Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

as cumpara un ims...

DXX

Postări Recomandate

Salutare

Sunt cam foarte incepator la capitolul comunicare pe forumuri si nici timpul nu imi permite un studiu mai elaborat al acestuia. Promit ca ma voi documenta mai mult pentru a scrie acolo unde trebuie. Deci va rog nu dati....

Scriu aici pentru ca acesta este un proiect asemantaor cu ce imi doresc.

Cred ca mi-am gasit un ims la un pret decent, pe care as putea monta un motor de peugeot 2,5 td pe care il am deja.

In prima faza as dori,daca se poate, sa te rog pe tine, VETU, sa vad si eu undeva masina in realitate. Daca esti in Bucuresti, as da o bere undeva pentru a afla mai concret lucruri despre acest proiect. Daca este pe la munte, as putea sa dau o fuga cu motorul la un moment dat.

Numale meu este Stefan Dutu si raspund la 0722.435.116 sau 0733.588.588 sau ambient.production@rdslink.ro

Multumesc anticipat

DXX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Proiect Mistretu'

Mi se par totusi cam mari rotile pentru motorul de Peugeot . 11/41 cred ca nici nu se pune problema. Am observat ca multi incearca sa puna roti cat mai mari pe masini, fara o abordare tehnica solida. cred ca si restul transmisiei influenteaza enorm., mai ales ca M-ul nu are o transmisie foarte ,,strong" darmite ca nici piesele nu sunt la prima tinerete. cred ca 6.50/16 sauechivalentul 205/80/16 si JR-urile /15 ar fi cele mai indicate pentru ce vrei sa faci. aici poti jongla foarte bine cu grupurile 8/33, 11/41, 7/36. depinde ce vrei. putere in teren greu sau viteza pe asfalt.

Link spre comentariu

Re: as cumpara un ims...

dxx

desi stiai ca nu e bine ca faci offtopic pe postul altuia... mai bine te-ai scuzat decat sa faci topic nou

sa nu se mai intample

sepre transmisia de m... eu spun ca e suficient de solida, are oarece probleme cu pinioanele din diferentiale, dar nu mari probleme

ai avut m si ai avut tu probele?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

man, pe patrol sa pui 5.17 rapoartele in punti trebuie sa dai o caruta (mare) de bani, sa iei 2 diferentiale de spate y260 cu motor RD28 si sa le desfaci , sa schimbi daor coraoana si pinionul de pe diferentialele de gr ...

la ims il iei cu un 500 ron complet si un pinion planetar (care cam cedeaza) se gasesc cu 50 ron noi

planetare, inutil sa spun, sunt f greu de rupt la ims

vezi treaba cu placa de presiune ca sunt facute "de import" care sunt f slabe si cele vechi care sunt solide si se uzeaza foooarte greu

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Am avut un M desi nu era original, era o corcitura, a dus destul de bine.. zic aca am trecut prin multe belele cu el, am invatat pe pielea mea o gramada de chestii.....

Grupuri aveam 11/41 ...am tocit citeva... asta numai cu roti mari zic de 7.50 /16 fiindca motorul era D115,si nu avea un cuplu foarte mare...

daca ar fi avut motor benzinar, la grupurile alea sigur ma faceam praf pe asfalt.. oricum si asa(cu D115) :P m-am rasturnat de 2 ori cu el

daca aveam un BV tocam grupuri la greu...

dac era sa fi avut 7/36 sigur nu stiam sa reglez sau sa repar vre-un grup...

De ambreiaj zic ca am patit destule cu cateii aceia , vezi chiar daca schimbam fara ambreiaj ii toceam la manevrele in mers cu spatele cu remorca..pe masina era cutia de M si nu aveam reductor..

Ambreiajele cumparate nu tineau mult, se amprentau acele in bolturile cateilor,se toceau cateii,sareau bolturile din catei sau din placa...

Am folosit cu succes un ambreiaj facut din bucati, home made, din ramasite... la care in locul acelor ace de la catei aveam bucsi din bronz grafitat, in locul bolturilor aveam niste bucati din ace de suveica ,sudate de acele pirghii cu electrozi de inox..

in zona in care lucra rulmentul de presiune cateii aveau sudate bile de rulment iar piulitele de rglaj eru modificate . am strunjit piulite de cardan asfel incit sa se ingroape in carcasa ambreiajului, asfel sa le pot rasuci cu cheie fixa... pe mansonul care culisa peste prizaaveam rulment de presiune de buceaga...

Oricum reglajul era cel mai important la ambreiaj,dari nu tineau discurile ...initial am folosit un disc de buceaga strunjit, a tinut ani de zile, nu s-a rupt butucul dar a ajuns la nituri ...

Discurile de Aro nu tineau la tavaleala ,daca nu se rupeau arcurile se forfecau niturile la butuc...

Acu' sa revin la topic..

Daca ar fi sa punctez partile slabe ale M -ului original, as zice de oalele de pe axa fata si pivoti,caseta de directie,frinele pe tamburi ingusti si lipsa unui reductor. Aceste specte negative se pot modifica ..... Asta datorita faptului ca M-ul este asa simplu iar noi romanii suntem destul de inventivi...

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare