Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Comportament Simex pe zapada.

nan florin
 Share

Recommended Posts

Re: Comportament Simex pe zapada.

Tema asta e intoarsa pe toate partile si din toate unghiurile....

La actionarea butonului "Cautare", dreapta sus, cu specificatia "Simex pe zapada", a rezultat:

search.php?keywords=Simex+pe+zapada&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=C%C4%83utare

Sigur vei gasi tot ce te intereseaza....

Eu zic ca la zapada mai mare de 5 - 10 cm rupe locul.Si cand nu mai rupe pui 4 lanturi si esti cel mai bun.Probate 3 ierni prin zapezi mari.Am 35''. :)

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."

Subscriu la ce a spus Nike-u` :grin: :h5 si :grin: eu le am doar de vreo 2 ierni si tot 35-uri si sunt mai mult decat multumit! :ypu

La un moment dat intrebam si eu asta...deci spuneti sa nu-mi fac griji la iarna cu simex-uri nu? Adica..eu am copii de simex extreme de la bp pneus...acuma nu stiu cat la suta e cauciuc si cat plastic... dar daca ziceti ca e ok...abia astept sa vina iarna :ypu

Oricum...sa fiu pregatit pt orice eventualitate in caz ca plec undeva..de unde as putea sa iau niste lanturi? se gasesc gata facute sau trebuie sa merg la cineva sa mi le confectioneze? eu am 31x10.5x15 . Trebuie sa fie ca la masinile mici , adica sa acopere tot cauciucul sau pot sa pun numai pe bucati asa cum vad pe la tractoare?

Multumesc mult :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

La un moment dat intrebam si eu asta...deci spuneti sa nu-mi fac griji la iarna cu simex-uri nu? Adica..eu am copii de simex extreme de la bp pneus...acuma nu stiu cat la suta e cauciuc si cat plastic... dar daca ziceti ca e ok...abia astept sa vina iarna :ypu

Oricum...sa fiu pregatit pt orice eventualitate in caz ca plec undeva..de unde as putea sa iau niste lanturi? se gasesc gata facute sau trebuie sa merg la cineva sa mi le confectioneze? eu am 31x10.5x15 . Trebuie sa fie ca la masinile mici , adica sa acopere tot cauciucul sau pot sa pun numai pe bucati asa cum vad pe la tractoare?

de acord cu cele mai sus spuse asta daca ar fi sa mergi doar pe aratura insa pe sosea cu mazga/pospai/zapada mica :sr sint vraiste, nu ai nici aderenta nici frine.

eu mi-am luat lanturi de la GTC auto - Razvan, intra pe site sau da-i un PM

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

In sfarsit raspunsul pe care-l cautam. Cum se comporta pe asfalt?zapada mica, fleoscareala., etc... multumesc mult KYK. E clar trebuie acuma sa ma duc sa imi cumpar si gume de iarna ca sa nu stau cu ea in curte.. Si inca ma gandeam bine ca le am pe astea...la vara am sa le dau jos si le mai folosesc oleaca pe cele de vara cu care a venit...sa se mai roada si alea. Daca stiam eu...mai cumparam simex-uri? nu mai luam..stau acuma cu 3 randuri de cauciucuri...pentru cate iesiri?pai decat simex-uri mai degraba puneam niste MT-uri si nu-mi parea rau ca se rod ca astea + altfel puteam rula..nu la 50 la ora sa fac ca avionul...Dar nah...cum se zice?: "Invatam o viata intreaga si tot prosti murim..."

Bafta baieti

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Ma bag si eu in discutie cu toate ca experienta mea pe zapada se rezuma doar la o iesire in golul alpin unde era si ceva zapada.

Nu prea sunt bune la zapada pentru ca scurma si te afunda repede. Daca esti meserias si o gadili din ambreiaj cum vrea ea te descurci. La un moment dat insa te lasa nervii si tot ii dai o talpa.

Parerea mea e ca simexurile au fost inventat cu un scop unic: sa te scota din noroi, atat si nimic mai mult.

Va salut !

Mda...m-am convins cu totul. Atunci care sunt bune de iarna?? Cum se comporta MT-urile?dar a/t-urile? Cu cauciucurile de vara arata cam normal...m-am obisnuit cu ea inaltata cu ajutorul simex-urilor...oare cum fac acuma? Ce as putea sa pun pe ea care sa se descurce bineee pe zapada? :h5

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

pentru strada-asfalt,nimic nu se compara cu gume dedicate de iarna sau minum AT...

Daca-i doar pt off merge fara grija Simex,eu am BFG MT si in noroi sunt dupa noroc :ha: ,pe strada cu zapada/noroi,scofilceala de zapada sunt cu grija.....dar mai bune decit simex.....

Asa faci cind ai o songura masina pt toate......ai nevoie de 2-3 rinduri de gume.... :P

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Tema asta e intoarsa pe toate partile si din toate unghiurile....

La actionarea butonului "Cautare", dreapta sus, cu specificatia "Simex pe zapada", a rezultat:

search.php?keywords=Simex+pe+zapada&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=C%C4%83utare

Sigur vei gasi tot ce te intereseaza....

...si pe alte forumuri:

http://www.4x4mania.ro/xyz/?act=subiect&subiect_id=396

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..

Da, m-am uitat la ce a scris astral..dar tot nu se zicea nimic concret asa ca nu a ajutat prea mult. In schimb iti multumesc pentru celalalt link...s-a raspuns la subiect...oricum...dupa cum s-a postat si mai sus am reusit sa aflu..nu fac ioc cu simex iarna...trebuie alte caucioace...ofofoof...nu cred ca mai apuc eu troliu anu asta...doar daca nu vand simex-urile si iau cauciucuri de iarna iar la vara ma dau pe alea de vara...si cu troliu :banana :banana

Bafta :h5

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Eu am Simex-uri originale, adica alt cauciuc, alt comportament cand vine inghetul decat niste resapate copi Simex, prin urmare eu nu m-am pronuntat decat strict despre Simex-uri originale... Atentie, nu orice cauciuc care are profil GEN :ha: Simex, este si Simex original si se comporta ca atare... :grin: :h5

Uite ca sa vezi la ce ma refer :grin: , vezi cum se comporta niste Simex-uri originale, asta iarna, la -12 C, undeva pe la 70-90 km/h (sunt foarte multi soferi de la acea intalnire care iti pot confirma CA CAm asta a fost viteza :ha: ) pe o zapada care avea pe dedesubt si muuuulta :wink: gheata... :grin:

[youtube:2lfx5ksp]

[/youtube:2lfx5ksp]

Si inca unu`, numai pe gheata..., vezi cumva cea mai mica tentativa de drift la viteza aia? :ha: :h5 Raspunsul: NUUUUUUUU! Nu garantez ca as fi franat eficient in 10 metrii :ha: :ha:

[youtube:2lfx5ksp]

[/youtube:2lfx5ksp]

Mda...dar daca zici ca ai simex de la mama lor...e alta treaba... Eu cu amarate de copii sper sa nu sfarsesc printr-un sant ceva. Nu mi-ar fi ciuda..asta este..dar cred ca mi-ar fi a dracu de rusine :P si incearca tu sa explici la vreo 4-5 privitori ca simex-urile nu sunt bune pe zapada cand ei vad ditamai matahala cu ditamai caucioacele infipta-n sant :ha: :ha:

Pana la urma cred ca vand astea si imi iau ceva de iarna acuma ma uit la posibilitati. Cam ce ar fi bun sa aiba buna aderenta la iarna si in acelasi timp sa ridice si oleaca masina?

Mersi :h5

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

:ha: :ha:

@Tractozaur Da,gheata si zapada,dar nu pe asfalt..... :h5 si original este altceva....

Sa ridice masina lui nerv...un cric? :ha: :ha: ,hai man,glumeam....ceva gume cu talon mare,75-85,si in primavara le vinzi iarasi si iei simex resapat si pe urma cistigi la loto si iei altceva......ce dreak.... vezi ca la vinzari sunt niste gume de iarna Lassa,la 400 lei super.....lasa simexu acolo,ia alte gume +jante sau numai gume si rezolvi treaba....cit crezi ca iei pe simexul ala resapat? aproape 60% din pret....alte gume noi....alti bani.....

Solutia este simpla,2-3 rinduri de gume :h5

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Razvane :grin: , adevaru` e ca pe asfalt :ha: nu m-a filmat nimeni facand prin Bucure-shit off-road urban, sa arat cum se comporta Simex-urile, da` incerc la iarna :ha: :ha: :h5

Inca odata precizez ca nu mai garantez :grin: niciodata ca pot frana eficient in 10 metri..., cu orice fel de cauciuc ar fi :grin: ..., fie el si Durex Arouser (super extra grip, deh) :happy

Opinia mea este ca la zapada, cel mai bun cauciuc este.... lantul! :ha:

Am mers si cu MT si cu profil Simex pe zapada... 'geaba! Daca zapada este afanata te ingropi pana ramai suspendat si apoi da-i la lopata... Daca este batuta de alte masini si chiar cu putina gheata, o rupi in fericire. Chiar la viteze mici masina poate fi de necontrolat! Solutia? Cum am zis: lanturi!

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use