Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O mana de ajutor, va rog !

yety

Postări Recomandate

Salut,

sunt nou pe forumul acesta si in primul rand vreau sa va spun bine v-am gasit !

Stiu ca nu e politicos sa incepi printr-o rugaminte ( scuze pentru asta ) dar nu am incotro.

Problema e asta :

Dupa aproape 10 ani de visat la el , am gasit in sfarsit un Samurai pe care mi-l pot permite. Masina se afla in Targu Secuiesc si am cazut de acord cu proprietarul la un pret de 3500 de euro daca este inscrisa.

Din pacate eu nu pot pleca din Iasi (sunt brasovean, dar aici muncesc) ca s-o vad, asa ca l-am rugat pe cumnatul meu din Brasov sa dea o fuga s-o vada.

Marea problema este asta : cumnatul meu nu se pricepe deloc la Samurai si nu a mai condus niciodata asa ceva. Nici macar nu stie la ce sa se uite cand o cumpara. Singurele lui cunostinte de mecanica sunt ca atunci cand masina nu mai merge, te dai jos si chemi taxi-ul. La acte ( necesare inmatricularii masinii) nu se pricepe nici atat.

Rugamintea este urmatoarea:

Este cineva dispus sa-mi dea niste sfaturi la ce sa ma uit cand o cumpar? Sau are cineva timp sa dea o fuga cu cumnatul meu in Tg. Secuiesc maine pe la 12 ( dintre baietii din BV) sa isi dea cu parerea despre masina? As ramane profund indatorat si in mod sigur ma voi revansa pentru ajutor.

In anunt scrie ca masina e din 1994 , are RAR-ul facut si carte de identitate, taxa de mediu e de 441 euro, 84.000 km.

Samurai-ul va fi folosit pana in primavara cam 5-10 km/zi in oras, iar din primavara 5-10 km/zi off-road pe drum forestier facut de TAF-uri prin padure ( off-road mediu ) foarte rar va face cate un drum Iasi-Bicaz sau Iasi-Brasov. Tin sa precizez ca nu voi lua masina doar pentru hobby, ci ea va fi singura mea masina pe care o voi folosi si va fi singurul meu mod de a ajunge acasa deoarece ma voi muta pe varful unui deal intr-un sat de pe marginea lacului Bicaz.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher "
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: O mana de ajutor, va rog !

:W :cl :h5 cu siguranta vei avea o mana de ajutor (Brasovenii) :h5

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Am obtinut niste poze cu masina in cauza , poate o stie cineva si este dispus sa-mi spuna si mie cateva lucruri mai avizate. Sau macar la ce sa ma uit si care sunt "bubele " posibile.

Asta e Samuraiul care ma tine treaz de cateva nopti :

Link spre comentariu

Nu pot sa te ajut cu mersul acolo, pot sa-ti spun ca Elod e un tip ok. Am un prieten care a luat 2 masini de la el, ce a spus asa a fost, nu l-a tepuit. Poti chiar vorbi cu el sa ti-l dea gata inmatriculat, cunoaste el circuitul apei in natura :)

In alta ordine de idei, la o masina din 94 sunt multe la care sa te uiti. Cel mai bine ar fi sa ajungi totusi tu acolo, nu de alta dar tu o vei folosi, daca nu e ce vrei sa vezi discutii in familie. Ai grija la rugina si la reparatii "de vanzare". Suie masina pe o rampa si ia la ciocanit sasiul, suportii de amortizoare, pragurile, aripile, asculta sa sune a tabla, nu a ziare cu kit. Vezi la motor ce scurgeri ai, cat fum scoate, scoate-i capacul ala pe unde bagi uleiul, vezi iese fum sau nu. Probeaza diferentialele pe teren alunecos (vezi daca functioneaza). Vezi franele, multe discuri sunt duse la anii astia. Sunt multe lucruri de verificat, si unui avizat ii pot scapa, d-apoi cumnatului tau. Da-i un avans sa-ti tina masina pana ajungi tu acolo, cred ca-i cel mai bine asa.

Si mie mi-a placut Samuraiul, dar nu e masina de asfalt. Iasi-Brasov in Sammy, poate doar daca ai vreo 25 de ani...

Daca nu vrei extrem, de ce nu-ti iei o Vitara, e alt confort... Daca nu ai mai mers in Samurai, iti recomand s-o faci inainte de a-l lua. In off road e excelent, pe sosea :(

Cele de mai sus sunt parerea mea, cu siguranta vei afla si altele. Eu insa ca masina de zi cu zi as lua Vitara.

Link spre comentariu

Am vorbit cu proprietarul si maine a ramas sa mearga cumnatul meu cu inca cineva care se pricepe cat-de-cat.

Eu nu sunt un om pretentios si chiar asta mi-a placut la Samurai - ca e o masina fara fite .

De mers , am mers cu un Samurai de 1000cmc pe un drum Brasov-Constanta si retur , cat si diferite drumuri prin BV. De atunci imi doresc un Samurai, desi de-a lungul timpului am condus si masini de fite si masini normale . Nu stiu cum sa explic, dar nu-mi doresc nici o alta masina . Nu ma intereseaza ca imi rupe spatele la drumuri lungi sau ca nu poate merge cu viteza pur si simplu o sa merg incet si cu pauze dese :grin: .

Cat despre ce asteptari am de la aceasta masina.... sunt convins ca nu e perfecta si ca va trebui sa stau in service ceva timp cu ea cand o aduc .

Totusi as vrea sa nu aiba defecte majore sa trebuiasca sa-i schimb cutia de viteze sau mai stiu eu ce ...

Cand o voi aduce sper ca baietii din Iasi sa ma ajute si pe mine un pic cu niste indicatii si sfaturi ( magazine cu piese mai ieftine , service-uri cu mecanici buni ...).

Link spre comentariu

Singurul "sfat" pe care ti-l pot da este acela care mi-a fost dat si mie acum vre-o luna cand mi-am luat Kid-ul meu.

Un prieten mi-a zis : "Te uiti la rugina : praguri aripi, contraaripi, podea. Apoi te uiti sa nu scoata fum. Sa nu cloncane nimic pe la suspensie, cutie. Cuplezi 4x4, reductor si vezi sa nu aibe vibratii sau cloncaneli. Iar pana la urma, daca iti place mashina si ti s-a pus pata pe ea, orice ti-as zice eu nu mai conteaza ca tot o vei lua" :grin:

Eu am avut noroc si nu a avut probleme la nici unul din capitolele de mai sus, dar dupa o sapt au inceput sa scartaie franele mai rau ca la autobuzele de pe vremea lui "Impuscatul", asha ca le-am schimbat.

Acum revin la alt sfat al aceluias prieten " Pana la urma urmei este si un pic de loterie pt ca iei o mashina second si poate sa fie perfecta iar peste o saptamana sau o luna sa iti pice ceva la ea"

Bafta in continuare si in caz ca o vei lua : sa te bucuri de ea.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari si sfaturi !

In dimineata asta a fost cumnatul meu sa o vada si a fost foarte incantat de ea .

A dat si o tura si 2X4 si 4X4 si nu a observat nimic suspect.

Actele sunt toate in regula .

Pana la urma , cum a zis si Busu4x4, e o loterie.

Oricum primul drum cand ajunge in Iasi masina va fi la un magazin de piese auto si apoi direct in service .

u2_2 ai avut dreptate, vanzatorul e chiar un om serios ( i-a aratat cumnatului meu pana si pretul la care a luat masina din Belgia) .

Acum sper doar sa o poata inmatricula cat mai repede sora mea, sa pot ajunge in Iasi cu ea si sa nu bag foarte multi bani in service .

Link spre comentariu

Cumnatul meu l-a studiat mai indeaproape si dupa cate mi-a zis , in realitate arata mai bine decat in poze.

O singura pata de rugina a vazut pe el si aia extrem de mica.

Acum nu ma astept sa fie "rust free", sper doar sa nu fie mancat prea tare. Sunt curios ce e sub overfendere.

In rest ... domnul Elod l-a facut o tura pe cateva coclauri si un parau de unde cumnatul meu credea ca nu mai iese. Acolo au incercat si 4X4 si merge de minune. In rest, am inteles ca nu scoate zgomote suspecte si motorul merge rotund.

Singura problema pe care ne-a aratat-o proprietarul este garnitura de la capacul de chiuloasa care ar trebui inlocuita si lipsa banchetei spate.

Sper sa am noroc si sa fie o masina buna. Vom vedea pe parcurs :grin:

Link spre comentariu

vezi ca bancheta din spate de fapt sunt doua scaune care se rabateaza individual in rest garnitura este eftina si poate si ornigul de la delcou din spatele capacului de al culbutori ar trebui schimbat daca tot schimbi garnitura de scaune poti face rost de la dezmembrari si iti recomanda sa-ti cumperi originale daca le doresti pe spate si mai bine o cumperi inmatriculaat sa nu ai cumva vreo surpriza sa te rupa la taxa spunei sa o inmatriculeze el pe numele tau daca faceti tranzactia

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Am o prietena la xerox-ul de la politie. Sora mea prin telefon i-a spus ce acte are vanzatorul pe masina. Prietena mea i-a dat o lista cu ce acte trebuie la inmatriculare si e ok.

Cat despre taxa, masina are carte de identitate , deci a facut RAR-ul. Pe cartea de identitate scrie EURO 2 . Nu cred ca mai au cum sa o suceasca acuma si sa ma puna sa platesc alta taxa decat cea de pe CI a masinii.

A ramas ca vanzatorul sa faca toate actele care mai erau necesare (traduceri , mizeria aia de neurmarire fiscala , declaratie notariala ca masina a fost adusa pe platforma....... ) si in momentul in care e ok, o sa ne contacteze. Sora mea i-a dat si un mic avans in schimbul caruia a primit cartea de identitate in original a masinii .

In orice caz, nu cred ca e tepar vanzatorul ( cel putin asa sper :grin: ).

Link spre comentariu

sper sa iasa bine, masina arata foare frumos din poze

ce ma mira este ca nici un membru din zona nu a sarit sa ajute un viitor frate cu samurai

rusinica baieti, 2-3 ore pierdute din viata poate sa conteze mult pentru altcineva, dar ma rog, fiecare isi stie problemele

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Soimule, ne intalnim si pe forumul asta ! :grin: Bine te-am gasit !!!

Nu e problema ca nu a putut nimeni sa vina. Mi-a prins bine sa aflu ca vanzatorul e om serios si ca nu se fereste sa arate masina asa cum e . Oricum , intr-un fel sau altul luna asta imi luam un Samurai .

Dupa cum cred ca stii , de multa vreme tot amenint ca-mi iau .

Sper acum sa nu fie prea varza si sa ma duca acasa ( sus pe deal ) cand am nevoie .

Oricum , dupa ce pun la punct Samurai-ul si imi fac o cabanuta sus pe deal , vei fi invitatul meu la o tura de bushcraft !

Link spre comentariu

Salut si bine ai venit.

Arata bine jucaria pe care ai gasit-o. Daca-ti place nu mai sta pe ganduri si ia-o. Nu te gandi prea mult la rugina ca samuraiu sta cam prost la capitolu tabla si se poate intampla ca rugina sa o gasesti in locuri greu de inchipuit chiar dupa o inspectie atenta dupa ce ai cumparat-o deja.

Garnitura de chelioasa se schimba. Gasesti chituri ieftine de cumparat din UK pe net ca si multe alte piese.

Legat de scaunele din spate, oricum erau inutile. Sunt asa de inghesuite ca oricum nu ai fi putut transporta persoane in spate cu ele. Eu le-am dat jos intentionat pt ca mai mult uncurcau.

Bafta la achizitie ;)

Va salut !

Link spre comentariu

Soimule vb ptr tine.....eu azi am fost pana la Cluj sa vad o masina ptr un prieten......iar postul asta abia acum l-am vazut :grin:

deci nu era nici o problema de a face un drum pana acolo mai ales ca si samuraiul meu tot de acolo se trage si stiu cam cat ai duce capul pe cei de acolo.....

in alta ordine de idei.....ai facut treaba buna cu acea masina....iar scurgerile alea de ulei sunt tipice la samurai.....schimbi garnitura si gata.... :h5

fiecare isi alege mireasa singur....nu cu mana altuia :ha:

Link spre comentariu

.....eu azi am fost pana la Cluj sa vad o masina ptr un prieten......

Pai de ce ai batut atita drum omule cu calul sur. Daca dadeai un semn, te scuteam de plimbare :hi :h5

ps: sper ca nu ai vazut o masina de spalat, ca la alea nu ma prea pricep ...

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie, eu am probat aceasta masina vineri....si nu am luat-o si nici nu regret ca nu am facut-o! Acum daca ai luat-o asta e, dar nu stiu la ce teste a fost supusa de catre cel care s-a dus sa o vada pentru tine...Acum referitor la pret, sa stii ca eu aveam 2900 cand am plecat de acasa + 450 taxa, nu prea da 3.500, acum depinde de taxe si comisioane la inmatriculare.

PS: daca fostul proprietar citeste acest mesaj ii cer scuze ca i-am murdarit masina si nu am mai luat-o :h5

Later edit: era sa uit un amanunt foarte important! Desi anuntul anunta 84000 km, bordul arata 69000 sau poate nu am vazut eu bine :P

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

@prislopan

Tin sa-ti multumesc pentru negociere. Sa-ti spun de ce .

Cand a plecat sora mea de acolo a ramas surprinsa ca omul dorea doar 2900 de euro fara ca nimeni sa mai negocieze cu el !

Eu nu i-am zis sa scada pretul , nici macar nu a pomenit nimeni de asta ! O fi ramas cu ideea in cap de la tine si s-a scapat !

Eu nu ma supar acuma..... ca-s baiat fain ! Daca omul imi cere mai putin fara ca eu sa-i zic nimic...... :ypu

Am si eu o intrebare : ce te-a nemultumit la ea ? In afara de faptul ca s-ar putea sa aiba de fapt vreo 169.000 km ? :grin:

Link spre comentariu

Pai mie mi s-a parut suspect ca la exterior arata foarte bine, ca o masina ingrijita, iar la interior nu. Nu mi-a placut lipsa scaunelor, lipsa stergatorului spate, mi s-a parut ca nu functiona sonda de combustibil, nici nu am mai incercat sa vad daca merg celelalte la interior. Adica de ce sa nu iti dai silinta sa te ocupi de lucruri de genul asta in loc sa-i pui proiectoare si cauciucuri noi? Mi s-a parut ca stratul de teroson e foarte proaspat, mai ales la interior. Motorul excesiv de murdar, ulei peste tot. Toate aspectele astea contrasteaza puternic cu aspectul exterior...Trecand la partea mecanica...are un huruit care poate proveni de oriunde...cutie de transfer, cutie de viteze, vreo cruce, diferential spate, poate, ca de acolo se aude mai tare. Arcurile fata sunt lasate, pe dedesubt nu arata ca s-ar fi gresat de curand. Apoi nu am putut testa masina pe asfalt pentru ca nu avea numere valabile, iar pe drumul ala de tara nu am prins mai mult de 60 adica neconcludent.

Ce am reusit in schimb a fost sa-i murdaresc omului masina destul de tare ca plouase zdravan inainte si erau numai balti pe acolo.

Acum e drept ca omul nu era acolo, era doar sotia, ca mai schimbam o vorba...

Eu nu am fost hotarat pentru ca azi am fost la Cluj, la sigur ca sa zic asa, dar m-am intors cu mana goala...motivele nu le expun aici

Am vrut sa ii mai fac o vizita luni, cu Marius, sa vedem de unde provine zgomotul, dar deja facuserati voi tranzactia...

Pana la urma tot raul spre bine, acum am devenit mai prudent si mai cumpatat, ca si eu ma ambalasem...

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Oricum pentru mine e deja prea tarziu sa mai dau inapoi.

In mod sigur am s-o bag in service de cum ajunge in Iasi.

Sper sa ma ajute iesenii de aici cu niste sfaturi pentru piese si service.

Eu sunt convins ca i-a luat ochii cumnatului meu prin aspectul exterior. Dar nu am ce face... E bine totusi ca totul se repara la o masina :grin:

Fii sigur ca o voi pune pe picioare orice ar insemna asta !

Am inceput sa strang deja bani pentru service si piese .

Link spre comentariu

Acuma ganditi-va si voi ca masina aia are niste ani buni vechime, n-o sa gasesti niciodata una second hand in stare perfacte, nici una de 2-3 ani d-apoi una de peste 10 ani. Mai mult, daca ai ghinion, o poti lua cu anumite defecte chiar si de noua :grin:

O singura observatie vreau sa fac, arcurile pe fata la samurai trebuie sa stea la orizontala. M-am interesat si eu si am aflat ca asta ar cam fi pozitia si forma lor nativa, de multe ori inducandu-ne in eroare ca ar fi lasate. Deci important este sa nu fie curbate in jos :wink:

Aaa, iar legat de huruit, eu cand am luat-o pe a mea avea reductorul defect si la fel huruia. Ala se schimba cu unu sh :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare