Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schema electrica de la cupla de remorca

suzuker

Postări Recomandate

... pai eu pe care reaku' s-o folosesc?

Cea mai uzuala, pentru care gasesti mai usor priza cu stecherul, dintre cele prezentate pe acea pagina, este: "7 pin round heavy duty plug & socket". :old

Se utilizeaza si la camioane, cu o mica modificare a legaturilor. Deci, la truck shop-uri gasesti sigur priza si stecherul. Legaturile le faci dupa schema "7 pin round heavy duty plug & socket"! Bingooo!!! :h5

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 an mai târziu...

Re: schema electrica de la cupla de remorca

Vreau sa montez si eu priza pe masina.Schema de mai sus este pt masina sau cea de pe remorca?Dc este pt masina inseamna ca pe remorca legaturile vin in oglinda(adik invers).Deasta vreau sa stiu exact cum sa fac legaturile.Scuze poate nu am inteles eu bine si de cat sa montez aiurea mai bine intreb.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Vreau sa montez si eu priza pe masina.Schema de mai sus este pt masina sau cea de pe remorca?Dc este pt masina inseamna ca pe remorca legaturile vin in oglinda(adik invers).Deasta vreau sa stiu exact cum sa fac legaturile.Scuze poate nu am inteles eu bine si de cat sa montez aiurea mai bine intreb.

In imaginea de sus scrie ca e mufa MAMA. Adica cea cu gauri de pe masina.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

ati pus poze cu priza de conectare la remorca ,dar scrieti si culoarea la fire . 1/Lgalben-semnalizare stanga ,2/54galbastru-stop ceata,3/31alb-masa,4Rverde-semnalizare dreapta,5/58Rmaro-pozitie dreapta,7/58Lnegru-pozitie stinga, 6/54rosu-stop frana

Editat de Max
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare!

Imi poate spune cineva daca exista un mod standard de conectare a instalatiei electrice a mufei pentru remorca la nissan patrol GR 2.8TD ?! Exista o mufa, se leaga de firele existente, care duc la luminile spate ale masinii, cum face orice electrician prin service, si apoi da cu banda, ca la dacie ?!

Nu ma refer la pozitia firelor, aceea e standard, este prezentata mai sus. Ma refer la modul de legare a firelor la instalatia electrica a masinii, mai bine zis locul...unde anume se leaga ? Exista un conector special care indeplineste aceasta functie, ca n-ash vrea sa le leg ca-n spatele blocului....

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

toate sunt stas cele cu 7 pini pe mine ma intereseaza cele cu 14 pini ca nu am schema de fabrica

Exista adaptor, care intra in aia cu 14 si in patrea opusa are standardul de 7. Pur si simplu o mufa. Mai bine-o cumperi decat sa tai instalatia existenta si sa pui alta mufa....parerea mea...

Link spre comentariu

La nissan schema este un pic diferita, adica este cu 11 pini ca la toate japonezele, dar exista un adaptor care face ca schema de 11 pini sa se transfere pe 7 pini cu aceleasi functii.

Problema e ca nu prea se gaseste prin romania, asa ca tot la banda izolatoare cred ca o sa ajungi.

Link spre comentariu

La nissan schema este un pic diferita, adica este cu 11 pini ca la toate japonezele, dar exista un adaptor care face ca schema de 11 pini sa se transfere pe 7 pini cu aceleasi functii.

Problema e ca nu prea se gaseste prin romania, asa ca tot la banda izolatoare cred ca o sa ajungi.

D-apai, eu n-am de nici o culoare priza pentru remorca, de nici un fel. De asta intrebam, leg firele pe instalatia de lumini pt spate, nu?! Eventual cu cleme rapide, ca sa nu dau cu banda izolatoare, ca-n spatele blocului... :grin: :grin:

Link spre comentariu

Clemele rapide nu sint de incredere pe termen lung sau la sarcina .Tu alegi cit timp si cum rezista lucrarea , daca o faci cu banda si cleme sau cositorite si cu termocontractibili .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am citit si eu posturile anterioare legat de priza de la carlig ptr ca vreau sa montez un carlig, dar nu am inteles unde anume se leaga firele ptr priza-la stopurile din spate sau este vreo mufa ascunsa pe undeva pe la instalatia masinii la care sa te legi direct??? Am vazut la un ford maverick ca in spatele barii langa ochetul de tractare avea acasta mufa in cazul in care pui carlig sa ai unde sa te legi cu firele si sa nu te apuci sa faci improvizatii.Carligele ca vin din fabrica unde au facute legaturile? Pe instalatie direct???

nissan terrano 2, 5 usi, 2002, 2,7 tdi.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare