Vizitator koala Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Am gasit ceva interesant pe forumul australienilor [ http://www.patrol4x4.com/forum ] ... ce parere aveti de aceasta operatie, nu pare greu de facut chiar si pentru aceia care au doua maini stangi [ eu sunt unul dintre aia :D ] ... Hi all, it has been a 20k since I blocked the EGR and 13k since I installed the catch can on the truck so I thought I would post an update on the state of the MAF. As I do an oil change every 10k, I had also decided to take out the MAF for an inspection at the same time as the oil change ever since my MAF failed 20k ago. This is the first real inspection since I installed the catch can and I am happy to post that the MAF looked very clean compared to the state my previous one was in when it failed which was black everywhere (I believe due to blowby)! This time I could see both the metal bar and the metal plate that the MAF uses for sensing and calibrating and both looked pretty clean. Since the motor is running sweet, I was tossing up if there was any merit in giving the MAF a clean anyway since it was out. Well I did clean it thinking that this would be a good test anyway as I did not touch anything else on the motor and when I took it for a drive today - to my surprise, there was a difference! The motor seemed to be crisper as it revved through the range? I have now decided to clean the MAF at 5k intervals with CRC contact cleaner (purchased from an electronic store), I just spray it onto the metal bar at the end of the MAF and the metal plate just before that bar and let the CRC evaporate. I do not physically touch anything and the spray leaves no residue. ... asta zice omul ... si astea-s pozele ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Se curata foarte bine cu solutia de curatat frane de la Wurth. Aia se evapora extrem de repede si nu lasa reziduri. Si nu ataca plasticul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Bravo! mai domnu' ... de cand ma chinui cu debitmetrul asta, in sfarsit o solutie! destept rau... :h5 Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Da. Singura observatie ca nu cu spray de contact, ci ceva putin mai neutru. Cum a zis si Dan, sau cu spray special de curatat MAF. Nu frecati cu nimic, doar dati abundent cu spray sau prin imersare/clatire/inmuiere in solutie. Sunt foarte sensibile (mai ales cele cu fir, nu cu placuta in ele) si daca le-ai decalibrat trebuie sa bagi mana foarte adanc in buzunar sa iei altul. La mine la Niva este MAF Bosch, si baietii au vrut sa-mi aduca unul nou intre 800-1000 lei. Asa ca l-am curatat cum am putut si sper ca acum va merge (dupa apsiratia apei in filtru de acum cateva saptamani). 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Deceneu Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Da, intradevar, buna treaba cu spayul de la Wurth, tot cu de asta ii fac spalari pe creier si nissan-ului meu :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Zoli, vreau sa ma ajuti si pe mine cu spray-ul acela cand ne vedem la Baia Mare ... i-as da si eu un jet in nas :ga ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Zoli, vreau sa ma ajuti si pe mine cu spray-ul acela cand ne vedem la Baia Mare ... i-as da si eu un jet in nas :ga ... Pt. asta trebuie sa ma cauti pe mine. De la mine a avut Zoli solutia respectiva. Este si sub forma de spray dar eu cumpar de regula la bidon de 5L. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catagsm Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Zoli, vreau sa ma ajuti si pe mine cu spray-ul acela cand ne vedem la Baia Mare ... i-as da si eu un jet in nas :ga ... Pt. asta trebuie sa ma cauti pe mine. De la mine a avut Zoli solutia respectiva. Este si sub forma de spray dar eu cumpar de regula la bidon de 5L. si apoi il imbuteliezi la spay.... si uite asa gata afacerea... te lasi de gsm Terrano II 2,4 benzina 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Zoli, vreau sa ma ajuti si pe mine cu spray-ul acela cand ne vedem la Baia Mare ... i-as da si eu un jet in nas :ga ... Pt. asta trebuie sa ma cauti pe mine. De la mine a avut Zoli solutia respectiva. Este si sub forma de spray dar eu cumpar de regula la bidon de 5L. si apoi il imbuteliezi la spay.... si uite asa gata afacerea... te lasi de gsm Sigur. Pun solutia intr-un tub si cu doua farfurii de fasole si 3 flaturari fac un spray de iti cade parul din nas, daramite depunerile de pe debitmetru. :grin: De GSM ma las oricum ca m-am saturat. Am planuri mari. :twisted: :bean Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Re: Curatarea regulata a debitmetrului ? deci sprei :grin: de contacte...o sa incerc si eu :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate