Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

toba finala

Poe79

Postări Recomandate

azi am scos toba finala de la patrol si am montat un stut de teava imediat dupa catalizator.problema e ca nu si-a modificat sunetul deloc...ba din contra parca se aude mai incet...cum sa fac sa se auda mai bine?concluzia mea e ca toba finala nu avea nici un rol......
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: toba finala

Daca ai motor diesel si turbina, sunetul este atenuat de aceasta. Poti incerca sa costruiesti o toba goala care sa rezoneze. Eu am facut o toba la masina mica, si suna bine datorita zgomotului produs de curentul de la gazele de esapament.

1998 ARO 243 3.2 UTB

2004 Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 v

1984 Mercedes-Benz w 123 300D Kombi

1994 Yamaha Virago XV 535

1999 Yamaha XT 600

1960 IZH Festival

Link spre comentariu

azi am scos toba finala de la patrol si am montat un stut de teava imediat dupa catalizator.problema e ca nu si-a modificat sunetul deloc...ba din contra parca se aude mai incet...cum sa fac sa se auda mai bine?concluzia mea e ca toba finala nu avea nici un rol......

He, he, daca vroiai ceva mai spactaculos trebuia sa o scoti pe cea mediana si sa o lasi pe cea finala......... Wrong move :P

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

in cea mediana este catalizatorul de aceea am pastrat-o.iar zgomot nu vreau tare ci doar ceva mai pronuntat si fluierat de turbo...ceva in genul celor americane.e pe youtube un navara d22 cu un zgomot frumos de esapament

Link spre comentariu

De gustibus non disputandum

Nu stiu ce parere o sa aiba la revize cand te duci cu teava in loc de toba

Si parca ceva i-mi sopteste la ureche ca, catalizatorul este inainte de toba de detenta ( centrala )

Link spre comentariu

La ITP nu zice mare lucru. Eu l-am facut la RAR in SV. A venit "ingineru" gazos, s-a aplecat sub masina, a injurat putin, a bagat sonda si a luat gazul. In rest nu a comentat nimic. M-a intrebat in schimb alt inginer, de ce am evacuarea finala tocmai acolo ( langa cv, sub scaunul pasagerului fata) si i-am raspuns ca asa am luat masina. Ca-i varianta sport :ha: Nu stiu cat de bine a tinut sau nu, dar nu a mai zis nimic. De mentionat e ca am teava de 55 mm de la turbo pana la scaunul soferului, apoi o toba rezonator de bmw de 3000 cmc, iar apoi un cot de 65 mm la 90 de grade in jos.... ca sa fac praf totul in urma :happy . Nu se aude cine stie ce tare (ca e acoperit de zgomotul bucselor varza si de scartaieli), dar se aude ok. In cuplu bubuie ca lumea, turbo se aude numai dupa ce iau piciorul de pe acceleratie si scade turatia... In rest stau linistit ca n-am mai agatat esapamentul din primavara. De obicei, cand era esapamentul de fabrica, il reparam / refaceam / schimbam, cam de 3-4 ori pe an :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

De gustibus non disputandum

Nu stiu ce parere o sa aiba la revize cand te duci cu teava in loc de toba

Si parca ceva i-mi sopteste la ureche ca, catalizatorul este inainte de toba de detenta ( centrala )

catalizatorul este chiar in toba centrala dupa cum am vazut...de la galerie pana acolo este numai teava si un cot flexibil....intrebarea e daca adaug o teava dreapta incepand de la catalizator va suna mai bine decat acum?acum dupa catalizator nu mai am nimic..

Link spre comentariu

Teoretic, daca n-ai nici o bucatica de teava dupa catalizator, ar trebui sa se auda ca o mobra. Pune-i macar un cot de teava, de 10-20 cm sa se auda mai infundat.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Teoretic, daca n-ai nici o bucatica de teava dupa catalizator, ar trebui sa se auda ca o mobra. Pune-i macar un cot de teava, de 10-20 cm sa se auda mai infundat.

exact asa am facut.problema e ca nu e nici o schimbare si cu cot si fara cot se aude la fel.....

Link spre comentariu

sa vezi ce frumos injuri tu la vreo 6 luni dupa ce incepe sa se auda turbina cum fluiera......la fel ai sa fluieri si tu.....a paguba :grin:

turbina e bine sa n-o prea auzi.....cand o auzi......o sa coste

Link spre comentariu

sa vezi ce frumos injuri tu la vreo 6 luni dupa ce incepe sa se auda turbina cum fluiera......la fel ai sa fluieri si tu.....a paguba :grin:

turbina e bine sa n-o prea auzi.....cand o auzi......o sa coste

daca tot vrai sa fluiere pune-i o fluierice deaia cu bila . :ha: :ha: sau un wistler turbo :grin:

Mariuse .... bine le zici tu. :h5

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Zgomotul frumos e dat de motoarele pe benzina in detrimentul celor pe motorina.

Daca vrei un sunet frumos, sanatos, mergi cu acelasi diametru de teava de la motor si pana la capat.

Nu recomand sa renunti la catalizator si nu din motive de poluare, atntie insa intrarea si iesirea din catalizator trebuie sa aiba acelasi diametru.

Atentie insa ca zgomotul f puternic atrage privirile jegosilor e politisti.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare