Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

jenti si caucioace ptr Pajero Sport

mariusrudaru
 Share

Recommended Posts

Salut .

Din experienta voastra ce cauciucuri ar merge pe Pajero sport 2006?

Acum am 235/75/15 si mi se par cam mici si sunt f tocite(asa am luat masina) si ma gandesc daca tot tre schimbate sa trec la R 16 .

Dar nu stiu ce si cum sa aleg fiindca sunt inca in stadiul de acumulare de informatii.

Multumesc anticipat.

Viata-i grea, da` trece..

Re: jenti si caucioace ptr Pajero Sport

Las-o pe 15 daca iti place sa iesi de pe asfalt, nu-i redu talonul.

Daca sfatul de mai sus nu-ti ajunge, ia viraj maxim si vezi ce distanta mai ai intre aripa interioara sau orice alt obstacol si cauciuc. Dupa aia fa calculul la dimensiunea cauciucurilor dar ia-ti minim 1,5 - 2 cm marja, sa nu-ti atinga in sarcina sau la gropi.

Pentru calculul dimensiunii rotilor, in cazul in care nu vrei sa apelezi la un site (da pe Google) pentru un calculator de dimensiuni, fa asa:

1 tol= 25.4 mm, deci diametrul jentii de 15=15x25.4=381 mm

Pentru cauciucuri, dimensiunile metrice sunt asa: 235/75 R15. Asta se traduce asa:

Latimea cauciucului (cea care vine in contact cu asfaltul): 235 mm

Inaltimea talonului 75% din 235, adica 176.25 mm

Dimensiunea totala a rotii = diametrul jentii + 2x inaltimea talonului. In cazul tau = 381+2x176.25 = 733.5 mm.

Si inca ceva: modificarea diametrului rotii va face ca indicatorul de viteza si kilometraj sa minta.

Toate cele bune!

• 2 months later...
Guest Dumas Raul

Re: jenti si caucioace ptr Pajero Sport

Salutare baieti... tzin sa va anunt ca eu am un pajero sport din 2005... si am pe el cauciuguri si genti originale. cauciugurile fiind 255x70x16 dar vreau sa pun ceva mai inalt... fiinca am o distantza foarte mare de la roata la aripa, merge linistit un 265x80x16. Daca stie cineva un set de astfel de cauciuguri... sa ma anunte k le cumpar. Multumesc :x

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use