Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi pentru un total novice: ATV

Vizitator nr. 150

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Sfaturi pentru un total novice: ATV

sti care-i cel mai bun ATV?un Samurai!!!! :ha: :ypu :bannana :banana

daca vrei un ATV adevarat,ia legatura cu Zoli din Miercurea Ciuc,de la care imi cumpar eu motociclete NOI.are sau iti pate aduce foarte multe Atv-uri,snoW mbile si aproape rice motocicleta de teren la CEL MAI MIC PRET DIN ROMANIA!!!nu ii fac reclama,dar merita sa dai cu 2000-4000 de euro mai putin decat la un DEALER!!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am un cf moto de doi ani si merge super nu am schimbat decit uleiul la el periodic si am vazut tot ce a fost de vazut cu el la mine in judet .precizez ca nu nf moto s au alte replici sunt si alte atv uri care sunt replici la cf moto si care cad foarte des ,nu te gindi la linhai este pt plimbari si iesiri la gratar motorul de 300 e mic cf moto il are de 500 ,e altceva la gama lui nu comparam cu suzuki acum care are alt pret si alte preturi la consumabile mult mai mari ca la o masina !

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator vicentiu

va salut pe toti! Interesante pareri am intalnit in aceste pagini. Prin aceleasi indoieli am trecut si eu in urma cu 3 ani, dupa ce in prealabil ma initiasem cu un atv "mediu" (yamaha bear tracker 250, 2x4 de ax rigid). Am inceput sa vad opinii, comparatii, etc...

in final m-am decis pt un honda rincon 680 de injectie (4x4 deconectabil, schimb secventia sau automatic, ax articulat, transmisii pe cardane, 270kg ) o bijuterie si un monument de tehnica (cu semnatura honda). incepand de atunci tot ce cunosteam despre atv-uri, sa schimbat total. Satisfactiile in forma de : raspuns in situatii complicate, manevrabilitate, comfort, fiabilitate, sunt net superioare a celor similare ( yamaha grisly, suzuki kingquad, poaris sportman o kawasaki). A fost una din deciziile bune pe care l-am luat pana acum. Fiind un honda am avut incredere sa fac o traversare in nordul desertului sahara ( pe ruta dakarului din 2005) in solitariu. NU am avut nici o problema, absolut nimic. Sper sa va foloseasca experienta mea. va stau la dispozitie cu mai multe detalii. ca sfat personal cred ca e un bun moment de profitat de scaderea preturilor in Spania ca urmare a restrictiilor din partea autoritatilor (e aprope imposibil de iesit pe munte in conditii legale) si a crizei in general.

va salut

Link spre comentariu

Vizitator vicentiu

Va salut pe toti! Selejan Raul, cu multa placere, dar cum m-au educar in spiritul " sa nu vorbesti daca nu esti intrebat" , astept intrebarile voastre.

chiar si asa, as vrea sa comentez 2 aspecte :

1 . ma adresez adevaratilor iubitori de aventuri 4x4. daca sunteri pasionati de lumes 4x4 va saftuiesc sa formati o comunitate unita si sa aveti un cuvant greu de spus in fata autoritatilor. vorbesc din experienta personala ( in spania este aproape imposibil sa iesi pe munte sau pe camp in conditii legale). acum in Romania se poate , dar nu va mai trece mult timp pana cand vor incepe restrictiile si atunci va trebui sa va aparati drepturile. ( o sa revin cu subiectul daca va intereseaza)

2. as vrea sa propun o ruta de aventura in sahara cu atv-uri. sa descoprim marocul autentic ( nu cel turistic si cel din pliantele agentiilo de voiaj)

conditii:

- factorul human: in avion Bucuresti -Malaga

- factorul echipament: in camion Romania- stramtoarea gibraltar (Tarifa)

-traversare cu ferry spre africa Tarifa-Tanger

-ruta spre desert combinata intre asfalt si segmente din rally Paris Dakar

-traversare lantului muntos Inaltul Atlas

- traversare prin nordul saharei

- coasta atlantica spre nord

- marackech, casablanca, rabat, tanger

- traversare cu ferry spre europa Tanger- Tarifa

- utilajele in camion spre romania

- persoanele in avion spre romania ( sau spre casablanca cei ce isi gasesc vreo iubita pe acolo)

- timp 8-14 zile dupa cum dispuneti

- 4x4 de asistenta + equipaje personale , land rover discovery preparat pt desert

-4-6 nopti in hotel + 4-8 acampada libera in desert

- buget 200(avion)+ 800-900 ( cazare, mancare, combustibil, etc..)

sudul maroculio e spectacular. atat zona muntoasa cat desertul sunt zone minunate unde ospitalitatea localnicilor va va incanta.

daca cineva vrea sa vina si nu are atv, eu ii ofer pe al meu ( honda rincon 680)

daca cineva vrea sa vina in 4x4 de asistenta e binevenit ( 2 per max.)

la fel de bine se poate studia o varianta mai economica: sa inchiriem atv acolo ( nu sunt ca ale noastre dar sunt bune)

va stau la dispozitie cu orice detalii

va salut si pe curand.

Link spre comentariu

Vizitator eldo

O fi linhai cel mai vandut atv dar, la un linhai se duce mai repede un disc de ambreiaj ...etc decat la un cfmoto, polaris etc.

Eu am un linhai 4x4 am schimbat la el, de la pompa de apa pana la fulia de racire care nu trebuia sa se rupa, cei drept ca de omorat l-am omorat din 3000km mai mult de 80% sunt facuti pe munte.

Cu unele modificari se poate comporta chiar bine pe drumurile accidentate si pe namol.

cu stima eleodor :p

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Buna ziua,

Interesanta excursia ta in Maroc si banuiesc ca si foarte provocatoare nu numai pentru tine si ATV cat si pentru logistica de care ai nevoie. Eu am un Can-Am de 800 si sunt interesat de o asemenea calatorie chiar daca mi-am petrecut cativa ani prin desertul Sahara( Lybia si Algeria) dar doar la munca nu si la distractie. Astept vesti si noutati despre subiect.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

3000 km cu Aeon Revo/ 6000 km cu Linhai /10.000 km cu King Quad ,numai off road. Un atv de marca face toti banii, f important diferentialul fata sa fie blocabil manual, nu cu senzori sau alte dracii(gen Can am).

Locul 1: Calitate -pret: Suzuki king Quad 700(750)

2:Yamaha Grizzly(consum mai mare decat kq, mai instabil)

3:Polaris Sportsman 800 (must expensive)

4.Kawa Brute force(supertare dar f. gurmand)

5.Arctic cat 650 H1/mai nou Thundercat

6.Altele

La off road conteaza mai putin puterea motorului , Renegade si alte atv-uri fiind bune la liniute sau spectacole pe plaja

Parerea mea....

tu ori ti-ai dori un bomabardier si nu ai bani ori esti delar de alte ATV-uri, cum poti spune ca locul 1,2...etc si adaugi comentari de gen , instabil, gurmand etc. Sa bagi BOMBARDIERUL pe locul 6 la altele ..... Da eu cred ca ti-au tras-o multi cu bombardierele si de atunci ai pica :))

Link spre comentariu

Iar pentru cine este interesat, Can-Am ( Bombardier ) este numarul unu pana acum pe piatza, iar langa el se afla Polaris. Cine spune ( revo ) ca nu conteaza puterea in offroad nu se gandeste si la cuplu, odata cu puterea foarte mare, uneori chiar exagerata la cel de 800, bombardierul are si cuplul cel mai mare. Are forta de tractiune maxima. Am avut bomba de 400 si spun ca bate polarisul de 700, nu mananc kkt dar e demonstrat in toate terenurile, iar cel de 800 a batut Polarisul de 800 in offroad cu cauciucuri de strada. Pot demonstra cu video ce spun. Suspensia la el este total diferita de restul, iar sistemul de blocare a diferentialelor " draciile lu revo " este unic pe piata atv-urilor. Problema este ca este foarte scump acest atv, dar se poate lua de pe piata americana sau canadiana la juma de pret si neinmatriculabil. Dar pentru offroad este recomandat un 400 sau 650, cel de 800 rupe aderenta, este prea puternic dar e bun la Rally Raid.

Link spre comentariu

Suzuki King Quad 750 - la mana a doua - inmatriculabil gasesti in jur de 5.000 Euro atentie la cadru sa nu fie stramb rupt.....

Cel mai bun raport calitate pret....vezi ca sunt multe site -uri unde poti intra sa cauti...da-mi un telefon ca sa nu le pun aici sa fac reclama....

Chiar daca diferenta de pret e mare fata de alte atv-uri adica Suzuki e mai ieftin ..calitatea este beton la suzuki!!!!!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut. Orice ATV iti vei lua vei avea de surubarit la el. Daca iti ei un chinez, surubaresti mai mult decat te dai. Daca iti iei un Japonez / american / canadian surubaresti foarte putin.

E bine sa cauti un echilibru: disponibilitate financiara / calitate produs cumparat.

Daca imi spui cu cat esti pregatit, iti spun ce ATV imi luam eu in locul tau cu banii respectivi.

Din banii mei mi-am luat un King Quad cu care am 2700KM fara surubareala. Abia ieri am pus mana pe o trusa de chei si am gresat punctele care aveau nevie de ceva vaselina. Am un mic joc in capetele de bara dar am si roti pe 26 Big Horn (muuuult mai mari si mai grele decat au prevazut japonezii). Eu ma dau in off road: atat puterea cat si rezistenta cadrului si suspensiei conteaza pentru placerea si siguranta mea. Daca raman blocat / stricat prin paduri trebuie sa chem un alt ATV sau ... vreun elicopter sa imi scoata atelajul de acolo. Pentru asta am platit banii in plus.

Bafta in alegere!

salut, profit de disponibilitatea ta si te intreb : ce-mi recomanzi 2nd hand la un buget de 3500€ ? (exlcus linhai sau chinezarii)

cu multumiri

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Dragii mei,

Sunt pasionat offroad si calaresc dealurile de cate ori am okazia, cand e cald pe Bombardier de 800 si cand e rece cu Mitsu.

Am iesit cu baietii cu Linhai-urile intr-o zi de iarna cu zapada de jumatate de metru si vreau sa va spun ca aveam pe unul din ei in urma mea cu sufa si pe unu il impingeam de la spate pe o panta destul de abrupta. Parerea mea este ca Bombardierul este cel mai tare ATV construit vreodata si e bun si pe deal unde nu rupe aderenta daca il folosesti corespunzator iar pe strada e bestial cand depasesc la 130km/h masini cu pretentii. Ca sa nu-ti mai zic ce fain e la semafor cand pur si simplu il ridic pe doua roti si dau ceata la Q7 si altele asemanatoare. Parerile sunt impartite dar am prieteni cu kawasaki cu yamaha cu kingquad, polaris si din toate cred ca Polarisul ar fi cat de cat apropiat ca si performante. Eu am dat 4000 Euro pe el din 2006 are 7600km si n-am schimbat un surub exceptand oglinzile de cateva ori cand l-am dat peste cap. Merge fara surubareala fara nimic. Bezina ulei si filtre.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

Eu am un kingquad de 750 de care sunt foarte multumit.

Nu pot afirma ca este cel mai tare atv, pentru ca, dupa parerea mea nu exista atv care sa exceleze la toate capitolele.

De exemplu Bombardierul ramane cam cel mai puternic atv (cu toate ca a aparut Arctic Cat-ul de 1000). Dar nu sunt de parere ca puterea mare este ok pe un traseu extrem. In schimb iti ofera o senzatie extraordinara pe trasee medii, drumuri forestiere, sosea ...sunt cele mai tari.

Japonezele raman cele mai manevrabile pe un traseu extrem, clar!! Neaparat atv-ul de extrem trebuie sa aiba diferential fata blocabil la buton. Nu modelul automat, care cand simte ca o roata se invarte mai tare decat cealalta incearca sa cupleze...

Alte atv-uri sunt foarte bune la vanatoare, posibilitate legare accesorii, cutii, ...sunt mari, confortabile pentru 2 persoane,etc.

Se mai pune problema si ce atv ti se potriveste tie ca persoana. O persoana de 100 kg-> nu o sa fie multumita(sunt si exceptii) de un Suzuki Kingquad/yamaha Grizzly/Honda Rincon/Kawasaki Brute Force. Insa de un Brp cu sasiu lung da! !!

Inainte sa cumperi un atv trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci cu el pe viitor, sa cauti cat mai multe pareri(si pe forumuri straine NYROCATV.com) despre atv-urile care exceleaza la acel capitol si sa il alegi pe cel mai bun PENTRU TINE.

Editat de otto_csm
Suzuki Jimny: suspensie Iron Man +5cm, Iron Man steering stabilizer, Bfg AT 30x9,5x15, troliu Iron Man si benzina in rezervor .
Link spre comentariu

Dragii mei,

Sunt pasionat offroad si calaresc dealurile de cate ori am okazia, cand e cald pe Bombardier de 800 si cand e rece cu Mitsu.

Am iesit cu baietii cu Linhai-urile intr-o zi de iarna cu zapada de jumatate de metru si vreau sa va spun ca aveam pe unul din ei in urma mea cu sufa si pe unu il impingeam de la spate pe o panta destul de abrupta. Parerea mea este ca Bombardierul este cel mai tare ATV construit vreodata si e bun si pe deal unde nu rupe aderenta daca il folosesti corespunzator iar pe strada e bestial cand depasesc la 130km/h masini cu pretentii. Ca sa nu-ti mai zic ce fain e la semafor cand pur si simplu il ridic pe doua roti si dau ceata la Q7 si altele asemanatoare. Parerile sunt impartite dar am prieteni cu kawasaki cu yamaha cu kingquad, polaris si din toate cred ca Polarisul ar fi cat de cat apropiat ca si performante. Eu am dat 4000 Euro pe el din 2006 are 7600km si n-am schimbat un surub exceptand oglinzile de cateva ori cand l-am dat peste cap. Merge fara surubareala fara nimic. Bezina ulei si filtre.

hai hai ....130 /h nu te cred, eu nu am reusit mai mult de 120 cu cauciucuri de strada si cu toate limitarile scoase, e drept am varianta max si am si 100 si ceva de kile :)

Link spre comentariu

Eu am auzit de Brp 800 max, cu toba HMF si nu stiu ce power commander pe el, ca a mers cu 140 km/h.

Oricum parerea mea este ca atv-ul nu este facut sa mergi cu viteza(trebuie sa ai ceva lipsa sa mergi asa tare cu atv-ul).

Cand imi cumpar atv eu personal nu ma uit la top speed sau in cat timp ia 100km/h, ci la performantele din offroad, manevrabilitate, fiabilitate, autonomie, cuplu mare la turatii joase in LOW(aici studiat putin si tipul ambreiajului ...unele cupleaza ambreiajul foarte brusc la plecarea de pe loc chiar si in LOW ...Brp, Brute Force si daca vrei sa te urci pe o stanca smuceste, e greu de controlat), suspensie buna, servodirectie mai nou, diferential blocabil la buton, etc.

Eu asta caut la un atv...altii poate cauta demaraj, jante sclipitoare, fitze, etc. ..n-am nimic cu ei; este si acesta un sport.

Suzuki Jimny: suspensie Iron Man +5cm, Iron Man steering stabilizer, Bfg AT 30x9,5x15, troliu Iron Man si benzina in rezervor .
Link spre comentariu

hai hai ....130 /h nu te cred, eu nu am reusit mai mult de 120 cu cauciucuri de strada si cu toate limitarile scoase, e drept am varianta max si am si 100 si ceva de kile :)

Tare treaba cu plecatul bomba de la semafor,am si eu de vreo 2 ani un BOMBARDIER RENEGADE X,800cm,am si roti de strada si la demaraj de la un semafor lasi multe masini smechere in urma si proprietari lor cu gura cascata,am un prieten cu un BMW E46,M3 si pina la 100 km/h nu poate sa treaca de mine,este inebunit,succes tuturor atevistilor de pe acest forum:h5

http://www.crisnautic.ro/product_info.php?cPath=21&products_id=246&osCsid=248ccf79704fbd0c5f7bef8259554d2f

Link spre comentariu

Tare treaba cu plecatul bomba de la semafor,am si eu de vreo 2 ani un BOMBARDIER RENEGADE X,800cm,am si roti de strada si la demaraj de la un semafor lasi multe masini smechere in urma si proprietari lor cu gura cascata,am un prieten cu un BMW E46,M3 si pina la 100 km/h nu poate sa treaca de mine,este inebunit,succes tuturor atevistilor de pe acest forum:h5

http://www.crisnautic.ro/product_info.php?cPath=21&products_id=246&osCsid=248ccf79704fbd0c5f7bef8259554d2f

nu lasi multe...le lasi pe toate , am dat si la carrera si la ferrari, e drept ferrari cand am ajuns la 60 a depasit bomba

Link spre comentariu

nu lasi multe...le lasi pe toate , am dat si la carrera si la ferrari, e drept ferrari cand am ajuns la 60 a depasit bomba

Este ceva sa nu te faca un ferarri pina la 60 km\h,putini au performanta asta sau la capitolul atv nu este ceva mai puternic

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

cum vine vacanta(timp liber)si nu sunt baiat de bani gata,dar imi doresc un atv va intreb pe voi!ce recomandati la 3000-4000 de euro?mentionez ca nu doresc ceva extrem,care sa fuga cu nu stiu ce viteza sau unul care sa consume cat un moto-scoter cu pedale.as dori ceva pentru plimbari usoare prin padure,drum(am spus drum)forestier,SH clar,nu pun mare pret pe confort deoarece nu o sa fac drumuri lungi...as dori ceva care sa reziste si care sa necesite putine reparatii(buget de elev,cu alocatie scurtat cu 15%:ha:)!era sa uit,sa fie 4x4 :tk:h5

http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/

Never ride faster than your guardian angel can fly:ih

Link spre comentariu

In 4000 E gasesti Polaris Sportsman 700 4x4 , Suzuki KQ 700 4x4 , Yamaha Grizly ... in bani astia gasesti atv-uri foarte bune second-hand

Suzuki
Link spre comentariu

cum vine vacanta(timp liber)si nu sunt baiat de bani gata,dar imi doresc un atv va intreb pe voi!ce recomandati la 3000-4000 de euro?mentionez ca nu doresc ceva extrem,care sa fuga cu nu stiu ce viteza sau unul care sa consume cat un moto-scoter cu pedale.as dori ceva pentru plimbari usoare prin padure,drum(am spus drum)forestier,SH clar,nu pun mare pret pe confort deoarece nu o sa fac drumuri lungi...as dori ceva care sa reziste si care sa necesite putine reparatii(buget de elev,cu alocatie scurtat cu 15%:ha:)!era sa uit,sa fie 4x4 :tk:h5

Unul neinmatriculabil este mai ieftin, dar trebuie pus pe platforma pana la locul de joaca. Cu unul inmatriculat poti circula pana la padure, dar cum te descurci, ca-ti trebuie B-ul, ori la varsta ta nu stiu cum poti obtine permisul ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Unul neinmatriculabil este mai ieftin, dar trebuie pus pe platforma pana la locul de joaca. Cu unul inmatriculat poti circula pana la padure, dar cum te descurci, ca-ti trebuie B-ul, ori la varsta ta nu stiu cum poti obtine permisul ?

imi trebuie unul cu acte fiindca mai am putin si iau carnetul(1 an :ha::ypu)

http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/

Never ride faster than your guardian angel can fly:ih

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare