Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Soferul bucurestean (pursange nu corcituri dealea)!

Yonutz

Postări Recomandate

preluat de pe net:

Cum sa conduci masina ca un bucurestean. (trebuie sa uiti tot ce ai invatat la scoala de soferi - daca ai facut-o):

I. Oprirea si stationarea

Poti sa opresti unde vrei si sa stationezi cat vrei, cu conditia sa:

a) nu fie vreun politist prin apropriere

b) sa pui luminile de avarie, daca ai chef. Daca nu ai chef, se tine cont numai de punctul anterior.

II.Prioritatea

In Bucuresti exista urmatoarele tipuri de prioritate:

a) prioritatea de dreapta (optionala) - se aplica numai in cazul in care tu esti cel care vine din dreapta

b) prioritate de tramvai

c) prioritate de camion

d) prioritate de taxi

e) prioritate de smecher. Prioritatea de smecher se obtine prin unul din procedeele "ia-i fata", "baga-te cu tupeu", "taie-i calea" si "ia mai da-l dracului, ca n-o sa stau aici toata ziua". Pietonii NU au prioritate niciodata.

III. Alte sfaturi la fel de utile

Daca vrei sa fii un bucurestean veritabil trebuie sa tii cont de urmatoarele recomandari privind circulatia pe drumurile publice:

* Semnificatia culorilor semaforului:

- verde - treci fara probleme

- galben - repede ca se pune rosu

- rosu - repede, ca e ultima sansa pina sa le dea drumul celorlalti.

* Daca este coada la stop si un sir lung de masini, iti recomandam tehnica "sirului shuntat". In acest scop, mergi pe contrasens pe toata lungimea cozii de masini, pana ajungi la stop si apoi in virtutea prioritatii de smecher (vezi si punctul anterior) reintri in coloana, in pole-position.

* Daca te afli al doilea la semafor, in secunda in care apare culoarea verde, trebuie sa apesi pe claxon, cat mai lung si mai insistent, pentru a-l zori pe mocaitul din fata. Un claxon viguros este expresia unei personalitati puternice deci, nu ezita!

* Daca esti prima masina de la stop si cineva te claxoneaza imediat cum se pune verde, opreste motorul, ia-ti bata de baseball (obligatorie, se tine sub scaun), da-te jos din masina, du-te la cel care te-a claxonat si sparge-i fata.

* Pe timp de noapte circula obligatoriu cu faza lunga. Poti folosi faza lunga si ziua, atunci cand mergi cu viteza.

* Daca circuli noaptea si o masina vine din fata cu faza lunga, baga-i si tu faza lunga in fata, de cateva ori, intermitent. Farurile cu halogen dau efecte atat distractive cat si psihedelice.

* Daca inaintea ta se afla cineva cu o masina care merge mai incet claxoneaza-l si baga-i faza lunga in ochi: sa se duca dracului acasa daca are masina si merge ca mortu'.

* Folositi claxonul cat mai mult, mai nervos si in mai multe tonalitati. Injura cu sete. Arata-i degetul mijlociu. Intai mana stanga, apoi ambele - in Bucuresti se poate conduce tinand volanul cu genunchii.

* Daca nu stii sa injuri, nu esti sofer. Daca nu stii sa injuri 20 de minute in sir fara sa te repeti, nu esti sofer bucurestean.

* Cand ploua, va puteti face ziua mai vesela trecand in viteza cu masina prin baltoace in asa fel incat sa improscati cat mai multi pietoni, sau unul dar bine. Daca improscati pietoni aflati in travesare regulamentara pe zebra, obtineti un bonus de stil.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Soferul bucurestean (pursange nu corcituri dealea)!

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Nu ma asteptam ca un bucurestean sa scrie asta :ha: :ha:

Stai linistit ca sunt bucuresteni si bucuresteni, exact ca peste tot. Am prieteni in bucuresti care as jura ca sunt din alta zona....

Si dece sa nu recunoastem (eu cel putin) ca sunt cazuri descrise mai sus pe care le-am facut....... slp

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Auziti bre: cin' a zis ca (mai) sunt bucurestean ? (locatia cu Bucurestiul e trecuta la deruta... :ha: ) Si chiar daca as fi ... ce, nu e asa? :grin:

Circulatul in Bucuresti si pe centura de vreo 2 ani e o adevarata aventura ... sa nu zic croaziera! Acu ca o am mare, urata, tare si groasa ... cand dau semnal deja mi se elibereaza banda pe care urmeaza sa o iau ... oare de ce? :ha:

Link spre comentariu

Acu ca o am mare, urata, tare si groasa ... cand dau semnal deja mi se elibereaza banda pe care urmeaza sa o iau ... oare de ce? :ha:

pai ceilalti aplica punctul II.c .... :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

As vrea sa vad intr-o zi vreo 10 din astea mari, urate si groase mergand grupate pe tot bulevardul cu 40 la ora facand din cand in cand stanga dreapta.. Ar avea vreunul grabit din spate curaj sa depaseasca?? :ha: :ha: :ha: :P

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Iata acum 2 ore in parcarea subterana la Real Vitan cum a parcat un Gibon ! Mentionez ca era singura cale de acces spre masini si invers... Dupa 10 minute (timp in care eu am ocolit si am descarcat cumparaturile la masina) apare ``gibonul `` si i-l ia la injuraturi pe tipul in varsta care apare in prima fotografie (omul facea poze ca sa se duca la politie :P ....zic las` ca`l bag eu pe net pe toate forumurile pe care le stiu ....asa de distractie , oricum efectul e acelasi ca si cu militia) . A plecat in tromba refuzandu-mi placerea sa testez extensibila metalica din torpedo` !

:grin:

Link spre comentariu

:ha: :ha: Ai omis un punct Yonutz, mersul tot timpul cu

*******faruriile de ceatä******, dovadä de personalitate si de caracter (de MANELIST), orbindui pe ceilalti.Dar cui ii pasä, Ceausescu e de vinä cä la Dacie nu ne-a pus asa un lux si acum sänt oameni insetati.....

In primul ränd :rules , sänt admise folosire lor, doar dacä vizibilitatea in trafic este mai micä de 50m.

Stopul ceatä spate :P (mai deranjant) este pasibil de pedeapsä dacä circulä mai repede de 50km/h cu el aprins.

Ziua nu zice legea nimic, sänt admise!!!

Sä nu uitäm consumul in plus slp , cä doar numai un Manelist ar fi in stare sä creadä cä "lumina vine din NIMIC"!!!!(ca.0,3/100 consum mai mare)

Eu comentez la vizionare acestor säräntoci ca sä mä linistesc urmätoarele:

Iaräsi unu ce ARE CEATÄ IN CAP !!!!! :bannana :bannana :bannana

Mersi de articol, crezi cä aduce ceva???

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Iata acum 2 ore in parcarea subterana la Real Vitan cum a parcat un Gibon ! Mentionez ca era singura cale de acces spre masini si invers... Dupa 10 minute (timp in care eu am ocolit si am descarcat cumparaturile la masina) apare ``gibonul `` si i-l ia la injuraturi pe tipul in varsta care apare in prima fotografie (omul facea poze ca sa se duca la politie :P ....zic las` ca`l bag eu pe net pe toate forumurile pe care le stiu ....asa de distractie , oricum efectul e acelasi ca si cu militia) . A plecat in tromba refuzandu-mi placerea sa testez extensibila metalica din torpedo` !

Ce misto era sa-l poti bloca cu masina in fata si spate.

Era cocalar sau _ioara ?

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Ce misto era sa-l poti bloca cu masina in fata si spate.

Era cocalar sau _ioara ?

cocalarus retardus

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Baga-le-as menta pe gat ... :uameni Tot ei cu gura mare! Asemenea specimene arogante si plini de ei ar merita pusi cu capatana la roata masinii ...un 35 de preferat sa nu mai aiba sanse sa scape! :ha:

@silviu4x4 ...de aproape un an m-am mutat din Bucuresti. M-am saturat de parcari platite cu bani multi si de certuri cu desteptii care ti-o ocupa, m-am saturat de timpii de tranzit infernali, m-am saturat de galagie, m-am saturat de gunoaiele aruncate de cetateni iresponsabili, m-am saturat de vecini care isi bat nevestele cand nu li se scoala, m-am saturat de liftul care nu merge exact atunci cand trebuie sa urci vreun frigider sau cumparaturile ... samd

... asa m-am mutat la tara ...si nu iti pot spune cat de linistit ma simt cand deschid geamul dormitorului dimineata si vad in fata ochilor ...lanuri de porumb si vii ... chiar daca in ultimul timp zona s-a populat rapid in ciuda crizei!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

da...acum ma bag si eu in vorba...fiind un om linistit de prin zona judetului covasna unde nu prea intalnesti asa ceva am ajuns si eu de cateva ori in "micul paris" , am ramas mirat de cat de stresati pot sa fie soferii,eu mergeam frumos , linistit , muzica pe fundal , cantand poate, totul bine sa zicem...din cauza ca nu eram in orasul meu,probabil al meu e de 100 de ori mai mic (sf.gheorghe) treuia sa fiu de 100 de ori mai atent , putin mai incet, nu cunosteam locatia unde trebuia sa ajung, mici greseli de genul " nu am tupeu de bucurestean" ,claxoane in felul urmator " UNGUR PROST , DUTE ACASA" "BOZGOR" ca doar aveam numere de covasna, si muulte alte lucruri superbe:))...asta este impresia mea despre soferii din Bucuresti, dar trebuie sa recunosc ca mai sunt si domni in trafic care inteleg daca vrei sa te bagi si vad k esti strain de tot...oricum am auzit ca in toate orasele mari este asa , lumea se afla sub o presiune mai mare,acum nu stiu daca este presiune sau aroganta ...sau razboiul pt a fi primul si cel mai tare in trafic...o zi buna la toata lumea si tuturor bucurestenilor:)

Just Love Nature , Love 4x4

[/color][/size][/b][/color]

[/size]

Link spre comentariu

Fiecare padure are inevitabil si uscaturile ei! Asa cum la voi intalnesti acei oameni care nu-ti vand sau nu te servesc decat daca le vb. limba asa si in Bucuresti exista o categorie care nu se sufera nici macar pe ei!

In viata profesionala si in viata privata am tangente cu oameni de etnie maghiara si pot sa-ti spun ca marea lor majoritate imi ofera si primesc respect din partea mea!

Nu trebuie sa te mire nimic in traficul infernal din Bucuresti. Te poti astepta la orice ... Unii reactioneaza urat/violent din cauza stresului, altii din prostie samd! Este indeajuns sa-i ignori si sa nu mai pui la suflet "cum pot fi unii"! :h5

Link spre comentariu

da....................daca este presiune sau aroganta ...sau razboiul pt a fi primul si cel mai tare in trafic...o zi buna la toata lumea si tuturor bucurestenilor:)

esti copil: du-te sa te dai minim 1000 km in istanbul si vei considera ca bucurestiul este capitala cea mai linistita pe care o cunosti. Asta daca intre timp nu arunci permisul de sofer in Bosfor si te intorci cu autocarul ala plin de blugi.

acolo vezi daca esti sofer si daca ai timp sa asculti muzica, altceva decat rammstein sau ac/dc. Bucurestiul in plin trafic este o simpla plimbare cu caruciurul de cumparaturi prin Mall.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

nu e vb ca sunt copil domnu dan, condusu este o placere pentru mine , niciodata nu m-am ferit de orase mari sau aglomeratie ,pt tara noastra ziceam si eu parerea despre bucuresti care este cred,dupa parerea mea , cel mai infernal si nu o zic din rautate...ca asa in orase mari am fost si eu ,dau un exemplu Londra...sa vezi acolo cand este pe invers si ti se pare ca pe drum toti au ceva cu tine :ha: ....oricum..imi place bucuresti, dar nu traficul ....in restul lumii e trafic mult mai mare dar oamenii poate nu sunt atat de agresivi.

Si pentru Yonutz >>> stai linistit ca acei oameni ii intalneste toata lumea si inclusiv eu ,dar lasa , viata nu ar fi frumoasa daca nu ar fi ei, noi sa fim SANATOSI!

[/size]

Link spre comentariu

Si apropo, plimbare prin MALL pt tine sau pentru cei care cunosc ...:) ca atunci cand nu cunoastem unde trebuie sa ajungem ne ratacim si intr-un amarat de sat... :P

[/size]

Link spre comentariu

da....................daca este presiune sau aroganta ...sau razboiul pt a fi primul si cel mai tare in trafic...o zi buna la toata lumea si tuturor bucurestenilor:)

esti copil: du-te sa te dai minim 1000 km in istanbul si vei considera ca bucurestiul este capitala cea mai linistita pe care o cunosti. Asta daca intre timp nu arunci permisul de sofer in Bosfor si te intorci cu autocarul ala plin de blugi.

acolo vezi daca esti sofer si daca ai timp sa asculti muzica, altceva decat rammstein sau ac/dc. Bucurestiul in plin trafic este o simpla plimbare cu caruciurul de cumparaturi prin Mall.

....cred ca se refera la altceva. Iar asta cu condusl prin istambul sau alte tari in care NU prea exista semne, nu are legatura cu subiectul. In Beirut, Istambul, Akyaka, sau alte orase mai spre Est, eu nu am auzit nici macar 5% din claxoanele si urletele din Bucuresti. (poate aveam o masina soundproof) . Ideea este ca TOTI trebuie sa ne civilizam, si sa invatam sa conducem, chiar daca suntem "din capitala" de unde se "da ora exacta" :bleah

Ai vazut , desigur, in orasele mai sus mentionate, ca oamenii ii mai lasa si pe aia care nu au prioritate sa treaca si ei. Si asta fara ca cel carea nu are prioritate sa forteze trecerea, asa cum se intampla in acest oras...

Daca ne-am calcula timpul din timp, poate am fi si noi , romanii, mai intelegatori cu cei care NU au prioritate si cei care au alte masini decat cele de ultima generatie....

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

:g corect:) gata nu vreau sa mai zic prea multe dupa aia o sa se zica ca ma gab in seama doar pentru posturi cat mai multe...o zi buna la toata lumea...si mi se pare foarte corect ce ai zis bogthebat

[/size]

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare