Caphonne Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Salutare am schimbat filtrul de aer si cel vechi avea ceva ulei deasemenea se vedea ulei si pe furtunul care pleaca din filtrul de aer.Cam ce ar putea fi si cam cat de grav?Masina merge destul de bine e cam puturoasa la plecare dar cand se intinde la drum isi revine. Multumesc. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer Daca nu e foarte mult e normal, se datoreaza gazelor de carter care creeaza condens pe furtun si de acolo se scurge in filtru. S-ar putea ca motorul tau sa aiba un consum de ulei un pic peste cel normal, dar nu neaparat. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer M-am linistit mersi. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer destul de ciudat daca ajunge in filtru,inca nu am auzit...si eu am ulei pe conducta intre carcasa filtru si turbina,dar in carcasa niciodata nu a ajuns...a ajuns el prin intercooler in schimb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Wolf Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer Ulei in filtru consider ca e destul de grav daca ajunge... Nu ar trebui sa "fii linistit"... Consulta un "doctor"... :ban Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer pfffff nu era mult sau poate nu era ulei poate era ceva apa de afara amestecata cu praf fum etc oricum ma duc cu ea sa vad ce are. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer si ca sa nu mai deschid alt topic imi spuneti si mie cam ce ulei sa-i bag la motor nu ma i ntereseaza neaparat marca vreau sa stiu coeficientii 10w ....??? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 Re: :( ceva ulei in filtrul de aer In mod normal ar trebui sa scrie in manualul tau de folosire ce ulei ii trebuie. Coeficientii de care zici sunt in functie de temperaturile exterioare la care e expusa masina iarna-vara, asa stiu eu, pentru ca indica vascozitatea, si mai trebuie tinut seama si de uzura motorului, care va consuma mai usor un ulei mai subtire (5W...). Eu cred ca cel mai bine ar fi 10W-40 TURBODIESEL. P.S. legat de problema ta, faci bine ca o duci la doctor, dar eu continui sa cred dupa cele spuse de tine ca nu e nimic grav, eventual o uzura mai accentuata care duce la un consum de ulei mai mare decat cel normal. A mea de exemplu e din 2002, 2,5 Tdi, si scrie in carte ca in functie de conditiile de exploatare poate consuma si 1 l/1000km! Iti spun asta ca sa ai idee ce poate insemna consum normal... cu toate ca am 10.000km cu uleiul actual si nu a consumat mai mult de 200 ml. Bafta! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts