Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

apa de ploaie in snorkel

Poe79

Postări Recomandate

Am cumparat un snorkel chinezesc de la worldscape,cel care aduce pt mai multe modele,l-am montat fara probleme mari cu toate ca nu era precum cel original safari dar vine destul de bine pe masina.Initial mi-a trimis un alt model,l-am sunat si a doua zi s-a rezolvat problema...Recomand sa colaborati cu el,este serios...Intrebarea mea este urmatoarea:

daca merg cu masina pe ploaie torentiala apa care este aspirata in el unde se duce?nu am vazut nici o gaura de scurgere sau alt sistem...stie cineva?chiar daca merg cu el intors ceva apa tot cred ca patrunde in conditiile unei ploi torentiale....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: apa de ploaie in snorkel

La mine cutia de plastic in care este montat filtrul de aer are o gaurica in partea cea mai de jos. Pe-acolo se elimina apa infiltrata. Verifica daca n-ai si tu asa ceva.

Link spre comentariu

Depinde unde ii e filtrul de aer , daca e la locul lui de la masa degeaba si-a mai pus snorkel daca face alta gaura.....

Never stop exploring
Link spre comentariu

Din fabrica , ele vin (sau asa ar trebui sa vina ) cu separator de apa, un sistem ingenios si simplu , fara piese in miscare , valve sau alte putze-stutze. Este un colector inelar , pe cicumferinta gurii de aer(cel mai des ), sau un separator centrifugal. mai rar (dar mai eficient) in gitul de racordare a gurii de aer ,usor de recunoscut dupa citeva gaurele de evacuare a apei,sau dupa o manseta inelara , tot in gitul de racord.

Asa erau cele pe care am ajuns sa le vad , nu m-au incintat nici unele.

Filtrul trebuie sa fie obligatoriu etans, orice gaurica de evacuare a apei din carcasa filtrului de aer impune astuparea gauricii inainte de balaceala.

Daca sint bine fabricate si nu ai recunoscut vreun sistem de separare apei , poate fi chiar din cauza ca e foarte simplu si seamana cu vro nervura de rigidizare. Daca are,bine, daca nu are ,.....tu sa fii sanatos , cu restul te descurci cumva.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Scurgerea pei de ploaie se face prin orificiile din capul snorkelului .

Capetele sant absolut identice safari versus taiwan

bree.... pe schitza doar ...ca e frumos colorata .....

...... asa ... filtrele de regula sunt prevazute cu supape ( niste mici chestii de cauciuc care permit trecerea apei din interior spre exterior ... doar cand motorul e oprit si nu mai e nici o presiune ...in timp acel cauciuc nu mai functioneaza ... personal le-am anulat )

filtrele permit acumularea in partea de jos a unei mici cantitati de apa care in timp este aspirata de motor fara nici o problema ... cum iar se poate umezi hartia filtrului ... in nici un caz niste stropi de apa nu poate deranja nimic ... ba din contra .. cu putina apa parca merge mai bine ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Scurgerea pei de ploaie se face prin orificiile din capul snorkelului .

Capetele sant absolut identice safari versus taiwan

Nu se poate face pe acolo..nu exista nici un orificiu(gaura)sau ceva de genul asta.odata strans colierul pe acolo nu poate elimina apa....

Link spre comentariu

Iar ce mai papa motorul ....e ca si cind ai merge pe ceatza.

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

alt desen

de unde stiu picaturile alea ca treb sa mearga pe margine si nu in gaura ...???

plus ca este o presiune mare acolo , mai ales cand masina este turata , prin gaurile alea trage aer inauntru ... nicidecum sa iasa apa ...sau aer...

pune mana de curiozitate pe gura snorkelului .... vezi sa nu fie turata ca acolo ramai lipit ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

hmmm, ocoliti problema principala! Cu exceptia spalatoriei lui Lucian, oriunde v-ati duce baietii baga la greu apa ca sa spele "aerisirea de la esapament"=snorkel. De aici pana la motor crapat nu e decat...........un sfert de cheie!!!! Eu tot timpul aveam la mine o punga si prima operatiune de spalat e astuparea gurii de la snorkel!!! odata am uitat punga, grila era sparta si a tras-o pe tub si mi se sufoca motorul, chinuie-te , desfa teava, trage punga afara, etc! Am scapat de corvoada dupa ce am inlocuit capul snorkelului cu un filtru centrifugal cu ulei, made in Romania, facut pt U445. Am ramas uimit cata mizerie se strange acolo si la mersul pe ploaie torentiala , cum se umple cu apa! Ar fi un avantaj si faptul ca dupa ceva km filtrul de aer e arata ca nou! Dezavantajul ar fi ca la talpa produce un suierat ce infioara pietonii...................dar ma rog, pe cine deranjeaza asta?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

@ nissan4x4, tu ai pus si ulei in el ? Ca am si eu tot la fel... ma rog, am de 650, dar nu cred ca-i diferenta intre ele. Eu inca nu am pus ulei, dar, dupa 3 zile de mers prin ploaie, peretele decantor era un sfert cu apa, iar daca-l speli... mai mult de 100 km pe asfalt uscat nu te tine minunea... imediat se pune praful in si pe el. Drept urmare, isi face treaba de minune... Nu stiu la tine ce zgomot face, dar la mine e complet acoperit de lipsa esapamentului :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Si la inclinatii laterale nu-l trage in motor? Nu-l da pe jos? Nu exista riscul sa traga niste ulei si prin filtru de aer? La cat timp se schimba (sau ma orientez dupa culoare si consistenta) ? Si mai ales... de care ulei (are preferinte) ? Sau ii bun si ala romanesc M W 40 (parca) la 8 lei litru :h5

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Dezavantajul ar fi ca la talpa produce un suierat ce infioara pietonii...................dar ma rog, pe cine deranjeaza asta?

:bravo hell yeah......pe langa cele enuntate mai sus, asta cu suieratu' e clar motivul decisiv sa folosesc si eu :ha:

p.s. pentru cine vrea unele mai aratoase, are Gepe ...ma refer la prefiltrul folosit la noi la tractoare U650

Presa Canario Kennel
Link spre comentariu

cred ca s-a deviat putin de la subiect....ddpdv estetic acele prefiltre arata cam aiurea...

stie cineva si alta solutie?presupun ca cei care au proiectat aceste filtre aveau o solutie la problema...

Link spre comentariu

Arata tehnic , rezolvind o problema tehnica la utilajele pt care au fost proiectate.

Schita lui zep spune totul pt problema ta , poate primi inbunatatiri,dar cred ca e suficient si asa .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare