Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Disparut lichid frana la Cherokee

cristi 1

Postări Recomandate

Dupa iesirea de ieri de la Tabla Butii, la intoarcere , s-au aprins in bord avertizoarele care semnifica sist de franare. Am observat in timpul mersului ca frana nu e prea eficienta. Cand am ajuns la garaj m-am uitat si vasul de lichid era gol. M-am uitat pe sub masina si nimic, nici o urma de pierdere pe nicaieri. S-o fi evaporat sau mi l-a furat cineva cand n-am fost atent ? :ha:

Nu am mai bagat-o pe canal sa ma uit dar banuiesc ca o pierdere ar fi trebuit totusi sa se obseve pe undeva. Aveti vre-o idee ce s-a intamplat ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Disparut lichid frana la Cherokee

daca nu ai nici un fel de pierdere atunci poate ai avut nivelul mai mic decit normal si datorita uzurii placutelor de frina ai ramas fara si a luat pompa aer

completeaza cu lichidul care trebuie aeriseste sistemul si ai grija sa nu piarda

lichidul de frina se dilueaza cu apa...apa care mai apoi se evapora...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Lichidul se mai poate scurge in servofrina daca garniturile de etansare din pompa s-au uzat;am avut caz in care era plina servo cu lichid.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Daca ai si ambreiajul actionat tot de lichidul de frana, poate sa curga pe acolo. Eventual, uite-te daca nu ai lichid pe scut, sub cutia de viteze

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

salut cristi.

nu am apucat sa povestim prea mult, dar recuperam la urmatoarea sigur.

a fost o placere sa te cunosc, cat despre cherokee, sunt realmente incantat. arata bestial.

nu am patit pana acum ceva asemanator la jeep, dar am mai auzit.

ma apuc si eu de luni de reparatii.

nu stiu sigur ce are, dar loveste rau in podea cutia, si cu ocazia asta ma apuc si de suspensie.

pana una alta...... sa auzim de bine.

Sport Utility Truck

USA99XJ

Link spre comentariu

salut cristi.

nu am apucat sa povestim prea mult, dar recuperam la urmatoarea sigur.

a fost o placere sa te cunosc, cat despre cherokee, sunt realmente incantat. arata bestial.

nu am patit pana acum ceva asemanator la jeep, dar am mai auzit.

ma apuc si eu de luni de reparatii.

nu stiu sigur ce are, dar loveste rau in podea cutia, si cu ocazia asta ma apuc si de suspensie.

pana una alta...... sa auzim de bine.

Si mie mi-a facut placere sa te cunosc. Masina arata cum arata dar stii vorba aceea cu "gardu' vopsit". Daca la tine doar bate ceva in podea, la mine bat toate :ha: Am tot lasat-o in ideea ca va veni timpul sa-i pun kit de inaltare si bucsi de poliuretan plus alte accesorii. Asa ca o mai las sa bata ...pana o crapa . Dar nu cred ca o sa crape prea curand.... decat daca ma pun cu raul pe ea.

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

Salut tuturor

Ci ca aici vad ,ca se vorbeste de frane ,ma tot chinui cu franele spate ,se blocheaza cand franez ,pentru o secunda ,dupa care se lasa si lasa si de dorit eficacitatea ...

Cam niciodata nu au fost eficiente ,dar acum de un an ,cand am avut probleme cu un cilindru,a fost scimbata amandoi (la spate ),si am si verificat ferodoul la ele ,mai era 3 mm aprox.

Sa confruntat cineva cu probleme asemanatoare ?si mai e o ciudatenie ,se blocheaza una dupa alta ,primul se blocheaza pe stanga ,si dupa aia se blocheaza pe dreapta ,dar numai vreo, un-doi secunda dapa care se lasa si functioneaza cat de cat .

mersi daca cineva stie

zaza

Link spre comentariu

Salut tuturor

Ci ca aici vad ,ca se vorbeste de frane ,ma tot chinui cu franele spate ,se blocheaza cand franez ,pentru o secunda ,dupa care se lasa si lasa si de dorit eficacitatea ...

Cam niciodata nu au fost eficiente ,dar acum de un an ,cand am avut probleme cu un cilindru,a fost scimbata amandoi (la spate ),si am si verificat ferodoul la ele ,mai era 3 mm aprox.

Sa confruntat cineva cu probleme asemanatoare ?si mai e o ciudatenie ,se blocheaza una dupa alta ,primul se blocheaza pe stanga ,si dupa aia se blocheaza pe dreapta ,dar numai vreo, un-doi secunda dapa care se lasa si functioneaza cat de cat .

mersi daca cineva stie

zaza

cred ca cel mai bine deschizi un topic separat cu problema ta ca aici e discutia colegului caruia ii dispare lichidul :)

parere personala la tine ar trebui facuta o curatare a sistemului de franare,adica golit si scurs tot lichidul si pus unul nou ,facuta aerisirea si vazut daca problema si simptomatica continua

eventual o schimbare si de furtune ar fi iarasi o posibila sursa de probleme,si desigur verificat repartitorul acela aferent pentru puntea spate care la cherokee nu stiu cum este dar care banuiesc ca e dat din unitatea de ABS poate unul din acele pistonase a ramas intepenit...

o problema relativ similara am avut eu datorita furtunului care face legatura pe puntea spate,adica ala intre punte si caroserie care avera exfolieri pe interior si care la prima a doua pedala era ok dupa care ramaneau rotile intepenite. am ajuns sa schimb tot pe spate pana am descoperit problema.

Link spre comentariu

Salut

Da ,mi a spus cineva de limitator ,in spate dar asa nici ,eu nu stiu ...oare este asa ceva ,sau e ceva cu unitatea abs ?

mersi ,de sfat ,urmeaza sa verific .

zaza

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare