Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme cutie Disco 1

CraiovaDakarProject

Postări Recomandate

De la un timp, cand vreau sa trec la la viteza 3 la viteaza 2 nu ma lasa si face niste zgomote ciudate. Pot sa trec din 3 in 2 doar daca sunt la viteza foarte mica. Problema a aparut dupa ce am schimbat furca la ambreiaj.

Sa fie o problema de montare defectuasa a cutie inapoi pe masina sau ceva mai grav?

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme cutie Disco 1

Cutia se prinde in suruburi si sta fix, nu trebuie sa se miste. Cred ca nu e reglata bine furca la ambreiaj si nu face cursa completa, astfel incat nu lucreaza placa in totalitate, si atunci e mai greu de schimbat treptele. Mai ales ca 2 si 3 sunt pe "felii" diferite.

Link spre comentariu

Sigur inainte nu facea. Intra, uneori, mai greu in 2 indiferent din ce parte 1 sau 3, dar dupa ce se incalzea uleiul nu mai era problema.

Nicky

Link spre comentariu

Lt77 de pe discovery ii cunoscut ca de la un timp are probleme cu sincroanele de la a-2, a-3. Si eu cred ca ii problema cu sincronul de la a-2.

Incearca sa ii schimbi uleiul si vezi ca ii trebuie ulei de cutie automata dextron II sau III.

Si mai poti incerca sa vezi daca intra mai bine in viteza cu dublu ambreaj(si cu un pic de acceleratie intre) de la a-3 in a-2(cum se face la aro, raba :grin: ), daca intra mai bine atunci poate fi din sincron problema, daca intra la fel atunci poate fi din alta parte.

:h5

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu

Domnilor....multumesc de sfaturi.

Am sa o duc la doctor, sa o opereze!

Nicky

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

vreau sa achizitionez zilele astea un DiscoI din 98 care manifesta aceleasi simptome. Intrebarea ar fi cum se rezolva aceasta problema si cam cat ar costa ca sa vad cum ma incadrez cu banii si daca (se merita) merita sa il cumpar avand aceasta problema.

Cu respect,

Lucian

Editat de Astral

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

vreau sa achizitionez zilele astea un DiscoI din 98 care manifesta aceleasi simptome. Intrebarea ar fi cum se rezolva aceasta problema si cam cat ar costa ca sa vad cum ma incadrez cu banii si daca (se merita) merita sa il cumpar avand aceasta problema.

Cu respect,

Lucian

Kiturile (sunt 3 kituri: vit. 1-2; vit. 3-4; vit 5) de sincroane pentru LT77 (cutia de la Disco 1) au preturi cuprinse intre circa 300 lire (aftermarket) si circa 800 lire (original). La astea se mai adauga: kit de etansare, transportul, manopera si ce s-o mai gasi defect prin cutie.

O cutie reconditionata de Ashcroft costa 445 lire+transportul. La pretul asta se adauga o garantie de 200 lire care se returneaza in momentul in care ei primesc cutia defecta inapoi (si transportul aferent care cade in sarcina cumparatorului)

Concluziile si decizia finala iti apartin.

O zi buna.

Editat de Astral

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

O cutie de la dezmembrari este o solutie viabila? si daca da cat ar costa?

Pentru un Disco I din 97 din acela cu 3 usi si fara AC, fara trapa si alte brizbrizuri si cu acesta problema, inmatriculat pe Ro (se merita) merita 2300 de euro? Motor 200tdi.

Multumesc

Editat de Astral

Link spre comentariu

O cutie de la dezmembrari este o solutie viabila? si daca da cat ar costa?

Pentru un Disco I din 97 din acela cu 3 usi si fara AC, trapa si alte brizbrizuri si cu acesta problema, inmatriculat pe Ro se merita 2300 de euro?

Multumesc

Luciane, e foarte greu de spus, daca o masina merita sau nu merita un pret sau altul, pe nevazute! Faptul ca are acea problema in cutie poate fi rezultatul mai multor factori: "exploatare defectuasa" si "intretinere necorespunzatoare" sunt doar primii doi care imi vin in minte! Si oricare din ei pot genera si alte probleme, nu neaparat vizibile. Daca nu ai incredere in "ochiul" si priceperea ta, ori mergi cu masina (si proprietarul) la un service, de preferat specializat (daca nu LR, macar pe masini 4x4) si faci o constatare "cum scrie la carte", ori rogi un prieten care se pricepe (si in care ai incredere) sa mearga cu tine sa vedeti impreuna masina, (obligatoriu urcata pe o rampa sau elevator) si vedeti impruna "daca merita" (va mai uitati si pe dedesupt la sasiu si caroserie, si sub presuri si alte operatiuni care se fac de obicei cand verifici o masina SH).

La prima vedere, pretul pare acceptabil, dar, trebuie mult mai multe elemente ca sa poti spune cu mana pe inima "da dom'ne, merita!"

Si nu in ultimul rand, cum spune Astral in ultima vreme:" intai actele si la urma fierul"! Adica sa te convingi ca actele sunt in ordine si complete!

Spor la cumparaturi!

Link spre comentariu

ok, cine face o plimbare cu mine pana la Brasov sa ma ajute la evaluarea acestei masini. Platesc si timpul pierdut si evaluarea si fac si cinste?:D

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

ok, cine face o plimbare cu mine pana la Brasov sa ma ajute la evaluarea acestei masini. Platesc si timpul pierdut si evaluarea si fac si cinste?:D

salut eu sunt din brasov ....cu un canal si ceva experienta te pot ajuta eu fara costuri dar nu sambata asta ca sunt nuntas trimite mi o poza sau un link cu masina sa mi dau seama care din ele e .....din cate stiu eu in afar de a mea mai sunt 2 in 3 usi una verde si si una gri amandoua sunt destul de necajite 0744386989 suna ma dupa 18 ca pana atunci sunt la munci si mobilu e pe acasa :h5

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Kiturile (sunt 3 kituri: vit. 1-2; vit. 3-4; vit 5) de sincroane pentru LT77 (cutia de la Disco 1) au preturi cuprinse intre circa 300 lire (aftermarket) si circa 800 lire (original). La astea se mai adauga: kit de etansare, transportul, manopera si ce s-o mai gasi defect prin cutie.

O cutie reconditionata de Ashcroft costa 445 lire+transportul. La pretul asta se adauga o garantie de 200 lire care se returneaza in momentul in care ei primesc cutia defecta inapoi (si transportul aferent care cade in sarcina cumparatorului)

Concluziile si decizia finala iti apartin.

O zi buna.

Disco din 98 are cutie R380!!!

This section covers the LT77 and the later LT 77S as used between approx 1982 to 1994.

There are many different types of LT 77 used in the Landrover range, the first ones were used in about 1983, these were the suffix D (last digit of the serial number)and were the weakest type. The LT 77 was developed through to the suffix H LT 77S and was last used in 1994, please have a look at the related "technical information" section for further information on this progression.

Link spre comentariu

Disco din 98 are cutie R380!!!

Corect, ai dreptate! Insa si in acest caz, preturile sunt cam tot pe acolo (aprox. 550 lire kit-urile de sincroane sau 495 lire cutia refurbisata de la Ashcroft, ambele fara transport). Oricum, in momentul in care omul isi comanda piesele, o face pe baza VIN-ului masinii, deci sanse mult mai mici sa comande ceva gresit.

Diferenta majora apare la faptul ca, daca un R380 a ajuns sa nu mai lucreze cum trebuie, asta reprezinta un si mai mare semn de intrebare privitor la cum a fost exploatata masina, nu crezi?

O zi buna!

Link spre comentariu

Disco 1 din 97 are pe el de la ma-sa 300 tdi si R380 cu LT230 -asta incepand de la sfarsitul lui '94.

Sfatul meu e sa te feresti de asta cu 200 tdi si lt77,nu poti sti cat de bine e facuta conversia - sudat alti suporti motor pe sasiu (sa aliniezi tot ansamblul motor-cutie-cardane nu e gluma),instalatie,etc

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

deci masina din brasov am vazut-o. E cu motor 300tdi dn cate mi-am dat seama. Nu are AC. Are 2 usi dar scaunele fata nu se prea dau in fata sa poti intra (se dau dar greu si cam ating de stalpi laterali cand faci asta). Nu are AC. Are niste roti 265/../... mari, care ating cum tragi putin mai mult de volan stanga dreapta ating de "ciolane", cauciucurile sunt resapate si au inceput sa se dezlipeasca crampoanele, este ruginita cam peste tot unde nu e aluminiu (stalpi usa fata ruginiti cu gauri, praguri ruginiti cu gauri, platforma spate ruginita...), motorul scoate cam mult fum si merge ca un tractor. Totul scartaie la interior, consola dintre scaune e pusa acolo de forma ca nu o tine nimic in loc. Cutia de viteze maraie in treapta 1,2, 3 si 4(cateodata) Probabil sincroane duse. Amortizoarele si bucse ies la numar si cam atat ca serviciul nu prea il fac. Deci e buna de proiect sa o iei si sa ii faci tinichigerie de la un cap la altu, sa ii faci motorul cutia suspensie cauciucuri ... cam tot de fapt. Singurul lucru bun este ca e din 1997 si inmatriculata pe RO si s-a negociat singur la 1900 euro. Deci probabil daca ii se da 8000 Ron se poate lua.

Si inca ceva e alba la culoare.

Link spre comentariu

Daca e asa coapta de rugina la vedere,sigur e si sasiul afectat si asta e grav.

Ca e alba nu-i problema,si Bator era alb dar s-a inverzit.:grin:

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare