yo2bt Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Am o nelamurire: Care este pozitia normala a cardanelor, cu culisanta spre grup, spre cutia de transfer, sau nu conteaza? Multumesc. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Am o nelamurire: Care este pozitia normala a cardanelor, cu culisanta spre grup, spre cutia de transfer, sau nu conteaza? Multumesc. de obicei cu partea scurta spre cutia de transfer.deci daca are o parte de 1/3 si una de 2/3, cea de 1/3 este partea dinspre cutia de transfer daca este egala, eu stiu ca "mama" este spre cutia de transfer si "tata" e dinspre punte atentie la alinierea cardanului cap-cap, ca e foarte importanta forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Sint montate in ambele pozitii,dar 'mama' e intodeauna cea scurta.Am vazut montate cel mai des cu culisanta spre cutie, montare logica ,sta mai sus si e mai protejata, dar am vazut si invers , cu 'tata' la cutie si 'mama'la diff. Asa cum spune soimu' , alinierea crucilor e importanta, ca altfel nu mai transmite rotatia 'rotunda' ci sacadata si pot aparea vibratii , rezonante la anumite turatii, slabiri ala suruburilor si uzuri premature in general , din cauza acestor 'rotiri patrate' . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan povesti de la trolisti As merge pe varianta mama la cutie si tata la punte. Personal, am impresia ca asa, culisanta va prelua mult mai repede miscarile puntii. Cutia oricum e fixa. Apoi mai este si faza ca apa si noroiul se va scurge mai repede spre cruce, fara sa mai aiba posibilitatea sa se acumuleze pe garnitura de la mama. Am cautat si in manualul de intretinere sa vad cum e desenat acolo, dar nu am gasit nici o referire la sensul de montare. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan on topic sper : cam cat de inclinata poate fi culisanta daca in urma unei inaltari (kit ome) si-a skimbat pozitia?....acum dupa inaltare are o usoara vibratie de la treapta 2 ,3, 4 dupa care se potoleste brusc.....sa fie oare prea tensionat, sa mearga patrat ? :P .......daca las cutia mai jos oare dispare? Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Exista niste placute care se baga intre traversa pe care sta cutia de viteze si sasiu. La modelul scurt, in 99% din cazuri trebuie puse si alea ca sa se realinieze cardanele. Vibratiile de care zici de acolo vin. S-a mai povestit de ele aici I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan sau poti monta o dublura la cruci, posibil cu rulment intermediar si scoti ce unghi vrei , solutie corecta tehnic si delicata in aplicare. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan @srevni....mersi stiam de ele.(la modelul lung nu trebuie)(cand a venit kitu ome idiotii aia mi au incurcat placutele de la cutie cu cele de wrangler si le am dat inapoi erau inele).... 1.ce se intampla daca mai merg asha? 2.dupa ce montez placutele mai intra in low pt ca am auzit ca mai treb sa tai ceva? multumesc :h5 p.s.....99%?.....sa fiu eu 1% ? :ha: Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan @srevni....mersi stiam de ele.(la modelul lung nu trebuie)(cand a venit kitu ome idiotii aia mi au incurcat placutele de la cutie cu cele de wrangler si le am dat inapoi erau inele).... 1.ce se intampla daca mai merg asha? 2.dupa ce montez placutele mai intra in low pt ca am auzit ca mai treb sa tai ceva? multumesc :h5 p.s.....99%?.....sa fiu eu 1% ? :ha: 1. fugaresti cardanul care vibreaza mai repede decit ar fi normal. Daca cel care face figuri este cel din fata, si folosesti masina doar pe asfalt, poate nu ar fi o idee rea sa-l dai jos pina ii pui distantierele alea. 2. teoretic, creste cursa ambelor schimbatoare, insa nu stiu daca mai trebuie taiat din tabla. La mine, dupa ce l-am inaltat (fara tablele alea ca asa a fost filmul) mi-a aparut o vibratie nasoala cind masina era subturata. La scurta vreme, am gresat cruci si cardane si vibratia a disparut in proportie de 80%. O sa ii pun si eu distantierele alea cind o sa mi se arate ceva de lucru prin zona. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Distantierelept cutie rezolva problema unghiuluide articulare a cardanului,dar pacat ca lasa cutia in jos,cumva aproape ca in pozitia initiala si nu faci mare lucruin privinta unghiului ventral. De aceea intreb si eu aici pe cei cu barba alba, sint si cardane cu o cruce care permit un unghi de articulare majorat ? Face cineva, oriunde in lumea asta rotunda? A incercat cineva sa rezolve din doua perechi un unghi 'imposibil ' ? LWB-ul meu parca are burta de bere,vreau sa il ridic un pic pe poante..... Locomotiva balerina..... Fiecare cu utopia lui ! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Hm, la cita aritmetica stiu eu, la o inaltare din suspensii de 5 cm si o coborire a cutiei de 10-12 mm, imi iese o inaltare efectiva a cutiei de 3,8-4 cm. Nu mi se pare ca e tot acolo. Pe de alta parte, cardane articulate si cruci custom se lauda ca fac astia Ia legatura cu ei si vezi daca stiu rezolva problema ta. Bafta mare! I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan patrolu meu a primit un kit ome UNKNOWN, adica s-a inaltat f. mult. Se zicea ca e 5+1 dar masina, pe verificate, s-a inaltat cam 10 cm.........cica kitu ar fi de patrol lung heavy duty.......nu ma deranjeaza deloc ca s-a inaltat cu atata dar sa vedem cum rezolv vibratia.....care nu e deloc foarte mare dar mi-e sa nu stric ceva pe akolo sa ma scotocesc pe criza asta de epuroi.... :grin: Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan patrolu meu a primit un kit ome UNKNOWN, adica s-a inaltat f. mult. Se zicea ca e 5+1 dar masina, pe verificate, s-a inaltat cam 10 cm.........cica kitu ar fi de patrol lung heavy duty.......nu ma deranjeaza deloc ca s-a inaltat cu atata dar sa vedem cum rezolv vibratia.....care nu e deloc foarte mare dar mi-e sa nu stric ceva pe akolo sa ma scotocesc pe criza asta de epuroi.... :grin: Si al meu s-a inaltat 8 cm, fata de cit era inainte, insa nici suspensiile ce le-am dat jos nu mai erau la prima tinerete. Fata de standard a crescut doar cu 5 cm. Daca la tine s-a dus in sus 10 cm fata de standard, ar fi bine sa te gindesti si la niste bari panhard reglabile ca sa readuci puntile pe aceiasi linie. Verifica si furtunele de cauciuc de la frina (cele dintre sasiu si punti) sa nu stea prea tensionate sa puste la un flex mai mare. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan ....s-a uitat mecanicu la frane si a facut unele modificari ca erau prea tensionate furtunele.... ...intradevar vekile articulatii erau fffff obosite si poate fata de standard nu s-a inaltat cu 10 cm....oricum e dihanie si pe 33.... Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan patrolu meu a primit un kit ome UNKNOWN, adica s-a inaltat f. mult. Se zicea ca e 5+1 dar masina, pe verificate, s-a inaltat cam 10 cm.........cica kitu ar fi de patrol lung heavy duty.......nu ma deranjeaza deloc ca s-a inaltat cu atata dar sa vedem cum rezolv vibratia.....care nu e deloc foarte mare dar mi-e sa nu stric ceva pe akolo sa ma scotocesc pe criza asta de epuroi.... :grin: o sa uzezi foarte repede crucile... asta daca au norocul sa nu crape ... musai treb sa aliniezi cardanul cu unghi cat mai mic cutie-grup , in cazul tau sa lasi cutia mai jos cu un distantier spre sasiu cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan in pozitie normala din fabrica se vine cu tata inspre cutie din motive diverse (rupere cardan) se poate monta cardanul cu tata inspre punte de obicei tata este mai scurt inr in caz de rupere nu poti calca pe el si sa te rastorni partea mica fiind prea mica sa o poti calca cu rotile iar mama nu are nici o importanta daca o tirii pe jos pina te opresti (daca mergi cu fata) :grin: zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Asa e o montare logica , nu prea am fost atent la multe cardane , dar parca multe sint montate cu culisanta (partea scurta ) la cutie. La mine sigur. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan Poate nu o sa vi se pare relavant, dar la ARO toate exemplarele au venit din fabrica puse cu partea "mica" spre cutie, care este "mama", iar partea lunga - "tacsu'" vine spre grup. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Pozitie cardan in pozitie normala din fabrica se vine cu tata inspre cutie din motive diverse (rupere cardan) se poate monta cardanul cu tata inspre punte de obicei tata este mai scurt inr in caz de rupere nu poti calca pe el si sa te rastorni partea mica fiind prea mica sa o poti calca cu rotile iar mama nu are nici o importanta daca o tirii pe jos pina te opresti (daca mergi cu fata) :grin: asta e unul din avantaje ...asa este .... principiul este altul, adica ca partea mai mare ( cea mama cum i-i ziceti voi) are si masa mai mare... ceea ce in miscare da vibratii enorme.. mult mai mult ca bucatica scurta( numita tata) este exact ca roata aia de bicicleta cand e rotita si vrei sa-i schimbi directia ... din principiu cardanele se fac cat mai usoare posibil ... @cos :daca cumva ai la masina pus in alta pozitie inseamna ca dealungul timpului cineva a omis sa-l puna cum la demontat ... probabil ... deci : partea tata , care e si cea mai scurta este intotdeauna spre grupuri .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: Pozitie cardan discutam discutii...... mama este partea mare ca are gaura si are caneluri pe partea interioara tata este partea mica si are caneluri exterioare :h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: Pozitie cardan Nu sint blonda, ce draq, ...daca eram va lasam fara bani pina acu'. Am mama mica la cutie si tata mare la punte, vb de spate....la iberica 28 td, 93. daca vreti , va pun poze , cu toata familia Cardan , in splendoarea ei fioroasa-unsuroasa. Si ca sa vb aceeasi limba rusa ; mare= sectiunea lunga, ; mica= sectiunea scurta. Tata=ala cu morcovul....canelat, Mama = aia cu pestera....unsuroasa. Vorbim discutii...si noi.Dar ne intelegem cumva pina la urma. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: Pozitie cardan cred ca m-am timpit...... :ha: :ha: :ha: asa e.... partea lunga e tata zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: Pozitie cardan asa e.... partea lunga e tata Aha, si daca partea lunga e mai scurta e ... copilul??? Ar fi binevenita o pozna ca sunt pe cale sa pierd si eu rationamentul lunga-scurta, mica-mare, morcovul-pastirnacul, canelata-unsuroasa, eructata-inmuiata, etc. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
J.T Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: Pozitie cardan Poate se mai lamureste misterul :grin: ! ,,=====,o00o //__l_l_,\____\,__ l_J.T\_l__l---[]lllllll[] (o)))____(o)))-o-))) Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: Pozitie cardan DA, frumos-fain , numai ca discutia se poarta despre cardane auto si nu de utilaje . Ca sa fim on-topic , cum e montajul corect la cardanul fata, ala cu cruce dubla, montat invers fata de cel spate.....ca m-a luat nelinistea si pe mine ! Domnu' Srevni, multam' de informatie, mai sint vreo citiva care fac cardane, cu cit ma gindesc mai mult , cu atit as vrea sa renunt la un cardan la comanda , capabil , nimic de zis , pretul nu e un factor cunoscut si nu vreau sa comentez in necunostinta deplina- cine considera ca ii este necesar probabil ca va plati orice pret ca sa aiba componenta necesara.In locul unui cardan lung , special , super ultra flexor ,scump si unic ,as inclina spre doua cardane scurte , cuplate dupa toate regulile tehnicii , cu un rulment intermediar, din cele uzuale si usor de cumparat, care prezumtiv, vor rula si mai lipsite de problemele obisnuite cardanelor lungi. Si uite asa ne indreptam incetisor spre o linie de arbori tip naval . Locomotiva balerina spargator de gheata !?!! Fiecare cu utopia lui . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate