Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Metabond sau duralube ? Sau alt aditiv ?

cos

Postări Recomandate

Re: Metabond sau duralube

Nu prea sunt de acord cu ''budaimanuel'', la un autoturism rulajul este mult mai elocvent, acesta corelat cu trapta de viteza este direct proportional cu turatia motorului. Chiar si in namol, daca tu ai parcurs 1 Km pe bord poti sa ai 10 Km, deci o uzura mai mare. La utilaje este altceva, este normal sa folosesti nr de ore de functionare pt ca utilajul poate sa maeraga 1Km dar sa sape o saptamana. Apoi, motoarele pt utilaje au alt regim de proiectare, sunt mai robuste, sunt alte regimuri de greutate etc etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 164
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu-ti cere nimeni sa fii de acord cu mine sau nu.....aici fiecare isi da cu pararea si face ce vrea. Eu unul nu am folosit si nici nu am sa folosesc Metabond sau Duralube. Nu poti stii niciodata ce reactie poate avea cu uleiul pe care il folosesti, compatibilitati, etc.

In alta ordine de idei sa stii ca eu pe principiul de ore de functionare am dus motorul la Passat 1,9tdi pana la 360.000km si cand am vandut masina mergea Breitling. Scuze de off.........:hw

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

Intre cele doua produse comparate eu as alege Prolong.

Am citit tot ce se putea citi despre ei si produsele lor si daca as folosi vreodata acesta ar fi produsul.

Pentru motor inca nu m-am hotarat, insa tocmai am comandat produsul special pentru transmisie.

Suzuki Vitara 1.6, 8V, swb, tr. automata --- '92 (ZUKINIO)
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Cel mai bun aditiv este pasta de dinti ***** (nume retras pentru ca reclamele la pasta de dinti sunt interzise pe forum). Chiar daca nu reduce uzura, cuzinetii vor fi de un alb imaculat. :ha:

Recomandat de Asociatia Nationala a Medicilor Stomatologi.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am bagat eu la masina mea DURA LUBE (pentru asta eram curios care e bun si daca are vreun efect) si vreau sa zic ca impotriva asteptarilor mele chiar functioneaza.

Am un Mercedes cu motor de 6000 de cc V12 care acum vreo 3 luni a inceput sa dea fum alb pe toba de esapament. Aveam ulei Valvoline 15W40 si facusem cu el cam 3000km. Acum am bagat Castrol 15W40 GTX si 2 tuburi de DURA LUBE, dupa cum scrie in prospect.

Vreau sa zic ca nu mai da gram de fum pe toba, nici rece nici calda si a facut 170km cu 37 litrii de benzina. Singura iesire a fost pana la Ciolpani si inapoi in Buc. Inainte imi consuma 30% in oras si 17% afara. Efectele s-au simtit dupa aproximativ 200 de km. Chiar isi face treaba, acum pt cat timp si ce efecte negative o avea?... ramane de vazut.

zic si io.........
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Salutare "forumisti" impatimiti,

E un topic destul de vechi dar inca actual.

Imi permit sa postez si eu ca utilizator (ocazional) al unor produse Metabond (tratament ulei + motorina).

Se pare ca au un oarece efect (scadere consum si zgomot). Din pacate nu cunoastem efectele negative, durata de "lucru" a produsului si alte efecte secundare. Provenienta e obscura, nu cred in ruptul capului ca e vb de Germania, nici vorba de certificari sau atestari ale producatorilor auto (glumele cu Ferrari sau MB sunt chiar reusite:ha::ha:). Dincolo de cateva efecte aparente incontestabile, restul sunt povesti pt creduli.

Sa auzim de bine !

PS Am intrat in posesia retetei secrete a unui produs Metabond:

1. se ia un tuci mare de aluminiu ca e mai ieftin

2. se pune ulei bunica (obligatoriu folosit in bucatarie sau de la McDonalds)

3. si niste ulei ars de motor, pt culoare (musai diesel)

4. se fierbe 5 min la foc mic (ca s-au scumpit lemnele) si se amesteca bine

5. se strecoara de impuritati (cartofi prajiti, aripioare etc) obligatoriu cu un ciorap de dama folosit

6.Se ambaleaza in bidonase de 250ml made in china

7.In functie de cantitatea de ulei ars folosit (culoare) lotul din acest tuci va fi etichetat intr-o categorie Metabond cu etichete tiparite la imprimanta (pt. Romania mergea si scris de mana dar unii nu prea stiu bine romaneste si sunt multe bidonase)

8. Vanzarea e musai se se faca din mana in maina, mai ales "pe sub mana" ca sa creada cumparatorul ca a dat lovitura.

NOTA: nu am vrut sa jignesc pe nimeni (producatori/utilizatori/vanzatori), luati-o ca pe o gluma (poate nereusita)

Editat de georgeprava
You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Salutare "forumisti" impatimiti,

E un topic destul de vechi dar inca actual.

Imi permit sa postez si eu ca utilizator (ocazional) al unor produse Metabond (tratament ulei + motorina).

Se pare ca au un oarece efect (scadere consum si zgomot). Din pacate nu cunoastem efectele negative, durata de "lucru" a produsului si alte efecte secundare. Provenienta e obscura, nu cred in ruptul capului ca e vb de Germania, nici vorba de certificari sau atestari ale producatorilor auto (glumele cu Ferrari sau MB sunt chiar reusite:ha::ha:). Dincolo de cateva efecte aparente incontestabile, restul sunt povesti pt creduli.

Sa auzim de bine !

PS Am intrat in posesia retetei secrete a unui produs Metabond:

1. se ia un tuci mare de aluminiu ca e mai ieftin

2. se pune ulei bunica (obligatoriu folosit in bucatarie sau de la McDonalds)

3. si niste ulei ars de motor, pt culoare (musai diesel)

4. se fierbe 5 min la foc mic (ca s-au scumpit lemnele) si se amesteca bine

5. se strecoara de impuritati (cartofi prajiti, aripioare etc) obligatoriu cu un ciorap de dama folosit

6.Se ambaleaza in bidonase de 250ml made in china

7.In functie de cantitatea de ulei ars folosit (culoare) lotul din acest tuci va fi etichetat intr-o categorie Metabond cu etichete tiparite la imprimanta (pt. Romania mergea si scris de mana dar unii nu prea stiu bine romaneste si sunt multe bidonase)

8. Vanzarea e musai se se faca din mana in maina, mai ales "pe sub mana" ca sa creada cumparatorul ca a dat lovitura.

NOTA: nu am vrut sa jignesc pe nimeni (producatori/utilizatori/vanzatori), luati-o ca pe o gluma (poate nereusita)

proasta gluma si periculoasa

poate ar trebui sa vezi cum e sa te dea cei le la noemi in judecata pentru cele scrise

e relativ simplu sa dovedeasca ca le-ai stricat imaginea si prin numarul de membrii si de intrari unice pe forum... clar ca iti iau si casa si masina si probabil o sa ai si o poprire pe veniturile viiotare

de fapt..probabil ca o si meriti pentru cum ai pus problema

fara gluma de data asta

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Am bagat eu la masina mea DURA LUBE (pentru asta eram curios care e bun si daca are vreun efect) si vreau sa zic ca impotriva asteptarilor mele chiar functioneaza.

Am un Mercedes cu motor de 6000 de cc V12 care acum vreo 3 luni a inceput sa dea fum alb pe toba de esapament. Aveam ulei Valvoline 15W40 si facusem cu el cam 3000km. Acum am bagat Castrol 15W40 GTX si 2 tuburi de DURA LUBE, dupa cum scrie in prospect.

Vreau sa zic ca nu mai da gram de fum pe toba, nici rece nici calda si a facut 170km cu 37 litrii de benzina. Singura iesire a fost pana la Ciolpani si inapoi in Buc. Inainte imi consuma 30% in oras si 17% afara. Efectele s-au simtit dupa aproximativ 200 de km. Chiar isi face treaba, acum pt cat timp si ce efecte negative o avea?... ramane de vazut.

Buna ziua,

dar chiar nu inteleg ce fel de test e asta care l-ati facut. Unul care sa se mai apropie de o concluzie valida era sa nu schimbati tipul de ulei, adica sa fi ramas pe Valvoline, asa ati introdus inca o necunoscuta in ecuatie.

Nu stiu dar pare un test teleshoping.

Plus ca nu ati mentionat cat consuma acum ci numai inainte, deci ... nu stiu cum isi cam face treaba.. poate Castrol-ul si-a facut treaba.

Nu ma intelegeti gresit dar si eu sunt interesat daca merita sau nu , dar cu o astfel de abordare nu pot trage o concluzie.

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Buna ziua,

dar chiar nu inteleg ce fel de test e asta care l-ati facut. Unul care sa se mai apropie de o concluzie valida era sa nu schimbati tipul de ulei, adica sa fi ramas pe Valvoline, asa ati introdus inca o necunoscuta in ecuatie.

Nu stiu dar pare un test teleshoping.

Plus ca nu ati mentionat cat consuma acum ci numai inainte, deci ... nu stiu cum isi cam face treaba.. poate Castrol-ul si-a facut treaba.

Nu ma intelegeti gresit dar si eu sunt interesat daca merita sau nu , dar cu o astfel de abordare nu pot trage o concluzie.

Mie mi se pare un test destul de relevant :

-a bagat ulei cu acelasi indicativ 15W40 (inainte-Valvoline 15W40, ulterior-Castrol 15W40 GTX)

-a mentionat si consumul : "Vreau sa zic ca nu mai da gram de fum pe toba, nici rece nici calda si a facut 170km cu 37 litrii de benzina. Singura iesire a fost pana la Ciolpani si inapoi in Buc. Inainte imi consuma 30% in oras si 17% afara."

Mentionez ca nu sunt fan al nici unuia din cele doua produse si nici nu le-am utilizat vreodata.....

Link spre comentariu

proasta gluma si periculoasa

poate ar trebui sa vezi cum e sa te dea cei le la noemi in judecata pentru cele scrise

e relativ simplu sa dovedeasca ca le-ai stricat imaginea si prin numarul de membrii si de intrari unice pe forum... clar ca iti iau si casa si masina si probabil o sa ai si o poprire pe veniturile viiotare

de fapt..probabil ca o si meriti pentru cum ai pus problema

fara gluma de data asta

Domnule moderator soimu`,

Iau comentariul dvs. drept o gluma de Sf. Nicolae. Altfel ar trebui sa il iau drept amenintare sau incercare de intimidare. Dvs. faceti un comentariu offtopic, partinitor si incercati sa intimidati un utilizator. Daca am facut o greseala rog un administrator sa imi explice si sa ia masurile corespunzatoare.

Am crezut ca acest forum este liber in exprimarea parerilor si experientelor in domeniul vizat, bazandu-ne pe informatii tehnice si know-how, acumulate din practica, documentatii tehnice sau "furate" de la altii. Tocmai ca cititorii sa isi faca o imagine limpede asupra unei probleme sau unui produs. Informatiile din discutii trebuie sa ajute utilizatorii sa ia o hotarare sau sa rezolve o problema.

Cred ca am fost destul de limpede asupra experientei personale in utilizarea produselor Metabond.

Intrucat in Bucuresti s-au vandut produse Metabond fara factura fiscala/bon, fara certificate de calitate iar pe certificatele de calitate apartute "pe sub mana" apare fabricant al produselor W.M.Molekular-Technik Gmbh (va invit la un search), raman la parearea ca provenienta produselor e obscura, certificarile si calitatea la fel de dubioase.

Este parerea mea si nimic mai mult.

S.C. Noémi Import Export S.R.L. ar trebui sa ofere public mai multe informatii, sa prezinte fabricantul produselor, atestarile si certificarile obtinute de la autoritati abilitate sa faca astfel de verificari si nu in ultimul rand recomandari de la producatori auto. Cu siguranta ca in acest mod Noémi Import Export S.R.L din satul Zabala cu cei 8 angajati isi va construi o imagine impecabila, intangibila si de renume international alaturi de marii fabricanti din industria auto.

Link spre comentariu

@georgeprava :

Ai citit primele posturi din acest topic ?

Acolo exista ceva informatii despre Metabond, iar pe de alta parte ai putea sa-i soliciti ceva detalii lui @nissan4x4 care s-a ocupat/se ocupa cu comercializarea si chiar le utilizeaza cu succes........Iar parerea lui Don Luigi chiar merita luata in seama !

Despre "Noemi", habar n-am, deci nu pot emite nici o parere.....

Link spre comentariu

@georgeprava :

Da, am citit.

Exista pe net si o documentatie completa a produselor, chiar am intrat si in posesia unor certificate de calitate - dubioase. Am un prieten bun care comercializeaza produsele si mi-a dat si mie de cateva ori.

Dar nici unul din documentele prezentate nu e o certificare de la un fabricant german, nici un certificat obtinut de la o autoritate impartiala.

Nici vorba de recomandari de la producatori auto.

Eu inca nu am vazut un document oficial, doar informatii livrate de Noemi.

Daca are cineva alte informatii scrise (nu vorbe) poate ma mai luminez si eu.

Personal nu am nimic cu nimeni, nici macar cu produsele Metabond, asa cu am spus am observat pe moment cateva schimbari in bine.

Link spre comentariu

@georgeprava :

Da, am citit.

Exista pe net si o documentatie completa a produselor, chiar am intrat si in posesia unor certificate de calitate - dubioase. Am un prieten bun care comercializeaza produsele si mi-a dat si mie de cateva ori.

Dar nici unul din documentele prezentate nu e o certificare de la un fabricant german, nici un certificat obtinut de la o autoritate impartiala.

Nici vorba de recomandari de la producatori auto.

Eu inca nu am vazut un document oficial, doar informatii livrate de Noemi.

Daca are cineva alte informatii scrise (nu vorbe) poate ma mai luminez si eu.

Personal nu am nimic cu nimeni, nici macar cu produsele Metabond, asa cu am spus am observat pe moment cateva schimbari in bine.

Atunci nu-ti ramane decat sa-i faci o vizita lui Luigi.....:h5

Link spre comentariu

Mie mi se pare un test destul de relevant :

-a bagat ulei cu acelasi indicativ 15W40 (inainte-Valvoline 15W40, ulterior-Castrol 15W40 GTX)

-a mentionat si consumul : "Vreau sa zic ca nu mai da gram de fum pe toba, nici rece nici calda si a facut 170km cu 37 litrii de benzina. Singura iesire a fost pana la Ciolpani si inapoi in Buc. Inainte imi consuma 30% in oras si 17% afara."

Mentionez ca nu sunt fan al nici unuia din cele doua produse si nici nu le-am utilizat vreodata.....

Daca este sa adancim analiza in scopul aflarii adevarului :grin:, atunci:

- 170 km cu 37litrii inseamna un consum de aprox 22% efectuat mai mult in afara, deci mai prost decat inainte care era de 17% afara. Concluzie : date confuze: test care nu poate fi validat in orice teorie.

Apropo Buc-Ciolpani si retur parca nu da 170km :top

- pana si la cazanul meu am constatat diferente intre producatori cu acelasi indicativ de ulei : am avut Aral (10w40) iar cand am pus Castrol High Mileage (10w40) am observat scaderea semnificativa a presiunii in circuitul de ulei. Concluzie : din test nu este exclusa varianta ca Valvoline sa fie mai prost decat Castrol (se mai incurca borcanele uneori..aaa .. bidoanele)

- daca exista si alte studii de caz ,pai sa le stim si noi nu , sau e suficienta doar binecuvantarea cuiva ?!

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Atunci nu-ti ramane decat sa-i faci o vizita lui Luigi.....:h5

Daca Luigi e din Bucuresti sunt sanse mari sa-l vizitez. Maine o sa-i trimit un mesaj privat.

In paralel ma gandesc, dpdv. tehnic ce face Metabond in motor. Deocamdata e doar o teorie a mea:

Microparticule (nanoparticule) (poli)ceramice rotunde >> asta ar asigura pe orice suprafata o forta de rostogolire nu una de frecare, totodata ar umple distantele tehnice dintre componente in miscare. Rezulta zgomot mai putin, compresie mai buna, forta de frecare la alunecare mai mica (preluata de rostogolirea particulelor).

Pana aici totul e OK.

Ce se intampla pe termen lung, dupa rostogolirea particulelor, milioane de cicluri ??

Oare nu se produc niste santuri microscopice pe directia de miscare ?

Nanoparticulele policeramice rotunde (un fel de praf microscopic) nu stiu cat de rotunde sunt, dar sigur au duritate mare (ceramica, praf etc.).

Aici cred ca e marea dilema. Tare as vrea sa vad la microscop un bloc motor care a folosit mult "tratament" Metabond. Sper sa ma insel, chiar si eu am bagat in 2 motoare asa ceva.

Desigur, exista si pelicula de ulei intre oricare doua suprafete aflate in miscare relativa una fata de alta, dar sigur pe acolo intrevin si pariculele de ceramica Metabond.

Poate ma lamureste Luigi, o sa vb maine.

Editat de georgeprava
Link spre comentariu

@georgeprava: hai sa facem o delegatie :))) de necredinciosi !

As vrea sa merg si eu maine sa ma lamuresc la domnul Luigi caci se pare ca dumnealui ne poate lamuri/convinge. Acu sa vedem daca are si timp de eretici ca noi :)

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

@georgeprava: hai sa facem o delegatie :))) de necredinciosi !

As vrea sa merg si eu maine sa ma lamuresc la domnul Luigi caci se pare ca dumnealui ne poate lamuri/convinge. Acu sa vedem daca are si timp de eretici ca noi :)

Eu maine o sa incerc sa-l contactez, sa vedem cand o sa aiba si el timp pt. noi. Maine nu cred ca o sa reusesc sa vin, am un program infernal. Dar tinem legatura si stabilim o intalnire zilele urmatoare.

Link spre comentariu

Am folosit DUralube la un POLO din prima generatie (`74-`76).

Da rezultate, uzura mare a motorului fiind relativ amortizata de consistenta aditivului.

La un motor putin sau foarte putin uzat n-as recomanda...!

Mai bine se face schimbul de ulei si filtre mai des, in loc de 10000km la 7-8000km.

Lucrez de 7-8 ani cu lubrifianti si cu furnizorii/producatorii de uleiuri, cei mai mari...Castrol, Mobil, Total, Mol, Quaker, Zeller...

Prieteni fiind, toti mi-au spus ca nu considera necesar suplimentul de aditivi in uleiuri (mai ales cele facute dupa noile retete).

Dar...fiecare experimenteaza pe masina sa...!

Ca o paranteza, daca-mi e permis...pot spune ca folosesc doar un singur ulei produs de ... M****!

Link spre comentariu

Eu maine o sa incerc sa-l contactez, sa vedem cand o sa aiba si el timp pt. noi. Maine nu cred ca o sa reusesc sa vin, am un program infernal. Dar tinem legatura si stabilim o intalnire zilele urmatoare.

Poate imi zici si mie cand mergi si daca mergi la intalnire cu Don' Luigi.Ar fi interesant mai ales ca este pe langa mine. Daca intre timp ai fost spune-ne si noua daca te-a convins sau nu.

Merci

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

Ma bag si eu cu o opinie PRO.

Am turnat un flacon de Duralube inr-un motor Lada 1200 din 1969 cu 150.000km.

Cred ca cel mai neperformant motor, care a functionat numai cu uleiuri ieftine si de provenienta dubioasa. Foloseam masina numai ca mijloc de transport la pescuit, consum enorm de benzina si ulei si n-aveam ce pierde. Decat segmentarea motorului, mai ieftin un flacon.

Acum atentie! Am parcurs 600km. Planificasem doua alimentari. M-am intors cu multa benzina. Plus ca motorul a mers mult mai usor, ca uns,o adevarata placere. Cine n-a condus niciodata un "cazan" Lada nu poate intelege.

Lada.jpg.a0878afa0205282615cd81d7e9835e00.jpg

Link spre comentariu

La compresie ... nu prea vad cum s-o ajute . La reducerea frecarilor , e destul de probabil .

Inca discutabil .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare