" si vor fi schimbati in cel mai scurt timp, probabil vineri

Link spre comentariu

Super treaba ca de obicei.

O intrebare am. Conductele de la kit-ul de aerisire (wading kit) nu se pot monta direct prin teava de la snorkel? Mai ti minte cum avea (si probabil ca le mai are) Miron pe Toyota Landcruiser BJ70?

Conductele intrau , prin niste conectori speciali care se gasesc la firmele care vand echipamente pt aer comprimat, in carcasa filtrului de aer, de unde erau trase prin snorkel pana sus aproape de priza de aer.

Daca ai putea sa le pui asa ar fi super pt ca vor fi protejate 100%.

Link spre comentariu

Nu am cunostinta de asa ceva, asta de la mine este sistemul clasic, cam asa face toata lumea "buna"... :grin:

"Tevile" alea de plastic din kit, la fel ca si cele stock sunt dintr-un plastic foarte rezistent, mai rezistent ca cel de la conductele diferentialelor aerului de la ARB; asa ca eu zic / cred, ca rezista si asa destul de bine la abuzuri... :roll:

Toate cele 4 aerisiri, respectiv 2 diferentiale, cutie transfer, cutie viteza, totul stock, ies undeva cat mai aproape de locul unde se situeaza, la un nivel putin mai sus de punti.

Wading kit-ul de la Mantec ( cel folosit de masinile Camel Trophy ), presupune sa tai ( deoarece la capul stock sunt sub forma de baston indoit ) si sa "inadesti", apoi sa prelungesti pe traseul cel mai scurt si mai "safe", iesind pe linia snorkel-ului linga priza de aer, dupa care iar se indoaie, pentru protectie ca in imaginea pe care am pus-o...

Cu un amendament : se prelungesc aerisirile de la cutia de viteza si cea de transfer; cele din punti se inlocuiesc complet, inclusiv valvele...

Eu cred ca asa are si Miron, ne poate spune el cel mai bine... :roll:

Link spre comentariu

Eu cred ca asa are si Miron, ne poate spune el cel mai bine... :roll:

:no1 Miron are conductele trase prin snorkel. Am studiat cu ochii mei sistemul. :oc

Link spre comentariu

Tot ce se poate, recunosc cinstit ca nu am studiat cu atentie sistemul pe care il are Miron, tot ceea ce imi amintesc vag, este ca mi-a spus ca a luat niste conducte de plastic de la Angus, parca si a prelungit aerisirile... :roll:

Cel mai bine este sa ne spuna el, care este solutia pe care a utilizat-o si care este traseul exact al aerisirilor... :grin:

Deocamdata asta este solutia Land Rover, iar eu nu contest ca este posibil sa existe si solutii mai bune... :grin: :h5 :cl

Link spre comentariu

Pai, singurul avantaj la sistemul de la Miron este faptul ca furtunele sunt protejate impotriva crengilor, lovituri, taieturi etc. Desi, daca stau sa ma uit bine la sistemul tau, sunt destul de protejate conductele si in pozitia aceea. E greu de ajuns la ele.

Link spre comentariu

Corect !... :grin:

Era sa uit, azi "m-a dat la gazeta"... :)

http://www.4x4offroads.com/overlanders-dream.html

bravo !!! :1

p.s.unde gasesc si eu o prindere SUMOBARS ?

dvd-urile inca nu au ajuns !

cu respect

kato

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare