Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny m-ai convins....imi cumpar G :ha: bine...Jimny rules.....ptr tine..... eu am alta parere Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Suspensia pe elicoidale e clar superiara celei de pe samurai,aici nici nu incape comparatie. Jimny are servodirectie e adevarat dar daca pui roti mai serioase 30-31 borseste uleiul din caseta foarte repede. DEaca zici ca stii in detaliu mecanica de suzuki ar trebui sa stii ca planetarele de jimny au tija mai lunga si mai subtire decat cele de samurai!!! Eu nu zic ca nu e ok jimny dar daca ii pui roti de 30-31 ca sa te dai cu el cum as vrea eu pe langa ca nu duce rotile de loc(motorul),nici rapoarte in grupuri nu exista pentru el iar cele din transfer costa mult puntile nu rezista. In incheiere adaug ca sunt posesor de jimny :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Credeam ca avem o discutie constructiva bazata pe argumente si ca vorbim in cunostinta de cauza. Scuze daca am suparat pe cineva. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Eu la ora asta am copi de simex 235/75/15 si deocamdata se descurca binisor dar trebuie sa o turezi mai tare. Saptamana viitoare i-am pregatit un reductor cu rapoarte 4,16:1. Iar in ceea ce priveste rotile de 30-31 nici Samuraiul nu le duce in configuratie Stoc. Ti sa precizez ca motorul meu este cel de pe Samurai dar cu injectie multipunct(fata de monopunct la Samurai) si cu 10cp in plus. Dar vad ca asta nu conteaza. Iar in ceea ce priveste grosimea planetarelor conteaza calitatea nu cantitatea. Atunci hai sa ne cumparam ims-uri, doar au planetarele cape mana. Lumea evolueaza dragii mei. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Tzupare.....care va sa zica nu le ai ....si nu vorbesti in cunostinta de cauza...... :ha: :ha: :ha: asta-i cea mai buna gluma din toata saptamana........ :ha: :ha: :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Asa se naste progresul venind fiecare cu argumente nu prin a face bascalie. Cel putin eu asa cred. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Ma bag si eu ca musca in lapte: amandoua stock, nu cred ca Samuraiul e mai tare. Hai sa zicem ca cel putin egale ... Marius, iarna asta, tu cu Sami, eu cu jimny: amandoi am trecut si amandoi am ramas prin aceleasi locuri. Modificate, aici se impute treaba, ca tine de buget si traim in Romania : Ce usor e sa pui cercei mai inalti , sau shackle reverse si clasicul reductor de 410, si 215/80 sau 23/75 si gata, ai masina cu cativa lei. La jimny, aceleasi chestii te costa ... cat un sami vechi si neinmatriculat :ha: . Avantaj Samurai, cand tragi linie si aduni. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Eu la ora asta am copi de simex 235/75/15 si deocamdata se descurca binisor dar trebuie sa o turezi mai tare. Saptamana viitoare i-am pregatit un reductor cu rapoarte 4,16:1. Iar in ceea ce priveste rotile de 30-31 nici Samuraiul nu le duce in configuratie Stoc. Ti sa precizez ca motorul meu este cel de pe Samurai dar cu injectie multipunct(fata de monopunct la Samurai) si cu 10cp in plus. Dar vad ca asta nu conteaza. Iar in ceea ce priveste grosimea planetarelor conteaza calitatea nu cantitatea. Atunci hai sa ne cumparam ims-uri, doar au planetarele cape mana. Lumea evolueaza dragii mei. Acum un an si jumatate am facut Jimnyul lui Ionutz pe 235-uri....bara,troliu...blocant spate...flanse...ce mai,super preparare. In 3 iesiri a reusit sa rupa planetara dreapta fata,iar urmatoarea zi a indoit puntea fata. Ca urmare a primit punti de toyota :grin: Nici samuraiul nu duce rotile mari dar gasesti 4.56 sau 5.33 ....grupuri pentru transfer 4.16...mergand pana la 6:1 ai de unde alege. Altfel o masina super fiabila,de cand o am doar uleiurile le-am schimbat si am bagat-o si eu un pic in teren. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Pai daca bugetul e mare clar merita sa modifici un jimy fata de un samurai dar costa ceva :grin: Eu pe langa punti toyota i-as pune si un motor de vitara. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny mai omule....nu face nimeni bascalie...dar sa-i spui lui Tzuparu ca nu prea stie diferentele dintre un Samurai si un Jimny in teren.....normal ca ma faci sa rad....topicul daca nu ma insel e Samurai vs Jimny......nu...suspensia unuia fata de altul.....motorul fata de altul......parerile unora care se dau in concursuri....a altora care se dau in concursuri si le mai si modifica cu mana lor....nu te-au convins......asta e......dar ai primit raspunsuri clare....in offroad Samuraiul e peste Jimny.....tu o tii pe a ta....ok.....dar nu incerca sa ne schimbi parerea.....ca nu esti misionar in slujba sfintiei sale ....Jimny aici am glumit....sper sa nu te superi :h5 Gabitzule...e adevarat ce spui tu.....aici ne refeream la ....per total......adica samuraiul e mai badaran....si duce mai mult in teren decat Jimny...care e mai gingas din constructie....asta ti-o poate confirma si Tzuparu ca atunci cand au fost gandite.....Samuraiul era gandit ca o masina pur de offroad....pe cand Jimny....a fost construit ptr o utilizare urbana......ca asa au stricat astia toate masinile de teren....indiferent de marca :grin: si ca sa fie clar.....din toate masinile de teren pe care am mers....Samuraiul mi-a placut cel mai mult :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Nu va certati ca e o discutie constructiva :h5 Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Tzupare stai linistit...ca nu ma cert cu nimeni...... :grin: imi place de om ca e ff hotarat.....sincer :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny mai baieti, nu va infierbantati prea rau ca altfel o sa-mi para rau ca am deschis topicul asta :p imi pare bine totusi ca ati venit cu argumente serioase si dintr-o parte si din alta drept pentru care va multumesc... numai nu va luati la trante ca nu-i frumos :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Pai daca bugetul e mare clar merita sa modifici un jimy fata de un samurai dar costa ceva :grin: Eu pe langa punti toyota i-as pune si un motor de vitara. Asta si intentionez sa fac dar usor usor. Momentan sunt super multumit de comportamentul lui Jimny. Si daca vine vorba de reductor poti sa pui si pe Jimny celebrul 410. Dar plecand la baza de la un Jimny stoc si de la un Samurai stoc prefer Jimny(ampatament, ecartament, motor, servodirectie) ceea ce la un Samurai le obtii foarte greu. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Stiu ca poti adapta reductorul de 410,noi o sa folosim un reductor de 4.16 problema e cu sonda de vitezometru(kilometraj) Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny mai omule....nu face nimeni bascalie...dar sa-i spui lui Tzuparu ca nu prea stie diferentele dintre un Samurai si un Jimny in teren.....normal ca ma faci sa rad....topicul daca nu ma insel e Samurai vs Jimny......nu...suspensia unuia fata de altul.....motorul fata de altul......parerile unora care se dau in concursuri....a altora care se dau in concursuri si le mai si modifica cu mana lor....nu te-au convins......asta e......dar ai primit raspunsuri clare....in offroad Samuraiul e peste Jimny.....tu o tii pe a ta....ok.....dar nu incerca sa ne schimbi parerea.....ca nu esti misionar in slujba sfintiei sale ....Jimny aici am glumit....sper sa nu te superi :h5 Gabitzule...e adevarat ce spui tu.....aici ne refeream la ....per total......adica samuraiul e mai badaran....si duce mai mult in teren decat Jimny...care e mai gingas din constructie....asta ti-o poate confirma si Tzuparu ca atunci cand au fost gandite.....Samuraiul era gandit ca o masina pur de offroad....pe cand Jimny....a fost construit ptr o utilizare urbana......ca asa au stricat astia toate masinile de teren....indiferent de marca :grin: si ca sa fie clar.....din toate masinile de teren pe care am mers....Samuraiul mi-a placut cel mai mult :grin: Daca tu consideri ca Jimny a fost gandit pt o utilizare urbana( punti rigide fata - spate, sasiu separat de caroserie, reductor -probabil pt. a putea urca mai bine bordurile) atunci asa sa fie. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Stiu ca poti adapta reductorul de 410,noi o sa folosim un reductor de 4.16 problema e cu sonda de vitezometru(kilometraj) Se poate face o adaptare cu un pinion si un senzor inductiv si se rezolva. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Saptamana viitoare montez si eu un reductor de 410 cu raport 4,16:1. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny As incerca sa pun direct sezorul pe canelurile de la axul de iesire din reductor catre puntea spate dar nu sunt sigur ca merge. Dar o sa incerc X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Factorul care mi-a inclinat balanta pentru jimny: Aer Conditionat. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Saptamana viitoare montez si eu un reductor de 410 cu raport 4,16:1. salut ma bag si eu. reductorul de 410 are 2.54. daca ai luat pinioane aftermarket cu 4.16 da-mi mie rapoartele de 410. spor la treaba.. PS daca nu ai rupt fata pana acum cu 235, poate nu te-ai dat destul de tare... PPS am un blocant fata ARB(nou) de jmny la pretz foarte bun poate intereseaza pe cineva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Saptamana viitoare montez si eu un reductor de 410 cu raport 4,16:1. salut ma bag si eu. reductorul de 410 are 2.54. daca ai luat pinioane aftermarket cu 4.16 da-mi mie rapoartele de 410. spor la treaba.. PS daca nu ai rupt fata pana acum cu 235, poate nu te-ai dat destul de tare... PPS am un blocant fata ARB(nou) de jmny la pretz foarte bun poate intereseaza pe cineva Cumpar direct reductorul modificat, asta odata si m-ar interesa pretul pentru blocantul ARB fata sau daca pot gasi pe la voi blocant spate second sau punte cu totul pt. jimny. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Pai daca bugetul e mare clar merita sa modifici un jimy fata de un samurai dar costa ceva :grin: Eu pe langa punti toyota i-as pune si un motor de vitara. Asta si intentionez sa fac dar usor usor. Momentan sunt super multumit de comportamentul lui Jimny. Si daca vine vorba de reductor poti sa pui si pe Jimny celebrul 410. Dar plecand la baza de la un Jimny stoc si de la un Samurai stoc prefer Jimny(ampatament, ecartament, motor, servodirectie) ceea ce la un Samurai le obtii foarte greu. Vorbind despre costurile de modificare, din ce am vazut eu pe la magazinele virtuale, un chit de inaltare OME +5cm pt Jimny este mai ieftin decat unu pentru Samurai. Ma insel cumva? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lel Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Poti sa-l inalti 5-7 cm si fara sa cumperi kit OME. si te costa destul de putin. X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Samurai vs. Jimny Poti sa-l inalti 5-7 cm si fara sa cumperi kit OME. si te costa destul de putin. Foarte interesant, mai ales in perioada aceasta, in ceea ce priveste costurile. Da-ne cat mai multe detalii, te rog. Care ar fi compromisurile? Ca daca e ieftin, nu se poate fara anumite dezavantaje... Si totusi, cat ar costa un kit de inaltare de 2" cu montaj inclus? Multumesc, Iulian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate