PYZ Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Re: Pajero V60 - 2,5 Tdi - problema Intr-adevar, se numeste fray si asa ceva aveam la Trabant in viteza a-IV-a.Este exact sistemul de pe bicicletele Pegas cu butuc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 Re: Pajero V60 - 2,5 Tdi - problema Dar de ce sa se opreasca rotorul la scaderea turatiei? Eu cred ca incarcarea e la fel de buna, chiar mai buna cu fulie normala (sau cel putin mai sigura), rolul fuliei cu ambreiaj fiind doar acela de a evita invartirea in sens invers a alternatorului la oprirea motorului. Atat face si nimic mai mult, si cautand fulie am gasit alternatorul complet nou pentru acelasi model de masina, dar cu fulie fixa! In manual apare la fel, inclusiv in desene, cu fulie fixa! Deci? Si eu mai am o parere despre masini: masini serioase s-au facut pana prin '97, de atunci e plin de plasticuri si dotari inutile (mai ales electronice) care nu fac decat sa te lase cand ti-e lumea mai draga si care costa o gramada de bani! Eu am avut un volvo 240 din '84 pe care si acum il mai visez, si care nu avea toate dotarile astea dar care nu m-a lasat niciodata in drum, era simplu si robust, si daca s-ar mai face acum la fel maine mi l-as cumpara nou. Ca sa nu mai vorbim de Range Roverul din '86 cu motor de 3,5i V8 pe care l-am primit la schimb cu volvo! Ala de ce putea merge cu fulie normala la alternator si asta nu? Deci de asta nu cred ca am facut rau ceea ce am facut, mai ales ca m-am si consultat cu oameni mai priceputi ca mine. :wink: [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted September 7, 2009 Author Share Posted September 7, 2009 Re: Pajero V60 - 2,5 Tdi - problema Problema fiind rezolvata, va multumesc la toti pentru ajutor si pareri! Sper de asemenea ca experienta mea sa va fie de folos! (prima grija ieri cand am ajuns la lucru in Italia a fost sa verific daca Megane-ul meu din 2004 are fulie cu ambreiaj... ei bine, NU!) :) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts