aasergiu Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 salutare tuturor,sunt incepator in domeniul offroad-ului si am nevoie de niste sfaturi,miam luat un terrano 2 din 94 pe benzina 2.4 sunt destul de multumit de el ,ma cam supara rugina si pretul pieselor,dar prin urmare as vrea sa-l inalt pt ca are o garda la sol foarte joasa,cu ce sfaturi ma puteti ajuta? TEL MEU 0765291666 SAU ID MES: SERGIU_ANDU VA ROG AJUTOR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 :rules :rules prezentarea si varsta la profil! http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 Pentru Terrano II (ca si pentru celelalte masini de fapt) inaltarea reala este din gume. Poti merge pana la gume de 31 fara sa risti sa rupi prea des transmisia. Chiar si 33 merge , dar trebuie intr-adevar inaltat si masina prin suspension lift si body lift. - kit suspensie Ironman +2" (+50 mm) - intre 1100 si 1700 Euro , in functie de "noroc" - kit bodylift +2" (+50mm) - intre 100 si 200 euro , tot functie de "noroc". La asta se mai adauga circa 500 euri manopera si bineinteles pretul anvelopelor noi si esti "ready to go". Toate cele bune! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aasergiu Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 Cum o pot inalta din barile de torsiune? nu dispun de atatia bani pt chituri de inaltare ,dar am inteles ca se poate modifica garda la sol din barile de torsiune,cum fac ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: Cum o pot inalta din barile de torsiune? Se poate ridica putin fata din barele de torsiune, dar nu exagerat, adica in jur de 2...3 cm fata de pozitia normala. La tine se pare din poza ca e mai lasta de fata - lucru normal la masini de varsta asta. Am sa revin cu detalii, ma grbesc, plecam la padure la o mica zbenguiala :bannana :bannana :bannana ! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: Cum o pot inalta din barile de torsiune? Daca barile tale de torisune nu mai permit sa te ridici , incearca sa contactezi pe Bestia de aici de pe forum ! https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bestia Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: Cum o pot inalta din barile de torsiune? incearca sa mai torsionezi barile, ideea e ca ajungi la un maxim(in nici un caz sa nu le duci pana la capat)...cand masina va deveni foarte rigida si va ''topai'', probabil ca e cazul sa le inlocuiesti .... in privinta torsionarii barilor ...e relativ simplu de facut operatiunea, dar daca nu ai inclinatii mai bine lasi pe altcineva sa faca, oricum nu dureazamai mult de 30 minute Presa Canario Kennel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aasergiu Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 MERSI PT SFATURI AM SA INCERC CU BARILE DE TORSIUNE SI MA GANDEAM SA SCHIMB SI AMORTIZOARELE PE FATA,VAD CA E CAM BARCA,SI SA PUN SI O ANVELOPA MAI MARE.VA MULTUMESC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: MERSI PT SFATURI Despre ce vorbesti OMULE !!!!!!!! nu inteleg nimic ....,,CE ;UNDE ;CIND'' :ha: :ha: :ha: Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: MERSI PT SFATURI Gabi, omul e nou pe forum si in loc sa apese Post reply, apasa New topic. Are deja mai multe d-astea, plus ca tot scrie cu litere mari. Asta este, oricum vor fi sterse posturile astea... slp Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: MERSI PT SFATURI Si noi am fost ca el :sr Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: MERSI PT SFATURI Niciodata :ypu :ha: :ha: :ha: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Re: MERSI PT SFATURI Vroiam sa nu fiu rautacios dar abia acum am descoperit si celelalte topicuri deschise de EL si ai dreptate :P slp Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: MERSI PT SFATURI eu cred ca asta inseamna ori nu a citit regulamentul ori nu stie engleza (asta suna a sugestie pt domni admini,crezi ca in romaneste ar suna crunt: subiect nou sau raspuns?) ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 Omu' are o nelamurire...... eu am pus arc si telescop OME pe spate si AFN(arc+telescop)pe fata.Lucrat si din bara de torsiune am castigat peste 10 cm.Lucrat la DR DAN BUCURAS 0720961501.Buget fara manoperain jur de 1200eu.Masina o vei putea vedea la Agnita :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 Si in fata n-ai mai modificat de loc? pentru ca la un lift de 10cm (ceea ca parerea mea ca e imposibil) nu iti mai ramane cursa la suspensie deloc. Adica se intampla fenomenul urmator - daca barile sunt "lasate" complet, bascula se aseaza pe tamponul limitator, deci cursa pe o directie este zero. Daca barile sunt "torsionate" la maximum, pe langa ca suspensia devine mai rigida si scutura, din nou nu mai ai cursa la suspensie, ca bascula se apropie extrem de mult de tamponul limitator pe partea opusa. O soluti , nu cea mai fericita, in acest caz e sa "barbierest" un pic din tampoane, ca din cele cu dimens. reduse nu gasesti usor. Si mai e un aspect. La un suspensionlift de 10cm (deci numai din bara de torsiune) pozitia planetarelor fata e nefireasca si le vei rupe mult mai des. Parerea mea. PS. Inaltare, lift sau cum vreti sa-i spuneti eu inteleg de la postura stock originala a masinii si nu de la diferite pozitii cu burta la pamant (de ex. asa cum era a mea, ca-si tara diferentialu' pe asfalt) Am sa pun o poza mai tarziu cu masurarea pozitie stock a suspensie la T2. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 aasergiu , tu zici ca masina ta este un Nissan, dar in poze apare Ford.....cum de nu postezi pe sectiunea Ford? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 aasergiu , tu zici ca masina ta este un Nissan, dar in poze apare Ford.....cum de nu postezi pe sectiunea Ford? Maverick e Ford 1% si Nissan 99% . Au iesit de pe aceeasi linie de fabricatie, pana cand Ford a decis sa scoata ultimul Mav pe spatele celor de la Mazda. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 aasergiu , tu zici ca masina ta este un Nissan, dar in poze apare Ford.....cum de nu postezi pe sectiunea Ford? Maverick e Ford 1% si Nissan 99% . Au iesit de pe aceeasi linie de fabricatie, pana cand Ford a decis sa scoata ultimul Mav pe spatele celor de la Mazda. stiam asta, dar am vazut ca titlu se referea laTerrano... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 Si in fata n-ai mai modificat de loc? pentru ca la un lift de 10cm (ceea ca parerea mea ca e imposibil) nu iti mai ramane cursa la suspensie deloc. Adica se intampla fenomenul urmator - daca barile sunt "lasate" complet, bascula se aseaza pe tamponul limitator, deci cursa pe o directie este zero. Daca barile sunt "torsionate" la maximum, pe langa ca suspensia devine mai rigida si scutura, din nou nu mai ai cursa la suspensie, ca bascula se apropie extrem de mult de tamponul limitator pe partea opusa. O soluti , nu cea mai fericita, in acest caz e sa "barbierest" un pic din tampoane, ca din cele cu dimens. reduse nu gasesti usor. Si mai e un aspect. La un suspensionlift de 10cm (deci numai din bara de torsiune) pozitia planetarelor fata e nefireasca si le vei rupe mult mai des. Parerea mea. PS. Inaltare, lift sau cum vreti sa-i spuneti eu inteleg de la postura stock originala a masinii si nu de la diferite pozitii cu burta la pamant (de ex. asa cum era a mea, ca-si tara diferentialu' pe asfalt) Am sa pun o poza mai tarziu cu masurarea pozitie stock a suspensie la T2. Cei de la AFN au facut un sistem ptr Terrano,al carui telescop din fata e inglobata intr-un arc spiralat.Ei treaba arcului respectiv este ca sa tina telescopul intins fara ca ea sa fie comprimata de greutatea masinii.Barile de torsiune nu trebuie rotite la maxim.Bascula sta mai aproape de tamponul de jos,dar nu deranjeaza ptr ca ea tinde sa se atinga de cel superior.... NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 cateva poze NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 De acord, punind sistemul de la AFN (care in final ca principiu de lucru nu e decat un arc suplimentar ) handling-ul masinii ramane relativ OK, chiar daca masina e "sus". Problema e ca fara sa intervii la geometria suspensiei, adica pozitia prinderilor basculelor pe sasiu si/sau la dimensiunea (lungimea) basculelor ramai la aceeasi inaltare, limitata de tampoane. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 Am promis ca pun o poza cu "postura" normala la un T2. De la aceasta postura "in sus" putem vorbi de suspension lift. Forumistii Nissan din UK , care au MULTE Terrano2 si Maverick, recomada cum spuneam suspension lift 2" si body lift 2" (in caz extrem 4"). Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aasergiu Postat August 19, 2009 Autor Partajează Postat August 19, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 marfa pozele cu acest terrano inaltat,cat a costat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trifas octavian Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Re: VREAU SA INALT UN NISSAN TERRANO2 Buna dimineata! Si eu sunt proaspat proprietar al unui terrano din '98 si chiar imi place masinuta asta. As dori un pic de ajutor, daca se poate, cu reglarea barelor de torsiune, nu ca ar avea ceva, dar vreau sa o mai inalt cativa cm. Stie cineva cum se face? Am vazut si poza de pe aici dar parca mi-ar prinde bine ceva explicatii...Oricum am vazut niste suruburi cu piulite si contrapiulite la capatul din spate al barilor dar deocamdata nu am curaj sa umblu la ele. "Dumnezeu trebuie sa fi iubit prostii...prea a facut multi." Albert Einstein 4x4MANIA is where we are! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate