Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrerviu cu Paul Round, Rally Raid International

Radu

Postări Recomandate

Am terminat in dimineata aceasta un articol la care lucrez de ceva vreme, cu Paul Round, britanicul care s-a gandit sa gaseasca un mod de a face posibila participarea oamenilor obisnuiti la Dakar - fara sponsorizarea unui constructor de automobile. M-am gandit ca ar fi interesant de citit asa ca am sa pun linkul aici.

http://www.4x4offroads.com/dakar-rally- ... round.html

Numai bine,

Radu

I am planning to live forever. So far, so good.

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrerviu cu Paul Round, Rally Raid International

un mod de a face posibila participarea oamenilor obisnuiti la Dakar - fara sponsorizarea unui constructor de automobile.

"oameni obisnuiti" cu conturi cu multe zerouri. Ar fi bine sa spui si cat costa un packet de Dakar "masina + asistenta".

Muuulte zeci de mii

Au avut si un client roman

Link spre comentariu

Scrie la sfarsit:

As for the cost:

* arrive and drive Dakar, you bring you helmet and suit to the start and almost everything is included, including entry fees, mechanic support, race support, all the administration and hotel bookings.

* Desert warrior rental price for a completely rebuilt car arrive and drive = 155k Euros

* Desert warrior purchase new car arrive and drive = 215k Euros

* Ktm 690 rally package arrive and ride Inc purchase new bike = 60k Euros.

* A Desert Warrior D4-WN2 arrive and drive purchase new car package = 375k euros

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

merci prislopan - asta era si pointul meu - serviciile RRI sunt pentru milionari plictisiti care trag cu dintii de tinerete.

Oamenii obisnuiti care merg la Dakar sunt cei care lasa totul balta cativa ani pentru a-si vedea visul cu ochii - gen Gabi Nicolae.

sau olandezul Henno care a terminat in 2006 cu o motocicleta de 20 de ani http://www.hennovanbergeijk.nl/index.ph ... e&Itemid=1

Link spre comentariu

merci prislopan - asta era si pointul meu - serviciile RRI sunt pentru milionari plictisiti care trag cu dintii de tinerete.

Oamenii obisnuiti care merg la Dakar sunt cei care lasa totul balta cativa ani pentru a-si vedea visul cu ochii - gen Gabi Nicolae.

sau olandezul Henno care a terminat in 2006 cu o motocicleta de 20 de ani http://www.hennovanbergeijk.nl/index.ph ... e&Itemid=1

Nu inteleg de ce esti asa rautacios cu asemenea articole. Crezi ca Gabi Nicolae nu a avut sponsori? Si in primul rind nu a lasat totul balta pentru a-si vedea visul cu ochii. El chiar munceste in acest domeniu. Bineinteles aceasta munca are si niste sacrificii.

Bravo Radu. La mai multe interviuri. Mai delecteaza-ne si pe noi cu astfel de istorii.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce esti asa rautacios cu asemenea articole. Crezi ca Gabi Nicolae nu a avut sponsori? Si in primul rind nu a lasat totul balta pentru a-si vedea visul cu ochii. El chiar munceste in acest domeniu. Bineinteles aceasta munca are si niste sacrificii.

Bravo Radu. La mai multe interviuri. Mai delecteaza-ne si pe noi cu astfel de istorii.

nu sunt deloc rautacios - am tinut doar sa clarific un detaliu/o nuanta

Stiu foarte bine povestea lui Gabi. Atunci cand s-a apucat de Dakar nu muncea deloc in acest domeniu; facea publicitate/evenimente. Era doar foarte pasionat de rr si off road, se dadea la curse si avea o revista in care baga bani, nu scotea. Este mult mai aproape de "oamenii obisnuiti" decat sunt clientii RRI.

Link spre comentariu

@radu : felicitari pentru articol, multe informatii folositoare pentru cei care viseaza la Dakar, printre acesti visatori ma numar si eu.

@ionut : crezi ca pe Gabi la costat cu mult mai putin? ce asistenta avea Gabi cuprinsa in bugetul sau si ce-ti ofera RRI? suma pentru un astfel de eveniment este mare dar se incadreaza in nivelul vehiculat in general pentru un concurent privat .

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

@Ionut73: dupa cum a spus si Paul in interviu - acesta este intre cele mai mici preturi pentru pachete de Dakar. Alternativa de a te duce singur este una interesanta, dar riscanta si presupune multe incropeli. Daca vrei sa faci o treaba buna, costa.

@Mariusg: intre chestiile mai interesante, uite un articol cu Simon Buck, de la Devon 4x4, cu care ne-am imprietenit la Billing Show 2008. S-ar putea sa iti placa: http://www.4x4offroads.com/4x4-legend-simon-buck.html

Acum lucrez la un interviu cu tipul care are Arctic Trucks si prezentam si divizia de civile, care este foarte interesanta (Toyote de Islanda)dar si cea militara (G Klasse, LC 200 si LC 78) facute special pentru zone fierbinti. Il pun si pe el cand il termin, poate merita citit.

@everyone else: multumesc frumos. ma bucur ca v-a placut.

Numai bine,

Radu

I am planning to live forever. So far, so good.

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

@ionut"Este mult mai aproape de "oamenii obisnuiti" decat sunt clientii RRI."

Nu cred ca cunosti bugetul lui Gabi pentru participarea la Dakar. Ai ramine surprins.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

ori nu intelegeti ori va faceti ca nu intelegeti - repet, problema mea era doar cu sintagma "oameni obisnuiti"

@kess si marius - da, si bugetul lui era intr-un final tot pe-acolo, dar cand s-a decis sa mearga la Dakar a plecat la drum cu f putini bani si s-ar fi intins cat ii era patura. Si din nou repet - ca profil, Gabi e mult mai aproape de "oamenii obisnuiti" care merg la dakar decat clientii RRI.

De ex, "romanul obisnuit" care a fost clientul RRI acum ceva timp este Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert, care si-a luat acum vreo 2 ani vreo 40 mil Euro (cash !!!) din vanzarea unei parti din business. Tot respectul! Insa nu e deloc un "om obisnuit"

Link spre comentariu

@radu Mersi pentru link-ul cu Simon Buck dar nu merge ceva.

Ce mi-ar place sa stau de vorba live cu acesti oameni sau sa particip la o "prieteneasca" cu ei.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

ori nu intelegeti ori va faceti ca nu intelegeti - repet, problema mea era doar cu sintagma "oameni obisnuiti"

@kess si marius - da, si bugetul lui era intr-un final tot pe-acolo, dar cand s-a decis sa mearga la Dakar a plecat la drum cu f putini bani si s-ar fi intins cat ii era patura. Si din nou repet - ca profil, Gabi e mult mai aproape de "oamenii obisnuiti" care merg la dakar decat clientii RRI.

De ex, "romanul obisnuit" care a fost clientul RRI acum ceva timp este Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert, care si-a luat acum vreo 2 ani vreo 40 mil Euro (cash !!!) din vanzarea unei parti din business. Tot respectul! Insa nu e deloc un "om obisnuit"

si care ulterior si-a cumparat un dessert warior (imi pare rau sa zic, mie-mi place f. mult cum arata masina...dar de banii aia..... .....il cunosc si eu pe Gabi, si cred ca el facea vreo 2-3....nu vreau sa fiu rautacios..). In acest moment masina (care a stat in garaj la Cristian - Bv la navigatorul lui , vreo 3 saptamani, ), e in drum spre desert. Pleaca la Faraon. Repet, e foarte misto, totul optimizat, dar...intr-adevar, e pentru oameni care daca s-a rupt un surub, comanda unul la reprezentanta. In principiu, si asta poate nu a inteles prietenul Kess de la prietenul Ionutz (daca eu am inteles bine0, este ca noi (eu) nu avem ciuda pe acesti oameni. Poate putin eu chiar ii invidiez, cu o oarecare admiratie, ca isi ating visul mult mai usor decat noi...,......eu inca conduc un Aro....deci...e departe visul meu.

Adica , poate nu-s atat de obisnuiti acei oameni. Atata tot. In rest, chiar si urmaritul/ cititul interviului, e superinteresant.Si multumim pentru el.

Link spre comentariu

Eu tot cred ca ar trebui sa-i admiram si pe acesti oameni, chiar daca au bani. Ei au ales sa faca 4x4, offroad, rally-raid (care sincer spus oricum este greu, obositor, te folosesti la maxim) in loc sa cumpere echipe de fotbal, sa isi cumpere case de lux, masini super lux, sa arunce banii pe fite, etc.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

pai asta am si spus..."chiar cu admiratie"...

Am experienta unor concursuri unde au venit cocnurenti din alte tari (ungaria, cehia, polonia), cu niste masini de-ti picau plombele, obisnuiti ai Dakarului, ...si mereu am zis: bravo lor. La noi in tara oamenii bogati nu stiu decat 2 sporturi : vorba ta, sa cumpere fotbal, si sa vaneze caprioare pina le amorteste degetul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare