Vizitator ciolo Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Salut! vreau sa achizitonez cauciucuri de iarna pt RAV-ul meu si nu stiu ce sa imi cumpar. BF Goodrich All Terrain se comporta bine iarna? Din pacate MT-uri nu gasesc pt dimensiunea care imi trebuie mie: 215/70 R16. As mai putea pune niste jante de 17 si dimensiunea ar fi 235/65 R17. Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi pt achizitonarea unor cauciucuri de iarna pe dimensiunile de mai sus. Va multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jolly Roger Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! AT-urile si MT-urile n-au legatura cu iarna. Pt iarna sunt anvelope speciale M+S cel putin (cu toate ca marcajul M+S nu inseamna mare lucru - e mai mult ca sa ti se pemita sa rulezi iarna prin Europa). Atasez niste link-uri, poate-ti vor fi de folos: http://auto.howstuffworks.com/tire3.htm http://www.etyres.co.uk/glossary-tyre-terms?term=ms http://www.michelinman.com/tires/light-truck/ltx-ms/ http://www.snowtyres.com.au/ http://www.nokiantyres.com/tyres ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Din cate am citit si am experimentat, temperatura este cea care dicteaza comportamentul anvelopei. Adica, eu am pe masina mea gume all season destul de profilate. Cineva cu aceeasi masina, cu gume de iarna si nu atat de profilate s-a dsescurcat de minune pe zapada si gheata, desi eu aveam "colti" mai mari in anvelopa. Anvelopa de iarna ramane elastica la temperaturi de -** grade, unle pana la -20 altele -25, de regula scrie in specificatii. Adica ramane moale pana la - grade. Vara poti merge cu ele numai ca vor fi fooooarte moi si se vor toci foarte repede. O anvelopa de vara va fi foarte rigida iarna si va aluneca foarte tare. Ce am eu pe masina, all-season, este cea mai proasta alegere posibila, este singurul tip de anvelopa care se comporta jenant in orice anotimp. Singura chestie buna e ca are un risc de acvaplanare foarte mic. Deci, nu profilul dicteaza ci temperatura de functionare. Spor la cumparaturi! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Salut! vreau sa achizitonez cauciucuri de iarna pt RAV-ul meu si nu stiu ce sa imi cumpar. BF Goodrich All Terrain se comporta bine iarna? Din pacate MT-uri nu gasesc pt dimensiunea care imi trebuie mie: 215/70 R16. As mai putea pune niste jante de 17 si dimensiunea ar fi 235/65 R17. Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi pt achizitonarea unor cauciucuri de iarna pe dimensiunile de mai sus. Va multumesc! Pentru iarna recomandarea este cauciucuri de iarna Eu am pe Discovery BFG AT si nu am avut probleme asta-iarna, dar nici nu am exagerat. Daca bugetul permite, ar trebui sa ai cate un tip de cauciuc pentru fiecare situatie: iarna, vara, noroi, macadam, ploaie, etc. Orice alta varianta reprezinta un compromis pe care trebuie sa ti-l asumi. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciolo Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Multumesc mult de raspunsuri. SI TOTUSI.... Vreau neaparat sa cumpar BF Goodrich MT. Masina a venit stock cu 235/55 R18. As vrea sa ii pun niste jante Dotz de 16 dar nu stiu ce BF-uri sa imi pun sa nu imi scada foarte mult garda la sol. Ce parare aveti?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Ca sa gasesti alte dimensiuni identice cu cele standard, trebuie sa incerci un calculator de anvelope, si poti vedea ce alte gume au circumferinta egala cu cea standard.Echivalentul la 235/55/18 este 225/70/16. http://www.etyres.co.uk/tyre-size-calculator.htm Intebarea e ce anvelope ai acum pe masina ca sa vezi ce-ti trebuie;eu am 3 seturi, de strada(AT),de iarna , si de noroi, dar nu ma socotesc un exemplu. Mt-urile nu te vor ajuta mai deloc in conditii de ghetus si e suficient sa pierzi o data aderenta iarna, ca vor fi costuri mult mai mari decit un set de gume. Daca ai posibilitatea incearca sa-ti iei de afara gumele ca poate sint mai bune calitativ. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciolo Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Acum am run flat-uri all seson. Am fost la munte in weekend si am avut mari probleme in a urca o panta, cei drept cam inclinata plina de zapada. Dar un seria 3 4x4 cu cauciucuri de iarna nu a avut probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! In ultimele zile am inebunit cautand pe internet informatii despre cele mai bune (calitate/pret) gume de iarna pt RAV 4.2 si despre dimensiunea maxima/optima pt iarna Asa ca: 2. ce alegem intre: - 225/75.16 si - 205/80.16? Intra oricare dintre cele 2 dimensiuni pe un RAV 4.2 stock? 1. ce alegem (si de ce - dpdv zapada/gheata, zgomot, toceala/rezistenta) intre: - BFG Winter Slalom (exista ambele dimensiuni) - Cooper Discoverer M+S (cred ca exista doar 225/75..) - Michelin Primacy Alpin (exista doar 205/80) - Bridgestone Blizzak DM-V1 (cred ca exista doar 225/75..) - Bridgestone Blizzak LM25 - General Snow Grabber - Continental CrossContact Winter - alta?! Mii de multumiri ;) ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! CONTINENTAL 215/70/R16 100T CROSS CONTACT WINTER MICHELIN 215/70/R16 100S 4X4 ALPIN astea merg de minune , dar sunt undeva la peste 620 ron / bucata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! la 225/75 R16 exista urmatoarele ( toate sunt pt vanuri , dar nu cred ca incurca ) GOODYEAR 225/75/R16C 118/116N CARGO ULTRA GRIP G124 IARNA LT MICHELIN 225/75/R16C 118/116R AGILIS X ICE IARNA NOKIAN 225/75/R16C 121/120R CARGO WR C IARNA LT NOKIAN 225/75/R16 115/112Q HAKKAPELIITA LT2 IARNA SEMPERIT 225/75/R16C 121/120R VAN GRIP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! @patriciu: am vrut gume "un pic" mai mari :), am citit pe cateva forumuri cum ca ar incapea 225/75.16 (fata de 215/70.16, cat e stock) Azi la pranz m-am decis: BFG Winter Slalom (~620lei/buc) - BFG sunt detinuti/controlati de catre Michelin, iar - BFG par sa fie facute in aceleasi fabrici unde se produce si Michelin - gumele Michelin mi s-au parut intotdeauna extraordinare, iar - pt Winter Slalom am primit si o confirmare din partea unui amic offroad-ist - cum sa sunt super ok, peste Conti/Goodyear Le-am pus deja pe masina :P, o sa fac maine poze; sunt cu 5% mai mari (+37mm diametru), ating un pic la bracaj maxim - sper sa se rezolve dupa ce inalt masina 3-4cm cu un kit OME.. Arata mult mai bine masina acum, chiar pare sa se fi ridicat (ar trebui, vreo 2cm..) ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! salut! cauta dunlop grandtrek sj6 la ce marime ai tu nevoie...parerea mea e ca isi merita banii! eu am avut numa 2 pe patrol si mergeam iarna fara probleme! stiu pe cineva care tocmai si-a echipat un Tiguan cu un set si la randul lui e foarte multumit o alta anvelopa buna e cooper discoverer[fulgu] http://www.elpokupka.ru/tiresitems.php?id=768 pe asta poti monta si cuie eu iarna asta am sa o trec pe bf AT-uri...din cate am citit nu ar trebui sa am probleme bafta! 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Poze.. @DanT: io nu as merge iarna cu altceva decat gume de iarna :wink: ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 (editat) Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! ...dunlop grandtrek sj6... Le-am avut si eu pe Pinin si sunt senzationale, pe zapada batatorita, afanata si adanca, gheata, offroad pe zapada (urcat partie de sanius, padure). Drumeagul ala, nu doar ca era inclinat destul de tare, si la jumatate avea si o ruptura cu un bolovan mare pe mijloc, dar era si din lut lipicios care mi-a dat de furca tare de tot in a doua jumatate, noroc ca a tinut motorul si ambreiajul, care erau fum cand am ajuns sus. Am urcat fara reductor, rupea aderenta prea tare, eram doar cu centralul blocat. Daca era acoperit mai bine cu zapada, sa nu ajung la noroi, il urcam super lejer. Sau asteptam primavara, si urcam lejer :grin: Totusi, ulterior am aflat un drum ocolitor, printr-un sat, si reveneam in oras, dar din fericire n-am stiu de el atunci, astfel ca am avut parte de adrenalina la maxim, si una din cele mai mari reusite in offroad cu Pininul. Apoi, am urcat dambul foarte abrupt din ultima poza, care dadea intr-o aratura, acolo am castigat masina fratelui meu la pariu, ca el zicea ca nu voi putea urca si aia, eu am zis ca pot (aveam numai adrenalina in vene deja), asa ca am zis sa dam pariu pe masini: urc, imi da masina lui, nu urc, ma intorc la Bucuresti cu trenul. Bineinteles ca dupa aia s-a sucit, dar macar il am la mana pe viata! :ha: ... nu as merge iarna cu altceva decat gume de iarna... Pai dunlop grandtrek sj6 sunt chiar de iarna, si in plus si de offroad (AT). http://www.dunloptires.com/en-US/tires/grandtrek-sj6-tires In concluzie, nu vreau sa zic ca gumele astea sunt "supreme" iarna, si ca nu or fi si altele la fel de bune sau mai bune, dar cu un 4x4 nu prea ai nevoie de mai mult decat pot gumele astea, parerea mea. Exceptand tintele metalice. Adica eu le-am dus "la limita" in cateva randuri, si s-au descurcat exceptional. Pe zapada. Unii colegi m-au vazut si pe noroi cu ele, unde erau zero. Editat Noiembrie 24, 2012 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Re: Gume iarna Toyota RAV4. Ajutor! Io ma "legasem" de declaratia colegului DanT cum ca iarna asta o sa treaca "pe bf AT-uri" :) Oricum, deja am luat/montat/pozat gumele noi, vedem cum se vor descurca.. Cele veki (Pirelli Scorpion S/T) aveau 9 ani (!!), iar in ultimii 4 ani le-am 'purtat' si vara, si iarna.. si mai aveau carne :)) ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mouse Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Re: Anvelope de iarna Toyota RAV4 - recomandari am mers iarna si cu gume de iarna...si A\T si MT...gumele de iarna si MT-urile s-au comportat cel mai ok...d.p.m.d.v Samurai Putregai 1.9td:tr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate