Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect Troian-Mugur

Mugur

Postări Recomandate

Re: Proiect Troian-Mugur

Baieti aveti dreptate, am pus direct filmele pe topic, au mers initial, apoi nu mai merg nici la mine...

Acum am modificat, am pus direct link-urile respective si merg... :grin: :ypu

Reiau :

1.Troianul prin noroaiele de la Agnita... :ypu

http://uk.youtube.com/watch?v=M6QEqtE3SuU

2.Un alt filmulet cu Troianul la Agnita; evolueaza in ordine, Niros, Nike, Gabitu, celebrul Koala si Dragos-dream_car... :ypu

http://uk.youtube.com/watch?v=UFrkiP0hcLs

3.Si acum, doamnelor, domnisoarelor si domnilor :

-evolutia echipei de "Autobuze" ( Mugur si Koala ) pe prima proba speciala de la Agnita... :ypu

http://uk.youtube.com/watch?v=Og9MTMPSv8Q

Multumim pentru filmulete lui Dragos si Baietilor de la Agnita... :grin: :h5 :rsp :tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 190
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Super filmuletele...

Super fotografiile...

Super informatiile....

Jos palaria si tot respectul pentru munca,cheltuieli si sacrificii.... :1

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Este binecunoscut ca la Land Rover Discovery, caroseria stock nu permite instalarea unor roti mari.

Nici macar clasicul kit arcuri / amortizoare OME nu ofera posibilitatea fixarii unor gume cu mult mai mari.

Solutia este punerea unui body-lift sau taierea caroseriei pentru a face loc rotilor mari...

Personal sunt impotriva body-lift-urilor, care nu inalta decat caroseria, punctele cele mai vulnerabile, diferentialele raman la aceeasi distanta de sol...

Inaltarea reala este cea care se face din marimea rotilor; desigur alaturi de multe alte modificari care tin de suspensie, transmisie, frane etc.

Revenind la taierea caroseriei in dreptul rotilor, atunci cand facem aceasta operatie, aparatorile de noroi, cele de plastic din interiorul contra aripii se distrug si necesita gasirea unei alte solutii, respectiv confectionarea unor aparatori compatibile cu noua conformatie...

Eu am facut asta acum 3 ani si acum cele puse atunci au inceput sa cedeze si m-am hotarat sa le inlocuiesc imbunatatind si sistemul totodata...

Pentru acest lucru am cumparat un material numit micropros de la furnituri de cizmarie, am cumparat platbanda de duraluminiu, multe pop nituri si saibe mari...

Mai departe a urmat o zi de munca plina; voi lasa imaginile sa vorbeasca... :grin:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator spatar ovidiu

Imi spuneti va rog din ce sunt facute protectiile negre de deasupra pragurilor si de pe capota?E cumva tabla striata de aluminiu si e prinsa cu nituri?

Link spre comentariu

Imi spuneti va rog din ce sunt facute protectiile negre de deasupra pragurilor si de pe capota?E cumva tabla striata de aluminiu si e prinsa cu nituri?

------------------------------------------------------------------------------------

Protectiile de pe lateralele masinii, de pe capota si pe interiorul usii spate fac parte dintr-un kit de protectie adus din Anglia si este special facut, taiat, vopsit negru, pentru LR Discovery...

Da, este tabla striata de aluminiu, vopsita negru de firma producatoare, cu gaurile aferente etc....

Se fixeaza cu nituri, dar kit-ul aferent contine si un adeziv cauciucat care se pune inainte de nituire, de jur imprejurul fiecarei piese din kit pentru etanseizare - sa nu intre apa intre piesa de aluminiu respectiva si caroserie...

Ca fapt divers, tabla de pe capota are rolul de protectie, ranforsare si antireflexie in cazul montarii unor proiectoare pe portbagaj...

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Am inteles.Eu vreau sa cumpar tabla si sa o tai la dimensiunile corespunzatoare.Am gasit tabla ieftin.Treaba e cu ce as putea inlocui respectiva substanta ca m-am gandit si eu ca nu e prea in regula sa intre apa si interesant ca nu m-am gandit ca se poate izola cu ceva :P

Link spre comentariu

incearca un silicon...si eventual o ''garnitura'' din cauciuc cat mai subtire in sectiune si lata de vreo 2 cm pusa pe linia niturilor.eu asa am procedat cu tabla din portbagaj si asa o sa fac si cu laterala la timpul ei.bafta :)

Link spre comentariu

In asteptarea roll cage-ului interior de la Safety Device si ideea apropierii de finalizarea proiectului, am comandat si sunt "pe teava" :

-centuri in 4 puncte Sabelt Top Formula 2 negre, care vor inlocui obositele centuri stock... :grin:

-volan Momo Drifting, diametrul 35 cm, care va inlocui "uriasul" si incomodul volan stock... :grin:

Link spre comentariu

Oarecum adevarat... :grin: :ha: :banana

Pentru Discovery au zis ca n-au mai facut un roll cage de 2 ani...

Dupa ce a "murit" Camel Trophy, au mai avut comenzi doar de la Politie si Fortele Speciale, dar acum si astia au schimbat masinile... :P

In schimb roll cage-uri de Defender interior / exterior au livrat la greu, inclusiv in Romania, mai mult exterior...

Cu chiu cu vai au acceptat sa-mi faca unul, mai ales ca am vrut si oarece ranforsari suplimentare peste modelul de baza...desigur cu ceva aconto, ca orice negustori...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

mugur , am referitor la lampa ta de 5 mil candela, eu sunt pescar , te rog da-mi detalii pentru achizitionarea uneia si la ce pret ai gasit-o

______________________________________________________________________________________________

Florin / Grinch - 0722943170, pretul nu-l mai tin minte...

Intre timp am inteles ca a aparut cea de 10 mil. de candeli...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Proiectul se misca din nou :

-in urma studiilor pe care le-am facut asupra centurilor de tip ham, am hotarat sa inlocuiesc Sabelt cu Schroth asm autocontrol.

Aceasta este o centura declipsabila, in cazul in care ai pasageri in spate se poate detasa de sistemul de prindere; iar ceea ce o face deosebita si compatibila cu necesitatile a ceea ce facem noi, este mobilitatea pe care o ofera.

De regula centurile de competitie te fixeaza in scaun si nu te poti misca in interiorul masinii; la off road, mai iesi pe geam, mai butonezi un terra trip, un GPS, te mai dai jos, mai bei o bere, una, alta...; acest tip de centura este conectat la un senzor fixat in pozitie verticala care blocheaza centura la inclinatii mari laterale, rasturnari, accelerari bruste, franari bruste, fenomene atipice, in rest ai lejeritate maxima la situatii normale de condus...

"Schroth AutoControl II

A State-of-the-Art Restraint System that's S.M.A.R.T.â„¢

S.M.A.R.T.â„¢ (Sensor Modulated Automatic Restraint Technology) represents the most advanced design in restraint systems today. The system features a unique 'thinking' electro-sensor which constantly monitors abnormal movement and force inside the vehicle while in motion. During normal driving conditions, the Autocontrol's sensor allows the inertia reel to 'relax', enabling occupants to move more comfortably and freely in their harnessbelts. But, if the electro-sensor detects rapid acceleration or deceleration, a high G-force turn, quick side movement or inclines over 25 degrees, it will INSTANTLY lock the inertia reel and secure occupants in their seats - the safest possible position in a collision.

SCHROTH's Autocontrol with S.M.A.R.T. is a hi-tech variation of the Rallye 3 harnessbelt with asm. The system comes complete with all hardware and an easy to follow installation instruction manual.

It has also become very popular for installation in Sport Utility and Off-Road Vehicles."

Link spre comentariu

Buna poanta, dar in ciuda numelui, baietii astia chiar stiu meserie si fac centuri de vreo 50 de ani; chiar si "celebrii Sparco" tot la ei fac unele centuri ( alea adevarate )... :grin:

Continuand pe aceeasi tema :

-am schimbat pompa de apa, ocazie de a inlocui antigelul cu lichid de racire organic Yacco

-am fixat wading kitul V8 de protectie pentru distribuitor si bobina

-am inlocuit fisele stock cu fise HD siliconice de 8 mm

-am montat 2 proiectoare IPF de 100 W cu antifurturile si protectiile de perspex aferente sub portbagaj

-am mai pus si oarece gadget-uri din Anglia de la Targurile Land Rover.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare