gorishor Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Salut domnilor ! Am vazut ca nu exista nici un topic despre Subaru Forester. O fi el mai mic si mai amarat, dar e un 4x4 si nu se prea face de ras cand se termina asfaltul. Despre calitatile stock nu cred ca e interesant sa vorbim, m-ar interesa mai mult modificari specifice offroadului. A facut cineva asa ceva la Forester? (kit de inaltare, roti mai mari etc). Am vazut pe la australieni modificari interesante pentru masina, dar n-am reusit sa iau legatura cu ei....n-au raspuns la mailuri....poate nu stiau ce-i aia Romania. Linkuri de acolo: http://subaru4wdclubwa.asn.au/Accessori ... ft-Kit.htm http://scorpionsubaru.com/retail.htm http://www.subaxtreme.com.au/subaru/bul ... lbars.html Dimensiunea maxima pentru anvelope pe suspensia nemodificata, testata de mine, este 225/70/15 (Dunlop de iarna). Si chiar si asa, tot atinge putin oala de plastic din aripa la bracare si arc comprimat. Pareri? Sugestii ? Gore YO3IGR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Subaru Forester Nu stiu care ar fi rostul sa inalti Foresterul, oricum consolele lungi iti raman... castigi foarte putin in comparatie cu ce investesti. Subaru nu este pentru off-road in adevaratul sens al cuvantului, pe asfalt este exceptional, pe forestier e excelent, insa pe poteci de munte, desi transmisia l-ar ajuta fara probleme, este penalizat de console. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_pan Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Subaru Forester Salut domnilor ! Am vazut ca nu exista nici un topic despre Subaru Forester. O fi el mai mic si mai amarat, dar e un 4x4 si nu se prea face de ras cand se termina asfaltul. Despre calitatile stock nu cred ca e interesant sa vorbim, m-ar interesa mai mult modificari specifice offroadului. A facut cineva asa ceva la Forester? (kit de inaltare, roti mai mari etc). Am vazut pe la australieni modificari interesante pentru masina, dar n-am reusit sa iau legatura cu ei....n-au raspuns la mailuri....poate nu stiau ce-i aia Romania. Linkuri de acolo: http://subaru4wdclubwa.asn.au/Accessori ... ft-Kit.htm http://scorpionsubaru.com/retail.htm http://www.subaxtreme.com.au/subaru/bul ... lbars.html Dimensiunea maxima pentru anvelope pe suspensia nemodificata, testata de mine, este 225/70/15 (Dunlop de iarna). Si chiar si asa, tot atinge putin oala de plastic din aripa la bracare si arc comprimat. Pareri? Sugestii ? din ceea ce am eu informatii ref. accesorii nu prea ai ce sa ii faci la masina in plus in afara unor alte amortizoare, sa spunem mai profi', anvelope AT sau MT, si eventual flanse de maxim 25 mm. intradevar , cum spunea si u2_u, nu poti scoate din ea offroader. are atuurile ei de necontestat acolo, in macadam. comanda kit-ului de inaltare din australia, pentru doar 2", parerea mea ca nu merita. daca vrei se pot face custom intr-un atelier bun. pretul va fi clar mai mic. _______________________________________________________ Sport Utility Truck USA99XJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Subaru Forester "daca vrei se pot face custom intr-un atelier bun" te bagi, Bogdane? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Re: Subaru Forester Am putea studia variante !!!! :h5 Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Re: Subaru Forester Pai atunci hai sa-l ajutam pe om s-o inalte, daca asta-i doreste sufletul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gorishor Postat August 26, 2009 Autor Partajează Postat August 26, 2009 Re: Subaru Forester E, sufletul mai bate si campii :) Nu sunt foarte convins ca vreau sa-i modific suspensia. S-ar putea sa pierd mai mult la comportamentul pe asfalt si macadam decat castig prin noroaie si pietre. Faceam aseara un calcul....Intr-un an as baga in reparatii pentru Forester cam 1000-1500E. N-ar fi mai bine sa iau cu banii astia o alta masina pentru offroad ? Imi tot face cu ochiul un Aro visiniu de vanzare pe aici :) . Ar mai fi si Suzuki Samurai, dar e cam mica pentru mine :) Grea decizie .... :) Gore YO3IGR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Re: Subaru Forester Inteleapta decizie, asa am facut si eu. Bafta la cumparare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: Subaru Forester Este o masina cu traditie care se descurca f bine pe asfalt (2.5 benzina e un monstru) si in teren usor accidentat. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: Subaru Forester Foresteru' e o masina interesanta, nu e un off-roader autentic (asa cum au spus si colegii - e penalizat de unghiurile de atac/degajare slabe), dar totusi se descurca multumitor in teren usor. Daca mai pui ca are si reductor in lista de "bunataturi", eu zic ca face fata cu brio in categoria "standard". Ca orice masina cu punte independenta e mai greu de customizat, dar nu imposibil. Parerea mea. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: Subaru Forester Foresteru' e o masina interesanta, nu e un off-roader autentic (asa cum au spus si colegii - e penalizat de unghiurile de atac/degajare slabe), dar totusi se descurca multumitor in teren usor. Daca mai pui ca are si reductor in lista de "bunataturi", eu zic ca face fata cu brio in categoria "standard". Ca orice masina cu punte independenta e mai greu de customizat, dar nu imposibil. Parerea mea. Eu am fost la Covasna cu Land Cruiserul iar tipul cu Forester (parca Forestier pe forum) a facut traseul de open din ziua a II-a fara probleme. Masina usoara, puternica, scuturi ca-lumea, reductor, anvelope au facut mult mai mult decat iti poti inchipui. In ceea ce priveste expresia 'offroad autentic', cred ca tine de subiectivismul fiecaruia ce inseamna asta. Cine este mai bun schior, un campion la ski fond sau unul la coborare? P.S.: Eu am si capra si varza (vezi masinile din semnatura) asa ca pot sa-ti spun ca o foarte mare diferenta o fac...anvelopele. LC-ul cu anvelope de strada a ramas in acelasi noroi in care am ramas cu Xtrailul. Cand am pus Simexuri, s-a schimbat povestea. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: Subaru Forester diferenta intre off-roaderul autentic si cel wannabe: la primul ai putut sa-i pui simexuri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: Subaru Forester diferenta intre off-roaderul autentic si cel wannabe: la primul ai putut sa-i pui simexuri Exista profil de Simex pe 30'. Le-am vazut puse pe Suzuki Jimny si stiu ce pot face. De fun o sa pun si eu pe X-Trail la primavara si o sa ma joc putin prin noroaie... As avea curaj sa pun pariu ca si Duster cu niste anvelope decente poate da dependenta :banana Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: Subaru Forester Nu vinzi hdj-ul ala? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: Subaru Forester Din cate stiu raportul reductorului este ceva de genul 1.2, deci sa nu ne bucuram prea tare :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: Subaru Forester Din cate stiu raportul reductorului este ceva de genul 1.2, deci sa nu ne bucuram prea tare :-) La Forester e 1.44, foarte ok pentru utilizarea foresterului... La Outback e 1.2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: Subaru Forester Nu vinzi hdj-ul ala? Nope. De-abia am inceput sa ne cunoastem unul pe celalalt. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GeorgeB Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: Subaru Forester sa va povestesc cum am prajit dif spate la forester ? :) si nu , nu in drifturi sau alte tampenii . on the turbo side of life. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: Subaru Forester sa va povestesc cum am prajit dif spate la forester ? :) si nu , nu in drifturi sau alte tampenii . Salut George, imi pare bine sa te gasesc si pe aici:grin: Te convertesti? Din pct meu de vedere, ca utilizator de Forester in cond destul de hard pt el, sa zic asa, asta e principala problema .Foresterul nu poate fi fortat decit scurt timp, imediat incepe sa puta de pe la diferentiale.Poti sa mergi km intregi pe forestiere numa intr-un drift, nu are nic, dar cind incepi sa iei lsd,pardon, sa-l folosesti, tre sa stii cind sa te opresti In alta ordine de idei, toti se leaga de consolele Foresterului, eu va zic, din proprie experienta, ca nu e chiar asa rau, sigur, pastrind proportiile,adica fara sa-l compari cu un suzuki, de ex, ca de asta am.Plus ca sint destul de "plastic deformabile" plasticele din fata si spate:grin: dupa cum am constatat. Tu ce anume ai patit la diferential? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Re: Subaru Forester Aveti un pic de rabdare sa vada si Forestier topicul asta! Mie imi pare ca ce face el cu Foresterul lui este cam maxim ... anvelope (nu stiu dimensiunea) un pic mai agresive, scut integral de dural, cateva etape de standard ... cam asta ar fi. A si o sa va spuna si cat costa un amortizor spate :hl FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GeorgeB Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Re: Subaru Forester 3000 ron unu' de spate ? :) 2900 + TVA o planetara spate 1360 + TVA un DOJ (adica kit reparatie planetara) pleturi state x ? ?? 363 USD planetara spate 163 USD DOJ kit distributie STI : 5900 ron in romania vs 2500 ron din state. on the turbo side of life. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Re: Subaru Forester Salut, Eu am ajuns cu forester-ul in locuri in care nu credeam vreodata ca va ajuge. El. In opinia mea este o masina excelenta pentru sosea si drumuri forestiere. Personal am atins limitele acestei masini in off road. Intradevar nu credeam ca poate sa faca ce am facut cu ea ... dar : - consolele fata si spate iti limiteaza posibilitatile - faptul ca este usoara e avantajos dar orice greutate suplimentara se simte imediat - poate ataca pante mari dar scurte, adica la solicitare de durata in cazul in care cutia este hidramata taie efectiv puterea, nu o poti tura orice ai face si ramii pe loc, in cazul in care ai cutie manuala si o fortezi (mai ales cu gume ceva mai grele) .... casetele de distributie sunt f. scumpe - in noroi destul de ... noroios fara gume MT nu ai ce sa cauti iar daca pui gume MT nu mai ramine loc intre roti si caroserie, incarca acolo noroiul ... etc. In concluzie sfatul meu ( am ajuns sa dau sfaturi... he he ) este sa uiti de modificarile pomenite sau sa recurgi la modificari radicale. Eu asi fi curios sa vad ce iese, dar la altii. De fapt nici nu cred ca poate iesi ceva bun (de off road) pt. ca lonjeroanele si nu numai sunt din tabla subtire si moale iar daca faci modificari ii vei creste greutatea mult ceea ce (ca va reduce calitatile este mai putin important) garantat va crea probleme cutiei si distributiei. Subaru Forester extraordinara masina dar nu pentru off road adevarat ! Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator bakero Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: Subaru Forester Salutare!Personal nu inteleg cum incap gume 225/70R15 cand la mine 225/45R17 mai avea 3mm pana la suspensie pe spate... In al doilea rand,forester nu-i un chiar varza pt.ca are acel "magic stick",care cuplat face o groaza de chestii...e penalizat de console,sunt de acord,dar in off-road usor se descurca. eu sunt curios sa merg la o iesire a baietilor in Constanta.Cu toate ca cel mai probabil eu o sa "asist" la chestiile care se vor desfasura,sau poate chiar sa fiu de folos.de exemplu pot sa car eu sufele,berea fara alcool si micii :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: Subaru Forester Salutare!Personal nu inteleg cum incap gume 225/70R15 cand la mine 225/45R17 mai avea 3mm pana la suspensie pe spate... In al doilea rand,forester nu-i un chiar varza pt.ca are acel "magic stick",care cuplat face o groaza de chestii...e penalizat de console,sunt de acord,dar in off-road usor se descurca. eu sunt curios sa merg la o iesire a baietilor in Constanta.Cu toate ca cel mai probabil eu o sa "asist" la chestiile care se vor desfasura,sau poate chiar sa fiu de folos.de exemplu pot sa car eu sufele,berea fara alcool si micii :grin: Scuze, gume 215/75/15 este dimensiunea, nu am spus nicidecum ca Forester este varza ci ca nu poate offroad adevarat la nivel de clasa Open in competitii. Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GeorgeB Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: Subaru Forester subaru face masini exceptionale, dar au si ele limitele lor . cine nu stie sa ma intrebe ca ii explic eu ce si cum :) la fel cum stickerul cu AWD e doar chestie de marketing si cate modele atatea tipuri de diferentiale si combinatii intre ele. on the turbo side of life. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate