Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

motor brasov ( inlocuire) cu ce?

cristi3611

Postări Recomandate

Sunt curios eu si cati va prieteni de ai mei daca ar trebui schimbat motorul de brasov la un aro 243 cu ceva strain si mai ecologic care ar vi parerea voastra cu ce motor ar trebui schimbat mercedes,toyota,nisan etc ce modificari ar trebui facute si ce cutie ar trebui pusa ar putea ramane cea de la aro la fel si cu grupurile si planetarele cardanele etc cat ar costa ar fi o solutie buna pentru a scapa de noua taxa?

VA MULTUMESC

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: motor brasov ( inlocuire) cu ce?

sunt mai multe motorizari ce merg la aro si care se pot omologa,de exemplu andoria,peugeotsi benzinaru care is motore de pana in 2500 cm unde ai scapat de impozitu mare.ce sati zic succes

ARO 243,an 2001,motorizare 2.7 tdi

ARO 243,an 1986,motorizare D127

ARO 244,an 1993,motorizare D127 in curs de modificare

Audi B4, an 1994 benzinar de 2000.

BUGHI - motor de 1600 benzinar

Fiat 1100,an 1964 - proaspat achizitionat

Link spre comentariu

Sunt curios eu si cati va prieteni de ai mei daca ar trebui schimbat motorul de brasov la un aro 243 cu ceva strain si mai ecologic care ar vi parerea voastra cu ce motor ar trebui schimbat mercedes,toyota,nisan etc ce modificari ar trebui facute si ce cutie ar trebui pusa ar putea ramane cea de la aro la fel si cu grupurile si planetarele cardanele etc cat ar costa ar fi o solutie buna pentru a scapa de noua taxa?

VA MULTUMESC

daca vrei neaparat sa schimbi motorul atunci cauta ceva care a fost montat din fabrica (altfel omologarea individuala te va costa extrem de mult)

Ai de ale intre Andoria (cu si fara turbo, exista chiar si E2), Pejo (cu si fara turbo), Ford (diesel&benzina), Toyota (diesel&benzina), Perkins, si de ce nu benzinarul romanesc L25.

se poate refolosi cutia de aro (exista flanse adaptoare) dar va trebui sa schimbi grupurile la orice alta motorizare in afara de BV.

de ce vrei sa schimbi motorul? din motive ecologice? hai sa fim seriosi, un BV bine pus la punct este cel putin tot atat de ecologic ca un motor strain, ptr ca are consumul in sarcina cel mai mic.

Daca crei sa-l schimbi ptr impozit atunci ar mai fi de inteles, dar ai o alternativa mai la indemana .... sa omologezi masina ca utilitara.

Vezi ca in Iasi exista gasca mare de aroisti (vstef, tudop, alcool, etc) care sunt in posesia diverselor motorizatii, mai sfatuiestete cu ei, vezi masinile in carne si oase .... poate te lasa sa faci si-un drive test si te hotarasti

bafta multa

Link spre comentariu

datorita impozitului mare si a imposibilitatii practice de a ma transforma acum masina in autoutilitara (dupa 1 aprilie 2009), cred ca e singura sansa sa scapi de impozitul aberant

din cea am vazut eu, motorul de perkinson e perfect si ca si cuplu si ca si putere si consum iar ca si fiabilitate...e cunoscut ca fiind f greu de distrus

intrebarea e de unde il iei...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

De ce imposibilitate practica de omologare ?

9.6.Autovehiculele din categoria M1 se pot transforma în autospeciale (autolaborator, ambulan�e etc.) numai în urm�toarele condi�ii:
9.6.1.Au caroseria AB berlin� cu hayon, AC break sau AF vehicul cu utilizare multipl�;
9.6.2.Amenajarea interioar� specific� noii categorii de utilizare presupune utilizarea unui spa�iu suplimentar fa�� de cel ini�ial destinat
bagajelor, astfel încât num�rul de locuri va fi diminuat în mod obligatoriu;
9.6.3.Echipamentele montate trebuie s� fie fixate ferm, astfel încât pe durata transportului s� nu fie afectat� siguran�a pasiv� �i s� se asigure
protec�ia pasagerilor �i a conduc�torului auto.

Si in plus, daca te simti tare, ai putea sa tai un 243 sa-l faci 242 pickup, pt ca:

4.4.pot fi acordate �i alte excep�ii individuale de la unele prevederi ale prezentelor reglement�ri, dac� admiterea în circula�ie a vehiculelor
respective nu afecteaz� în mod semnificativ siguran�a rutier� �i poluarea mediului.

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Adica un 244 prin ,,aruncarea" banchetei spate si montarea unui panou ,grilaj etc in spatele banchetei fata il pot omologa (cu pierderea nr de locuri evident) ca utilitara?? ! Asta este foarte bine.

Link spre comentariu

Am gasit ce zicea Soimu:

atentie, din 1 aprilie a aparut o circulara la rar urile din tara si transformarea in autoutilitara se face NUMAI cu un proiect a unui carosier omologat si cu teste dinamice la bucuresti.... deci e aproape imposibil la aceasta ora

Mi se pare abuziv, mai trebuie cercetata partea cu obligativitatea testelor dinamice. Asa, in Iasi mai este 1 service cu licenta pt Aro si alte utilitare la Eon.

Link spre comentariu

Eu avut pe 244 motorul de brasov, dar datorita impozitului l-am schimbat cu unul de andoria turbo diesel, 101 CP euro 3 omologarea a costat 800 lei si merge cu cutia veche de aro. Acum impozitul e 375 lei pt motorul asta

Deschide ochii. Gandeste!

aro 244, 2.5 TDI, 101 CP, 250Nm, culoare gri lucios dar e mata, tamburi vopsiti in albastru peste

fiat 1300, 1.3 72 CP an 1965, culoare crem cu putina rugina la o aripa, etrieri vopsiti in alb turbat

fulgerika...(lastun 500), modificare in masina de curse

Link spre comentariu

@sarpepem Eu avut pe 244 motorul de brasov, dar datorita impozitului l-am schimbat cu unul de andoria turbo diesel, 101 CP euro 3 omologarea a costat 800 lei si merge cu cutia veche de aro. Acum impozitul e 375 lei pt motorul asta

De curiozitate as dori sa stiu cam cit a costat motorul de andoria pentru ca am gasit un 324 cu andoria si as vrea sa il achizitionez !!! :h5 MULTUMESC :h5

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Un Andoria pleaca de la 35 mil si urca si la 50 si ...ceva ....Baga un ochi aici :http://www.kasy.ro/kasy/component/page,shop.browse/category_id,6/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/

Link spre comentariu

Motorul a costat 5000 lei dar cu tot ce am mai dat la RAR, pe cardane, planetare fata ca sunt altele am ajuns la frumoasa suma de 8000 lei dar nu regret deloc chiar merita efortul asta financiar. Uni zic ca e prea mare investitia asta pt un aro , eu nu cred asta , dar dehh sunt oameni si oameni

aro 244, 2.5 TDI, 101 CP, 250Nm, culoare gri lucios dar e mata, tamburi vopsiti in albastru peste

fiat 1300, 1.3 72 CP an 1965, culoare crem cu putina rugina la o aripa, etrieri vopsiti in alb turbat

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Motorul a costat 5000 lei dar cu tot ce am mai dat la RAR, pe cardane, planetare fata ca sunt altele am ajuns la frumoasa suma de 8000 lei dar nu regret deloc chiar merita efortul asta financiar. Uni zic ca e prea mare investitia asta pt un aro , eu nu cred asta , dar dehh sunt oameni si oameni

Pai care este treaba cu planetarele pe fata ?? Iar la cardane ,daca ai pastrat cutia originala de ce s-a mai umblat?!!

Link spre comentariu

pt ca grupul se muta mai mult in dreapta si normal ca o sa se schimbe si planetarele cu una mai lunga si una mai scurta, si cardanele se schimba pt ca motorul asta e mai scurt si suprti se muta mai in fata si apar inc a2 pe lateral langa oalele de telescoape

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare