Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare AVM

cos

Postări Recomandate

Re: Montare AVM

...cupa de frictiune care trebuie demontata , pentru a face loc bucsei canelate fixa pe planetara.Dupa cum veti vedea , am ales sa o montez libera, dat fiind faptul ca dupa o examinare atenta a mecanismului interior a MRL-ului am observat ca are propria siguranta de retinere si sta cuminte la locul ei , nefiind necesara fixarea pe arborele canelat al planetarei, astfel ca MRL-ul lucreaza si 'la rece' in mina.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In foto 244 se vede montat , cu suruburile livrate in set, corpul fix de transmitere a sarcinii, care totusi e o piesa turnata, prelucrata mecanic ulterior .Nu am fost curios daca e din fonta de calitate sau otel, cine e interesat sa stie sigur , sa ma anunte ca vin si eu sa distrugem unul impreuna....

In fata bucsei canelate se vede canalul de siguranta ramas liber, pentru ca siguranta e montata in spatele bucsei canelate, unde , dupa masurari , a rezultat un spatiu care lasa si 1-1,3 mm, in afara de grosimea sigurantei . Am considerat suficient jocul respectiv.

Partea lipsa e ca nu am mai facut foto dupa montare , ci am trecut direct la teste- puntea spate pe butuci si 4x4 cuplat, cu masina legata de un copac .Dupa citeva drifturi cu fatza, m-a luat fericirea si adio poze....ma gindeam numa' la padurea Sucevei, de unde a fost tata la origini, si la frunze ude...sa vezi ce le fac....

La cerere, postez si cu ele montate , promit solemn ca sablez si vopsesc jentile .

Garnitura de hirtie dintre butuc si corp poate fi inlocuita cu silicon de etansare, iar cea de protectie la praf a mecanismului, eu unul o sa o confectionez din aluminiu . Cum modelul asta de MRL nu sint etanse , trebuie lasata posibilitatea scurgerii eventualei ape infiltrate. Asta e de fapt singurul dezavantaj pe care il vad in utilizare , apa avind posibilitatea sa ajunga la rulmentii de roata, in cazul stationarii in apa. Se rezolva cu o intretinere mai atenta si cu un lubrifiant de calitate in butucul rotii.

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

A curs ceva vreme si multa apa pe Dunare ... am trecut de la puntile de K260 la cele de Y61 ...si sunt dezamagit de AVM-urile pe care le-am avut pe rotile mele .

Daca nu se trosneste bucsa canelata ( la mine am avut trei cazuri ) se fisureaza piesele de plastic ( de astea am patru cazuri ...WTF ...) . Iar la defecte singulare - s-a olarit major alezajul corpului fix si bucsa de pe planetara avea cam 4 mm joc , si nu mai face cuplarea pentru ca bucsa canelata culisanta nu mai intra sa poata cupla ...

Si ...aaa... se mai fisureaza flansa corpului de baza , in zona gaurilor de surub care prind AVM-ul pe butucul rotii - cel putin nasol , care te cam pune pe ganduri . Chiar nu trebuia sa se intample asta .

Si astea in conditii bune de utilizare . Am grija de masina , sa nu ma lase in drum , si nu-s chiar ultimul habarnist . Si nici n-am fost la concurs . Am avut cu masina aventuri aventuroase , dar nu chiar extreme ( ... zic eu ...fiecare cu extremu' lui ...) , personal ma consider ca fiind undeva intre aripa linistita si mecanic amator tamplar mobilier de 'uichend' . Prefer expeditiile - care totusi devin din ce in ce mai putin linistite pe masura ce imbatranesc - genul de expeditii care includ electrozii de sudura si flexul intre sculele de bord . Mie-mi place la munte , nu prea am treaba cu soarele si baltile .

Dar totusi , nu am atins potentiala resursa tehnologica pe care mi-o imaginam eu ca ar trebui s-o aiba AVM . Incep sa banuiesc totusi ca am o imaginatie rupta de realitate .

... am montat ieri ultima rezerva pe care o aveam . Piesele de plastic nu se gasesc ca si kit de reparatie , SH ... m-am linistit cu cumparatul celor SH ...

Pentru viitor ma voi orienta spre alte modele de cuplaje de roata . Pentru moment am in lucru piesele interne din AVM - in loc de fonta turnata se fac din otel , prelucrat prin aschiere . Piesele de plastic - rahat sictir - nu-mi face nimeni ...

Link spre comentariu

Bah... nu-s ale mele , sunt ale masinii ....eu nu mai cred nimic ca nu ma mai preocupa subiectu' . Doar sa ma mai tina nitelus ... pana vin ale mele .

Link spre comentariu

A curs ceva vreme si multa apa pe Dunare ... am trecut de la puntile de K260 la cele de Y61 ...si sunt dezamagit de AVM-urile pe care le-am avut pe rotile mele .

Daca nu se trosneste bucsa canelata ( la mine am avut trei cazuri ) se fisureaza piesele de plastic ( de astea am patru cazuri ...WTF ...) . Iar la defecte singulare - s-a olarit major alezajul corpului fix si bucsa de pe planetara avea cam 4 mm joc , si nu mai face cuplarea pentru ca bucsa canelata culisanta nu mai intra sa poata cupla ...

Si ...aaa... se mai fisureaza flansa corpului de baza , in zona gaurilor de surub care prind AVM-ul pe butucul rotii - cel putin nasol , care te cam pune pe ganduri . Chiar nu trebuia sa se intample asta .

Si astea in conditii bune de utilizare . Am grija de masina , sa nu ma lase in drum , si nu-s chiar ultimul habarnist . Si nici n-am fost la concurs . Am avut cu masina aventuri aventuroase , dar nu chiar extreme ( ... zic eu ...fiecare cu extremu' lui ...) , personal ma consider ca fiind undeva intre aripa linistita si mecanic amator tamplar mobilier de 'uichend' . Prefer expeditiile - care totusi devin din ce in ce mai putin linistite pe masura ce imbatranesc - genul de expeditii care includ electrozii de sudura si flexul intre sculele de bord . Mie-mi place la munte , nu prea am treaba cu soarele si baltile .

Dar totusi , nu am atins potentiala resursa tehnologica pe care mi-o imaginam eu ca ar trebui s-o aiba AVM . Incep sa banuiesc totusi ca am o imaginatie rupta de realitate .

... am montat ieri ultima rezerva pe care o aveam . Piesele de plastic nu se gasesc ca si kit de reparatie , SH ... m-am linistit cu cumparatul celor SH ...

Pentru viitor ma voi orienta spre alte modele de cuplaje de roata . Pentru moment am in lucru piesele interne din AVM - in loc de fonta turnata se fac din otel , prelucrat prin aschiere . Piesele de plastic - rahat sictir - nu-mi face nimeni ...

Cos, la ce spui tu aici eu nu vad decat doua variante.

Ori sunt niste porcarii contrafacute, ori a existat o eroare la montaj.

Eu nu am auzit pe nimeni care sa aiba atatea probleme cu AVM-uri in asa putin timp. Parca nici 2 ani nu au avut, nu?

Editat de atar
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Bre ...80% din AVM-urile care se vand la noi sunt chinezarii ...

O varianta la AVM/MRL ...ar fi fabricarea unor flanse ...blocabile ... :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Da exista pe piata si copii AISIN sau chiar MRL de patrol ...

http://china4x4accessories.com/product_show.asp?pid=282

http://china4x4accessories.com/product_show.asp?pid=244

Au copiat chinezii astia tot ...:wink:

Atentie la site, prezentare, sigle ...seamana destul mult cu asta, este?

http://www.offroad24.com/shop/index.php

LE - @minitehnic - AVM-uri se mai fabrica si prin alte parti ...sa stii ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Din cercul meu de masini pe care le stiu , Dulceanu a avut un caz de piese de plastic ; Jorj le-a mancat pe paine - mai multe perechi , in doar un an ( trei sau patru perechi ...) - faramate bine . Mai cunosc cazuri , destule .

AVM-urile in toate aceste cazuri au avut cele mai diverse surse - Olanda , Anglia , Germania , si cam jumatate din Romania de la mai multi vanzatori . N-a fost nici o pereche SH . Cel putin ale mele au avut acelasi ambalaj , intodeauna , care zice el ca sunt brazilience . Un ambalaj diferit am avut la AVM HP ( mai rosu ... cele 'normale' au ambalajul mai ....negru ) .

In rest , toate sunt identice , chiar am folosit unele pentru transplant de organe - s-au potrivit bine unele cu altele fara exceptii , de la suruburi la arcuri etc .

E posibil sa fie si o eroare de instalare , ca doar omul mai si greseste . Dar ... e al naibii de simplu , prea simplu . Nu prea ai ce sa complici la o instalare de AVM pe roata - piese putine , daca-mi dai AVM-urile intr-o punga , demontate bucati pana la ultima componenta si tot n-am ce face in 15 min , cu tot cu stransul sculelor ( adica doar doua imbusuri , HEX8 si TX15...) .

Cum flansele fixe nu-s MRL-uri , ce alternative am ?

Link spre comentariu

Salut,

scuze, sper sa nu nu deranjez sau sa fie off-topic.

UN AVM original produs in Brazilia arata ca cel din foto, iar importatorul in baza documenerlor de import informeaza sau garanteaza originea produsului.

Cu stima,

Marcel

1913660133_MRLAVM.jpg.698b9ceb5c8531a939a645f2fa4fa484.jpg

Editat de atar
Reclama mascata
Link spre comentariu

Cos cauta niste mrl-uri originale in mintile lor pt ca sunt mai bune,am vazut ca uni se dau cu cele originale la concursuri si au zis ca sunt mai bune decat cele avm.Patrolul meu a venit cu ele montate din Olanda si par mai vechi(7-8 ani)si calitatea materialelor difera,intradevar unul era defect dar de cand l-am reparat impreuna(sa tot fie 3 ani jumate)nu am avut cea mai mica probleme cu ele si pot sa zic ca am facut un pic de off-road uneori spre extrem.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Pentru mine capitolul AVM s-a incheiat . M-am saturat , am o obosenie de motor si totusi se rup inelele de cuplare . Recent am descoperit unul doar fisurat pe jumatate - nu cred ca Valea Vaserului are influente malefice la cele cateva urcari calme prin raulet si 200 metri de sleauri care se puteau face si cu Dacia 1307 . Cred ca sunt niste porcarii ordinare . Am un set nou de asemenea porcarii ordinare , desigilate in cutie , mai am una bucata nou care era ca rezerva , cred ca voi face pereche cu supravietuitorul de pe roata ... le tin pentru nevoiasi in caz ca vor avea nevoie ... si multe componente de la acelasi porcarii ordinare decedate , chiar si corpuri de baza upgradate la bucsa de bronz . E cazul sa rezolv odata pentru todeauna , trec la automatele scurtate in manuale ... nu zic ca sunt offrozar feroce ca nu sunt , n-am timp sau n-am stofa de ferocist , ci mai pensionarist din voia sortii ... chiar nu ma asteptam sa crape pe banda rulanta , majoritatea sunt cumparate din romanica , un set a venit din englezia ... deci ... poate am avut doar ieftinisme in cutie de original . Daca ramaneam la automatele originale si le faceam manuale nu mai cheltuiam cat pe un set de 6 gume noi ...

Poate-mi fac bare stabi decuplabile dintr-un set ... La roti nu mai pupa , adiozgudbai ....

Link spre comentariu

salut! Am avut originalele pe patrol,mergeau foarte bine dar la un moment dat a inceput sa trosneasca unul rau de tot doar pe coborire. Isi facea treaba dar facea urit de tot! Mi-a fost teama sa stau asa si le-am schimbat cu unele AVM luate de la Marcel(house4x4). Nu am avut nici o problema si ies in teren saptaminal pe drumuri de munte nu tocmai usoare. Poate sint originale,nu stiu ce sa zic. Am o intrebare: cel original care trosnea se poate repara?

Link spre comentariu

Spalat -> inspectat -> concluzionat ... in principiu se repara prin inlocuirea unor componente sau se renunta la automatism .

Link spre comentariu

101% MRL-ul original e mai bun decat AVM-ul.

Dar, folosit cu grija si AVM-ul e ok.

MRL-ul original se poate repara prin inlocuirea componentelor distruse.

Eu am si una, am si alta.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Fiabile in adevaratul sens al cuvantului ? Nu , au si ele problemele specifice lor .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare