Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare intrebatoare :)

Caphonne
 Share

Recommended Posts

Salutare revin cu o intrebare la care vreau un raspuns scurt si la obiect dupa care topicul se poate inchide.

Am un Mithubishi Pajero 5 usi model 1991 diesel.Fostul proprietar mi-a spus ca masina are motorul schimbat.Am verificat la RAR si este ok d.p.d.v al actelor.

Noul motor este de tip 4D55 cilindree 2347 62 kw turbo diesel si vad ca are si intercooler.Din ce am vazut pe aici am vazut masini la fel dar cu alte motoare (2.5,2.8).

Intrebarea mea este daca acest tip de motor apartine acestui tip de masina sau provine tot de la un Mithubishi dar alt model.

Multumesc.

P.S Sper sa fi fost destul de clar. :grin:

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Re: intrebare intrebatoare :)

4D55

Displacement - 2346 cc

Bore - 91.1mm

Stroke - 90

Fuel type - Diesel

Turbo

* Power - 62 kW (84 PS) at 4000 rpm

* Torque - 175 N·m (129 ft·lbf) at 2000 rpm

* Engine type - Inline 4 cylinder SOHC

* Fuel system - Diesel

* Compression ratio - 21:1 (384 P.S.I.)

Acest model de motor a fost folosit pe prima generatie de Mitsubishi Pajero pe a doua fiind montate motarele 4D56. Important este ce model de Mitsubishi ai pentru ca in 91 s-au produs si MK1 si MK2.

Motorul 4D55 este un motor de generatie veche ,dar foarte fiabi, putin lent. problemele care pot aparea ,cele mai uzuale , sunt la cutia de viteze la care cedeaza viteza a 5-a. cam atat am aflat de pe net in 10 minute.

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

oho este de ajuns mersi mult legat de ce model estre masina iti raspund dar spunemi unde sa ma uit.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

oho este de ajuns mersi mult legat de ce model estre masina iti raspund dar spunemi unde sa ma uit.

Nu-i nevoie sa te mai uiti...tu ai MK2.

Din punctul meu de vedere, nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare din pricina motorului. Sunt foarte fiabile si simple...

Hai salut si la mai mare (motorul) !

Si eu am acelasi motor pe Pajero al meu. Merge de rupe de vreo 2 ani fara sa fac absolut nimic in el... doar uleiul schimbat si filtre. Si am indata 180.000 km. Singura diferenta intre cel pe care-l ai tu (si eu) este ca fata de cel de pe 2.5 Tdi, noi avem un cuplu mai mic cu 12 Nm. Aproape insesizabil... Daca vrei mai multe amanunte despre el, puncte slabe & etc, intreaba.

Le: @sese.... nu cedeaza CV, cedeaza timoneria si nu mai intra in vit a 5-a. Si mie mi-a cedat, am inlocuit placuta de aluminiu de la timonerie cu alta facuta la strung + freza si merge bestial. De 8-9 ani de cand am Pajero, nu mi-a picat niciodata cutia (doar ambreiajul de cateva ori :grin: ).

OMU'e inainte de toate!

De precizat e ca oldcarsmaniac spune ca e mk2 dar daca e sa o luam ..e motorul 2400 cum are klez adik MK1 ..mk2 stiu ca are 2500 si 2800. Deci eu presupun ca e mk1 si daca e asta cazul (adauga si tu o foto) vb cu Klez ca el are cazan din asta si stie totul despre el. Bafta :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

De precizat e ca oldcarsmaniac spune ca e mk2 dar daca e sa o luam ..e motorul 2400 cum are klez adik MK1 ..mk2 stiu ca are 2500 si 2800. Deci eu presupun ca e mk1 si daca e asta cazul (adauga si tu o foto) vb cu Klez ca el are cazan din asta si stie totul despre el. Bafta :h5

@NeRv1, e vb de masina asta...omul a postat deja poze cu ea, dar in interiorul unui alt topic...

Se pare cxa a fost schimbat motorul, ceea ce in opinia mea nu - i o crima...Asa cum spunea @sese, e mai putin performant, dar mai fiabil. Am avut si eu Mk1 cu acelasi motor si pot spune ca era destul de nervos ( pe SWB).

Aaaa....uite...asta-i poza cu acaretu' ...

file.php?id=50995&mode=view

Daca vrei sa scoti putin untul din motorul asta, pune-i o turbina de pe motorul de 2.8 si un intercooler in bot :grin:

OMU'e inainte de toate!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use