u2_2 Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: Subaru Forester Daca te intereseaza asa de mult consumul la un XT poate ca ar trebui sa te orientezi spre altceva. Nu sunt deloc ironic, dar dupa ce iti va trece exaltarea vei incepe sa faci calcule de consum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irikos Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: Subaru Forester probabil ca ai dreptate, dar de aproape 4 ani caut masina care sa-mi placa cu adevarat si in sfarsit am gasit-o. Initial ma uitasem pt 2.0 diesel, care are consumul mai mic(pe modelul nou, normal) dar imi place mult mai mult modelul vechi si se mai pune si diferenta de pret. N-am sa-mi iau probabil 2.5 xt si eventual nici 2.0 xt, poate doar un 2.0x si ma multumesc. La masina nu renunt oricum, doar ca imi place sa plec cu masina peste tot si n-as vrea sa am regrete in genul ca de banii pe benzina puteam sa fac nush' cate chestii. Mai este alternativa cu GPL, dar care mi se pare putin disgratioasa, cu toate ca un 2.5 xt pe gpl ajunge la un consum rezonabil si tot ofera destula putere. Inca ma mai interesez de motorizari, nu m-am hotarat exact pe care mi-o permit cu adevarat(incerc sa nu cad in vraja faptului ca vreau 2.5xt), doar ca masina e batuta in cuie :). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Subaru Forester Sfatul meu e sa-ti iei un 2.0xt, altfel o sa-ti ramina gindul la t-ul ala mult si bine....Spun asta din proprie experienta.Nu cred ca e foarte mare diferenta la consum. Editat Martie 17, 2012 de bobita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Re: Subaru Forester Fiind singurul topic pentru Subaru, intreb aici: stie cineva de unde pot sa cumpar amortizoarele spate (self levelling) pentru un Forester 2006- la un pret uman (le-am gasit undeva pe la 1,000 lei...) "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Re: Subaru Forester Fiind singurul topic pentru Subaru, intreb aici: stie cineva de unde pot sa cumpar amortizoarele spate (self levelling) pentru un Forester 2006- la un pret uman (le-am gasit undeva pe la 1,000 lei...) La 1000 ron nu ezita si spune-mi care este sursa asta. Sunt noi ? Nu ai alte variante pentru amortizoarele astea. La americani exista amortizoare self leveling pentru Foretser cam la acelasi pret cu cele de la subaru dar sunt servisabile. Daca iesi des de pe asfalt te sfatuiesc sa faci pasul asta. Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Re: Subaru Forester http://www.shopping.com/kyb-kyb-sr2003-self-leveling-electronic-shock-absorber/prices N-am inteles ce sa gasesc la americani. Cum adica servisabile? "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Re: Subaru Forester http://www.shopping.com/kyb-kyb-sr2003-self-leveling-electronic-shock-absorber/prices N-am inteles ce sa gasesc la americani. Cum adica servisabile? Adica se pot desface si schimba componentele uzate ex valve, tije, bucse .... ce te doare aia schimbi, nu arunci 2 amortizoare pentru o valva bagaboanta! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Re: Subaru Forester Ahaaaaaaa. Acum am inteles ideea. Poi daca sunt la acelasi pret, normal ca merita. Ma apuc de sapat pe net. Multzam:h5 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mmircea Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: Subaru Forester A venit timpul sa schimb distributia masinii ( Forester 2.5 cp 211, cm3 2457) Va rog sa-mi recomandati-mi de unde pot sa cumpar piesele. Vreau originale sau ceva echivalent(aceeasi calitate) Multumesc, Mircea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: Subaru Forester La Trakia nu ai gasit pe original ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Re: Subaru Forester Eu am luat o parte din piese de la Al Padrino si o parte de la Diesel tehnic (lizeanu), in total 2200 RON (pentru motor de 2L). Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mmircea Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Re: Subaru Forester A venit timpul sa schimb distributia masinii ( Forester 2.5 cp 211, cm3 2457) Va rog sa-mi recomandati-mi de unde pot sa cumpar piesele. Vreau originale sau ceva echivalent(aceeasi calitate) Multumesc, Mircea! Chiar baietii de la Trakia mi-au spus ca aduc piesele originale cu un adaus enorm. Motiv pt. care incerc sa gasesc aceleasi piese dar la un pret mai normal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
porfir Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: Subaru Forester Am si eu unul! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Subaru Forester Fain! Ce medie de consum scoti cu el? Vad ca e turbo. Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irikos Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Subaru Forester Fain! Ce medie de consum scoti cu el? Vad ca e turbo. vin cu aceeasi curiozitate. S-o stapanesti sanatos, arata foarte bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Subaru Forester la modelul din anii 2006 - 2008 este xt pt 2.0 sau doar 2.5? Sau este si pe 2.0 dar nu a fost disponibil pt Europa? Ma intereseaza sa-mi cumpar un forester de preferat din 2007 dar parca 2.5 e deja mult prea mult (nici 2.0 nu e putin la consum) dar nici la turbina n-as renunta. Exista 2.0XT 177 cai an fabr 2003-2004 si 2.5XT 211/230 cai in ultimul deceniu. Te rog ia in considerare ca motorul 2.0 nu se mai fabrica decat pt Europa, in SUA a disparut demult iar piesele din aceasta cauza vin cu intarzieri mari pt ca doar in Japonia se mai produc :old Scuze daca raspunsul meu e tardiv. “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irikos Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: Subaru Forester Exista 2.0XT 177 cai an fabr 2003-2004 si 2.5XT 211/230 cai in ultimul deceniu. Te rog ia in considerare ca motorul 2.0 nu se mai fabrica decat pt Europa, in SUA a disparut demult iar piesele din aceasta cauza vin cu intarzieri mari pt ca doar in Japonia se mai produc :old Scuze daca raspunsul meu e tardiv. multumesc, intre timp m-am documentat. Eu sper sa prind un model din 2003-2004 2.0 in jur de 100.000km, cu dotari rezonabile. Cam greu sincer, singurele pe care le vazusem sa ma multumeasca, au fost date in cateva zile dupa postare. Mai vad. Pfff, abia astept... Cat despre faptul ca motorul nu se mai face, e ok. Sunt dispus sa astept, atata timp cat sigur vin. In plus, o sa am grija de masina. 2.5 chiar mi se pare prea mare, chiar daca diferenta nu e e enorma. Si cred ca un 2.0 cu turbo pe ea e mai mult decat de-ajuns si nu numai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: Subaru Forester multumesc... Cat despre faptul ca motorul nu se mai face, e ok. Sunt dispus sa astept, atata timp cat sigur vin. In plus, o sa am grija de masina. 2.5 chiar mi se pare prea mare, chiar daca diferenta nu e e enorma. Si cred ca un 2.0 cu turbo pe ea e mai mult decat de-ajuns si nu numai. Cu placere. Mai fac o precizare: diferenta de consum intre 2.0XT si 2.5XT nu e deloc mare si defavorabila ultimului, asadar doar daca alte considerente financiare te fac sa alegi 2.0XT atunci abia acestea fac posibil diferenta. La o simpla cautare pe mobile.de exista numa 2-3 modele si au rulajmai mare decat cauti tu... in RO nu sunt multe deloc spre vanzare. Succes ! “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irikos Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 (editat) Re: Subaru Forester ma orientasem in principal din cauza consumului. Modelul nou e mai economic din cate stiu, in special dieselul, dupa care nu ma dau in vant, dar pe langa asta vreau penultimul model care nici nu are diesel. Nu voiam 2.0X, nu mi se parea de ajuns, il vreau pt drumuri lungi, si-l vreau capabil in depasiri si in general la accelerare. Asa ca m-am orientat spre un 2.0XT, cu gandul ca are tot ce-mi trebuie si mai scad vreo 1-2 l la consum. Momentan nu mi se pare mult, chiar daca totusi s-ar simti la drumurile pe care intentionez sa le fac, dar avand in vedere in ce directie se duce toata economia si industria petrolifera, am zis sa nu ma lacomesc. Inca ma mai gandesc, vad exact cand am toti banii. Probabil voi cumpara primul forestier care-mi place si mi-l permit, indiferent daca-i 2.0 sau 2.5, atata timp cat e XT. am si eu cateva intrebari pt posesorii de forester(am citit mai tot ce e pe net, dar am putine pareri directe de la persoane care chiar au), penultimul model: - care e viteza de consum optim (la drum lung) pt 2.0xt si 2.5xt? de cruising in general. - cum se simte si cum se aude la viteza mare? - care e viteza la care incepe sa se strice treaba fonic? - diferente mentionabile intre 2.0XT si 2.5 XT? Multumesc! Editat Iunie 25, 2012 de Irikos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mmircea Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Re: Subaru Forester Foresterul meu este adus din state are motor de 2500, 210 cp, cutie automata si am scos un consum Sibiu-Constanta (viteza medie 90-110 km/h) de 7,23 litri. In oras 12-14. Eu chiar nu chinui masina dar cand il solicit ia 20-25 %. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
warhead Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 (editat) Re: Subaru Forester Salut, Despre Subaru Forester nou, ce sa va zic decat ...NU va atingeti ! Avem Subaru an fabricatie 2010, motorul 2000, diesel, 4x4 permanent. Km in bord: 38k Pretabilitate la offroad: varza .. Mentionez, masina NU a facut offroad in sensul adevarat al cuvantului decat, offroad moderat, mers pe drumuri forestiere, urcat pante normale, nimic deosebit, pentru ca ne bagam singuri in situatii dificile. Din contra am incercat sa-l menajam deoarece e singura noastra masina mai de doamne-ajuta. Probleme pana la 38k, tineti-va bine : - bucsile schimbate de 2 ori odata cu schimburile de ulei efectuate. - telescoapele spate schimbate la 10k , mai aveau eficienta 30-40 % - prezon rupt in service la roata dreapta-spate - defect interior material ! - Si minunea, minunilor..la 38k i-a picat ambreiajul la drum intins undeva in apropiere de Hateg :fr2 Este o vorba, masinilie noi nu mai sunt facute de ingineri, ci de contabili. E foarte adevarata, din pacate. Stima. http://s8.postimage.org/gm9fp2pox/Amplasare_panou_pas_Vulcan_1.jpg Editat Noiembrie 21, 2012 de warhead Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Subaru Forester salut! eu am 2.5T benzina 230 cai din 2009 si am schimbat bucse fata si bateria care m-a lasat dupa un an! cu toate acestea sint incintat de cum merge masina asta! nu poti face cu ea off-road adevarat-pt asta exista PATROALE!! este un suv de mare viteza ce exceleaza pe macadam si asfalt ud. puncte forte-SAWD si motoare puternice. eu am facut ceva off-road cu ea inainte de a-mi lua patrol si marturisesc ca nu m-a dezamagit-strategica in latoritei,creasta baiului de citeva ori,tabla butii siriu etc. la noroi sigur ca nu face fata-nu are reductie si cu cauciucuri HT... fiabilitatea de care te plingi a inceput sa lase de dorit la prea multe marci de prestigiu si e intr-adevar deranjant! din cite stiu eu subaru forester se asambleaza inca in japonia! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
warhead Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Subaru Forester Pai si subarelu nostru tot de la mama lui japoneza a venit, cu vaporu. Avea pe motor aplicata pasta impotriva coroziunii marine. Dar ideea e ca in afara de motorul care trage foarte fain, nu m-a impresionat nimic la masina asta, din contra, m-a dezamagit profund la fiabilitate. Scuza-ma la ce masina mai schimbi bucsile, pentru ca iti bat, odata cu schimbul de ulei, in situatia in care ia 80% asfalt 20 % offroad-moderat, apai sa-mi fie cu iertare .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Subaru Forester @warhead; Motorul boxer de 2litri diesel face toti banii. La ambreiaje intradevar sunt probleme. Am inteles ca sunt subdimensionate. Mai nou am auzit ca au probleme si cu discurile de frana. Se ovalizeaza foarte repede. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Subaru Forester Scuza-ma la ce masina mai schimbi bucsile, pentru ca iti bat, odata cu schimbul de ulei, in situatia in care ia 80% asfalt 20 % offroad-moderat, apai sa-mi fie cu iertare .. La Alfa Romeo, fara sa faci offroad :( Este o vorba, masinilie noi nu mai sunt facute de ingineri, ci de contabili. E foarte adevarata, din pacate. Aici e hiba... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate