Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai versus Jimny

omoroka

Postări Recomandate

Salut,

mi-am pus in plan ca iarna asta sau la primavara sa schimb samuraiul pe jimny, motivul fiind dorinta unui plus de confort in offroad, fara insa a pierde prea mult din performante.

V-as ruga prin urmare, sa-mi impartasiti parerile si experientele voastre, in cazul in care ati avut de a face cu ambele modele. Ce v-a nemultumit la unu fata de celalalt, care a avut performante mai bune in teren, care vi s-a parut mai fiabil, costurile consumabilelor, etc?

Marturisesc ca n-am avut de a face deloc cu jimny pana in prezent, l-am mirosit doar de la distanta (mai ales pe cel diesel :app ), iar destinatia lui va fi ca si la samurai, strict offroad + asfaltul pana la offroad :grin:

Deci daca aveti cunostinta de modelul diesel m-ar interesa si mai mult.

danke

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Samurai vs. Jimny

Cred ca colegul @Vitalies poate sa iti spuna multe lucruri interesante pentru ca le detine pe amindoua si poate pune in balanta + si - pentru fiecare model.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Din cate stiu foloseste un motor Peugeot greu, care cam strica tot spiritul.

Motorul diesel e de provenienta Renault si nu se mai fabrica in prezent. Motorul nu e nici performant si avind in vedere provenienta nici nu straluceste la fiabilitate. Nu m-am dat cu Jimny diesel, dar gurile rele spun ca zgomotul in habitaclu este foarte mare si vibratiile sint puternice, mai ales la relanti.

Si eu iti recomand un motor japonez pe benzina si cu distribuite pe lant :h5 Diferenta de consum intre cele 2 motorizari nu este asa mare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Din cate stiu foloseste un motor Peugeot greu, care cam strica tot spiritul.

Motorul diesel e de provenienta Renault si nu se mai fabrica in prezent. Motorul nu e nici performant si avind in vedere provenienta nici nu straluceste la fiabilitate. Nu m-am dat cu Jimny diesel, dar gurile rele spun ca zgomotul in habitaclu este foarte mare si vibratiile sint puternice, mai ales la relanti.

Si eu iti recomand un motor japonez pe benzina si cu distribuite pe lant :h5 Diferenta de consum intre cele 2 motorizari nu este asa mare.

Interesante opiniile despre Jimny diesel. Ideea de motor diesel ma incanta mai mult avand in vedere cuplul pe care il produce acesta. Masina mea de strada e un diesel comun de la vw (1.9tdi) si cu toate ca nu straluceste cand vine vorba de depasiri la viteza, are un cuplu de forta care face sa paleasca multe benzinare. Poate pleca de pe loc intr-a-ntaia doar ridicand piciorul de pe pedala de ambreiaj chiar si in panta (nu e cu cutie automata!) In plan drept pleaca de pe loc din ambreiaj si intr-a doua foarte usor.

Revenind la oile noastre, una Jimny una Samurai, daca motorul diesel de pe Jimny nu e foarte competent il lasam deoparte.

Ceva pareri sau comparatii despre Jimny vs Samurai benzinare avem? :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Eu am si Samurai si Jimny dar cel mai tare ramane tot samuraiul.Jimny ,chiar daca are ceva caluti in plus,tot nu poate sa faca ce face Samuraiul...Incearca Samurai pe elicoidale si vei avea tot ce-i mai bun de la amandoua...

Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4
Link spre comentariu

Ideea de motor diesel ma incanta mai mult avand in vedere cuplul pe care il produce acesta. Masina mea de strada e un diesel comun de la vw (1.9tdi) si cu toate ca nu straluceste cand vine vorba de depasiri la viteza, are un cuplu de forta care face sa paleasca multe benzinare. Poate pleca de pe loc intr-a-ntaia doar ridicand piciorul de pe pedala de ambreiaj chiar si in panta (nu e cu cutie automata!) In plan drept pleaca de pe loc din ambreiaj si intr-a doua foarte usor.

La Jimny chestia asta se compenseaza din cutia foarte scurta (la 80 de km la ora ai deja 3000 de ture in treapta a 5-a :oo )

Totusi sa nu comparam un motor de 1.3 aspirat cu un 1.9 turbo-diesel.

PS: despre motorul diesel de pe Jimny vroiam sa spun ca Suzuki l-a retras din oferta. Daca iti place asa mult diesel-ul poti cauta unul SH.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Ideea de motor diesel ma incanta mai mult avand in vedere cuplul pe care il produce acesta. Masina mea de strada e un diesel comun de la vw (1.9tdi) si cu toate ca nu straluceste cand vine vorba de depasiri la viteza, are un cuplu de forta care face sa paleasca multe benzinare. Poate pleca de pe loc intr-a-ntaia doar ridicand piciorul de pe pedala de ambreiaj chiar si in panta (nu e cu cutie automata!) In plan drept pleaca de pe loc din ambreiaj si intr-a doua foarte usor.

La Jimny chestia asta se compenseaza din cutia foarte scurta (la 80 de km la ora ai deja 3000 de ture in treapta a 5-a :oo )

Totusi sa nu comparam un motor de 1.3 aspirat cu un 1.9 turbo-diesel.

PS: despre motorul diesel de pe Jimny vroiam sa spun ca Suzuki l-a retras din oferta. Daca iti place asa mult diesel-ul poti cauta unul SH.

Daca japonezii l-au retras pe Jimny diesel inseamna ca stiu ei ceva :grin:

Oricum, diesel sau nediesel SH va fi Jimnyul pe care-l voi lua... dca-l voi lua ca vad ca voi cam vreti sa ma trageti inapoi la Samuraiul meu :ha:

Va salut !

Link spre comentariu

Sincer...mie imi place mult samuraiul tau.Te inteleg in schimb la capitolul confort...mai ales pe distante lungi :h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Eu zic sa ramai la Samurai ca o sa-ti iei Jimny si cand o sa vezi cat te costa achizitie +preparat decent si ca la final ai o masina mai sensibila decat samuraiul cu un pic de confort in plus si de doua ori mai scumpa ....o sa vezi ca nu a fost o investitie prea bunas.

Eu recomand Jimny pentru cei care merg zilnic cu ea si mai baga si cate o tura de offroad,dar daca ai masina de zi cu zi si samuraiul il foloseti la plimbari..offroad e mult mai ok.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Eu zic sa ramai la Samurai ca o sa-ti iei Jimny si cand o sa vezi cat te costa achizitie +preparat decent si ca la final ai o masina mai sensibila decat samuraiul cu un pic de confort in plus si de doua ori mai scumpa ....o sa vezi ca nu a fost o investitie prea bunas.

Eu recomand Jimny pentru cei care merg zilnic cu ea si mai baga si cate o tura de offroad,dar daca ai masina de zi cu zi si samuraiul il foloseti la plimbari..offroad e mult mai ok.

chiar asteptam parerea ta. :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Eu recomand Jimny pentru cei care merg zilnic cu ea si mai baga si cate o tura de offroad

Total de acord. Dar strict pentru offroad...nu.

Am A/C la Jimny, vara e ok sa mergi la servici in racoare (asta referitor la confort), in offroad se comporta bine dar totusi e o masina destul de scumpa (fata de un samurai).

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001

Link spre comentariu

Eu recomand Jimny pentru cei care merg zilnic cu ea si mai baga si cate o tura de offroad

Total de acord. Dar strict pentru offroad...nu.

Am A/C la Jimny, vara e ok sa mergi la servici in racoare (asta referitor la confort), in offroad se comporta bine dar totusi e o masina destul de scumpa (fata de un samurai).

Salut, sa zicem ca n-ar fi problema cu banii. Un SH m-as descurca sa-l iau si sa-l pun pe roate :grin:

Intrebarea mea se referea strict la performantele celor doua modele, comparativ.

Dar cred ca am prins ideea. Samuraiul se pare ca e mai performant si mai fiabil in teren, mai ales pentru un aventurier ca mine :grin:

Sper sa nu ma dezamageasca in continuare

Va salut !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Dupa parerea mea, Jimny are numai avantaje fata de Samurai:

-Suspensie elicoidale care este un vis frumos fata de suspensia de pe Samurai atat pe strada cat si in teren(foarte multi pun suspensia de pe jimny pe Samurai) suspensie asemanatoare au:

-Nisan patrol Y60,Y61

-Toyota LJ70, LJ 80;

-Jeep wrangler TJ;

-Mercedes G-classe, Cred ca este suficient.

Este de-ajuns sa mergi atat cu Samuraiul cat si cu Jimny si ai sa te convingi singur;

-Ampatament mai lung cu cm buni;

-Ecartament putin mai mare:

-Putere la motor cu minim 10cp in plus;

Si ca minusuri:

-sistemul de cuplare fata care este pe vacuum si tot timpul se rup furtunasele, dar pot fi inlocuite cu unele manuale.

In rest convinge-te singur.

Dupa parerea mea nici macar nu se compara, categoric sfatul meu este sa-ti cumperi Jimny daca banii nu sunt un criteriu.

In legatura cu performantele de care vorbeai Jimny este muuuuuult mai performant din toate punctele de vedere si as spune cel putin la fel de fiabil ca Samuraiul. In schimb daca vorbim de suspensii cele de pe jimny sunt muuuuuuuult mai fiabile decat cele de pe Samurai(foile de pe Samurai se rup in teren intr-o veselie daca te dai pe trasee "adevarate").

Precizez ca sunt posesor de Jimny si ma dau cu el in fiecare saptamana pe trasee aproape de extrem. si nu am avut probleme.

X3M Offroad Club Valcea
Link spre comentariu

Dupa parerea mea, Jimny are numai avantaje fata de Samurai:

-Suspensie elicoidale care este un vis frumos fata de suspensia de pe Samurai atat pe strada cat si in teren(foarte multi pun suspensia de pe jimny pe Samurai) suspensie asemanatoare au:

-Nisan patrol Y60,Y61

-Toyota LJ70, LJ 80;

-Jeep wrangler TJ;

-Mercedes G-classe, Cred ca este suficient.

Este de-ajuns sa mergi atat cu Samuraiul cat si cu Jimny si ai sa te convingi singur;

-Ampatament mai lung cu cm buni;

-Ecartament putin mai mare:

-Putere la motor cu minim 10cp in plus;

Si ca minusuri:

-sistemul de cuplare fata care este pe vacuum si tot timpul se rup furtunasele, dar pot fi inlocuite cu unele manuale.

In rest convinge-te singur.

Dupa parerea mea nici macar nu se compara, categoric sfatul meu este sa-ti cumperi Jimny daca banii nu sunt un criteriu.

In legatura cu performantele de care vorbeai Jimny este muuuuuult mai performant din toate punctele de vedere si as spune cel putin la fel de fiabil ca Samuraiul. In schimb daca vorbim de suspensii cele de pe jimny sunt muuuuuuuult mai fiabile decat cele de pe Samurai(foile de pe Samurai se rup in teren intr-o veselie daca te dai pe trasee "adevarate").

Precizez ca sunt posesor de Jimny si ma dau cu el in fiecare saptamana pe trasee aproape de extrem. si nu am avut probleme.

multumesc pt post :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

Salutare - acum am vazut si eu acest topic.

Eu am si sami si jimny - pe jimny il am cu mult inaintea lui sami si totusi pentru offroad mi-am luat si un sami. De ce crezi oare?

Jimny este foarte bun pentru oras - 90% este asa folosit (la mine - mai exact la nevasta) este bunut in offroad si slabut pe sosea.

Singurul lucru pe care il are jimny fata de samy este motorul DAR !!! si la sami poti obtine performante chiar mai bune daca ii pui niste kituri de reductie.

Elicoidalele de pe jimny stock nu dau o flectare si o cursa mai mare ca la sami - sunt mai bune doar la capitolul comfort.

Samuraiul este net superior lui Jimny la capitolul aftermarket si muuult mai competitiv la pretulk modificarilor. Sami e mult mai ieftin de intretinut.

Mai e ceva - atat puntile cat si planetarele la jimny sunt mai firave si se indoaie mai usor - Ionutzt stie :h5 - nu degeaba si-a pus punti de toyo. Reductorul chiar daca este modelul vechi cu maneta nu are o rata foarte mare de reductie si colac peste pupaza are transmisia pe lant nu pe pinioane ca la smurai. Cuplaje la rotile fata pneumatice - sigur vor claca la un moment dat.

Eu zic sa mergi pe ce ti-a scris Tzuparu in privinta alegerii.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Salutare - acum am vazut si eu acest topic.

Eu am si sami si jimny - pe jimny il am cu mult inaintea lui sami si totusi pentru offroad mi-am luat si un sami. De ce crezi oare?

Jimny este foarte bun pentru oras - 90% este asa folosit (la mine - mai exact la nevasta) este bunut in offroad si slabut pe sosea.

Singurul lucru pe care il are jimny fata de samy este motorul DAR !!! si la sami poti obtine performante chiar mai bune daca ii pui niste kituri de reductie.

Elicoidalele de pe jimny stock nu dau o flectare si o cursa mai mare ca la sami - sunt mai bune doar la capitolul comfort.

Samuraiul este net superior lui Jimny la capitolul aftermarket si muuult mai competitiv la pretulk modificarilor. Sami e mult mai ieftin de intretinut.

Mai e ceva - atat puntile cat si planetarele la jimny sunt mai firave si se indoaie mai usor - Ionutzt stie :h5 - nu degeaba si-a pus punti de toyo. Reductorul chiar daca este modelul vechi cu maneta nu are o rata foarte mare de reductie si colac peste pupaza are transmisia pe lant nu pe pinioane ca la smurai. Cuplaje la rotile fata pneumatice - sigur vor claca la un moment dat.

Eu zic sa mergi pe ce ti-a scris Tzuparu in privinta alegerii.

mersi de post vitalies. opiniile voastre ma vor ajuta sa iau o decizie la final :h5

Va salut !

Link spre comentariu

clar nu se compara.....Samuraiul e peste Jimny in teren.....daca pocnesti o usa sau ceva asemanator......o indrepti...si asta e....la Jimny pa linie la caroserie......iar daca ne apucam de puntea fata...cuplaj.....planetare....Jimny e cam din alt film.....mai slab decat filmul in care joaca Samuraiul :h5

Link spre comentariu

Itrebare: V-ati dat cu Jimny pregatit in teren? Va spun eu care ma dau de 1,5 ani in fiecare wkend si pe chestii hard: "Nici mmacar nu se compara cu samuraiul, iar puntea fata este identica cu cea de samurai(nu vorbim aici de rapoarte) mai putin cuplajele care pot fi inlocuite cu unele manuale. Cei din Valcea stiu ce "pateste masina mea" si pot sa confirme.

Si sa nu mai vorbim de capitolul suspensii, ecartament si ampatament.

La ora asta la mine la atelier pregatim un Samurai al unui perieten, facand conversia pe elicoidale(suspensie Jimny).De ce oare?????

Inca o data va spun ca nu vorbesc din carti ci chiar in cunostinta de cauza(ma ocup cu reparatii auto) cunosc toata gama Suzuki in detaliu.

Si alta intrebare: Chiar credeti ca cei de la Suzuki au vrut sa involueze scotind Jimny? Nu cred.

Si inca odata subliniez Sfatul meu este: Luati-va Jimny DACA BANII NU SUNT UN CRITERIU.

Pe mine masina in configuratia actuala m-a costat in jur de 10.000 Euro si nu i-am facut mare lucru.

Iar la capitolul fiabilitate, in 1,5 ani de "rupere" nu am schimbat decat rulmentii pe fata, pe cand la Samurai ruperea foilor este ceva normal(vorbim de suspensie originala) vorbesc aici de cei din grupul nostru si de prieteni de-ai nostrii.

SUSPENSIE NET SUPERIOARA.

De ce credeti ca la ora asta Samuraiele se modifica astfel:

- Suspensii elicoidale;

-scoaterea puntilor in afara masinii(marire ampatament)

Jimny stoc are deja calitati pe care Samuraiul le dobandeste prin multa munca si multi bani.

X3M Offroad Club Valcea
Link spre comentariu

adevarul e ca noi ne dam in teren de acum cateva ore si nu prea ne pricepem la masini...preparate sau nu :ha:

ok....acum ce sa mai zic....multi au fost de alta parere dacat a ta.....poate ca nu prea se pricep.....Tzuparu mai ales....nu prea le stie cu Suzukiurile :ha:

dar daca asta e parerea ta ...o respectam....asta ti-o spune un posesor de Samurai

lasand gluma la o parte.....tu crezi ca in teren e mai bun un G-class din 90 sau unul din 2000?....vorbim aici de fiabilitate si comportament in teren ....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare