adi4x4 Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Voiam sa va arat ce stire am vazut in Jurnalul. Stie cineva despre ce "circuit ilegat" de off-road este vorba? http://www.jurnalul.ro/stire-verde/circ ... 18879.html Comentariile de dupa articol sunt (sa zicem) interesante, arata cum gandesc "ceilalti". Marea majoritatea sunt cu tinta pusa pe ATV-uri. deocamdata 4x2, dupa criza speram 4x4 ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Duminica am fost la Ranca pe Transalpina....pai nu 4x4 faceau "santuri"ci 4x2... temerarii cu passat-uri care turau la max motoarele sa avanseze...pai sa fii vazut ce santuri faceau aia... sau buldozerele care au facut "autoband"daca va puteti inchipui.Pe alocuri cred ca Transalpina o sa devina autostrada... By the way....stiti proverbul cu strugurii ca-s acrii?Pai asa e si ala care a scris articolul.Se oftica ca nu poate urca pe munte ptr ca nu are un 4x4.In schimb a urcat cu soferul de pe transportorul de lemne,sau camionagiul cu asfalt....si nu a avut timp sa vada cum merg astia si ce urme lasa,ptr ca se concentra la ce zice ca nu cumva sa fie dat jos din masina in mijlocul padurii.... NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi4x4 Postat August 25, 2009 Autor Partajează Postat August 25, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL :ha: deocamdata 4x2, dupa criza speram 4x4 ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Ce sa spun, mare articol, Dar cei care fac poze cu masini in rezervatii naturale si le publica in reviste? viewtopic.php?f=95&t=10458 Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Pai, dace e rezervatie, nu au decat sa puna bariera cu accesul interzis si sa opreasca asfaltarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL <Mârl?nia love?te din nou zonele strict protejate din România. În situl Natura 2000 Mun?ii ?arcului, degradarea mediului natural a atins în multe locuri cote de alarm? din cauza numeroaselor incursiuni cu motociclete de tip Enduro, ATV-uri, ma?ini 4x4 ?i SNOWMOBILE pe paji?tile alpine, în afara drumurilor publice, în plin? zon? protejat?. Autorit??ile dau din umeri.> ma intreb cum oare un snowmobil poate sa strice pajistea. inca in articol de 2 bani al unui frustrat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL <Mârl?nia love?te din nou zonele strict protejate din România. În situl Natura 2000 Mun?ii ?arcului, degradarea mediului natural a atins în multe locuri cote de alarm? din cauza numeroaselor incursiuni cu motociclete de tip Enduro, ATV-uri, ma?ini 4x4 ?i SNOWMOBILE pe paji?tile alpine, în afara drumurilor publice, în plin? zon? protejat?. Autorit??ile dau din umeri.> ma intreb cum oare un snowmobil poate sa strice pajistea. inca in articol de 2 bani al unui frustrat Raspuns: prin vibratiile ultra-sonice transmise de sistemul hidraulic prin stratul de zapada de 50 cm si care ajunge la varful radacinii ucigand astfel plantele si gandaceii ce isi gasesc adapost in subteranul patriei noastre.Ca sa nu mai vorbim de parsii care din cauza zgomotului sunt deranjati ,,la stomac" iar fecalele lor in stare lichida penetreaza stratul de omat infiltrandu-se in panza de apa freatica ... Nu este frustrat: nu il duce mintea PUNCT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Asta este ce au vazut persoane din afara sportului offroad sau rallyraid. Asta au vazut, la atat s-au priceput, despre asta au scris. Povestea care ne deranjaza de fapt este alta. trupe intregi de austrieci, sloveni, cehi, unguri, slovaci, polonezi (mai putin), nemti (mai putin si astia) vin in numar mare (zeci de masini, ATV-uri sau motociclete) si se dau ORIUNDE vad ei cu ochii prin munti, mai ales in zona de nord (unde autoritatile sunt mai putin vigilente sau chiar cu ajutorul si spaga necesara). La fel se intampla si prin muntii harghitei si covasnei (unde oricum s-a facut jaf prij despaduriri) dar si prin caras-severin. Ultima zona a mai ramas dobrogea unde inca fenomenul este cat de cat sub control. De prisos sa mentionez ca inclusiv colegi de offroad cu noi STARNG TRASEE GPS gps SAU VIN LA CURSELE DE RALLYRAID sa recolteze roadbook-uri, pe care ulterior le folosesc pentru curse ilegale sau pentru a calauzi pe bani grupurile de straini. Dupa ce odata strainii vin si platesc CALAUZA, dupa ce trag traseul pe GPS, data urmatoare vin singuri, si incep sa are peste tot. Intrucat romsilva nu are posibilitati si nici mare chef sa-i urmareasca si sa-i f.ute in g.ura, magarul cade apoi pe noi, organizatorii de curse legale care ne luam m--uie cand mergem cu cererile de campionat national pe la ei... In Dobrogea cel putin mai toti sefii de post de politie sateasca au fost instruiti ce si cum sa faca, la fel si padurarii si incet, incet incepem sa punem lucrurile la punct. Plus ca agricultorii care prind labagii in cultura culcand plantele la pamant au obiceiuri ancestrale cu toporul, bata sau lopata din dotare mai pe la faruri, mai pe la parbrize, si asa mai departe. La nevoie se pot executa si ajustari faciale. La Trofeul Dobrogei, inainte cu 2-3 zile cand se face verificarea traseului, o masina merge si vorbeste cu oamenii, iar daca traseul trece aproape de sat sau chiar putin prin el, vorbim si cu preotul sa zica duminica la biserica sa-si tina babele nepotii prin curti. Sportivii sunt atentionati la fiecare briefing sa aiba grija mare sa nu "taie" virajele prin culturi, pentru ca nu putem garanta reziztenta parbrizelor la "necazurile si nevoile oamenilor" E clar ca in interiorul comunitatii de sportivi si iubitori de offroad, rallyraid, etc. trebuie sa dainuie spiritul respectului fata de natura, mai ales ca in unele zone (golul alpin) stratul de vegetatie se reface in 20-100 ani !!! iar pe sleaurile facute de masini, dupa indepartarea stratului vegetal (de tip tundra) se creeaza torenta la ploile mai mari. Asta este motivul pentru care competitiile pentru straini si reclama (redbull, nelu pop - baia mare, TAT, etc) trebuiesc dramatic limitate sau monitorizate, mai ales ca vin handicapapti mental din strainatate care vad aici SINGURA ocazie sa-si bage piciorul in ea de natura. La ei orice asemenea incercare se lasa cu amenzi uriase si chiar cu confiscarea vehicului. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Interesanta fateta oferita de Dan Popescu... Mai interesanta decat orice articol de scandal. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL :g Dan Popescu :bravo Si ce este cel mai rau este foarte adevarata........padure fara uscaturi..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Dumneavoastra afirmati ca aceste manifestari de gen : ,,(redbull, nelu pop - baia mare, TAT, etc) " sunt ilegale si insistati pe infiintarea unei autoritati in domeniu care sa controleze tot ce misca si sa colecteze EA si numai EA cotizatii,taxe,autorizatii etc ? Hai sa fim seriosi,sa vedem TAF-urile si utilajele care despaduresc,distrug drumuri forestiere,violeaza intimitatea gaitelor de padure sa vedem manelistii cu gratar din poienitza,primarii care sunt niste ingeri,gunoiul de pe marginea DN-ului ,mizeria de pe strazi si din sufletul unor oameni.Pana ajungem in padure (eu doar la plimbare ) trecem prin multe alt probleme dar cum nu ai pe cine sa invinuiesti dai o fuga pana in varf de munte si fotografiezi consternat urmele uriase lasate in pamantul gliei de un monstru cu motoreta..Hai sa fim seriosi,ce mama dracului... PS- Mai stiu eu ceva cazuri in care baieti destepti s-au apucat sa infiinteze PATRONATE fara de care tu un umil bijutier nu iti poti desfasura activitatea daca nu esti afiliat si nu cotizezi la SEFU...Cred ca in domeniu off-road se lasa cu cruci cardanice bagate in ,,dos" ca sa nu fiu mitiocan sa folosesc cuvantul ,,cur"... Uite ca sunt si mitocan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Stop aici! Eu nu militez pentru nimik,afilieri sau patronate sefi si chestii de gen.....este o tara libera....adevarul este ca vrem egaitate si moralitate dar nu si pentru cateii-pullimea cum spunea cineva :grin: .......... Era vorba strict despre actiuni fara sens in arii protejate.......adevarat ca altii taie padurea,dar aia nu sunt catei.....sint javre mari. ce vom face cind dulaii vor incerca sa scoata in fata fenomenul off-road si moto ? Ca ei rezolva problemele pe sest.....si nici nu taie jnepeni din golul alpin,nu? Daca ai acces si drum,de ce sa faci altul sau sa tai culmea doar sa scurtezi drumul,in definitiv esti la plimbare,nu?Nu te obliga nimeni sa te afiliezi daca te plimbi si ai acces neingradit,indicatoare,bariere...... Deja esti obligat sa te inrolezi daca vrei competitii(CN) care rezolva problema accesului si este problema lor...eu platesc si ma dau....dar aia care vin si se dau avind un roab-book sau un trak pe gps pe traseul facut pt concurs in locul/locatia pt care au fost autorizari si taxe pt concurs nu mai sunt ok.....nu ai autorizari,taxe.... Mi se pare normal...... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL am un exemplu clar: acum 2 ani pe malul dunarii in dreptul localitatii sichevita a oprit un autocar si au coborat cam 40 tineri cu rucksaci exact pe strada si autocarul a plecat. cativa au venit la butic sa-si cumpere ceva cola, apa, etc. buticareasa (studenta in vacanta) i-a intrebat in engleza de unde sunt, ce mai fac, ce au de gand prin zona. Au evitat sa dea un raspuns concret: se plimba, sunt turisti, etc. Dupa-amiaza a sosit un TIR, a tras pe dreapta, si am vazut cea mai rapida operatiune de descarcare mobre din lume: in 6-7 minute toti cei 40 turisti s-au transformat in 40 enduristi (niciunul nu avea nr. de inmatriculare pe mobra) si au disparut URGENT pe un drum agricol, fara nici o calauza, fara nimic, intr-o mare galagie si praf. mandea, sus pe deal (puneam antena) am observat "penetrarea gliei strabune" si am sunat la Romsilva. Ei au anuntat padurarii si i-au alergat prin munti vreo 2 zile, din ziua 2 i-am ajutat si eu cu 2 ATV, si i-am dibuit noaptea cand au pus corturile sa se culce. In aceste 2 zile au facut PRAF doua pepiniere de material forestier pentru reimpadurire (au declarat ca au trecut prin tufisuri "bush" dar de fapt era puiet de brad si alti copaci), au ARAT pur si simplu cateva pajisti alpine si in general si-au batut joc la maxim. Au fost toti amendati, si alte cateva chestii pe care nu am timp sa le povestesc aici. Cert e ca baietii sunt foarte bine organizati, au trasee pe GPS, au poze din satelit, stiu exact ce sa faca, si mai ales sunt foarte rapizi. Cand dai de ei cu ATV-ul, se sparg in cete mici de 3-4-5 mobre si se imprastie in toate directiile si se aduna iar in puncte dinainte stabilite. Cateodata au prostul obicei sa-si dea coordonatele prin CB (handicapati) si i-am auzit, unul dintre noi a inteles cifrele si i-am luat ca din oala seara. Cert este ca, cel putin astia, nu vor mai calca/rula in afara asfaltului in Romania NICIODATA, sau mai sigur nici macar in Romania nu or sa mai calce. Dimineata, cu greu au coborat cu mobrele la limita asfaltului - politia a constatat ca nefiind inmatriculati nu pot circula pe drumurile publice (ce politie harnica, nu?) si si-au impins baietii mobrele vreo 4-5 km pana intr-o zona unde li s-a permis sa-si puna corturile si au stat FOARTE CUMINTI inca 3 zile pana a sosit tir-ul sa le ia mobrele si autocarul sa-i ia pe ei. Va spun asta in contrapartida cu o incercare a mea in austria (zona Salzburg - st.Johann unde am intrat cu ATV pe drum forestier si m-au cautat aia inclusiv cu elicoperul vreo 2 zile. Mare noroc ca am scapat ca ma amendau cu 2000 euro si confiscarea mobrei. Am aflat ulterior. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Ai dreptate cu exemplul tau, dar nu cred ca e cazul sa generalizam si sa dam toata vina pe fenomenul off-road. Ca o coincidenta, am umblat mult prin muntii Covasnei, si sincer, singurele santuri si "araturi" pe care le-am vazut au fost de le cei care se ocupa de defrisari. Iar dupa ce trec cei cu defrisarile raman hectare intregi de teren gol, unde padurea se reface in sute de ani. Parerea mea este ca este mult mai daunatoare pentru natura modul total haotic in care se taie la noi copacii, decat fenomenul Off-road. Cat despre straini, parerera mea este ca ar trebui sa le orgnizam noi niste trasee pe care sa poata sa se dea, ca sa vina la noi in numar cat mai mare, nu sa-i gonim si pe putinii care mai vin. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL on topic: eu zic sa nu mai postati comentari pe stirea respectiva ca le faceti un bine, cu cat mai mare cearta cu atat mai bine pt ratingul articolului....si baieti redusi care ii dau dreptate. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Stop aici! Eu nu militez pentru nimik,afilieri sau patronate sefi si chestii de gen.....este o tara libera....adevarul este ca vrem egaitate si moralitate dar nu si pentru cateii-pullimea cum spunea cineva :grin: .......... Era vorba strict despre actiuni fara sens in arii protejate.......adevarat ca altii taie padurea,dar aia nu sunt catei.....sint javre mari. ce vom face cind dulaii vor incerca sa scoata in fata fenomenul off-road si moto ? Ca ei rezolva problemele pe sest.....si nici nu taie jnepeni din golul alpin,nu? Daca ai acces si drum,de ce sa faci altul sau sa tai culmea doar sa scurtezi drumul,in definitiv esti la plimbare,nu?Nu te obliga nimeni sa te afiliezi daca te plimbi si ai acces neingradit,indicatoare,bariere...... Deja esti obligat sa te inrolezi daca vrei competitii(CN) care rezolva problema accesului si este problema lor...eu platesc si ma dau....dar aia care vin si se dau avind un roab-book sau un trak pe gps pe traseul facut pt concurs in locul/locatia pt care au fost autorizari si taxe pt concurs nu mai sunt ok.....nu ai autorizari,taxe.... Mi se pare normal...... In cazul acesta este clar ca nu intelegi unde se vrea ajunsa ,,discutia". Recomand putin mai multa informare.Nu de alta dar peste 2-3 ani vei spune ,,fut-l in gura pe Serghei cate dreptate ai avut".Eu sunt unul; dintre oamenii care de GENERATII detine o padure din care nu are voie sa taie o ,,craca " ,nu are voie sa infiinteze o ,,tabara" pt copii sau sa organizeze concursuri de off-rood,orientare turistica ,,vanatoare de vulpti " (electronica evidenT ) pt simplul fapt ca exista unii care vor sa monopolizeze aceste activitati.Trebuie sa ,,apartin" unei asociatii ,organizatii ..etc ..sa cotizez..sa pup in ,,fund".. Ca raspuns la aceasta provocare a unor ,,smecherasi" am demarat de ceva timp infiintarea unei fundatii (chiar daca trebuie sa depun 700 de milioane,ca asa cere legea chiar daca sunt ,,avarul perfect") care va reusi sa ocoleasca aceste rahaturi ,,aparent legale si pline de patriotism " a unora ,.Si o sa fac din PADUREA MEA o rezervatie pt cai si caini,un mare poligon auto ,o sa calc broscutele,ramele,aricii (pe care oricum nu reusesc sa inteleg cum se imperecheaza, cred ca in pozitia misionarului) iar caprioarele,mistretii ,iepurasii si celelealte vietuitoare sa se mute in pana mea unde o vrea blana lor ....ca nu statul sau VOI a-ti plantat stejar,carpen,tei,etc pe mosia lu stra-strabunicu.Nu ca sunt simpatic !!!??? :grin: :ha: Ca sa nu mai spun ca am fot amendat pt ca am intrat cu masina si am rupt bariera in PADUREA MEA.,cu acte,cu hotarare jud de punere in posesie ,cu portarei... :pr PWS- si uite asa cadet8i in capcana intinsa de organizatorii de rally -raid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL sunt sigur ca daca vei vedea vreodata cum niste domni tocmai ti-au facut una cu pamantul exact pepiniera padurii tale, la care ai muncit vreo 20 ani dupa alti 20 ani munciti de tatal tau care a invatat dragostea de natura de la bunicul tau, tocmai o sa-i califici direct la capitolul "tinta alergand nr.8" daca nu, inseamna ca: -nu detii nici o padure -detii o padure fara sa o meriti -scrie vineva pe forum de pe contul tau numai sa se bage in seama daca ai intrebari pentru organizatorii de etape de campionat national de raliuri tot teren legal si oficial (rally raid), adreseaza-le. Cineva iti va raspunde. despre povestea cu padurea, ma amuza un aspect si tin sa vi-l prezint si voua. In Austria, mama si tata lu' -masinile 4x4 (Mercedes G, Puch, Steyr,etc) -ATV (singura fabrica din europa Arctic Cat) -mobre de cross, enduro, raid, circ (KTM) NU AI VOIE SA IESI DE PE ASFALT nici JUMA de METRU toate firmele de mai sus pentru teste cu super masinile si mobrele pomenite se programeaza cu 2-3 luni inainte si fac offroad in TANCODROM !! de aia toti handicapatii vin sa-si exerseze orgasmul automobilistic aici, facnd varza cu carne munca a mii de oameni de-a lungul a sute de ani....si pinguinii pun botul la vrajala PS n-am inteles povestea cu taxele, sindicatele, organizatiile, etc.....mai zi odata LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Ma tem ca rezultatul care se doreste in legatura cu offroadul (auto sau moto) este ceea ce vad ca s-a intamplat cu vanatul: activitatea asta se face exclusiv pe bani multi sau ilegal, deci acces la vanatoarea legala au doar potentatii locali si strainii care isi permit. Sub aripa protejarii naturii se va ajunge ca si offroadul sa fie facut de potentati si de straini, iar noi o sa balim pe marginea padurii fara sa avem acces vreundeva. Cam asta e pericolul asupra caruia ne atrage atentia Dan Popescu. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL sunt sigur ca daca vei vedea vreodata cum niste domni tocmai ti-au facut una cu pamantul exact pepiniera padurii tale, la care ai muncit vreo 20 ani dupa alti 20 ani munciti de tatal tau care a invatat dragostea de natura de la bunicul tau, tocmai o sa-i califici direct la capitolul "tinta alergand nr.8" daca nu, inseamna ca: -nu detii nici o padure -detii o padure fara sa o meriti -scrie vineva pe forum de pe contul tau numai sa se bage in seama daca ai intrebari pentru organizatorii de etape de campionat national de raliuri tot teren legal si oficial (rally raid), adreseaza-le. Cineva iti va raspunde. despre povestea cu padurea, ma amuza un aspect si tin sa vi-l prezint si voua. In Austria, mama si tata lu' -masinile 4x4 (Mercedes G, Puch, Steyr,etc) -ATV (singura fabrica din europa Arctic Cat) -mobre de cross, enduro, raid, circ (KTM) NU AI VOIE SA IESI DE PE ASFALT nici JUMA de METRU toate firmele de mai sus pentru teste cu super masinile si mobrele pomenite se programeaza cu 2-3 luni inainte si fac offroad in TANCODROM !! de aia toti handicapatii vin sa-si exerseze orgasmul automobilistic aici, facnd varza cu carne munca a mii de oameni de-a lungul a sute de ani....si pinguinii pun botul la vrajala PS n-am inteles povestea cu taxele, sindicatele, organizatiile, etc.....mai zi odata Daca cineva isi bate joc de munca mea imi iau masuri asiguratorii.Deocamdata statul aprofitat si profita in continuare .Acum sa fim seriosi ,daca vad pe cineva ca isi bate joc de parcela vecinului ,evident ca-l trec pe sub tractor..Discutia se referea la modul in care stiu autoritatile sa gestioneze astfel de situatii.Fi sigur ca nu vine un grup de turisti sa iti faca praf pepiniera PROPRIETATEA TA.,sunt in cardasie cu Brigadierul .Nu vine nimeni de capul lui.Daca merit sau nu acea padure este numai problema mea ,ca doar nu o dam in chestii comuniste cu ,,bunul pioporului".Este a mea si daca vreau ,imi asum raspunderea si o fac si scrum.De ce trebuie sa am merite deosebite ca sa detin o padure. Stimate domn,eu nu incerc sa va dau lectii de viata asa ca va rog putin respect.Va apreciez prin ceea ce faceti pt sportul cu motor si atat.Nu va pot da lectii si nici nu vreau .Numai ca felul in care aruncati ,,fitile" imi zabarleste parul pe spate si nu ma pot abtine sa nu comentez..in rest TOT RESPECTUL. PS- povestea ai inteles-o foarte bine dar felul in care unii inteleg sa acapareze ,,evenimentele auto" din RO nu este subiectul acestui topic. Hai sa nu mai dam ca exemplu Austria (o tara de tigani de altfel extrtem de limitati).sau alta tara din vest .Noi suntem balcanici ,avem sange latin si modul de viata si gandire nu-l va putea schimba nimeni,niciodata. Ne place sau nu,asta suntem cui asta defilam. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Ma tem ca rezultatul care se doreste in legatura cu offroadul (auto sau moto) este ceea ce vad ca s-a intamplat cu vanatul: activitatea asta se face exclusiv pe bani multi sau ilegal, deci acces la vanatoarea legala au doar potentatii locali si strainii care isi permit. Sub aripa protejarii naturii se va ajunge ca si offroadul sa fie facut de potentati si de straini, iar noi o sa balim pe marginea padurii fara sa avem acces vreundeva. Cam asta e pericolul asupra caruia ne atrage atentia Dan Popescu. Ma tem ca nu ai inteles ce vrea Domnul Popescu.Intr-un alt topic a facut o afirmatie legata de ,,Legalitatea organizarii unor concursuri de off"...A aruncat pastila si dupa ceva intrebari ale unora care au inteles ceva ,s-a dat la fund. Sapa si tu pe forum si o sa vezi unde se vrea ajunsa aceasta tema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL adevarul e undeva la mijloc mijlocul omului undeva intre picioarele institutiilor eu sunt pro aplicarii legii, pana in panzele albe si inapoi sa fim amendati toti cu mii de euro ca am mers pe un drum forestier care avea panou de trecere oprita, sa fim bagati la inchisoare pt intrarea in rezervatie , chiar pe cu atv ul sau masina, sa fim supusi la orice verificari in cadrul concursurilor organizate si sa ni se ceara licenta de organizator care daca ai calcat becul...sa fie retrasa plus tot ce mai se prevede in lege problema e putin alta in cazul in care legea asta se aplica la fraerul care face o trecere pe drumuri forestiere (extreeme de la ogasele de taf), si nu o plica nieni la cei care exploateaza padurile, apele, pajistile, fondurile de vanatoare, braconierilor si lista e f lunga stiu cazuri concrete in care padurea e retrocedata pe hartie de 5 ani si nu sunt oamenii pusi in posesie pt ca padurarul"are spate" si duce din padurea aia 2 camioane de lemne ZILNIC si o va da la oameni doar cu arboret si vlastari stiu caz concret in care braconieri prinsi in flagrant pe fond de vanatoare, cu arme la ei , cu politia de fata au scapat si chiar au facut o reclamatie la politistii respectivi ca "au vorbit urat" cu ei, iar paznicul de vanatoare, care a pandit sa ii prinda luni de zile... a fost trimis la plimbare stiu ca prin lege, e interzisa exploatarea de baast din cursul raurilor SI NUMAI IN ARAD, PE MURES SUNT MII , iiar apa muresului a scazut cu aproximativ 2 m in ultimii ani CA SI MEDIE stiu caz concret ca zone protejate si rezervatii naturale (inca de pe vremea lui ceasca) unde nu ai voie sa intri nici sa misti o floare, e locul unde vaneaza marii judetului si guvernului, si e moneda de schimb pentru nenorociti de la conducere (cum e si rezervatia de Adea jud Arad) bagi 10.000 euro usor in o masina sa te poti da la concurs, la rar nu o poti omologa, numere de concurs... e aproape imposibil sa iti scoti, dar tara e plina de masini de strada cu nr de italia, de germania, de anglia, de bulgaria, etc, care daca snt implicati in un accident nu ai de unde sa ii mai gasesti, asigurare oricum nu aveau si niemini nu le face nimic, pt ca ori sunt tigani cu care nu isi pune mintea organul cand e la "actiune" ori cunosc ei pe cineva, ca e din politie, ca e din lumea interlopa...egal, ca au aceeasi putere...dar i iodare in cot de lege si de tine si atunci... de ce as susine aplicare a legii in un mod atat de arbitrar si abuziv??? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL discutia se purta despre alergarea aiurea cu vehiculul pe munte. nu era vorba despre vreo competitie anume. competitiile se organizeaza conform normelor legale, deci aici este simplu. cursele ilegale sunt o problema sa nu amestecam subiectele, si nici sa scoate texte din context. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tutti Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Serghei, tu ai spus-o, ca ne place ori nu, asta suntem, niste balcanici. Pe acelasi rationament, iti raspund: ne place ori nu, sunt niste legi in aceasta tara. Iar una dintre ele se refera la paduri, indiferent ca a plantat-o strabunicul sau vecinul care e cuscru cu amantul sora'mii! Nicaieri in lume- si repet, nicaieri, nu poti face doar ce vrei tu ca esti proprietar! Omul este un animal social si orice societate impune restrictii de la ego-ul fiecaruia. Iar Dan Popescu are dreptate: cand organizezi un eveniment de off rod iti trebuie aprobari. Daca tu te dai in padurea TA care e vecina cu a MEA, iar eu organizez o partida de vanatoare si tu una de off road? S-ar putea ca amicii mei de partida de vanatoare sa se laude cu trofee gen Suzuki, Aro, Mitsubsihi etc. Pentru Agnita Free Spirits am luat aprobari in aceasta ordine : Romsilva, AJVPS Sibiu, Primarie, Asociatia zoo-pastorala, Politia Rutiera, si toate posturile de politie rurala pe teritoriul carora am iesit. Am anuntat evenimentul la pompieri Smurd si Spitalul orasenesc. Toate astea le-am facut pentru ca asa e legal si doamne-fereste sa se intimple ceva in teren, cum raspund atunci organizatorii : PENAL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL Te salut Tutti! Imi face placere sa te vad aici, pe forum! Referitor la ce ai scris nu pot decat sa-ti dau dreptate 100%. Ma gandesc insa la varianta in care eu ma gasesc in teren pentru a identifica traseul pe care ulterior il supun atentie si aprobarii autoritatilor. Cred ca in zadar voi zice vajnicului aparator al padurii ca scopul meu este acesta si sa ma jur ca peste 2 luni (la eveniment) voi avea aprobare sa trec pe acolo! In rest... nici prin cap nu mi-ar trece sa nu fac toate acele hartii de care ai pomenit tu. Si asta pentru ca in primul rand tine de bun simt si respectarea legii. Carcotasii trebuie sa inteleaga ca nu vrem sa distrugem padurile, drumurile sau cursurile de rauri... Trebuie sa inteleaga ca majoritatea covarsitoare a celor ce practica acest sport, sunt oameni responsabili si nu hahalere care distrug INTENTIONAT cuibul nu stiu care-i mierle... Respectam legea si mai mult decat atat, respectam natura! Dar atata timp cat taierile se fac de cele mai multe ori abuziv, fara o documentatie prealabila de impact asupra mediului, vreau sa fiu lasat sa ma dau pe drumurile de taf unde nu mai am ce distruge!!! Atata vreme cat se accepta practicarea vanatorii, vreau sa fiu lasat sa practic off-road! Daca este nevoie, ca si vanatorii sunt dispus sa platesc o taxa pentru asta. Si pesemne ca mine gandesc si cei care se dau cu motoarele sau ATV-urile. Voi merge prin localitati cu 20 km/h daca este nevoie sa nu ridic praful sau sa stropesc cu noroi fatadele caselor... Dar vreau sa nu fiu batut de localnici pentru ca trec pe acolo!!! In urma cu cateva luni am participat la identificarea unui traseu pentru o intalnire. In teren ne-am dat seama ca ne aflam in arie protejata. Rezultatul? Traseul a fost schimbat instantaneu fara ca cineva sa ceara acest lucru. Este, din punctul meu de vedere o dovada de respect a naturii si legii! Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi Mehala Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Re: Circuit off road ilegal ... - JURNALUL In ce ii priveste pe astia cu ATV - urile, iata aici o stire proaspata : http://www.stirionline.net/bataie-intre ... etul-iasi/ NISSAN PATROL CADILLAC ESCALADE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate