Vizitator mihainegut Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Am un Wrangler JK 2007, stock, fara absolut nici o modificare, il am de fix 1 an si am inceput sa am niste probleme cu el. Se intampla ca atunci cand trec peste o denivelare, o groapa, etc masina sa intre intr-un fel de zgaltaiala incontrolabila ce dureaza cam 5-6 secunde, singurul lucru pe care pot sa il fac fiind sa franez puternic. In primele luni de la achizitionarea masinii nu am patit-o, apoi am inceput sa o patesc dar rar, pentru ca acum sa se intample foarte des. Am mai citit ceva pe forumurile de afara insa vroiam sa vad daca a mai patit-o cineva din Romania si daca stie cineva cum pot remedia problema fiindca practic am ajuns aproape sa nu mai pot folosi masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
userJK Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble E binecunoscuta aceasta problema, nu cred ca exista vreau JK 2007+ care sa fi scapat E vorba de amortizorul de directie Face obiectul garantiei, dar el va fi inlocuit cu unul la fel si peste o perioada vei pati acelasi lucru, am schimbat deja in 70000 km 3 bucati Recomandarea este unul HD JK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Da, nu numai JK, si unele TJ-uri. Eu am aceeasi problema la TJ si nu mai am garantie din iunie. La mine problema a aparut la 2 luni dupa ce am pus 31'. Deja am comandat unul la Quadratec si astept sa vina odata cu overfenderele. :grin: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble oare si wrangler-ul sport din 2008 are problema asta ? prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble oare si wrangler-ul sport din 2008 are problema asta ? Si mhainegut are wrangler, dar Dumnezeu stie dupa ce meleaguri vine. Ce te ingrijoreaza ? In Saftica, in sensul de mers spre Ploiesti, pe la jumatatea localitatii, asfaltul e atat de bine turnat, ca indiferent de masina , intri intr-o vibratie totala! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble normal ca ma ingrijorez. masina am cunparat-o noua, dar deocamdata nu am problema asta. prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble normal ca ma ingrijorez. masina am cunparat-o noua, dar deocamdata nu am problema asta. Ca este noua, ca este veche poti avea N probleme. Personal, fiind posesor de aceeasi marca de masina iti doresc sa nu ai nici un fel de probleme cu ea si sa te bucuri de capacitatile ei ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mosu Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble ce presiune ai in roti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble presiunea este cea din carte, 2.3 bari. zilele astea o sa bag azot si o s-o las mai mica, la 2,1 bari. prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble presiunea este cea din carte, 2.3 bari. zilele astea o sa bag azot si o s-o las mai mica, la 2,1 bari. Daca folosesti masina mai mult pe asfalt, poti baga azot, dar daca vrei sa iesi pe aratura si trebuie sa mai umbli pe la presiune, adica sa o faci mai mica si pe urma sa revi la cea normala, nu baga azot. Cand vei vedea ca masina trepideaza, dar mai ales o balansare stanga - dreapta, ptr. inceput verifica amortizorul de directie . Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator andora Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Wrangel 2007 , are 7.500 km....tocmai am schimbat amortizorul de directie pt ca era pleasca, curgea. N-am observat vibratiile de care vorbiti voi...insa clar amortizzorul de directie din fabrica nu e ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Daca folosesti masina mai mult pe asfalt, poti baga azot, dar daca vrei sa iesi pe aratura si trebuie sa mai umbli pe la presiune, adica sa o faci mai mica si pe urma sa revi la cea normala, nu baga azot. Cand vei vedea ca masina trepideaza, dar mai ales o balansare stanga - dreapta, ptr. inceput verifica amortizorul de directie . deocamdata n-am observat nimic anormal. folosesc masina mai mult pe asfalt si pe drumuri forestiere proaste si foarte proaste. nu ma lasa inima sa bag masina prin padure. cred c-o sa-mi mai iau un wrangler (second) pe care sa-l echipez ca la carte si de care sa nu-mi para rau ca-l busec. prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Asta este o problema comuna si la YJ si TJ: http://www.wranglerforum.com/f5/death-wobble-25090.html Si un filmulet: Din cate se scrie pe forumurile americane, inlocuirea amortizorului de directie cu unul HD, este o solutie temporara: http://www.colorado4x4.org/vbb/showthread.php?t=50775. La un moment dat acesta cedeaza si fenomenul incepe sa se produca iarasi. Se pare ca pasii sunt urmatorii: - verificarea echilibrarii rotilor; - verificarea tuturor articulatiilor directiei; - verificarea si corectarea geometriei; - inlocuirea barei panhard (ce face legatura intre punte si sasiu - track bar: http://www.4x4xplor.com/images/alignmen ... ment01.jpg) cu una reglabila. Sper ca informatia de mi sus sa ajute. Si pe mine ma preocupa subiectul, de cand mi-am luat TJ - inca nu am problema asta, insa ma astept sa dau de ea cat de curand. Se pare ca este una dintre placerile care vin la pachet cu Wranglerul - cred ca se cheama "dozator automat de adrenalina". “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble E binecunoscuta aceasta problema, nu cred ca exista vreau JK 2007+ care sa fi scapat E vorba de amortizorul de directie Face obiectul garantiei, dar el va fi inlocuit cu unul la fel si peste o perioada vei pati acelasi lucru, am schimbat deja in 70000 km 3 bucati Recomandarea este unul HD Nu e numai la JK, apare la toate jeep-urile cu punte rigida fata (e acelasi design, duh, 4link + panhard). Amortizorul de directie o sa mascheze problema. incearca fara el si verifica toate bucsile, capetele de bara si suruburile posibile. ampopa a pus niste link-uri utile, e multa informatie acolo si e tot ce ai nevoie sa incepi sa omori death wobble. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Si eu cred ca este tot amortizorul de la caseta de directie. Am intalnit acest fenomen la mai multe masini si toate au avut amortizorul de la caseta care nu mai lucra corespunzator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bucur Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Nu se intimpla numai la Wrangler-uri. Si nu e o problema a amortizorului de directie. Mi s-a intimplat cu ceva ani in urma la un Nissan si mai recent la un G la care nici macar nu am amortizor de directie. In realitate e un joc(uzura) la bucsele de la bara Panhard (poate fi la una sau la amindoua, sau mai poate fi ceva interesant: bucse schimbate noi, dar care au materialul de amortizare mai elastic decit cele originale. De exemplu bucsele de poliuretan sunt mai elastice decit unele de cauciuc vulcanizate) Si atunci se intimpla urmatoarele: 1. La rulare pe anumite suprafete denivelate valurite, si numai la o anumita viteza ,in functie de distanta dintre socuri, jocurile se compun, si puntea intra in rezonanta fata de sasiu. Practic puntea se misca transversal fata de sasiu cu amplitudinea data de jocurile din ansamblu sasiu-baraPanhard-punte si frecventa data de distanta dintre socuri si viteza la care ele se repeta. 2. Acelasi lucru se poate intimpla si fara denivelari dar cu rotile dezechilibrate, si in cazul acesta bataia rotilor se compune cu jocul din acelasi ansamblu sasiu-etc-punte. In ambele cazuri se compun de fapt doua oscilatii (vibratii) si fac rezonanta. Considerind ca aceste socuri de fapt cresc in amplitudine de la insesizabil pina la un anumit nivel pina la care masina devine incontrolabila, intelegeti ca, o parte din forta lor e preluata de amortizorul de directie, ca e pe celalalt ansamblu sasiu-punte, adica sasiu-caseta-Pitarm-bara de directie-punte-bara de transfer-punte. Asa ca amortizorul de directie e cel care preia in faza initiala tot acest fenomen, pina se distruge. Dupa ce il schimbati o sa constatati ca, o vreme, s-a rezolvat. Daca puneti heavy duty s-ar putea sa tina mai mult, dar tot o sa cedeze. Asa ca va recomand: 1. Echilibrati rotile 2. Verificati amortizoarele fata 3. Schimbati bara Panhard - atentie cu bucse originale- 4. Verificati/schimbati amortizorul de directie 5. Verificati jocurile/uzurile din ansamblu de directie si e rezolvat. Succes. PS. Am auzit (n-am vazut cu ochii mei) si de cazuri ale aceluiasi fenomen si pe foi, adica fara Panhard. In acest caz cel mai probabil sunt slabite bridele de prindere pe punte si e un mic joc din centru bulon. Restul e la fel. 1 To the limits! And beyond. Minuni se intimpla numai celor ce cred in ele! Cred in minuni. Si nu incetez s-o fac. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble PS. Am auzit (n-am vazut cu ochii mei) si de cazuri ale aceluiasi fenomen si pe foi, adica fara Panhard. In acest caz cel mai probabil sunt slabite bridele de prindere pe punte si e un mic joc din centru bulon. Restul e la fel. Am patit eu la Samurai, la 50 pe ora era sa sar gardul. Defectiunile constatate erau mai multe, rotile pe fata erau dezechilibrate rau, amortizoarele erau slabe, foile la fel, iar amortizorul de directie original isi daduse duhul. Am echilibrat rotile si am pus amortizor de directie HD si problema s-a rezolvat. E de notat ca fenomenul aparea initial la viteze mai mari (70-80) si avea o amplitudine mai redusa, dar dupa ce am montat flanse distantiere la roti, s-a declansat infernul, masina intra in niste trepidatii de nu o mai puteam tine pe sosea, trebuia sa franez blana. Este vorba de o problema specifica masinilor cu punti rigide, nu cred ca conteaza marca sau modelul ci sirul de probleme aparute la componentele enumerate de Bucur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Cei de la service, mi-au zis ieri ca e o problema intalnita la masinile cu punti rigide si roti mari, in special la cauciucurile mari in balon, mai ales cele mult mai late decat jantele. Cica problema este strict de echilibrare. Problema apare datorita faptului ca nu se centreaza ansamblul janta-anvelopa. Asta ar avea 3 motive: jantele cu ET diferit de 0, anvelopele mari in balon si anvelopele mai late decat jantele. Cand mai apar si flansele amplitudinea vibratiilor, create de roata, se mareste . Restul problemelor sunt rezultatul vibratiilor in sistemul de suspesie si directie fata. Asa o fi, dar eu deja trebuie sa schimb amortizorul de directie, si ma bate gandul sa caut jante mai late, sa vad daca au dreptate. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Cu jantele sau /si anvelope mai late vei avea o presiune scazuta de umflare si un risc mai mare de deformare laterala , in cazul unei anvelope cu balon mare, care nu a fost proiectata sa preia deformatii laterale mari. E si bine si rau. Cele cu flancuri intarite sint si grele, cu cit va creste indicele de viteza la o anvelopa 'mai balon ' , cu atit va fi mai grea , trenul de rulare avind solicitari mai mari, uzuri mai rapide , oscilatii mai ' devreme acasa ' . Asa ca viteza cu ' baloane ' devine o ruleta in cazul drumurilor proaste. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Nu mai zic de pretul 'rotilor de avion'... O bara panhard cea mai HD sau bucse mai rezistente at afecta negativ punctele se solicitare sasiu- punte ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Nu mai zic de pretul 'rotilor de avion'... O bara panhard cea mai HD sau bucse mai rezistente at afecta negativ punctele se solicitare sasiu- punte ? Nu cred. Ele au fost calculate, fara sa tina cont de amortizarea din bucsi. Din ce am citit pe la altii, e de preferat ca bara Panhard sa fie reglabila (mai ales in cazul inaltarii). “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Nu mai zic de pretul 'rotilor de avion'... O bara panhard cea mai HD sau bucse mai rezistente at afecta negativ punctele se solicitare sasiu- punte ? Nu cred. Ele au fost calculate, fara sa tina cont de amortizarea din bucsi. Din ce am citit pe la altii, e de preferat ca bara Panhard sa fie reglabila (mai ales in cazul inaltarii). Daca inaltimea e stock nu trebuie panhard reglabil, in opinia mea. Ce problema mai apare cu panhardul e gaura de prindere pe sasiu sau pe lonjeroane. Daca gaura se ovalizeaza pot sa apara zdruncinaturi. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble am avut un defender 110 din 2002 si timp de 3 ani am schimbat orice se putea ca sa scap de tremurici....tot....tot...si de cele mai multe ori piese perfect bune doar sa scap de nebunia asta. am ajuns sa schimb si pe spate piese/bucsii dupa ce am terminat de schimbat tot de pe fata. rezultatul: multi...multi bani aruncati pe fereastra....rezultatul nu am scapat de tremurici. apoi am schimbat defenerul cu unul nou cu 35 km la bord....pe drum spre casa din germania a aparut exact acelasi tremurici, cei drept la nivel mai mic...putin deranjant. explicatiile lui bucur sunt cele mai aproape de adevar.....prb comuna la mai multe marci....solutii...temporare....pana la urma ca si mine te inveti sa conduci asa. cineva cu patrol spunea aceasi chestie....deci se poate doar atenua/rezolva temporar prb. ps: cei culmea ca nu apare la toate masinile....poate vb cuiva doar la cele facute vinerea.... isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble Cred ca ne invirtim in jurul focului si ne intrebam de ce ne e cald pe o singura parte. Am uitat cea mai sigura sursa de oscilatii la roti ; bracajul facut incorect, mai ales la roti dezechilibrate, ca sa nu mai spun de unele jocuri....aproape sigure la orice masina , dincolo de afirmatia oricarui posesor auto : am schimbat toate bucsele si parca facea mai putin, da' si-a dat drumul iar..... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat August 21, 2009 Partajează Postat August 21, 2009 Re: Zdruncinaturi puternice si incontrolabile, sau "death wobble cand am spus tot crede-ma ca inseamna tot....schimbat toate bucsiile existente, pivoti, cauciucuri, reglat de x ori rotile, schimbat de cateva ori rotile cu totul cu jante si cauciucuri, telescoape, panhardul o fost prima data, etc,etc....si apoi am trecut pe spate :P si dupa fiecare schimbare apareau "meseriasi" sa mai zica ca sigur e din aia....schimbam si aia si tot dracul ala era...cei drept cateodata pe termen relativ scurt nu mai facea ca dracu...facea ca fiul sau... :twisted: acum nu spus asta sa dezcurajez pe cineva sa faca ceva, doar sa aiba grija la sprirala nebuniei cand te apuci sa bagi bani aiurea pe vorbele altora care isi dau cu parea avizat sau neavizat ca pe ei nui costa nimic. am spus doar experienta mea ca alti sa nu fie nevoiti sa afle si ei aceleasi concluzii pe pielea proprie...si recunosc ca nici o situatie nu e identica perfect cu alta, si poate omul isi rezolva prb cu oricare din solutiile propuse. din ciclul ciudatenii: cand aveam remorca dupa mine, simteam ca tremura doar foate fin, si mai repet, oameni care au aceleasi masini care spun ca nu au auzit de asa ceva.... dar cand am masina nou-nouta din fabrica care are aceleasi chestii ( la nivel mai mic, cei drept) e clar ca e o prb generala si incep sa cred in "masina de vineri" :) isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate