Vizitator doomdog Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Salutare, Dupa cum spuneam si in prezentarea mea, sint interesat (citeste cu pata pusa) sa imi iau un Samurai, dar nu stiu prea multe despre subiect. Va rog mult sa ma ajutati sa stabilesc in primul rind o configuratie pe care sa o caut de acum inainte, avind la baza urmatoarele criterii: - sa pot folosi masina si in oras: mai exact, se poate intimpla sa am nevoie de alternativa la masina mea de strada, pentru perioade intre citeva zile si citeva luni, deci nu e vorba de a fi principala masina de oras, dar se poate intimpla sa devina, si trebuie sa faca fata. - sa pot folosi masina si in drumuri normale de la un oras la altul, sau poate pina in Austria sau Bulgaria: am inteles ca viteza este limitata, dar 100-120km/h ajung. - sa pot folosi masina off-road, dar nu extrem (cel putin nu la inceput): mai exact am sa dau niste exemple de drumuri pe care nu le-am putut aborda cu masina mea obisnuita, si pe care vreau neaparat sa le pot parcurge (fara nici o grija si problema) cu viitorul meu Samurai: Transalpina, Sinaia-Cuibul Dorului-Babele, drumul care duce la Sarmizegetusa Regia pina sus. - in toate situatiile de mai sus, sa pot merge cu pina la 3 persoane linga mine. - sa nu consume in primele doua situatii mai mult de 10l/100Km: aici presupun ca e o intreaga discutie despre carburator vs. injectie, oricum, ideea principala este sa bat in cuie si acest criteriu. Odata ce imi devine mai clar ce caut de fapt, si daca exista :), voi mai avea urmatoarele conditii: - sa fie inmatriculata in RO - sa functioneze fara lucru manual si surubareli (in afara de revizii/schimburi firesti, periodice) macar 3 ani. O sa ma intrebati de buget: eu vad lucrurile cam in doua plaje, una pina in 2000E si alta in jur de 4000+E. Nu stiu unde ma incadrez, prefer bineinteles primul caz, dar daca nu se poate altfel, si numai daca obligatoriu masina respectiva poate sa devina principala, de zi cu zi, ma pot duce la al doilea caz (ar trebui sa vind hirbul actual). O intrebare rapida, care nu va scuteste de a raspunde cit de detaliat vreti ;) (va rog!): ce vreau eu se poate atinge cu o masina stock? Si o alta intrebare rapida: cum se face comutarea de la 4x2 la 4x4? Scuze pentru lungime si multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai salut se poate si cu samurai dar daca vrei mai mult sa o folosesti pe sosea atunci opteaza pt vitara la capitolul bani este mai greu sa te incadrezi la 2000 euro fara sa faci la ea nimic gindestete undeva in jur de 4000 sa iei inmatriculata si in stare ok de mers merge pe unde nu te astepti la drum lung nu este comfortabila iar in ea incap 4 persoane ok fara prea multe bagaje dar mai bine faci un test cu un samurai si o vitara bafta la achizitie la consum este rezonabila dar opteaza pt injectie baftaundeva in oras de maxim 7 l se cupleaza de la maneta samuraiul are reductor nu de la buton suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asterisc Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Asa este, in aceleasi conditii ca si tine, am optat pentru Vitara. Ca sa fie si mai ieftina, am luat-o cu volanul pe dreapta. M-am obisnuit relativ repede, si nu am in plan sa il mut pe stanga. Mentionez ca sunt extrem de incantat! Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai La ce vrei tu sa faci cu masina as recomanda Vitara sau Jinmy, asta luand in considerare ca vrei mult asfalt. Eu unul as merge tot pe Samurai pt ca masina asta m-a cucerit si m-am obisnuit cu brutalitatea ei, fara sa mai discutam de forma spartana. Apropo...unle modele de Samurai sunt pe elicoidale din fabrica (identice cu Jimny), cele mai noi, dar preturile sunt destul de mari. Scuze daca am fost f scurt. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Vezi ca sfaturi achizitie samurai (vorbesc de sfaturi tehnice...la ce sa fi atent cand o cumperi) gasesti in topicurile anterioare. E un subect dezbatut des :grin: Ar trebui sa faci un drivetest cu un samurai,un jimny si o vitara si o sa-ti dai seama singur ce ti se potriveste mai bine. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Privitor la cele doua plaje 2000 si 4000, pentru un Samurai - daca nu cauti sa vezi si sa testezi o astfel de masina in lumea reala, nu poti sa ai referinte financiare. Cu atat mai mult cu cat o vrei inmatriculata sau inmatriculabila. Din experienta iti spun ca am achizitionat o veverita anul trecut in toamna, cu caroserie inchisa, an fabr. 1989, 1,3 injectie, euro 2, adusa in tara pe roti, m-a costat 3500 euro. Dupa ce i-am facut revizia capitala, inevitabil tinichigeria si inmatricularea in circulatie, pretul masinii s-a dublat. Sa nu te gandesti ca i-am facut upgraduri. Motorul si transmisia au fost ok, am schimbat decat 3 cruci cardanice care aveau mici jocuri, in rest consumabile, reconditionarea unor piese, inlocuirea barilor si overfenderelor si inhibatori de rugina pentru caroserie. :h5 1 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator doomdog Postat August 21, 2009 Partajează Postat August 21, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Multumesc pina acum pentru raspunsuri. Sint 99% hotarit sa iau modelul break/metal top sau cum vreti sa-i spuneti. Am observat ca de regula modelele astea sint verzi si au motor pe injectie. Dar am mai citit din forum (aproape am terminat topicurile de Suzuki) si am o mare nelamurire de newbie: la Samurai (in special la un model 97 ca mai sus), se poate merge 2x4? Adica am tot vazut mentiuni despre mrl-uri automate sau manuale si m-a cuprins o frica asa... Ce inseamna mrl si de unde vine? Are asa ceva modelul de care zic eu? Ma gindesc ca e nasol sa nu poti sa decuplezi fata cind mergi pe sosea catre noroaie... Si va rog sa-mi ziceti daca un Samurai break stock e capabil de drumurile date de mine ca exemplu in primul post. Merci. P.S. Si mie imi place Jimny foarte mult, si sigur ca Vitara s-ar potrivi mai bine. Din pacate nu ma tine punga pentru astea doua... Si oricum, chiar s-a inteles gresit, am deja o masina de strada, deci Suzuki va fi sosea pina la noroaie, ocazional Bucuresti (de ex. cind e masina cealalta in service) si doar in caz de ghinioane mult mai mari, citeva luni de oras zi de zi, pina iau un Tico doar pentru asta :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat August 21, 2009 Partajează Postat August 21, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai la Samurai (in special la un model 97 ca mai sus), se poate merge 2x4? Adica am tot vazut mentiuni despre mrl-uri automate sau manuale si m-a cuprins o frica asa... Ce inseamna mrl si de unde vine? Are asa ceva modelul de care zic eu? Ma gindesc ca e nasol sa nu poti sa decuplezi fata cind mergi pe sosea catre noroaie... Da, se poate merge si 2x4 chiar si fara MRL-uri (Mecanism de Rulare Libera). Singura treaba este ca, fara mrl-uri, ti se invarte si fata dar in gol (rezultand de aici uzura mai mare in grupul fata, planetare, etc) De obicei Samuraiele nu au mrl-uri au niste flanse care tin cuplate rotile. Va trebui sa iti cumperi (daca nu cumva pui mana pe un exemplar care sa aiba) iar sfatul meu este sa iti iei mrl-uri manuale deoarece cele automate, dupa un timp incep sa faca figuri (sa nu mai cupleze) 1 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator doomdog Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Am inceput deja sa vinez masini :) In afara de sfaturile din post-urile anterioare, am sa mai am aici mici intrebari particularizate pe ce-am gasit. De ex., e un Samurai din 94 care nu prezinta modificari si nici proprietarul nu afirma ca i-a facut, insa nu are (deloc, nici urme) semnalizatoarele laterale de pe aripile din fata. Nu intreb de moft, stiu ca pot disparea la o iesire si ca unii le scot intentionat ;) Dar mi-e teama ca lipsa lor sa nu ascunda lucrari mai ample la tabla, asta in cazul ca nu exista si Samurai fara ele din fabrica. Ce stiti/ce spuneti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Modele de America nu au semmale pe aripi si au bordul in mile :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator doomdog Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai Aha. Si presupun ca, in buna traditie mestesugareasca, nu e greu/scump sa se puna un cadran normal la cap (Km/h)... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Re: Sfaturi achizitie Samurai daca vrei asfalt oras si deplasari lungi ia vitara,merge si ea peste tot cu mici modificari,dar comfortul este de 10 ori mai mare de cat la samurai,iar cu mrl-uri poti lua si automate ca doar nu vei face extrem cu el,din cate ai zis,este mult mai comod nu tre sa te dai jos din masaina sa cuplezi,doar bagi schimbatorul mic in 4WD,sau 4-LWD si dai bataie 1 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate